Бойко Борисов: Риск за коалицията значи риск за държавата

Ако има риск за коалицията, има риск за държавата, така че аз преглъщам всичко седмици наред, много неща не ми харесват, стискам зъби.

Обратно в новината

Коментари - Бойко Борисов: Риск за коалицията значи риск за държавата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оди си при фрау да те будалка, Тиквоч, тук е Бг, не минаваш! Аре шменти капели до догодина пък ще видим теб ли ще те има или България.

има риск за фондовете на цветелинка бате

Гледаме втора серия на трилара ,,Незаменимият 2 "с участието на политартиста генерал пожарникарят Бойко Борисов .Няма нищо ново,а сценките са като в,,Незаменимият 1" Жалко за билетчето от 05.10.2014г.

Тоя па рапон! Май му се ще член 1!? Ама държавата НЕ СИ ТИ, нито прадажната ви банда, наречена коалицийка!!!

Тази тиква се изявява като велик диктатор!

Боянският простак - държавата - това съм АЗ. И тук е крал от изказвания на други за особите си...

Финансовата статистика измерва безпристрастно безпрецедентното нарастване: -за по-малко от година /декември 2013-октомври 2014 г./ външният дълг се увеличи с 1,5 милиарда евро, т.е. с над 30%; -през последното тримесечие на т.г. с актуализацията на бюджета към външните задължения бяха прибавени нови 2,2 милиарда евро; -приетият на първо четене Бюджет- 2015 предвижда над 4 милиарда евро нов дълг, като нетното увеличение ще е 2 милиарда евро Точно по тази схема се случи въпросният бум: още през лятото на 2014 г. предизвестените победители в извънредните избори от ГЕРБ шумно поискаха да се вземе масиран заем от 6 милиарда лева, за да се предотврати фалит на държавата. Да припомня-малко преди този момент лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов размаха пръст към управляващите да не вземат външен заем, защото щели да го откраднат! Към искането за ревизия на бюджета и спешен заем се присъедини и президентът Плевнелиев, който поръча на служебния кабинет да подготви проект, строго съобразен с политическата поръчка от ГЕРБ. Заръката беше изпълнена от апарата на МФ, а новият парламент скорострелно одобри актуализирания бюджет с щедро допълнително/външно финансиране от 4,5 милиарда лева. Още по-голяма щедрост прояви законодателният орган, когато одобри бюджета за следващата година с незапомнено висок таван на външния дълг от 8,1 милиарда лева. Всичко това се случва без съпътстваща, подробна и аргументирана обосновка защо се налага да се вземат за кратки срокове външни ресурси , измерени с астрономически суми. Вярно е, че се посочват направленията на допълнителните харчове: за рефинансиране на дефицита; запълване на финансовата дупка, отворена от аферата КТБ; плащания по падежиращи заеми. Но изброените направления не са заместители на икономическите разчети. Въпреки липсата на прозрачна статистика, независими експерти изчислиха, че по трите направления в края на 2014 г. ще се похарчат не повече от 2,5 милиарда лева, а през 2015 г. около 4-4,5 милиарда лева.

Къде ще отидат останалите пари? Става дума за колосални суми -общо над 4 милиарда лева? Тук се крие голямата загадка на поръчковия срив в публичните финанси на България, който изживяваме през последните две години. Народното събрание не получи /и не поиска/ да узнае истината, както се полага по конституция - всяка година да изслушва подробен отчет от правителството за всички харчове на държавата. При това положение гласоподавателите и данъкоплатците са обречени да живеят на тъмно. Докато един ден, след години, те и техните деца не започнат да изплащат непосилните задължения. С цената на нов срив в доходите и жизненото равнище. Логиката и хронологията на дълговата спирала са известни и винаги се повтарят: решенията вземат едни- потърпевшите са други; взелите прекомерни и неефективни заеми правителства не са пряко отговорни пред бъдещите поколения /сметка може да им потърсят избирателите, но те са лишени от властови инструменти за това/.Справка предстоящото плащане по дълга Велчев, което ще се извърши на 15 януари 2015 г. Падежирането настъпи 13 години след като царският финансов министър реализира заем , за който вещи финансисти твърдяха, че е нанесъл щети на държавата и е донесъл полза на частни и корпоративни субекти за над 1,2 милиарда долара /ако не ме подвежда паметта, един от оценителите на щетите беше Пламен Орешарски/. Така, обслужвайки задълженията по аферата с царския заем, българите днес ще трябва да се бръкнат в джобовете и да платят милиарди левове. Парите са налични във фискалния резерв, но ще отидат не за доходи и потребление, а за компенсации по една финансова авантюра. Тя остана безнаказана. Никой не може да потърси сметка на нейните политически вдъхновители и оперативни изпълнители; няма и императивна законова уредба, която да принуди бъдещите управници да сторят

