Вежди Рашидов като освободител в Кърджалийско

Посещение на благодарност започна министърът на културата Вежди Рашидов - той предприе тридневна обиколка из Кърджалийска област - районът, в който бе избран за депутат.

Обратно в новината

Коментари - Вежди Рашидов като освободител в Кърджалийско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В САщ няма демокрация, а в Западна Европа освен Швейцария не съм чувал за друга многонационална държава Изглежда ,че тези ти понятия са доста пообъракни у теб

Ха ха ИБ,приятелю, с разбирания като твоите добре,че не живееш в Щатите или която и да е многонационална държава с истинска демокрация, би имал много проблеми, и би бил нещастен да те управлява малцинство. Бъди здрав. :)

До(до ИБ (24.08.2009 г. 05:24ч.), точно ти показваш ниско обществено съзнание и незачитане правата на мнозинството. Независимо, че В.Р. е български гражданин той е представител н малцинството с ДРУГА РЕЛИГИОЗНА И КУЛТУРНА ОСНОВА. МК е ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ИНСТЕТУТ и министър- представител на малцинството с друга идеологическа основа от това на мнозинството НЕ може да ръководи МНОЗИНСТВОТО - носител на друга и ОСНОВНА ИДЕОЛОГИЧЕСКА/КУЛТУР ОСНОВА. Този министър ще налага нормите на културата на малцинството и няма да следва културните традиции на мнозинството..Така не се постъпва в демократичните общества и това не се считано за расизъм, нито за ксенофобия. Ще видим по това колко православни и колко ислямски храмове ще се построят по времето на министерстването на В.Р. А твоето ,макар грамотното ти писане на български език, е нискочелие, не знание и неумение да се борави с инструментите на демокрацията.

ИБ ако не си разбрал кого визирам в моя пост, прочети отново и внимателно всички постове. Не съм сигурна да ли си заслужава да ти отговарям, но тъй като нямам друга по важна работа, защо не, може пък да разбереш. 1. Къде прочете,че искам да си мълчим за каквото и да е? Напротив, искам да спорим, да дискутираме, но интелигентно и аргументирано, без да обиждаме никого. Обидите са оръжия само за невежите. 2.Когато говориш за това наше малцинство не забравяй, че това са български граждани by birthс същите права като високоцивилизовано ни мнозинство. А и четейки постовете на доста представители на това мнозинство е най-добре то да не цивилизова никого. Би било жалко за малцинството. 3. Министъра на Културата на България е български гражданин със същите права като теб- да избира и да бъде избиран. Неговия етнически произход е без значение. Как би коментирал произхода на Соломон Паси и Сергей Станишев? Те също са български политици избрани от българския народ. 4. ИБ, да бъдеш интелигентен не означава да назубриш няколко високопарни фрази без да ги разбираш до край /това може само да те направи за смях/

Г-н шокиран (23.08.2009 г. 06:43ч.), не знам кого визирате и какво разбирате за простотия в този форум , но от мен ще знаете следното: Крайно време е да се прекрати с тази стара психика да мълчим за да не разсърдим съседа. Ако искаме това наше малцинство да се цивилизова като нас, да се интегрират в българското общество, трябва да казваме истината в очите, без да се конфронтираме с милитаристични заплахи, именно историческата и културна истина. Така постъпва високо материална и духовно развита като цивилизация Европа към мюсюлманските си малцинства- просто постоянно им дава за пример своята култура и намира мирни механизми да ги карат да я възприемат и интегрират. Нашите мюсюлмани само в България се пишат за турци, но когато тръгват към Европа предпочитат да си сменят доброволно имената от турски на български и там общуват предимно с български емигранти, но не и с турци и кюрди от Турция. Това е влиянието на високо материалната и духовно развита култура. И ако искаме да живеем мирно всички в България и да имаме истинска демокрация в обществото си, те именно трябва да разберат като малцинство, че трябва да спазват златното правило на демокрациятадиктат на малцинството над малцинството, а не да карат мнозинството да им се подчинява под формата на упреци като:заплаха за разрушаване на етническия мир, нарушаване правата на човека, недостатъчна етническа толерантност- точно това е псевдо демокрацията и неразбиране на обществото ни от демокрация, ниско обществено съзнание, ако се позволява малцинството да определя живота на мнозинството, а и мнозинството не го разбира. И като идеологически институт на обществото МК трябва да се оглавява от представител на културата на мнозинството, а не малцинството- прости правила, но действащи само в демократичните общества. Няма да срещнете подобен пример във страните на високо демократична Европа.Идея за България

