Михаил Константинов: Мърлявите ЕГН-та отдавна са продадени

Математикът проф. Михаил Константинов заяви, че 100 фирми в България се занимават с покупко-продажба на лични данни.

Обратно в новината

Коментари - Михаил Константинов: Мърлявите ЕГН-та отдавна са продадени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този е един отвратителен мърльо,които не е спирал да баламосва хората и да изпълняма най различни поръчки!Прости му Господи!!!

Sm3hurk0

Аз мисля, че прав човека.... Работиш в сивата икономика, а за пред държавата си беработен, колата е на фирма или приятел, който е купил колата за 1200 лева .... и така никой не те търси за нищо. Дори да те търсят от НАП, като видят, че нямаш нищо по документи и те почват да цъкат като Швейцарски часовници.

Мърляви ЕГН-та ??? Що за "професор " е този ??? Самият той изглежда доста мърляв !

И в БДЖ при покупка на билет за спален вагон ти записват ЕГН-то. После касиерката, шафнера,... могат да го кажат на когото си искат и да злоупотребят...

Михаил Константинов Мърляча отдавна се е продал. ЧовекОТ от 1990 година си вади леба като "експерт" по изборни шашми и е ярък участник в тях.

НЯМА ДЪРЖАВА.

"ЦИК не дава достатъчно ниво на защита". Ха-ха-ха, така говори комунистът - шеф на комисия, когато се чуди как да каже, че в софтуера на тяхната ЦИК изобщо няма никаква защита на личните данни. Всеки може да влезе в страницата на ЦИК и да провери за всеки един човек в кои подписки е участвал, т.е. коя партия е подкрепил. Без цифров подпис, без някакъв персонален код или парола, предоставени на съответния човек, с който той да удостовери, че е той и проверява сам за себе, а не за други интересни нему лица. НЕЗАБАВНО ПОДВЕЖДАНЕ ПОД ЗАКОНА НА ШЕФОВЕТЕ НА ЦИК, РАЗРЕШИЛИ ГРУБО И ЕЛЕМЕНТАРНО ИЗТИЧАНЕ НА СВРЪХЛИЧНИ ДАННИ, КАКВИТО СА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРИСТРАСТИЯ НА ХОРАТА!

Чудно ми е , голяма партия като герб не би трябвало да има нужда от фалшиви подписи. Не се нуждаят,но ги имат.Което не говори добре за тях.Крадат без да имат нужда,а какво ли ще става ако имат.

"Говорителят на ЦИК Камелия Нейкова коментира пред bTV, че според нея опасностите са преувеличени, тайната на вота не е застрашена." Извинявайте, но какво да очакваме от партии, които влизат в изборите с ИЗМАМА!? Да очакваме ли, че по време на изборите и след това ще са коректни!? Изборите са опорочени още преди да са започнали.

Само БСП и ДПС не са използвали нито един фалш глас в подписките си за регистрация в ЦИК. Най-много са използвали Реформаторския блок и Съюза на комунистите. Виждате ли бъдещата ляво-дясна коалиция:)...

На мафиозите подписи не им трябват... те те имат постоянно!

Ти вярваш ли на това? Точно ДПС, дето полвината им избиратели са неграмотни.

Само БСП и ДПС нямали откраднати ЕГН ета! Боже, това не може да бъде! Двете най-лъжливи и най-крадливи партии в цялата ни история! Това за мене е някаква провокации. Компрометират всички останали, "а те- в бяло". Тези са направили нещо, няма друг начин! Пак някакво активно мероприятие

Точно тези две партии са организирали такава провокация. Поръчали са на свои хора да запишат в подписките на другите партии нищо неподозиращи граждани... "Крадецът вика - "дръжте крадеца!"

вече ти снимат личната карта даже за да си купиш геврек, каква работа върши тази комисия за защита на личните данни, освен да взема заплати?

