Венета Марковска се защити в парламента с куп документи

Избраната за конституционен съдия от квотата на Народното събрание Венета Марковска представи пред правната комисия в парламента удостоверения от различни институции във връзка със скандала, избухнал заради изпратен сигнал срещу нея, предаде "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Венета Марковска се защити в парламента с куп документи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде на заплата 7 хиляди...

По голяма ирония на съдбата тия които трябва да защитават закона най много го нарушават.Едва ли ще се намери нормалено мислещ човек който когато чуе думата правосъдна система да не я свързва с корупцията.Та нали те ако си бяха на местото тя отдавна да е изкоренена.Били независими и за това от нищо не им пука.Че от кого са независими - от тия които и плащат заплатата ли.Много ми се искаше хората от ГЕРБ да бъдат поне малко по свестни от тройната коалиция.Оказа се че когато става на въпрос за голямото лапане всички са от едната страна.Впрочем когото и да изберат все е тая.Защото всички са еднакви.

Всеки, който гледа и слуша речите на тази жена пред комисията и журналистите, е разбрал, че име нещо гнило. Тя така го увърташе и не отговаряше на въпросите, че за е ясно - тази у съмнителна отвсякъде!!! така че да си ходи!!!! -- Най-наивното обяснение на факта че Г.Г. е показал на полицаите нейната служебна карта, беше "няма да повярвате, но аз сигурно съм я изпуснала в колата му като ходихме на едно тържество, и той е трябвало да ми я върне". (Това е точен цитат)! Говорим за Г.Г., който тя твърди, че не й е никакъв! Пълна бутафория!!!!

И каква стана тя-като във вица, че филмът не бил шведски а съветски. Съдът не бил конституционен, а комисионен.

ПРАВОТО В НАШЕТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО СЕ НАЛАГА НЕ ОТ ЗАКОНА , А ОТ ТОЗ КОЙТО ГО ПРИЛАГА. Затова се стига до переверзии при които осъдени за наркотици у нас не влизат в затвора, а в чужбина просто ги бесят. ВЪЗПИТАТЕЛНИЯ ЕФЕКТ от УСЛОВНИТЕ присъди е никакъв. ЗАТОВА У НАС ЗАКОНА Е ВРАТА В ПОЛЕТО, КОЯТО ВСЕКИ ПРИ ДОБРО ЖЕЛАНИЕ И ЗАПЛАЩАНЕ МОЖЕ ДА ЗАОБИКОЛИ. Докато не бъде издигнато ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА в норма на поведение, ще продължаваме да се съобразяваме не с това което той РАЗПОРЕЖДА , а с това някой КОРУМПИРАН МАГИСТРАТ ще присъди. Съдебната ни система от ВЪЗПИТАТЕЛНА трябва да се превърне в НАКАЗАТЕЛНА работеща на принципа: "С КАКВАТО МЯРА СИ МЕРИЛ С ТАКАВА ДА ТИ СЕ ОТМЕРИ И ДОБАВИ " Другото е фарс и търговия със съвест.

ГОСПОЖАТА НЕ Е ВИНОВНА. Виновна е системата на правораздаване превръщаща магистратите в Богове. Те са тези които отределят РАЗМЕРА НА ПРИСЪДАТА, която според системата на правораздаване се колебае от МИНИМАЛНА до МАКСИМАЛНА. Ако съпоставим тази система на правораздаване със Законите на акадския цар Хамурапи ще открием, че при тях РАЗМЕРА на наказанието е точно определено и се гради на принципа: КАКЪВТО Е ДЕЯНИЕТО ТАКОВА Е И НАКАЗАНИЕТО КАТО ПРИ МАТЕРИАЛНИТЕ ЩЕТИ ТОЧНО Е ФИКСИРАН РАЗМЕРА НА ОБЕЩЕТЕНИЕТО !!!! Онова което съществено отличава Законите на Хамурапи от нашите е не толкова строгостта, колкото липсата на възможност спрямо виновния да се прилагат ВЪЗПИТАТЕЛНО ВЪЗПИРАЩО ДЕЙСТВИЕ изразяващо се в трансформиране на ЕФЕКТИВНАТА ПРИСЪДА В УСЛОВНА В системата на Хамурапи СЪДИЯТА само определя липсата или наличието на вина, но не и РАЗМЕРА на присъдата. ТОЗИ РАЗМЕР СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ЗАКОНА. При Законите на Хамурапи съдията е фигура която носи НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОВЕДЕНИЕТО СИ !!!! Понятието ИМУНИТЕТ при Хамурапи не съществува. Последната инстанция в процеса е самия ЦАР, който за разлика от нашите небългарски царе не се ръководи от материални подбуди като РЕЗИДЕНЦИИ, ГОРИ и всякакави други подвластни на шейтана подбуди.

