Британските консерватори губят мнозинството си в парламента

Консервативната партия на премиера Тереза Мей печели 314 места в Камарата на общините след вчерашните предсрочни избори, сочат прогнозни резултати.

Обратно в новината

Коментари - Британските консерватори губят мнозинството си в парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

консерваторите пак са мнозинство и тереза меи е наи-подходяща да прави брексит, изборите бяха грешка, имаше си мнозинство, пък и 3 години стигат за излизане, рефердума и даде мандат за твърд брексит, какъв е този съюз, дето 3 години не стигат да го напуснеш?

Konservatorite pak sa mnozinstvo I tereza mei e nai-podhodyashta da pravi breksit, izborite byaha greshka, imashe si mnozinstvo, pyk I 3 godini stigat za izlizane, referduma I dade mandat za tvyrd breksit, kakyv e tozi syiuz, deto 3 godini ne stigat da go napusnesh?

Още ли не са се разпаднали? Не учете чужди езици, учете само свои - немски и френски.

може да се стигне до оставка

Цяла Европа се управлява от кретени, и се е запътила към крах пораждащ фашизъм.

че Русия не е в Европа, че ще се запази от заразата.

1-о , вместо много партии , по-малко партии , УКИП е вън от парламента . и 2-о , да , тя няма абсолютно мнозинство , но относителното има . Въпросите около нейната политика не са от вчера . Както Тръмп и тя има големи дупки в общественото осигуряване , болнична помощ, както и пенсионната система. Дали Брексит сега отпада , съвсем друг въпрос, макар пак централен .

"Идеята, с която Тереза Мей свика предсрочни избори беше да укрепи позициите си,..." Николайчо ИДЕЯТА на тези избори е съвсем друга, но ти НОКОГА няма да я разбереш защото пишеш "правилно" , а не истината.

дано се върне камерън ако е възможно

Хитрата сврака с двата крака!

Мей има 314 гласа от нужните и 321 Борисов има 95 от нужните му 121. На нея и липсват само 7, а на него цели 26 гласа и то в много по малко събрание като състав. Неговото беше голяма победа, а нейното болезнена загуба.. ало журналистите.... нещо май , а?!?

Боко натри мутрата на Наглата с 5-6 % разлика, Мей печели с 1-2 % преднина..Сравнявай

Наглата натри мутрата на Мутрата като от 39 места , които имаше ги повиши на 80 . Но тук никой не ти говори за нея ,а за еднакви положения в две различни страни и меко казано особеното им отразяване.

Всичко е въпрос на гледна точка.

това не е провал това е по лошо от брекзит, но каквото сам си направиш никой не може да ти направи

нали соросите ни затапваха с лафа на Чърчил, че всеки народ си заслужавал управята. Е, кво да кажем за Макарон, Мей, Фарадж, Меркел, люксембургския премиеер- педал..., Путин... Управата е друга, тия са пъпетите...

Ами така е, погледни, че французите /с девиз радвай се на живота/ си заслужават Макрон, германците Меркел, руснаците Путин, българите Бойко, турците Ердоган, всичко е точно! За люксембургците, че премиерът им е гей, това въобще, ама въобще не е драма! Там манталитетът е по-различен от този в Ориента, не се заблуждавай!

314 гласа, а ония с поличките 34... кой ще определя бъдещето на Англия според вас , а? Поличките ли? Бягайте спешно на доктор!

ами Путака, Доганя и Ким чен Хой няма как да се провалят...

Тереза Мей - британски вариант на Бойко Борисов.

дира, много променяте нещата - все пак тя е 1 полит. сила, пак ще състави кабинет. болезнен провал - айде не такива суперлативи...

Е какво е според теб. Ако в една компания имаш над 60% и се пробваш да вземеш 80%, но в крайна сметка се оказваш с 40% :) Ако това не е провал здраве му кажи. Лошото за Европа е,че сега има да протакат да се правят на интересни. А трябваше да си заминат до 2018-та. Сега пари ще смучат от съюза, но няма да дават с някакви оправдания...

да смяташ. За сега се оказва, че не и стигат само 7 места за абсолютно мнозинство. Това е много далеч от твоите 40%

и тука Путин е капо ))))): айде, отменяме брекзита, заповядайте отново...

Сега какво да разбираме ,че Септември ще бъде Мей/May/!?Миг невнимание от страна на Мей и ето какво пак направиха руските хакери!Разбира се ,че и руският посланик ,и Путин са намесени!Тия дни Путин заяви ,че много харесва сенаторът Маккейн заради неговия патриотизъм и аз не разбирам защо още не е предприето разследване срещу Маккейн за връзките му с Путин!?Вече трябва да сме сигурни,че съвсем скоро Путин ще се опита да свали английската кралица и на направи Англия народна република,може би по-точно Англо-азиатска либерално .мюсюлманска република-джамахирия!?

ама нема да казвам кво , че ще ме изтрият!

Декември 2018 г, Великобритания напуска ЕС! Колкото и да виете тук ,никой не ви пита . А и защо така сте се загрижили за Великобритания ,а?

Искам да се махне час по скоро. Стига е ограбвала други народи включително и нашия.

