Историк: ”Много българи очевидно копнеят за силна ръка”

Интервю на "Дойче веле" с германския историк проф. Щефан Трьобст, който добре познава България.

Обратно в новината

Коментари - Историк: ”Много българи очевидно копнеят за силна ръка” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вулгаристанците трябва да копнеят за нов генетичен материал. Сегашният им гарантирам еднопосочен билет към сметището на историята. Истината! Болезнена, ужасна, отчайваща и разневяваща, но истина.

Коя тежест, бе идиот? На робството и геноцида ли?!

България ще загуби временно своята тежест в ЕС? сериозно? Няма да има кой да вика "йес" ли? Как може да загубиш нещо, което не същесвтува, не ми е ясно? Или просто изродените швабски политици ги стяга чепикът, че с новия президент няма да може да се говори като с куче на каишка?

За предпочитане е твърда ръка, пред мека китка.

А много германки и либерални германци очевидно копнеят за здрав .... , че и се опитват да налагат този копнеж на всички останали европейци...

Бъркаш. Българинът иска справедливост, работа, хляб, сигурност, гаранции, добра дума, уважение и ПРАВИЛА.

Тя справедливост с меки китки не се раздава.

Ди Велт откровено казва днес, че ние плащаме сметката за санкциите срещу руснаците... Не го крият. Искат немците украинския пазар и младото население и ще пресмятат сега къде е далаверата и ако нямат далавера в Югоизточна Европа... ще ядем дървото. Вече хич не са политкоректни- или ще им приемаме двойните стандарти или нищо добро не ни очаква

Добро от Германия, при всички случаи, не следва да очакваме.

Много е прав професорът! Но човек трябва да поживее на Запад, в някоя нормална държава като Германия, за да осъзнае някои неща!!!

Сигурно си разбрал как миеш чинии по-бързо.

Е встрани от истината, а ти съвсем. Обиколил съм тези нормални държави! Не видях по улицитре весели и усмихнати хора, с малко изключения. Западна Европа се нуждае тъкмо от бившите "соц," държави, ако не иска да ходи след 20 години на собственото си погребение, което й гласят тъкмо нейните съюзници. Само капацитетът на народите от Изт. Европа може да спаси Европа като цяло. Ако не го разбирате това, мога само да изразя съчувствие. Продължавайте да спите и да сънувате розови патенца.

Така е!

Ако тоя историк се счита за познавач на България какво да кажем за другите германци.Имам усещането ,че сегашната Германия е населена само с изпаднали германци!

Този е да съветва Меркел, че освини цяла Европа...

ЗАПАДНОГЕРМАНСКИТЕ МАЙМУНИ СЕ ОТНАСЯТ С ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ СОБСТВЕНИТЕ СИ БРАТЯ ОТ БИВШАТА ГДР .... ТРЪГНАЛИ НАС ДА НИ ОПРАВЯТ :)))

А всъщност исторически истинската Германия във военно-полит-култур аспект е тъкмо бившата Изт. Германия (плюс Бавария)!Но сбъркани хора (удобно сбъркани) им предстои да научат някои уроци, колкото и да се самозалъгват и да се опитват да правят другите на глупави. Въпросният професор вместо да плаче на чужд гроб, да вземе да коментира като германец неотдавшното извление на външ. м-р ...Майер, който с мазна и лицемерна усмивчица обяви, че Германия трябва и ще продължава да приема бежанци!

"Роля е изиграла със сигурност неговата проруска ориентация...." ============== И това го казва германски професор?! Може би е време да се запитаме какви точно сме ние за тези хора там, в Германия? Някакви проруски елементи, които следва насилствено да бъдат държани в подчинение и колонизирани или съюзници и партньори?! Очевидно, дори според г-н професора, познавач на България, не сме второто. В такъв случай е редно да се запитаме какво изобщо правим при тези хора и какви още жертви ще трябва да дадем, за да им харесаме. Лично аз не държа България да е съюзник с тази Германия, на този професор.

БРЦК

Щефан Трьобст , ние българите не знаехме ,че имаме тежест в ЕС. Демек май нищо не губим. Послушен Боко , хванал се с една ръка за полата на меркел и с другате за бежански чеп. Това е истината. Така ,че губещите са Меркел и Брюксел , а печели Путин. Това е накратко.

А си гледайте какъв здрав арапски чеп ви се задава!