Това си е класически "лов на вещици"... Някой си "неидентифициран" твърди нещо "недоказуемо" и то в момента, когато едно лице се явява в публичното пространство! И подозирам, че тия чорапогащници от ЕС, които дават акъл по случая, са от котилото на Станишевите ПЕС-ове - стилът и наглостта са същите...

О, да .. винаги комунистите са виновни! Той целия ЕС се командва от комунисти, подчинени на нашия Станишев! Само дето изпускаш предвид факта, че ЦЦ, ББ, ЦЦ (Цецка Ц.) и останалите са си комунисти също! Ти тях защитаваш май.

Що за наглост е да представя "удостоверения", издадени от кривосъдната мафия! Като е обвинена конкретно за далавери, да си публикува "удостоверения" , колко имота има и да докаже с какви пари ги е плащала и на какви цени! Или това се прилага само в определени случаи, а не важи изобщо за всички? А полицаите невярвам, че ще се появят или, че ще разкажат случая публично, защото после може да се самоубият по "Лични "причини или да загинат в катастрофа/ я колко загиват всеки ден в катастрофи/

В човек, който ще заема такъв висок пост, не трябва да има никакви съмнения в него. той трябва да бъде прозрачен. В другия случай винаги си на прицел. По добре е сама да се откаже, а не да опровергава слуховете. Тях винаги ще ги има, а и малкото съмнение оронва авторитета. По добре си тръгни.

В нормалните държави в съдебната им система и за най - малкото съмнение за нещо нередно се стопират нещата. Тук всичко е възможно. Ама тя не била с него пък в колата му небрежно си изпуснала документите. В страната на милиционерския алгоритъм е така, и така ще бъде до нейното обезличавани и изчезване. И май по-добре.

Чета и си мисля: Да приемем че сигналът е истина / за мен е така/.То тогава това показва изключително дребнавия характер на въпросните лица цитирани в случая.За мен не е нормално магистрат на такова ниво да се занимава с такива дребни неща - някой бил спрян, другите трябвало да са уволнени ит.н.Човек на такова ниво трябва да бъде над подобни неща. Сега да приемем че сигналът е измислен - тези в ЕК едва ли ще се захванат за нещо, което е плод на болно въображение.Нали имат служби, имат посолства тук- тези хора имат контакти, следят медиите и новинитеи ежедневно пишат докладите си към техните държави.И още нещо - ако въпросния донос е измислица, държавата трябва да впрегне цялата си мощ, за да намери и съди въпросния човек.В крайна сметка това не е лично набеждаване, а уронване престижа на страната. По мое мнение, въпросния сигнал отговаря напълно на истината, дори има и по-фрапантни случаи, навсякъде се тиражира, че бил анонимен, а не на същността, май само в ЕС гледат същността.

Голямото есенно чистене... Вчера Марковска, а Велчев - кога? Или демократичният президент вече му изчисти името... Затова все по-малко хора ще гласуват - кристално ясна симбиоза - управляващи (благополучието си) срещу българския народ, който, уви, удобно спи - какви ти Будители тук...:-(

Българският народ съвсем не спи УДОБНО, а е в в летаргия, изнемощял от глад, болести и проблеми и ако не успее да се събуди, просто ще загине и ще се затрие от лицето на Земята! А пък тази явно е играла по- надребно, затова я имат за чиста вода ненапита и са толкова нагли!

Всички, които стоят да защитават интересите на тази мафиотска структура наричаща се ГЕРБ са едни долни продажници, защото ГЕРБ не е тайна от къде се финансира- нечисти сделни с наркотици, цигари, крадене на бизнес и т.н. т.е. всичко, което е присъщо за една престъпна структура. И не мога да се начудя на наглостта им, когато заявяват, че те били направили нещо- ами правят, но само за тях си. И не се съмнявам какви хора са склонни да бъдат избирани от тяхната квота, аз лично никога не бих си подложил задника, но явно хора без морал у нас не липсват! Така че каквото и да ми говори съдия Марковска няма да го приема още повече Европа поне в едно отношение казва истината- управляват ни престъпници. И Станишев не беше по-добре, защото, той пък даде задника си под наем на Доган и реално Доган е управлявал 4години- ето това е България- един разграден двор без правила, което много добре устройва всички управляващи- така се краде най-лесно, а народа от страх от някакви си мутри се е свил, като пребито куче......