Абе, фес, тъкан от българско сукно, заради такива предатели като теб мощната България е разпокъсана и бива превзета от османските орди.Що не са ни превзели при Тервел, ама са яли бой до насиране край Константинопол, ами Тимур как е резнал феса на Баязид в Анкара през 1402 г.Фес, проумей, че гена на тези диваци е сбъркан, ако да са мешани с българска кръв от девойки и еничари, затова има и руси, такъв като теб е предал и 300-та спартанци, направили безпомощен Ксеркс с 2 млн. армия, ясно се познавате по лукавата усмивчица, по-скоро предателска, отколкото добронамерена,затова ибрико, не се ври във форуми дето големи българи си хортуват, а ти мишкуваш, ползувайки изобретението на сънародника ми Джон Атанасов, врякайки като мюре, с речниковия си запас от 20 думи и ухилен до уши, като куц еднорък негър с нова стоманена халка на носа, опитващ се да бере едри карпузи от чужд бостан!

Леле мале, колко глупости са изписани тука. То бива, бива, ама чак пък такова невежество, ниска култура и явна простотия на едно място..... Потресена съм и отчаяна за бъдещето на България.

СМЕШНИК С НЕЯСНА ПОЛОВА ОРИЕНТАЦИЯ Я ОТИДИ ДА ДУХАШ НА МЕДИ ДУХАН,ИЛИ ГО ВЗЕМАЙ И ОТИВАИТЕ ДА ДУХАТЕ В АНАДОЛА. АНАДЪН МУ?

че то и и в ЛК на Доган пише България бе смешник

Помня, че преди известно време имахме евреин за министър. Като сме почнали да ръмжим с пяна на уста, да бъдем обективни, защо само Вежди да глозгаме...На ред са евреите.Утре да се готвят будистите, а в понеделник да довършим веднъж завинаги жреците на великия дух Маниту!!!

АКО ПРИЕМЕШ ИСЛЯМА ЩЕ СТАНЕШ ИЗЛИШЕН! ЩЕ БЪДЕШ ЕДИН ПРЕДАТЕЛ,А С ПРЕДАТЕЛИТЕ СЕ ПОСТЪПВА САМО ПО-ЕДИН НАЧИН....

АБЕ ОСМАНЕ МАЙ РАКИЯТА И СВИНСКОТО СА ТИ ДОШЛИ В ПОВЕЧЕ,КАКЪВ ТАКЪВ МЮСУЛМАНИН СИ ПИЕЩ АЛКОХОЛ И ЯДЯЩ СВИНСКО? ЯМИ КАЖИ ЗАЩО ИСТИНСКИТЕ ТУРЦИ В ТУРЦИЯ НА ВАС ПИШМАН ТУРЧЕЕЩИТЕ СЕ ПЕДЕРАСИ ОТ БГ ВИ ВИКАТ В ТУРЦИЯ ГЯУРИ? ЗАЩО ТАМ КРИЕТЕ ОТ КЪДЕ СТЕ?