те ограбват ,като те внасят в ЕС а ти цицаш от там? Или ревете щото скоро ще спрат да внасят и няма да има за цицане.

Май само ти виеш :) Великобритания не само ще остане в ЕС, ами ще се моли да не я изритат.

ВЕрвай си!

не може да насрочваш безсмислени предсрочни избори в тежка геополитическа обстановка това е грешна преценка и тя си има цена

тежка геополитика ? едва ли , макар че има всеки ден шокиращи новини . очевидно с такъв резултат тя е загубила някой от до сега възможни политически хватки , дали в план Брюксел-Лондон, дали Ирландия-Англия-Шотландия, дали чисто вътрешно политически, дали в международна полит арена , например отношението с Доналд Тръмп или с Русия (Сирия).

А на мен тази новина ми прилича на баснята, в която се надбягвали заекът и костенурката. На следващия ден в новините било написано: "Както се и очакваше, заекът се провали и се класира предпоследен, а костенурката зае престижното второ място."

Драги ми селяни прости не се вълнувайте много защото там а и целия свят се управлява от КРАЛИЦАТА а не от Путин а вие не сте и последната дупка на кавала и когато подадат сигнала могат и да ви закопат в общия гроб. Гледайте си вашата черга дето през ден събирате помощи.

На помощи живеят голяма част от "оригиналните" поданици на кралицата.

натурализираните избиратели наритаха консерваторите и това беше очаквано и логично защото премиера насрочи предсрочни избори без да отчита тежката политическа ситуация следователно не може да управлява

Руските тролове са фенки на Мей, защото Путлер иска Брекзит и разцепление в ЕС. Големи смешници са тия помияри. А англичаните да си оправят бакиите сами. ЕС най-вероятно ще е по-силен и задружен без тях.

Консерваторите правят гаф след гаф. Без обективна необходимост Дейвид Камерън предизвика референдум за Брекзита, с цел да се бетонира статута на Великобритания в ЕС. След провала в референдума Тереза Мей искаше да стабилизира мнозинството си и също се провали, за да се стигне сега до евентуално управление на лейбъристите и шотландците.

Няма империя дето да не е паднала, дори Римската и всичко това поради самозабравили се оядени чиновници.

поне на карта знаеш ли къде е Великобритания като пишеш за нея? Втори референдум ще има точно на 36-ти февруари. Брекзита е в ход и няма спиране , като тръгнала лавина. Само идиот може да си мисли, че като пише против нещо може да го спре с празните си приказки.

Къв ход, ма, като няма никакви преговори още, ма? Единственият екзит, който ще се случи е - Татарстан, Чеченистан, Дагестан, Коми, Сибир и т.н. да напуснат Руския затвор и да станат независими държави.

Очаквано....Простотията побеждава понякога, но никога окончателно..Хората се осъзнават..Лумпени, като Сидеров, Фараж, Тръмп, Льо Пен, нямат бъдеще...Но, успяват да забъркат доста каши

НА БРИТАНИЯ ЩЕ СЕ НАРИЧА - ТЕРЕЗА МЕЙ!! УСПЕХ НА ЖЕЛЯЗНАТА ЛЕЙДИ!!

ЗАТОВА Е МЕДИЙНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ :))

Мей има 49 % от гласовете в парламента, а Борисов например има 39% обаче видите ли той е много стабилен, а тя не. Това са много евтини манипулации.

Провал беше батко ти бойко по времето на орешарски! биеше се в гърдите че е първи, ама ореха направи кабинет :) Е, Тириза Мей сега ще направи един "провален" кабинет и ще си върши работата, а работа има доста. Българите и румънците без образование ВЪН! Всички хора (бг и румънци включително) които докажат способности по точкова система както в Австралия и Канада са добре дошли! Даа.... Така се прави могъща държава - привличаш способните, гониш некадърните. Успех на останалите в прериферията на брюкселската империя!

имат си ,,образовани,, от колониите!!! ,,колят,, -интелигентно!!! и ти си един ,,анал-изатор,,!!!

Мъка Путинова! Едно на Нула за ЕС!

Абе кравар къде видя Путин в тая работа бе болен мозък неграмотен

Алоо, ГрАмотната леля! Нещо препинателни знаци да си учила?

каква е тази камара на общините, за първи път чувам, нещо да не е грешка

този дето е писал тази статия идея си няма от Великобритания и защо бяха направени точно тези избори За идиотите ще кажа за 100001 път Брекзита не подлежи на коментар -той си върви!

Да не би да си забравил да питаш шотландците? А те ако влезнат в управлението?

14 шотландски депутата ще управляват Англия?!? 1.Сериозно ли го мислиш?!? 2. не си мисли, че много шотландци искат да се отцепят от UK,както ти внушават фейк медиите. Не са чак толкова тъпи шотландците.

Бате има нюх- първо отиде при Макрон- Меркел, а Мей и тя с М започва, ама не я бръснат за....

се на дърто и умрело се фърля! Два пъти се слагахме на немците и едва оцеляхме като държава, но след третия път не е сигурно.

Чак пък провал да е това, че печелиш парламентарните избори...????