не си в час! Частните пенсионни фондове се проверяват от Комисията за финансов надзор, пред която се отчитат. Резултатите от проверките са ПУБЛИЧНИ! А що се отнася до риска за коалицията, има риск лично за тебе да изпаднеш веднъж завинаги от политическата сцена и това ще бъде най-големия принос от трусовете, които сам създаваш, защото в един момент просто няма да можеш да ги овладееш и народното недоволство ще стигне седма степен по рихтер, ще разруши не само тъпата ти коалиция, но и всичко малоумно, което натвори в кабинет 1 и продължаваш да дробиш в кабинет 2.

Доста дискретно не споменаваш за патерицата си ДПС. Този път добре си се подсигурил. Кога ли ще изпадне народа в пети режим, та да видиш тогава ще те спаси ли резервната патерица.

Коалицията /новата/ е риск за държавата.

Само че ако има риск за коалицията , то рискът си е единствено и само за другаря Борисоф. А това , че преглъща / на сухо/ е нека се радва че още може да преглъща.... от запада

тези хора реформа не щат. те са закърмени с ТКЗС, МТС, държавно предприятийце и прочие. Да съм на твое място, ще им хвърля бумагите и ще замина през девет земи в десета. Тези префинени дами и господа не заслужавт чистотата на твоите помисли, всичко изкривяват, преиначават, както им е угодно. С този народ реформа няма да стане. Напразни са усилията ти. И хич да не ти пука какви ги дрънкат - ти най-добре се познаваш и знаеш, че са злонамерени. Лош материал, действително. И хич не ми се зъбете напразно. Освен да дрънкате, дрего не можете. Къде ги героите да поемат управлението? Видяхме ги - по за една година, колкото да оплескат всичко и после - опозиция. Аман. Аман.

Пич, ако това, което си написал го мислиш сериозно, или не живееш в България (и то отдавна), или ти хлопа дъската...да не кажа цялото дюшеме!

Държавата е изпаднала в голям и тотален непредсказуем риск с четворната коалиция ,начело с Бойко и Герб и притурките РъБъ ,Пъ ФЪ и АБВЪГЪ-Гоце.Умен си ни Бойко, даже полу умен с простотиите които ръсиш.

А, Държавата това съм АЗ!

Пада киша, ветар дува моя Мунда, паре збира А я желе аватура, мисли да ми буде цуура... Ойй мойа Мундо, що сам у животу срадос потрошио и пенциу отце, слаатко бих се вратио, да чувамо офцее, слаатко бих се вратио, да чувамо офцее... Боце Попборисов

Бойко, мнного локумее, дупето му чак се смее ? Събра на тате парите, осигури си старините ! Една прадакшън , НА , "Фото бТТВ Трътките "

Да се разберем за Бойко или хубаво или нищо ! Не е хубаво така ! След КТБ ( малко преди да се разтури предния парламент ГЕРБ бяха при Искров ) ... сдлед КТБ , натавленията на Мккейн да се дразнят руснаците и Този нескопосан закон НЕ Е хубаво да се говори коФти за Бойко , за политическите трупове или хубаво или нищо . В ролята на бай Ганьо в "До Чикаго и на зад " беше 1 към 1 с оригинала . Браво и сега ни лук ял , ни мирисъл , АМА НИЕ ПОМНИМ !

УСВОИЛ СТИЛА НА ТОДОР ЖИВКОВ, ПРЕГРЪЩАЩ ЗАПАДНИ ЛИДЕРИ И ИГРАЕЩ НА ПРИЯТЕЛСТВО С ТЯХ. ТЕХЕН ПОКЛОННИК И ВЕРЕН СЛУГА, ТОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ МОШЕНИК В БЪЛГАРИЯ. "МЕН ЕВРОПА МЕ ПОДДЪРЖА..." И "АЗ СЪМ..." - ТОВА ЩЕ ВКАРА В ГРОБА СТРАНАТА!