Алооо Neco ти си нагледен пример какви турци се коват в България под камшика на съседката, лоялни към нея, а не към България и мнозинството българи с турско етническо самосъзнание в услуга на тъмните намерения и в духа на великотурски шовинизъм и политика на Турция към нас.. В България в нея няма място за турци с турско ,а не с българско самосъзнание и подложили си услугите на Турция, която води подривна политика към България, българската държава и нация. Вие, явните турски агенти и троянски коне на Турция България,предложили сте в улука на политиката на Турция ставате чувствителни като ви се кажат явни исторически истини, аргументирате се със заплахи за етнически мир, расизъм, нарушение на човешки права и прочее. Стига тези номера и заплахи! Това са явна тактика под диктовката на майка Турция, която винаги е водила алти българска политика ,против българската държава и нация. ! Ние искаме лоялни граждани към България , родолюбци и патриоти ,които защитават държавата си и мислят само доброто! Марш в турската си кочина! Оди да се провеждаш турската политика в съседката, нямаш място в България в нея няма място за турци с турско ,а не с българско самосъзнание!Стига с тази толерантност,плод на комунистическо мислене, дойде време да си кажем открито нещата,ако искаме да бъдем демократични и обективно да оценяме историята си.

до да се приеме меморандум има да го духаш педарас смотан ,турците да ти ебат майкати мръсна

тъй де оо на Босвфора отдавна чакат такива българи и такива институции с чистобългаоски имена нали много си смешна в старемежа си да лапкаш дето се издъни оня с ръцете в джобовете оная вечер айде виж да се задавиш българко

БЪЛГАРИТЕ СЕ САМОУБИВАТ С ТАКИВА МИНИСТРИ!!!! ПЯНАТА- НАЙ ПРОСТАТА И ПРЕСТЪПНА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО УПРАВЛЯВА ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ГО ПРАВИ!

до всички смотани българи вме да се ровите във фалшифицираната ви история по добре гледайте напред в бъдещето .Всички религии изповядват само добро но хората са лоши и се прикриват зад религията.Турците нищо не са унищожили на балканите , ако беше така то не религията ви но никой не можеше да ва спаси за тия 500 год като се има предвит че българите са били около милион и половина на ден по няколко ако бяха убили то не за 500 а за 50 год нямаше да остане и помен от вас ,така че като се коментира нещо по поне да има малко истина а не само да се пише с определени преразсъдъци.Веждито може да е добър в изкуството но това не означава че е добър в политиката .Казва че в района хората не ги е страх вече ,,,,,,,,хахах абе тоя смотан как не е разбрал че нас турците никога не ни е бил страх от никого .Гледам някои ганювци пак се разлаха , преди беше уж за ДПСто а не срещу турците а сега срещу Вежди щото е турчин .Мамицата ви ганювска ние също сме български граждани и имаме право да управляваме тая държава от збирщина като вас .Нека ми каже някой от вас ,с какво сте по добре от нас турците ,да не би да сте по големи родолюбци от нас или по работливи ,кадърни , образовани и не знам си какво.Да по крадливи сте ,подли и завистливи ,некадърни .Що за нация сте ,от къде толкова злоба у ганювците .

Какво като пишеш правилно на български и се предтставящ за християнка? А всъщност имаш мутрашко поведение и ДПсарски -турско мислене и самосъзнание... правилен ник си избрала -свещнна простота-:)))

В очите на слепите едноокият е цар.Съмнявам се ,че повечето от пишещите са виждали негова работа и дали ако им покажа няколко творби на съвременни скулптори ще познаят коя е неговата.