дълги години предаването "Дела и документи" и е решила, че щом има "черно на бяло" каквито и да са делата няма как да бъде оборена.

Не знам защо,но не й вярвам,щом има донос срещу нея и съмнение, тя няма място в КС. А не да я изберат и после тя вече "сигурна в своя избор" да си изчиства името.Предполагам , че се е замесила в разни схемички за апетитни имоти и дарения. Оправдаваше се,че е анонимен донос, но ето,че се знае и какъв е този човек. А що се отнася до приятеля и - какъв приятел -всичко е интереси при тези.

Милата тя, изтървала си документите на едно друго място, а господина дето нямал нищо общо с нея трябвало да и ги върне. Чиста като момина сълзица.

Когато името е опетнено, честно или не, въпрос на достойнство е оттегляне на кандидатурата и тогава ще е прозрачно кой стои зад кадър...

Аз не я познавам и няма да злословя срещу нея, но ако е верен сигналът срещу нея, то тя няма място в съдебната система! И по принцип съм уверен, че в нашите условия кадърни морални хора няма по високите места във властта!

чувството и за самосъхранение.

Dobromir Dimitrow

А бе ясно, че и виновна и невинна, все това ще говори.

г-зо морковска вие и вашите колеги направихте садииската професя наи корумпираната, наи престапната и наи мрасната професя в балгария. вие сте жалки, лакоми, крадливи и престапни комунистически изроди.всички заслужавате по 1000 тояги на голо и ако някои оживее да носи камани за магистралите да края на жалкия си живот. бадете проклети до девето колено!

Нищо друго освен отеглянето и не може да изчисти името и.Оттегля се принципният и достоен човек,всичко друго е лицемерие,наглецът вади разни хартийки с които заблуждава окаляната си душа.Има една поговорка за случая"Гъзъ с рози накичи насраното да не личи".

Ти четеш ли - анонимно обаждане! Май си без очила...аман от червени боклуци

...и гнусни,подли червени клеветници!

Много случайни случайности, Марковска!!!

Европейците трябва да са големи наивници и не са чели поговорката: "Вълка козината си мени, но нрава не!" Територия, в която национални герой са Андрешко, Хитър Петър и бай Ганьо не подлежи на промяна, ред и справедливост и всичко е сведено само до схеми, далавери и корупция !

В голяма грешка си, ако си мислиш, че Европа не вижда и не е наясно кво става тука. Чисто и просто обаче си имат много по-сериозни проблеми в момента, от това да седнат и да ни държат за ръчичка. Отвреме на време пускат някоя критика, пускат някое потупване по рамото, както наскоро пратиха един да се вози в метрото и да се хили пред камерите. Ако това беше преди примерно 10 години, тогаз щеше да е много различен контрола. Но сега, както написах, имат си много проблеми. Малка България и така не пречи и не им създава проблеми. Ние сме последни в списъка за решаване на проблеми.

Едно време така работеха митниците - ако не взимаш, те изхварлят. Предполагам, че и при садиите е така....

Нищо не е защитила. И това може да го разбере всеки с малко мозък който и гледа "изявлението" и жалките избягвания на неудобни въпроси от журналистите.

Добре не е виновна... ама не можа ли да извади тия документи преди да я изберат, да има време поне щатния Неверни Тома да ги прочете отгоре-отгоре и формално да рекне че е света вода ненапита та белким затвори устите ако не и очите на ония навлеци от Европата.

А, да! Можеше да заподозре, че ще й се наложи да доказва,че "няма сестра"...

Поредната селска физиономия ще изпълнява поръчките на народните избранници.

Вярно ли е, че има разследване, в което се твърди, че през януари същата година Марковска се намесила и практически издействала уволнението на двама полицаи, спрели за проверка Георги Георгиев - с когото живеела, който бил видимо пиян. Уволнени ли са някакви полицаи, кои са те? Да бъдат извикани и разпитани! И т.н... Какви са тия али-бали?