"...Във времена на несигурност, особено когато имаш за съсед непредвидимия "султан" Ердоган, много българи очевидно копнеят за "силна ръка...".Еди такива думи в устата на един "професор" звучат дооооста "странно".Една държава с население 10 ПЪТИ ПО-МАЛКО от друга и с икономика незнам колко пъти по-малка няма НИКАКЪВ ШАНС при едно военно противопоставяне. Така че "силната ръка" в случая е напълно безсмислена.Сигурноста на БГ е в членството и в нато и ако този "професор" не разбира това не знам защо са говорили с него зобщо.А обясненията за това какво представлява борисов показват че този човек си няма и хал хабер какво е БГ,какво е ставало в нея през тези 36г-след 1980г.Борисов е определен от кръга около живков за тази си роля.Но този кръг определя и всички останали така наречени "политически сили" в БГ.Така че него никой не го пита.Той е само една кукула на конци която прави това което му се нареди от тези които са го сложили на това място.

Ти па ше кажеш, че нямаме шанс. Въобще не си наясно моето момче.

Германецът си има доходи от "Маршал" и му е широко около врата! Само нежна Революция 3 в 1 може да спаси България! 1.Революция на трудовите доходи увеличаване 5 пъти сега, за да станат поне наполовина на германските и втори път - още 5 пъти! Унгарците го направиха много отдавна наведнъж - 10 пъти! 2.Революция на правосъдието за Императива на Закона, който е над всички и съди Всички Президент, Прокурори, Съдии, Депутати, Премиер и Министри и всички останали Властници, както и Народа - за Деянията им както за Злоупотреба с Власт, така и за действията им и/или бездействията им; Да върнем силата и мъдростта на Закона, за да съди Всички справедливо! 3.Революция на Научно-техническия прогрес и тогава всичко ще си дойде на мястото! Бюджетът ще се напълни и ще има за всичко за Отбрана, за Наука, за Образование, за Здравеопазване, за Култура и т.н. Революцията на трудовите доходи може на два етапа да стане: Увеличаване на заплатите 5 пъти сега за да станат поне наполовина на германските (наведнъж или за 5 години) и втори път още 5 пъти. Унгарците го направиха много отдавна наведнъж - 10 пъти! Масларова поиска да го направим и ние, но партийците тогава не и позволиха! Научно-техническото развитие над нивото на техниката след революцията остава постоянно да действа, докато свят светува!

Момче не ти ли е неудобно да пишеш такива глупости.Целта на "прехода" беше ЦЯЛАТА СОБСТВЕНОСТ В БГ ДА БъДЕ ПРИСВОЕНА ОТ КОМУНИСТИЧ. ВЪРХУШКА.Тя беше постигната напълно.И тази върхушка дава на БГ толкова колкото си иска.А то е колкото да не умрат от глад за да могат да и работат на таа върхушка. А тоава за правосъдната система наистина е забавно.Като че ли тя е на тоа хал съвсем СЛУЧАЙНО. Хаха.Момче, тя е натоа хал не "случайно" а ПРЕДНАМЕРЕНО. Тя ТАКА е НАПРАВЕНА .И това беше друга основна точка в проекта на цк на бкп за "мирен преход на БГ към демокраси".Главната задача която създателите на тази "съдебна сиситема" са поставили пред нея е ОТСЪСТВИЕТО НА КАКВАТО И ДА Е СПРАВЕДЛИВОСТ...СЕга разбра ли какви глупости си написал.Не е чак толкова непосилно сложно

Който защитаваше върхушката, щото парите не миришат, когато са в техните банки, дори за лустрацията беше най-голяма съпротивата му, да сме им дали втори шанс. На братята им в ложите!А сега за Тило Сарацин е късно.Да го бяха чели преди да се изцепи бабичката им диктатор: Кои сте вие?На цял континент хора, създали тази цивилизация се изплю на гробовете и ги пороби да издържат други два, от която "културна" особеност ние сме спасявали европейците, при Тервел, без да си мръднат пръста, нито тогава, нито при 500 години"присъствие". И сега да ме поробват и унищожават те, на които сме дали и богомилите и началото на реформацията. Всеки афганистанец ,пакистанец и иракчанин има изключителни права да се разкарва без документи, за разлика от теб, ти имаш само задължението да изпълняваш,докато умират твоите .Геноцидът продължава в най - бедната страна в ЕС, а и от някои африкански сме по назад като заплащане.

Във времена на несигурност, особено когато имаш за съсед "султан" Ердоган, много българи очевидно копнеят за "силна ръка", казва проф. Трьобст. ========= Ако това е германският "познавач" на България, жалко за германската политическа мисъл. Българите копнеят не за силна ръка, а за НОРМАЛНОСТ и ДЪРЖАВНОСТ от каквато са лишени в продължение на десетилетия. Но това няма как разбере Хер професора, в чиято родина само детските помощи за едно дете са 500 евро на месец, а държавата плаща тока и парното на безработните, където няма корумпирани съдии и прокурори или недосегаеми от закона полицаи-наркоразпространители...........