ГЕРБ на приятелска основа поставили министър- самоопределящ се за етнически турчин за министър на културата. Министерството на културата е идеологически институт и представител на малцинството, с култура и религия била крайно различна и винаги враждебна към религията и културата на мнозинството НЕможе да бъде министър и да води правилна културна/идеологичес политика. Тук не става въпрос за обикновена промяна на манталитета, тук става въпрос за културна основа, като стереотип на мислене на индивида и обществото като цяло и европейското бъдеще на нацията.. Поставяне на В.Р. на това място показва ниското културно стъпало на управляващите, за които културата и бъдещето и на народа ни явно не интересува. Само нихилисти и национално безотговорни политици могат да си затварят очите пред този факт. Ще го разберем в бъдеще по степента на неговата толерантност! За сега В.Р. не показва някаква политика, само обикаля кърджалийски и Смолянско и говорил с хората и проучвал настроенията срещу ДПС- народен министър няма що. В едното село искали християнски паметник, а ако в другото село поискат и джамия, дали В.Р. ще им удовлетвори исканията ? Ето от там ще го разбереш, от религиозната толерантност. 20 години строене безстопанствено джамии с външни пари на ислямските държава с подривни цели за подмяна на основната култура чрез подмяна на религията- от християнство към исляма- СТИГА!!!! Демокрацията не позволява храмовете на малцинството да превишават храмовете на мнозинството и то няколко пъти, в европейските държави те са по съотношението малцинство към мнозинство. Ще го разберем много скоро по политиката му като министър! Идея за България

В едното село искали християнски паметник, а ако в другото село поискат и джамия, дали В.Р. ще им удовлетвори исканията ? Ето от там ще го разбереш, от религиозната толерантност. 20 години строене безстопанствено джамии с външни пари на ислямските държава с подривни цели за подмяна на основната култура чрез подмяна на религията- от християнство към исляма- СТИГА!!!! Демокрацията не позволява храмовете на малцинството да превишават храмовете на мнозинството и то няколко пъти, в европейските държави те са по съотношението малцинство към мнозинство. Ще го разберем много скоро по политиката му като министър!

Аз няма защо да се срамувам от първия си постинг от 15:03ч.!!! Тук не става въпрос за обикновена промяна на манталитета, тук става въпрос за културна основа, като стереотип на мислене на индивида и обществото като цяло и европейското бъдеще на нацията.. Министерс на културата е идеологически институт и представител на малцинството, с култура и религия била крайно различна и винаги враждебна към религията и културата на мнозинството НЕможе да бъде министър и да води правилна културна/идеологичес политика. Поставянето на В.Р. на това място показва ниското културно стъпало на управляващите, за които културата и бъдещето и на народа ни явно не интересува. Само нихилисти и национално безотговорни политици могат да си затварят очите пред този факт. Ще го разберем в бъдеще по степента на неговата толерантност! В едното село искали християнски паметник, а ако в другото село поискат и джамия, дали В.Р. ще им удовлетвори исканията ? Ето от там ще го разбереш, от религиозната толерантност. 20 години строене безстопанствено джамии с външни пари на ислямските държава джамии СТИГА!!!! Демокрацията не позволява храмовете на малцинството да превишават храмовете на мнозинството и то няколко пъти, в европейските държави те са по съотношението малцинство към мнозинство. Ще го разберем много скоро по политиката му като министър!

VEJDI E EDNO GOLYAMO KAZALBASHKO LAYNO I NYAMA NISHTO OBSHTO S TURCITE. DA VARVI DA GO DUHA. OBIKALYA KAZALBASHKITE SELA. NE TURSKITE! NIKOY TURCHIN -SUNIT NE GO ISKA.

Престанете! Вежди е институция! Ако всички българи бяха БЪЛГАРИ като него, държавата ни нямаше да е на този хал! Адмирации г-н Рашидов!

Не ща да гледам скулптура на ибрик, нали си имаме класическа българска школа, с типичния интелектуален привкус, който иска ислямска скулптура-марш при турския министър! Наглеци!

Всички турци за 24 часа да се изнесат, а който остане, да се смята с българска кръв и никакво ДПС от утре! Писна ми от друговерци и врагове!

Сънувах, че Стамболийски и Вазов са на гости в министерствата на земеделието и културата и ги посрещат на турски език!