си дали пак, считащите се за умни няма да се сетят, че има една приказка за шуробаджанащината - гарван, гарвану око не вади. И пак си мсиля, че само глупак, би избрал глупак или такъв, за който няма информация и лични впечатления, но му е предложен от телевизионно диване. Ам ивижте си местните глупаи от която щете партия - те са образец за лумпени. И вие ще гласувате за такива? Да ви определят бъдещето? Да ви крадат парите? Ако е да - ви също сте лумпени. Не гласувайте за никого. Цял свят ще види, че тоз народ се самоосъзнава. Доста пари ще спрат и то основание! Няма да ги откраднат новоизбраните в смес със старите политически брантии. Вашата съдба зависи от вас! Ак осте тъпи ще страдате, ако сте умни - имате шанс за измъкване!

Те ЕГН не са мърляви,а хората,които ги използват,само и само да са на власт.Не се наядоха тия изроди.Да ви приседне дано!

Досега чувам само за проблеми с Барековите подписи и разни националистически инициативи....

Криминална псевдодържава с криминални политици и бизнесмени и криминално население! Мила родино, ти си земен рай!

Добре оялият се нереализиран математик, но известен ибрикчия М.К. знаел 100 фирми за незаконна търговия, но си мълчал, защото папкал и слушал... Няма ли прокуратура поне да се самосезира? Кой продавал информацията, кой пък я купувал?

и аз ги знам даже, редовно ми спамят пощата или ми звънят да ми предлагат да купя лични данни. Просто не ми трябват, иначе е много лесно да се купят.

Това е хитър политически ход. Лесно може да се проследи кой е инициаторът, статистика от коя политическа партия или формация няма ЕГН-та. До тук само Герб и РЗС не са засегнати.........

не само торбите с избирателни списъци по мазетата. Всеки подкупен данъчен служител може да Ви "услужи" с тези данни. Всяка библиотека е администратор на лични данни. Всякакви посреднически фирми за всякакъв вид услуги също. Всяка институция събира лични данни - като започнете от банките, фирмите за бързи кредити, фирмите за събиране на неиздължени кредити. Телевизор да си купиш - и вече се разконспириран кой си, кога си роден, къде живееш, какво е ЕГН-то ти и номера на личната карта. Защото и тези данни се пишатн във фактурата. Изобщо - има една комисия за защита на личните данни, която беше създадена за да работят в нея съпругите на депутатите от НДСВ и после от ГЕРБ - ами фирмите от 4-5 години си чакат удостоверенията, че са регистрирани като администратори на лични данни. Да не говорим, че освен общините, полицията ,НАП и НОИ - не е ясно още кои държавни институции разполагат с достъп до цялата база данни на ГРАО. И това стана по времето на познайте кой - на ГЕРБ. А пък Търговския регистър си е направо мечтата на всеки, който иска да разбере всичко за Вас - не само за личността и бизнеса ви, ами и това кой ви е счетоводителя /не знам само дали не е настъпил момента и любовниците да се регистрират някъде/. Е, нали искаме прозрачност - ето го резултата.

И какво излиза - открадваш ЕГНта и получаваш държавна субсидия, обаче понеже всички го правят, зато и няма да се разледва по надлежния ред?

според мен целият този скандал е нагласен от хакерите на информационно обслужване разбира се след леко побутване от определена посока. Не е трудно да се манипулира системата и да се набутат опреелени ЕГН-та там и то все на публично известни лица, за които се знае, че ще вземат мерки. Ала бала е всичко

Има известна разлика между Мърлявите ЕГН-та отдавна са продадени и "такива мърляви работи като ЕГН-та отдавна са разпродадени"

Всички фирми, които разполагат с лични данни и история на клиентите, ги продават на трети лица, има врътки в закона и им е лесно да си измият ръцете ако ги хванат, наскоро Адобе продаде данни на 3,5 млн потребители, казаха, че са ги хакнали.