Ти за Германия ли пишеш или за някоя измислена и идеализирана държава? Защото положението с правосъдието в Германия съвсем не е цветущо. Делата се влачат с години, присъдите са несправедливо ниски. Държавата е безсилна да въведе ред на места, където не преобладават по принцип изключително дисциплинираните "стари" германци. Защото с "новите" проблемите са огромни, и Германия определено не се справя...

Ако искаш да кажеш за КОМУНИСТИТЕ днес прекръстени СОЦИАЛИСТИ ;не знам защо си смениха ризите ,а не главите;това е невъзможно; ДА ,ТЕ ИЗПИТВАТ НУЖДАТА ОТ ТВЪРДА РЪКА А И ОТ ДРУГО ;но не казвам какво за да не се обидат; ЗА ТЯХ ДА ДА -ТОВА И ТРЯБВА.

Деградирал ариец-историк. Май идва краят на света, вече и арийската раса деградира отвсякъде ...

Идва, не края на Света , а пропагандата за арийската раса. Виждаме какво си канят и какво предпочитат -убедено не мисля ,че това обикновенния бюргер го иска.

тоя ли твърдеше, че клането в Батак е маловажен факт май край него имаше и една фуста пишман българка

Много българи копнеят за по- честна ЕС, без двойни стандарти и дискриминация към Източна Европа. Ще ни се да има повече инвестиции и да не сме само един пазар, който го обират яко големите концерни. А това за комунизма и русофилията са едни безумни глупости и пропаганда, че им излиза по- евтино вместо да инвестират и подпомагат нашата икономика. Шенген ни струва милиарди, например, от забавяне на оборота и пречки.

През април 1945 Щирлиц среща Мюлер. Мюлер е много угрижен. -Хер Мюлер, какво става? Притеснявате се, че руснаците ще превземат Берлин? -Остави, Щирлиц, -рекъл Мюлер. Сънувах ужасен кошмар- Германия през 2015-та. Сънувах, че канцлер е жена, министър на външните работи-гей, изпълняваме заповедите на негър от Америка, плащаме дълговете на гърци и португалци, турци работят в заводите на Бенц, араби изнасилват жените по улиците, вместо факелни шествия се правят гей-паради, Русия и Украйна се бият, а Германия, представяш ли си - Германия!- се опитва да ги примири! Събудих се облян в пот! Наистина, глупост някаква-помисли си Щирлиц.

Ал

Много са противни като нарочат някого и почнат да лепят етикети. Аман от пропагандни канали като ДВ!

Точно така! Българите копнеят за достатъчно силна ръка, която да се справи с престъпността и за която "нулева толерантност към престъпността" означава точно това. Преди всичко - престъпността на битово ниво, след това - икономическата престъпност.

Баш пък немец ще ни говори за "твърда ръка" - да си попрехвърли историята! Аз лично видях в Радев не генерал, а нормален, обикновен човек, говорещ разумно и стабилно. Омръзна ми от гаменското говорене на БХ, както и не ми харесва полит-правилното мяучене на цеци-корнелии-радани. Дано Радев не стане като тях - засега изглежда наистина независим, без да е неразумен.

Само един поглед в google, на това, което излиза за "Щефан Трьобст" ще ви покаже как познава България и каква му е играта тук. Макар, че и само като погледнете "Дойче веле" и това е ясен знак, да спрете да четете поредната помия на тоя парцал. Немец, който се занимава с България може да означава само поддръжник на петата колона на турция у нас, а се оказва, че антибългарската му дейност изобщо не се ограничава с това. Не знам какъв им е проблемът на германците с нас, българите, обаче винаги са работили срещу нас и нашите интереси, дори когато сме им били съюзници. Винаги са подкрепяли турците, дажи и когато сме се освобождавали и са ни колели, в днешни времена - също. В 2 войни сме им съюзници - в ПСВ им изнасяме южният фронт почти сами, а те са били по загрижени да ни блокират северна Добруджа с войските си, за да не си я върнем. Във ВСВ ни тровят царят защото не е искал да прати армията ни срещу Русия и дават български земи на албанците. В днешни времена пак работят срещу нас в полза на турция и всички останали. Така, че - давай стадо ритай си по славянските братя и естествени съюзници и се дръж за враговете си - шваби, жабари и англо-сакси, които те мразят и искат да те унищожат.