Прехласвате се пред един побойник над полицай и мултак! Прехласвате се пред простото му говорене?! Този е един кариерист и нагаждач, който знае как да говори, за да се хареса на българите. Освен това много е важно Министърът на културата да владее перфектно български език - писмено и говоримо. Изключвам Стефан Данаилов, защото той е от БСП, а там са неграмотни. А и както подсказва длъжността му, трябва и да е културен, а не с такова просташко поведение.

Разкарайте смрадливите турци от всички висши постове, не стигна ли ви оскверняването на земеделието, където няма да се извони поне 30 години!

Не искам турци да ме управляват! В България трябва да се прочистят нравите и населението, всеки да се чувства българин генетично и духовно, а не разни друговерци да вонят на врагове, а да се прегръщаме и целуваме! ВСИЧКО, КОЕТО Е ЛОШО, НЯМА МЯСТО МЕЖДУ НАС! Умри за България с горда глава!

Орхан Памук е нобелиста, но турското правителство го подложи на унижаващо преследване, все едно , че не е турски гражданин, и не само него, а всички инакомислещи от ордата!

много си тъпичък горкия....

Веждито Смешникът (тоя де един от нас дето бил уж....ний си го знаем...все на хляба мекото то и театри това онова на майка му на името и пр далавери ...абе прост народ слаба държава туйто пък и без култура да е голяма работиа все тая...

До До Sankta prostissima, то и официалната азбука на официалния език в България е кирилицата, но като гледам някои участници във форума имат алергия от нея.

Ха-ха-ха, отдавна не съм се смяла така.Бургас, ако си една врачка,ще умреш от глад.Не съм от Бургас, а от града на Вазов, затова обичам да пиша на кирилица.Не съм кадъна, а българка,кръстена в източноправославната религия, омъжена съм, с две деца, без любовник, с висше педагогическо образование.Ето защо претендирам да отстоявам позицията си. Така че думата кадъна я запази за разговор очо в очи, когато имаш някаква представа с ного разговаряш.

Склупторството на В.Р. съвсем не е достатъчно да заема този пост ? И да критикуваш с половин уста ДПС без да предлагаш нищо как да се ликвидира този октопод от политическия живот-също е едно голямо НИЩО!

Санкта симплицитас напусна форума на в.СЕГА и дойде тук да си ръси глупостите.Не разбра ли, че времето н ДПС и да работиш за него мина?

Извинявай, ама ти четеш ли това, което пишеш? Изобразителното изкуство, според тебе, не е ли част от културата? Още повече - в ЛК на този човек пише България, не Турция. Той може да е турчин, но е български гражданин. Забрави ли - бившия ни премиер беше с двойно гражданство, българско и руско? Според твоята логика - чии интереси защитаваше той? Между другото, Вежди Рашидов много ми се издигна в очите, когато преди време в едно тв предаване беще единственият, който можа да каже наизуст Аз съм българче. Другите участници в програмата, БЪЛГАРИ, не го знаеха. Тогава - какъв е той?

След като ще се правите на много умна, да Ви напомня леко, кое точно християнство направи големи пакости в средновековието, а именно Католицизма, който според нас православните християни (истински), е секта.

Вежди Рашидов е и винаги си е бил от България!Какво значение има етническият му произход?А иначе той отдавна е показал на света,че в България освен комунисти има и творци!А на Вежди бих казал следното:който спечели Кърджали,печели уважението на всички български граждани!Ще се радвам,ако помогнеш това да се случи!Успех!

Като сте толкова умни всички станете министри . Аз го уважавам .