Явно омбудсманът К.Пенчев е доста мърляв! Ха-ха!

За него едва ли , ама твоите шеги са много не уместни и тъпи!

Много противна личност е тоя от снимката!!!!! Щом го видя на екрана мигновено превключвам ......

защо ни го казваш вече два пъти!? не ти искаме мнението! Стани професор и тогава коментирай и ти по СМИ , други пък много го харесваме ама не го изтъкваме като теб!

Може и да изглежда зле на снимката, но аз го познавам лично добре, той е интелигентен човек!

И освен интелигентен е и много почтен.Позволявам си коментара,защото имам лични впечатления.

Така наречените "лични данни" (ЕГН, трите имена, адресна регистрация) са публикувани в търговския регистър, до който има достъп всеки. Личните данни на всички собственици на български фирми са в търговския регистър и са публично достъпни. Достъпът до публично достъпния търговски регистър е много по-лесен от достъпа до чували с документи, намиращи се в някакво мазе. Освен това има и регистър БУЛСТАТ, в който са записани личните данни на всички, които са регистрирани като самоосигуряващи се (свободни професии). Достъпът до него е малко по-труден, отколкото до търговския регистър. Също така всеки собственик на сайт е длъжен да си напише личните данни на сайта - адрес, трите имена, номер по ЗДДС ако е регистриран по ЗДДС, телефон, електронна поща (ако собственикът е юридическо лице се пишат данните на фирмата, вклюително адрес, номер по ЗДДС и т.н.). Това е така независимо дали на сайта се продава нещо или не. Относно задължението ви да си напишете личните данни на сайта (и как може да се заобиколи законно), прочетете статията: Според българското законодателство, ако имате сайт (на който не продавате нищо!) - извършвате електронна търговия и подлежите на глоба за това, че не сте си публикували личните данни на сайта (Напишете заглавието в Гугъл или друга търсачка.)

Има няколко милиона ЕГН, които не са на търговци, нито на самоосигуряващи се и няма как да са в търговския регистър.

В търговския регистър имат само на фирмите и ЕТ!

Най-голяма тайна формално е ЕГН, което всеки непознат ти иска преди да ти каже здравейте. Претенции за цивилизационно устройство .

Важното е да се открие има ли държавна структура откъдето не изтичат нашите данни. Мисля, че написаното в статията отговаря напълно на действителността.

Пичове, като тръгнах да си отказвам услугата от Глобул, служителят на висок глас ме попита за трите ми имена и ЕГН-то. Подобно отношение е и в държавни учреждения. Всеки може да ти чуе името и ЕГН-то и да го запише и злоупотреби с него. Освен това базата данни на който и да е оператор вероятно е лесна за хакване.

Дори не е нужно това..хакване..операторите сами предоставят без наше съгласие данните ни и мобилния ни номер...примерно което на мен ми се е случвала кмета да ми честити празника на града..

Некомпетентността на контролните органи назначена от комунделите е пословична , така че има няма опасност трябва да се алармира , защото иначе накрая народа го отнася! Така че да не говори другарката от ЦИК че проблема се преувеличава , защото гафа с ЕГН-тата е престъпление! Това е недопустимо ! Справка ЕГН-то на омбуцмана на държавата! Не е ли плачевно опазването на личните ни данни, и прави са всички който алармират за нередности, защото за да си вършат що годе добре работата на комунделите трябва да им се диша огън постоянно във връта!

Като всеки антикомунисти и ти си пословично тъп! Имената и егн-тата са автентични, целият проблем идва от това, че разни хора от партии, които не се понасят са подкрепили конкурентите си. Глупаците винаги преувеличават нещата за да си придават важност!

С боклуци като теб не се занимавам , защото са ми жалки! И не споря с такива защото са ми много под нивото !

Хей,журналя стига с тоя!!! Не виждате ли че си търси изява?