ТЪПИ,РОДНИ,БЕЗМОЗЪЧНИ,...Бг-ПОЛИТИЧЕСКИ БАНДИ ? ---ЗАЩО ИСКАТЕ НАСИЛА, ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ОТ ---ДПС?

Само един ден му трябва пълна власт над Държавата на Волен Сидеров,да се оправи Държавата.що политици ще влязат във затвора,просто не ми се мисли.

Надето Младенова няма да е доволна не се стараеш

Нека ДПС и бсп да дойдат отново ,за КОЙ ли път ,...НО! Всичките откраднати пари отиват в ДПС ,за бсп няма ,те са СЛУГИ на ДПС ....,е това е кофтито .

Трябва да се построи концентрационен лагер,и всички политици виновни през прехода докарали България до тази мизерия,да се затворят вътре и да не се пускат да си харчат откраднатите пари от народа,също така се отнася това и за всички съдии които са корумпирани,и работят за интересите на мафията.как мислите???

Пеевски като Спасител, Сидеров като Мунчо опорните точки за троловете на БСП познато ти е нали Благо

Цветанов нещо го няма,да не е във затвора???

А за Съселът, и Ицата Бисеров ,...да знаеш нещо?

ugz@dir.bg

на него му пишат какво да говори само прави copi paste

Потърсете в търсачките какво е ИСЛАНДСКИ МОДЕЛ и вижте хората как са си оправили живота! Всички досегашни политици в кауша, докато докажат че не са виновни!!! Всички концесии прекратени!!! Всички природни ресурси на народа!!! Граждански контрол над всичков държавата!!!

Това дали е възможно да се случи ,в Бе-ГЕТОТО---ВЪОБЩЕ ? Как ще се вкарат сами, в кауша? нали ТЕ самите решават ,кой да краде ,кой да не краде ,кой да е в затвора ,и кой да не е ....?!?!??

Чудесно знаме, че сами няа да си тръгнат, трябва да влязат в кауша, но ако ги помолим със сопите... Сега са силни и са корназ, защото ние си мълчим. Като излезна народа зимата на 2013 г ББ не посмя даже по ТV да се покаже, камо ли да излезе пред хора. А ако хората са със сопи? Както се видя полицията не може да ги опази, а армия няма...

Ти чул ли си нещо за подлог и допълнения, бе сельо?

Ако трябва и за обстоятелствени междуметия ще ти обясня. И за страдателен залог в добавка. А ако си от герберастите може някой ден в пандиза да те членуват и с пълния член циганите...

жалката гей-тройка Сидеров станишев и доган съсипаха страната сега имат наглоста да се обаждат

Жалката четворка Герб , РБ,АБВ и ПФ съсипват тотално държавата а , такива като теб очевидно се кефят на това .ТЪПАНАР

ugz@dir.bg

веднага се разпозна а бяла чебурашке?

ГЕРБ съсипа икономиката на страната! ГЕРБ затри поминъка на зараждащата се средна класа! ГЕРБ служи на чужди интереси! ГЕРБ съсипа финансовата система на страната!!! ВРЕМЕ Е ГЕРБ ДА СИ ХОДИ!!!

ugz@dir.bg

да бе муцка щом казваш - тръгват си веднага нали?

А преди 4-5 години ,нямаше ГЕРБ ,...ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ОЩЕ НЕ Е СТИГНАЛА ДЪНОТО?

Михаил Миков-готови сме да подкрепим ГЕРБ, ако въведе прогресивния данък!!Ха сега де!! Европа иска същото от България!!!

Да, но за Бойко е по- важно запазването на плоския данък, за да плащат по- малко олигарсите...

Бойкооо, тегли кредити като ДПС и бсп с малки букви ... Какво му мислиш толкова ?

Да ,и дай половоната на народа ,...знаеш ли колко ще те обича?