Vejdito moje bi e dobur skulptor, no tova ne e dostatu4no za da e bulgarski ministur. Stranno za6to i toi kakto mnogo DPSari se 4uvstval tur4ini i si meli na turski izvun ku6ti, vapreki 4e oficialnia ezik v BG e bulgarski. Vse pak dobre e 4e priznava 4e kompaktnite ob6tnosti koito jiveiat v BG i se tur4eiat sa s promiti ot DPS i Turskata propaganda mozuci, i vseki razli4en ot DPS go priemat kato zaplaha?!? Taka se pravi shemata razdeliai i vladei i gi upravliavat lesno. I neka niakoi proturski emisari sprat da ni obiasniavat 4e hristianskata religia bila nalojena sus sila kakto isliama hahah Triabvalo Bulgarite da sme tolerantni s horata koito se tur4eiat??? A te tolerantni li sa kum nas v sobstvenata ni strana - da ne govorim za na6te dedi jiviali v belomorska trakia koito sa prokudeni, ograbeni i izbiti!!! I stiga ste mi hvalili maznata turska gostopriemnost i uslujlivost, koiato ne e ni6to drugo a licemerie s cel da vi vzemat pari4kite :)) Su6to prestanete da ni vnu6avate 4e ne se znaelo koi bil 4ist bulgarin i dali niamal edi kakva si kruv?!?! Ami nali tova se optvame da kajem bre kiflo nedope4ena..4e kato jivee6 v bulgaria i polzva6 neinite blaga e redno da se priznae6 za bulgarin..i niama zna4enie kakva ti e kruvta i rodninite, a nacionalnoto 4uvstvo..ina4e niama nacia a sbir6tina. Taka 4e ako obi4at tezi koito ne obi4at Bulgaria i ne uvajavat bulgarskite istoria, tradicii, religia, ezik i tn da si hva6tat disagite i da se zaselvat v diarbekir, anadola i kudeto gi kefi - nali tova e svobodata na izbor :) A Kosovo e druga tema - s nego pla6ete talibanite!

Вежди е преди всичко професионалист!Освен да му пожелаем успех и да го подкрепяме,не виждам друго.Сърдечно го поздравяваме с избора!

Санкта симплицитас, не беше ли от Бургас, бивша вдовица и сега взела любовник един турски бизнесмен от Истанбул , близък до кръга на ДПС? За това си тук да ръсиш глупости за второ Косово. Това знаете вие с Доган, да плашете с етническия мир!!!! Колкото ти си християнка, толкова аз съм мюсюлманка. Ти си ДПС шушумига и агент тук. Кой ти предлага второ Косово ма кадъно, не виждаш ли, че се предлага мирен цивилизицационен начин да се вдигнат хората от Кърджали от мизерията? Предлага ли нещо твое Вежди с пурата?

До: Хан Тукту до Masculino (21.08.2009 г. 18:57ч.) Има много общо, Хане Путку! Просто въжделенията на болшинството хора по света са, тази империя на злото да се срине, сещаш ли се?

Аз бях на побоя!Вежди държеше полицая,а онзи другият общински съветник от СДС го биеше!

Незнам защо все еи мисля,че ако това правителство е за коренни реформи-на тоци пост трябваше да е НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ или СТЕФЯН ЦАНЕВ-този не може да им лъска обувките дори.Да набиеш полицай и след време министър...И те зи мафия...

Вежди Рашидов е българин с турско самосъзнание или турчин с българско. Не това е важното, той много пъти е посочвал проблемите в този край, липсата на инвестиции, страха НА ХОРАТА да кажат това което искат от партия ДПС. Винаги когато го вида се просълзявам. Чест му прави, че се е върнал и срещнал с хората. Дано и другите политици да са като него! Той е достоен

Дядо Вазов не само се обръща в гроба,ами се върти като вентилатор!

Чудесно е това което прави проф. Вежди Рашдов. Да успокоиш хората, да видиш избирателите си, да им дадеш надежда и опора-това е то човешко отношение. В културата Вежди е силен, но с тази обиколка и загриженост за хората от региона на Кърджали печели много повече в сравнение да открие един културен паметник. Хората са нашето богатство-видяхме как изчезнаха парите ни, ние хората останахме с умовете си и способностите си. Когато изнасях лекции в страната, хората от района на Кърджали бяха добри и се интересуваха от знания. Затова похвала за грижата на Министър Вежди Рашидов.