Това с имената и егн-тата си беше провокация, даже направо си е шега, погледнете само, кой кого е подкрепил и става ясно за какво иде реч. :))) Доста се пресилва случаят.

До бой съм стигал но ЕГН-то и адреса не съм си го давал! Да не ви казвам до какви разпри и скандали съм стигал ... , къде ли не! И на банки не си го давам , рождената дата и имената им стигат! Виж в полицията и при проверка от органите на МВР - ОК, каквото кажат това е!

Явно нямаш и мобилен телефон. :)

Е, какво значи до бой? Като не искаш, не ти дават услугата и толкова. Защо да им стига само рождена дата? Ако ги завлечеш какво доказва, че си точно ти? Може да има още 3-ма с твоето име, родени на тази дата.

Веднъж като си дадох ЕГН-то на една банка , след около 2 месеца получих писмо с кредитна карта на адреса си! Е как да им го давам , загубиха доверието ми и това е , търся услугите на други , където са по дискретни!

Всъщност име и рождена дата са достатъчни като се замисля-В чужбина нямат хората ЕГН имат други номера но никой не им ги иска нали така-

Да така е , но в чужбина , а тук е БГ!

Тоя е особено противен . В качеството си на какъв дава съвети ?Нали се издъни вече , да се скрива в миша дупка

Я вземи че си лягай или омитай на някъде , че ти си поне сто пъти по досаден и безинтересен , а пък поне двеста пъти си по неграмотен от професора! Хайде върви да се изучаваш , а до тогава не пиши повече където и да е било!

Стига с този миризлив старец. Толкова млади има и ухаещи на УБАВО жени.

Преди месец си закупих една стока от едно място , след седмица време вече ми звъняха на мобилния за други оферти , а не след дълго получих и писмо по пощата с каталог от фирмата лично на мое име! Да не говоря за интернет колко фишинг измами получавам на една от пощите си, дори при уж надежден фишинг филтър!

На номера, които ги нямам в тел. бележник не отговарям. Всички фактури са ми електронни и каквото попадне в пощата отива директно в коша за боклук. Имаме си един такъв, предвидливо сложен до пощенските кутии.

Значи господине вие знаете това и си седите и нищо не правите-Защо не подадохте сигнал към прокуратурата нали има закони в тази държава-След като вие от това място мълчите като риба и наричата ЕГН та мърляви как ние да уважаваме институциите създали ЕГН та ни т-е държавата ни-

Истината е една: да отпадне изискването за подписи при регистрацията на партиите за избори!!! Така е в Европа (Франция).....

Наистина това си е истината,защото е ненормално да се говори за равнопоставеност,а стартът да е различен,едно е една утвърдена партия да събере подписи,друго е някой независим кандидат,който за първи път се появява ва политическата сцена,е как да ги събере след като предизборната кампания е след регистрацията,а за да го подкрепят трябва да го знаят,то бива,бива,ама толкова ли е мазен "кокала"?

с около 400-500 партии, със списъци на кандидатите и т.н.? Още поне три пъти по толкова мажоритарни кандидати, по-голямата част от които с психически отклонения. Бюлетината ще бъде дебела като исторически роман. Истината е, че навсякъде има някакви прагове, които трябва да се преодолеят. Лошото е, че при нас няма ред, няма работещи институции. А за това са виновни всички, които ни управляваха до сега.

много демократична мисъл,а що се отнася до праговете в ЕС,то те са след изборите,а не преди тях, след 2007.ма у нас и неграмотен може да бъде избиран за кмет за да няма дискриминация,има време и тази мисловна импотентност ще иде в историята.

Глупости така в България ще има 7 милиона партии.начина е само един ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ...хем народа печели.хем държавата пести пари.......

Еееее, не така, де, поне една да остане за представителство и престиж. И тя да е БКП / БСП . Комунистическата . . . . .

Константинов: Всичко е ок! Плувайте,плувайте, не е риба.....туй отзад.