Ами то брекзита беше малоумие, откъдето и да го погледнеш... сега паундът пада и скоро дори българските даскалички ще могат да изкарат на една заплатка 2 седмици ол инклузив в лондона града. редно си е ,кво пък...

След провала на Люпен във Франция, Вилдерс във Холандия, сега и другата изявена евроскептичка глътна вода. Да не говорим за партията на Фараж, чиято еврофобска партия взима умопомрачителните 0%. Опорната точка "Европа се разпада" се провали с гръм и трясък. Рублофилите путлерасти ще трябва да изтрезняват рязко, а ЕС да се сплоти още повече, което е добра новина за България и Европа!

Не забравяйте, че английската система е мажоритарна. Фараж има някакви проценти, но ще има 0 места в Камарата на общините.

досущ същият изрод като бабишкерицата меркел

" уелската националистическа партия "Плайд камри" и Зелената партия на Англия и Уелс ще бъдат с по едно място." , а у нас НАЦИОНАЛИСТИТЕ СА В УПРАВЛЕНИЕ , хайде сега ми кажете Нормална държава ли сме ?

Тиква, миква, Бойко пак ви управлява, както и преди 10 години )

Управлява Болен. Тиквата без златния пръст е за Централната Пандела

Това не е оная Англия дето се е управлявала от блестящи и хитри лидери- вече от доста години излъчват посредственост и имат очевидна негативна селекция. С това ниво на управление скоро ще се доближат до Балканите.

на втора скорост

Че това се случва по целия свят. Ерата на силните, изявени и талан- тливи личности отдавна е в миналото. Посредствеността шества по целия свят, а зедно с нея и всички нестествени неща и отклонения, на които сме свидетели. Човешкият вид оцелява, като деградира, защото се възпроизвеждат най-вече малоценните и примитивни екземпляри.Това е природен закон. Огледайте се наоколо. Доказателства: Като тръгнем от динозаврите, та до наши дни, стига човек да може да вижда и да мисли. Дарвин е един заблуден човек или жертва на манипулация. Неговата теория може да бъде разглеждана единствено като частен случай, но не и като общовалиден универсален прицип и закон.

Логичен резултат от лицемерната политика на консерваторите.

Във Великобритания за разлика от България, политиците мислят първо за интересите на държавата а после за себе си. Така че независимо от резултата на изборите, ще се направи най-доброто за бъдещето и.

Това в статия на DW ли го прочете или на BBC? Българите живеят в страшното заблуждение, че на Запад всичко е цветя и рози и проблемите с политиците са само в България. Това се подхранва ежедневно от "демократичните" медии, които сипят похвали към Меркел и ко и обясняват, че "България не върви напред защото е корумпирана"... Нямате си представа за каква копупция става дума на Запад и как посредствените хора, ръководещи в момента държави като Великобритания, Германия, Белгия, Холандия, Франция, правят и невъзножното да се задържат на власт колкото се може по-дълго!

от 5 години живея в една от държавите на кралицата. Повярвай ми, корупцията не пречи градовете да са чисти, сградите да не ти се рушат бърху главата, инфраструктурата да се поддържа, парковете да са потресаващо зелени и окосени и детските площадки да са навсякъде и обезопасени до вманиачаване! Нека да е зле във Великобритания, 100 години да спрат всичко това по-горе пак нама да достигнат разрухата в българия !!! явно не си излизал а? и четеш статии

Хаха, голям виц. Гледайте английския сатиричен сериал "Новия политик", добре описва тамошните политици (а и всички като цяло).

Липсват им ЛИДЕРИ, като Тони Блеър или Маргарет Тачър...

Особено пудела на Буш!

Мей се осра като Тиквата и загубиха мнозинство в Парламента. Разликата в Булгаристан обаче са бизнесмените от ОП/Онодените Париоти/ и борбата за 11 сребърника Партийна Субсидийка

Как точно се е осрала тиквата? Същия брой хора гласуваха за него както на предните избори. Разликата идва само от това че БСП купуваха яко гласове особено от северозападна България

потурнак. Нашата държава е България. Не ме интересува как я наричате от Турция.

Знаете ли ,че хич не ме е грижа какво се случва в това гей общество в Обидиненото Кралство.Ние трябва да изпратим там като наш посланник лорд Евгени Минчев и да е пълна картинката.

Англичаните ще се оправят. Без съмнение. Но какво да кажем ние с гайдите, дето за трети път даваме управлението на мутра, най-дебелия тенисист на пранетата - тиква, макар и галена от "три папи", но празна!

Много е лесно да се оправиш, когато си бил колонизатор и години наред си смукал като пиявица неограничени ресурси от колониите си. Така и баба знае.

я кажи как се смуче една държава като Австралия? отиваш през 1765, и колонизираш и почваш да грабиш! какво грабиш знаеш ли? знаеш ли че е било една гола червена пръст която дори зеленчук не ражда а? Грабели били. Дрисльо, тези хора цивилизоваха и култивираха 1/4 от света! Така изсмукаха Австралия, че след 250 години ела да видиш какво е останало :) (ама немое'ш си го позволиш, пич