Добре казано от Радан - нещо , като последно предупреждение Лошото тук е друго ... Боко отдавна иска да управлява с ДПС - само че, да бъде ТАЙНО ...) Като комбинаторджия - най- добре се разбира с такива , като НЕГО ..) Задкулистно....Като в бандите ...) Той не иска и се плаши от РЕФОРМИТЕ !! На него и ГЕРБ - те НЕ му трябват !!Настоящето го устройва - без промени Дослук таен с Доган - и нито лустрация, нито реформи, нито олигарси ще пипа..) Това е остатък от бандите ..) ТИХО и кротко - на върха си - и следователно , ако може по- дълго и НИЩО да не се променя или да става нестабилно .На него РЕФОРМАТОРИ НЕ му трябват ..Иска всичко САМ да решава ...) И ако не го беше страх - за властта си и загуба на гласове и отрицателни оценки в обществото и т.н. - досега вече ЯВНО да се е прегърнал с Доган ... ДПС ще ПАЗИ това правителство и БЕЗ реформаторите , дори ТЕ ЗНАЯТ , как !! А това вече е лошо .. Горановци работят по поръките на Доган !! И поредната БОМБА е заложена !!! А ДПС ще залага и други бомби ...ТЕ са готови още утре да се прегърнат с Боко .. А това вече ще е краят на България - поне за 20 години напред ...Няма да издържим икономически .. Но, не само това ..И здравната и, съдебната и образователната РЕФОРМИ ПЛАШАТ Боко и ДПС !!! ТЕ не го желаят !! Добре са си сега при СТАТУКВОТО !!! И реформаторите пречат и на ГЕРБ ,и на ДПС !! А това е лошо за България , като цяло и като държава.. ТОВА вече е ПРОБЛЕМ , голям , важен за страната !!!!

Оставете го този - Доган да му ОПРЕДЕЛЯ какви закони - да приема !!! Правителсво на малцинството - БЕЗ Реф, блок ...!!!!!! Няма какво да чакат !!! Понякога ДОСТОЙНСТВОТО и самоуважението са НАЙ- важни !!Реформаторите няма ИЗБОР , ако искат да ги има !!! А Боко - нека за всеки законопорект - да тича до сараите и да ПИТА - може ли ???

От такива като тебе стават раздорите ,и ДПС се настанява УДОБНО ВЪВ ВЛАСТТА ... ПО-ГОТ ЛИ Е?

Разчита се на кредити.Това не е добре- обикновенно след това идва частен съдебен изпълнител.Така,че....

НЯМА да има съдебна реформа , можеш да си спокоен ..) На Боко и Доган не им трябват реформи... Какво по- добро за ТЯХ - сега с тази съд. система ...) Ако на някои не им ясно - да им стане ясно ...)) Нима мислите ,че Доган ще влезе в пандиза ?? Или някой от тези около Боко ?? Цветито ?? златевци и сие ?? Айде бе ...)) Пеевски вече се грижи за ТОВА - да няма реформи ...) Който иска - може да се обзаложим :))

Ние не глаувахме с ДПС. ДПС подкрепи нашата идея и нашите предложения.:))) ............... Какво чудно има !!!!?? НИТО ЕДНА от ПАРТИЙТЕ , с които сме в КОАЛИЦИЯ - НЕ ГЛАСУВА с нас !!?? Хахахахаха........

То ясно беше ама е хубаво да си кажеш:) За пари иде реч ... и понеже другаде окрадохте, това остана непипнато ... Пак ще те натирят Вожде .. ама дано те и пребият тоя път!

Преди години беше трудно да се установи - КОЯ банда с КОЯ друга е в коалиция :) Както се казва - ТАЙНО се събираха и си гласуваха :) Сега обаче, мама му..ста.. ,става ПУБЛИЧНО ,в Народното събрание и ..няма как-по стара традиция , бандите тайно и скрито - да се договарят ...:))) Браво на пеевски, все пак е внук на шумкар ...))

Оставете го ,,)) Да вдига само на доган ..телефона.. НЯМА да има реформи - или ще са СКОПЕНИ ...Доган ще ги прави ..Този е тъп..Нито здравна ще има , нито дори образователна реформа, да не говорим за Съдебна ..) ТОЗИ и Доган ги интересуват САМО мангизите - чуждите .. ЗАЩО са им реформи ???

На всички да е честит Игнажден. Дай БОЖЕ добри времена да дойдат за всички българи. Успех за Бойко, успех за всеки който милее за България. И НЕ СЕ КАРАЙТЕ. МИР И БЛАГОДЕНСТИВЕ ДА ИМА!

ЕЕЕ, ....НАЙ-ПОСЛЕ НЕЩО ЗА ДУШАТА ,ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА ! БРАВО ,БЛАГОДАРСКО ОТ МЕН .

Основната и важна цел е да влязат пари в държавата и те влизат, коментира премиерът Бойко Борисов , но чии пари и на каква цена? Парите от Здравните осигуровки, парите от пенсионните фондове. А парите от Еврофондове - в частни ръце, парите от богатствата на България също, от сметките за ток - също, хайде да не изброщявам повече...Вкарвайте тези пари в държавата, а не да крадете парите на хората и да ги използвате! Идва Видов ден, ще си платите за това!