То бива манипулации, бива, но се самозабравихте! Платени драскачи с анемични вопли и стонове! Стига с това изтъркано промиване на мозъци - русофил, американофил ! Не, достатъчно! Българин! Наврете си го в безмозъчните глави! Стига въртяхте здници на ляво и дясно, към Америка и Русия. Никой не го е еня на къде ще завие мегадържавата Б-я. Ниокй не го е еня за най-бедния двор на европа. С какво манипулирате бе ииоти? Гледайте българския интерес, държава, нация, народ, деца, специалисти! Прочетете учебници по дипломация за начинаещи! Опитайте се да работите, произвеждате и продавате продукти срещу достойно заплащане и на американци и на руснаци и на всякакви! Научете се да разбирате стойността на нещата и не се вътете като ветропоказатели! Иначе ще бъдете употребени и изхвърлени на бунището и на историята и на собственият ви жалък живот! Народите се умориха от простата политика!!!

Меркел си прокарваше политиките у нас чрез Борисов. Затова стана този супер цирк за ООН. А сега няма кой да и вдига телефона...

Та и Бойко Борисов е генерал, бивш член на БКП, който е запазил партийният си билет. Нима дойчовеца смята Бойко за мека китка.

Тя, Меркел, ще изгуби освен това и изборите, и партията си. Явно е, че не става с партийни секретари, комсомолски активисти и ТНТМ. Ние сме живият пример. Нали такива ни управляват...

Абе този професор колко ''добре'' познава Б-я?! За какви комунисти говори, че са спечелили?! Не знае ли, че Цецка Цачева е комунист от герб, както и бойко борисов е комунист, Лиляна павлова, Екатерина Захариева и т.н. Хайде да си гледа Германия с бежанците и тук да не се меси!

Германският историк проф. Щефан Трьобст копнее за нещо по-твърдо. Нещо , с което цар Калоян е ощастливил обединителя на Европа император Балдуин- отнесъл се с него, като към жена. поне така пише в хрониките на ЕС от времето.

Г-н Трьобст ние нямаме вашите Grenz shutz групи защото заради членството с и в Германското ЕС обедняхме до кокал и разбира се ще търсиме някакъв вариант да се пазиме.

Да би заради членството в Европа сте обеднели,а не заради продължаващото ограбване от страна на Русия и агентите и!

Сталин е виновен - защо не ви изтрепа на времето? А това, че са изнасили родата ви в Сталинград - виновните изнасилвачи са били камунизи. Водил ги е някой си Путин Владимирович.

Дойче зеле не беше ли неолибералната медия според която в Бг не е имало Турско робство и ни обеждаваха колко хубаво било докато сме били под османско Иго и колко по-лошо е сега след Oсвобождението. Кой изобщо ги чете тия лъжци...

За нещо по здраво копнеят при теб господине.Тук имаме нужда от честен и справедлив премиер,който не си сваля гащите пред Ердоган и в някои посолства,а има собствено мнение по всички въпроси.Голям "познавач" си, няма що.

Германците първо да си решат проблемите в собствената кочинка, преди да дават акъл навън... Да обяснят защо последната година престъпността е скочила с 30(!)%... Да кажат колко осъдени има за събитията в Кьолн (4-ма, всичките условно). Да кажат защо рейтингът на Меркел в Европа (без Германия) се движи в границите 15-20% и е по-нисък от този на Путин...

Аз пък забравих за председателството ни на Европа! Това ли беше, бе Бойко, дето те уплаши така? Ой ой ой...

Да, България ще загуби тежест в ЕС, ако дойде нов премиер, който няма да ближе брюкселските задн*, както правеше досегашния, а ще има доблестта да отстоява националните интереси.

И как точно ще стане това!? Да не би под национални интереси да имате предвид руски интереси?!

Не, драги/а, точно национални имам предвид, нито проруски, нито проамерикански, нито промеркелски. А как ще го направи ли, ще ти кажа - с яки топки, а не с надупване, за да се хареса!

преди 10-15г. поне 90% от българите имаха огромен (и напълно неоправдан) респект към всичко казано от ЕС и подобни удобни историци. Дори и закриването по политически причини на два блока от АЕЦ-а без никакъв логичен смисъл и полза за България беше прието. Само за десетина години протежетата на Европа в България - от такива като Кунева и разни юпита през ултралиберални "политилози" до разни "безкористни граждански" дейци с лилави перуки и разхлабен завършек след дебелото черво доведоха рейтинга на ЕС и доверието към него до максимум тридесетина процента и тенденцията е да намалява. Давайте повече ефирно време на говорители на каузи и ценности, споделяни от няма и процент от населението. Давайте още повече медийно внимание на разни човечета, които ползващи се с (уж) огромен авторитет от европейските институции, които да ни убеждават как пакистанските и афганистански юноши били сирийски майки с деца, бягащи от война. Огромният процент от хората вече гледат на масовите медии у нас на машини за лъжа. Ако те убеждават, че нещо е черно и лошо, хората вече по презумпция го приемат за бяло и хубаво. На въпросния набеден за познавач на България немски смешник бих му казал да прочете малко повече какво са писали хора като Иван Хаджийски и Марко Семов за българите. Малко по-добре ни познават, убеден съм. Какво най-често води и мотивира българина при подобни решения.

