Победа на националистите в Шотландия, искат независимост

Шотландската национална партия е спечелила мнозинство в шотландския парламент на състоялите се вчера регионални избори и днес обеща да организира референдум за независимост.

Обратно в новината

Коментари - Победа на националистите в Шотландия, искат независимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сър Алекс Фергюсън - Министър председател! Бербатов -президент, а аз и Чичерито-остриета в Горната камара на парламента!

Дали ги чака резолюция на ООН, зона без полети, демокрация от въздуха ? Щото изходът от референдума е ясен . Какъвто може да е в Каталуния, Валония и т.н. Или там демократичните правила са друг .....

А! Ашкоолсун! И аз това питах и добавих: А индианците в щатите?! Кво стана с оня неизпълнен договор и къде отидоха недоволните, че нищо не се чу за тях? Янки, вън от Америка! :)

Подкрепям с две ръце мизантропа, въпреки че в думите му нещо "тропа"! Янки вън от Америка, за да дойдем ние в стройни железни редици, все дечица на този и онзи!Ние вече сме там! Да, ама- не!

Крайно време е Шотландия да стане независима. Столетия наред тъпкана, лъгана , газена и мачкана от англичаните, Шотландия е докарана до там, че населението и не знае и не говори родния си език, а английската асимилация все повече изтрива този народ от лицето на Европа.

Аз пък знам ирландски ,уелски и шотландски, затова никога не говоря на английски! Те и американците мразят ингилизите и затова говорят само на американски език!

квой то туй autumn??? има fall! ))))) смешник

Какво е референдум,и ще разбера ли някога?

Шотландски автори на фантастика от години пишат с кеф романи, в които страната им е независима държава. Да, ама има едно смешно препъни-камъче в цялата история - като ще стават независими, нали ще поискат да останат в Европейския съюз? Ами ако започнат врътки и номерца по "повторното" им приемане? И икономически не са чак толкова яки, та да се цепят. Победилата партийка е хитра - ще чака да се укротят страстите и пресметливите шотландци да се опомнят, пък чак тогава референдум...

Англия е "троянския"кон на САШ в Европа.България-на САЩ и Русия взети заедно.Да не говорим,че Симеон втори е /32? /братовчед на английската кралица...Значи сме братовчеди и по кръв , и по тъпотия...

Да, никак не е лесно и в обединеното кралство, ударите на кризата се усещат дори в благополучните общества, и хората се ориентират не толкова за някого, колкото против съществуващата управленска структура! Едва ли ще се откъснат от короната, защото физически няма къде да отидат - който е искал да бъде извън Великобритания, е заминал в САЩ, но за собствено успокоение гласуват за националистите ... Това не е много добре поради раногласията на местната власт с централната, които следват, но изразява оценката на обикновения човек за съществуващото правителство, което се базира на една абсурдна коалиция! Мисля, че в крайна сметка кралската власт ще се укрепи като обединител на държавата, особено ако махнят Чарлз от линията за наследяване и си вземат тези младите, дето се ожениха миналата седмица, като нови лица в мъглата от традиционните им ценности, за да се обединят отново!

Крайно време е да престане да съществува това "кралство". Ще видим тогава колко са "демократични" англичаните, Шотландия ще стане може би втора Северна Ирландия:))) Дали НАТО ще изпрати войски да защити правото им на свободно съществуване:)))) Австралийците също изявиха желание за отделяне:)))

Е, и британия се разпада...

Freeeedoooooooooom!!!!!!!!!

Тия да вземат да изберат за президент сър Алекс Фергюсън!Той пък ще вкара в парламента целия отбор на МЮ! И Бербата ще стане министър на спорта!

сега май на Нейно величество бабето търтеите няма да има и какво да пият ...само биричка май остава кат им кръцнат уискито))))) пък и Северните Ирландци гаче ли няма да стоят мирни....))))

островитяните ъс сбърканите им мерки и теглилки, обратно движение и позападнал паунд май ги чака "африканска" пролет....то не може все да гледаш сеир време е баба Меца и там да поиграе пък ние да погледаме как някой лордове ще скубят бакембарди )))))

Ха! Тия ако се цепнат от Обединеното кралство, дал ще ми стане кеф, как мислите?

За кратуните освен, че плуват не се знае какво са що са. Ама сигурно ще ти е кеф.

друг кеф е скорода посетим Република Невеликобритания....само кво ли шъ праят Уилям и Кейтиту?)))))

Ши пускат фишче за лотарията. :)))

Мисля че няма да ти стане защото няма как да стане. Това да не ти е "Смело сърце".

Не пречи да помечтаеме. ;)

Мдаа... Това би било готино. "Кризата" кара хората да се спасяват като се изолират. Още по-гот би било щатите да се цепнат, ама... Преди няколко години наследниците на Червения Облак щяха да развалят договора си със САЩ поради неизпълнение от страна на САЩ, обаче не се чу нищо повече за тях. Явно "демокрацията" се е задействала. Че и за Шотландия - а дано, ама за 2.5 години всичко става...