ГЕРБ. И ДПС са най естествената коалиция - леви популистки партии , водени единствено от личните интереси на лидерите им. А и умението да се крият зад правилни лозунги : лика прилика са си!

Интересно защо ДИР не публикува едно от решенията, взети късно снощи - да се запази размера на субсидиите за партиите - 11 лева на глас!

В министерството на земеделието ,ВСЕ ОЩЕ СЕ ГОВОРИ ,НА ТУРСКИ ,...ЩО?

Браво Боко, надмина постиженията си от предишния мандат! Махни се сам за да не те изхвърлят камъни!

Бандата от ДПС ,всяха раздор ,в Бг-политически партии .... ТЕ ТОВА ИСКАХА ,И ГО ПОСТИГНАХА .

КАФЕТО-КАФЕТО.Хубаво е през работно време,а и не само!

Приготвил съм, Колега. Доста. ... Е, понеже Пак настана Les Grandes Vacances (ама по Никое Време ;-) - какво 'лекарство' да предвидя към ?

За Местан и Съселът ли говориш,...как си пиха кафето ''само''20г.,а след 26 -тата година се и ЦЕЛУВАХА ,на Орлов Мост...пред цяла Европа ... Бсп продадоха цяла България ,на ДПС ...,и за ''благодарност'' ,получиха от ДПС ,плюнка в лицето ....

деер

Как си с математиката? Трудна ли ти е?!

С тази коалиция и без тази коалиция-България я е имало и ще я ИМА.Тъка,че ако я няма тази коалиция ще загубят само някои хора,но не и България.Отново се започва,че без....- потоп.

Да приемем че Вие-Лично - Сте от Единиците. - Е ли това Аргумент - Ние-Всички, Принудените да сме нули - да Допуснем-Дори продължаването на Вонята ?!

деер

България изчезва след 16 години! Стига с тези щраусови реплики! Стига с това дупене , бе хора, толкова ли ви харесва?!

деер

25 години мамбо за наша сметка......

като ти е толкова акъла

деер

Защо?! Ти как спаси твоята част от България?

Даааа..... НО ! - на 'наште' им Се пише Голямото лимбо.

Политическите назначения доведоха до: --''Корупция и безнаказаност във всички държавни институции ,на всички нива ",...... а СЪД.СИСТЕМА СТАНА ОПОРНА ТОЧКА НА ВСЯКА НОВА ВЛАСТ. С една дума :ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ ДА КРАДЕМ ,ОТ ----НАРОДА.

Определено ! ... И ! - Именно-Затова стъпка Първа Е : --> СКРАПИРАНЕ на Цялата ВОНЯ, която 'наште' Целево шлякат Навсякъде.

преродилите се ,,партиици,, в демократи ,не могат да направят разлика между ,,държавна,, и партиина власт!!! партиите идват и си отиват, държавата ,,остава,,!!! гледам много ,,новодемократи,, от форумът не правят тази разлика!!! с тази ,,партиина,, приемственост на ,,поколенията,,!!! ,,наследственност,,!!!

Аз стискам зъби и мълча за да влиза нежен европейски шум в джобчето ми, защото червените и всички преди нас опоскаха ,каквото има! Колкото повече се задържа толкова по-добре за мен и хората около мен. Пълно единогушие, пълно единодушие - това е политик да си в България!

според теб защитават политиците от Реформаторския Блок??? Нека си кажем нещата едно към едно...

една жена чула ,,коментарът,, на един мъж: ,,тази има криви крака,,!!! отговорила му : ,,криви но ,,удобни,,!!! всички знаем че е ,,крив,,!!! но за ,,кого,,ли е ,,удобен,,???

До като Борисов вземе властта,всички скачаха в негова подкрепа. БСП бяха-червени боклуци. РБ-беше Костовата партия. ДПС беше противна на всички РБ излъга избирателите си,а БСП ги разочарова. Сега когато за пръв път виждам Борисов да предпазва хората от задължителен "избор" къде да държат парите си и от ляво и от дясно ревет против него. За мен няма нищо морално в такова поведение. Дано не случи хората да се убедят на собствен гръб.

Хич И Няма да Ви/ви се кумим ! - Прибирайте Си 'изделията' ! Всичките. И Незабавно, ей !!!

от турско та до сега-всеки има особено мнение и дърпа чергата към себе си!