Няма грам желание за ''силна ръка", а всичко е исконната необходимост властта да пребори мафията и да наказва престъпниците. Стремежът към справедливост и възмездие не е желание за силова, а за правова държава. Кой и как ГЕРБ разследваха с подчинените им служби и кои точно престъпници едри предодоха на прокуратура и съд с годни и неопровержими доказателства? Кои закони промениха с мнозинството си, че престъпници и корумпирани да се изплашат и на кой и колко престъпно или необяснимо имущество отнеха?

Това е един от рецензентите на проекта "Мита Батак" на Улф Брунбауер и Мартина Балева ... Не си заслужава коментарите, нито той, нито тая левичарска пом..я DW

на българите, защото и те като германците, са древни народи и си имат своите исторически наследени национални чест, независимост и достойнства и много, много не обичат никой да се меси в живота им! А колкото по-напористи са "доброжелателите" ни толкова по-неотстъпчиви ставаме и толкова по-трезво мислим и действаме, така че не си прави пиар на наш гръб и не се опитвай като бившия френски посланик у нас да се пишеш меродавен за живота на българите и да предопределяш, в чужда за нас, интерес какво да правим, мисли и как да действаме!

Да се чете:"Не твърда ръка в България е нужна на Германия." А за униформата е прав - на генерала не може да му се излезе с натовски шменти-капели, в които много силен беше Бойко и министрите му като Ненчев, например. И няма да се купуват фантоми четвърта употреба на цената на грипени. И не може да се сложи някое натовско командване, което да си прави каквото ще в ущерб на българските интереси.

В коментара на Кой беше той е казано, май всичко... Но има и още... Интересът, клати феса и може би... Парата, прави фукарата. Та, той се знай... тоз и други подобни "капацитети4!!!

Не му обръщайте чак толкова голямо внимание. Дойче веле е изключително слаба и посредствена медия, която следя от години, воден от любопитство докъде може да стигне. Повърхностни, пристрастни, крайни и необосновани оценки, базирани върху съмнителни доводи и гледни точки. Силно грантова медия, финансирана от знаете кой. Не че другите западни медии блестят с нещо. Няма как и да блестят, защото са колелца в пропаганден механизъм. Журналист, излязал от коловоза на политкоректното говорене си губи моментално работата, та и шефа му. И това е най-малкото. Веднага му се повдигат съдебни обвинения за нарушени закони. Тези медии не могат да кажат нищо извън тренда на Сорос и злите сили от "партията на войната".

Реалността е точно обратната на това, което пишеш. Явно тя не ти харесва.

Реалността на харесва на гласувалите за Тръмп американци, брекзитни англичани, на 59% гласували за Радев и кой знае още на колко десетки милиони по света, за които статистика има саво ЦРУ. Е, има и ранобудни и красиви, на които харесва реалността, мъже, които харесват мъже, самовлюбени смешковци с претенции за "образовани", "дясни хора", ЛГБТ "хора", хора с бурки и т.н. Харесвайте си реалността, но вижте какво става в света.

Абсолютно сте прав, за Българската слугинска секция на Дойче веле. Изключително посредствени, да не казвам слаби журналисти, обслужващи една провалена соросоидна кауза. Предстои да видим как ще се нагодят към вятъра на промяната на Тръмп и дали няма да ги отвее.

проф.д-р Щефан ,българите копнеят за достоен живот ,като в Германия.Както видя Европа силната ръка на Бойко Борисов и др.политици ни грабеше и ни доведе до най- бедната и засаряваща нация в ЕС.

Казано, между приятели, не загуби Борисов, по-скоро загуби политиката на Меркел. Страха от ислямистката опасност си каза думата. Никой не желае неканени гости в дома си а Меркел ги покани. Единствено Русия се бори ясно и с всички сили с И.Д. При наличие на султан на границата, нормално е Борисов да даде възможност на народа да си избере Проруски Натовски генерал. Това е добре за всички. Цачева бе обругана незаслужен, ако се замисли човек всъщност трябва да и се връчи медал.