Марковска отвръща на удара: Ще си търся правата в съда

След това, което направи президентът Плевнелиев, ще си потърся правата по съответния съдебен ред. Не очаквах, че държавният глава ще реагира по този начин, заяви Венета Марковска пред агенция "Пик".

Обратно в новината

Коментари - Марковска отвръща на удара: Ще си търся правата в съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, да... Мислела тя веднага като се закълне да подаде оставка. Ей сега ти повярвахме... Тя да се намърда за 9 години в КС, пък после с топ трудно ще я мръднат оттам... Като си изкара мандата, после голяма пенсия.. (не че и трябва) и всичко е пей сърце...

тая дарта крава няма никакво достоинство хората в нормалните дрява и при наи малко самнение си подават оставка но тая е хванала кокала и не го пуска и в кои сад ще си тарси правата там бака от комуняги

Значи може бивша мутра да управлява държавата, а не може корумпирана съдийка да стане член на конституционния съд? Къде е тука справедливостта? Какъв е този двоен аршин?

Поставеният Плевнелиев е един напълно ненужен човек.

драга - я се погледни,имаш нагло и алчно и безкрупулно лице- явно си започнала да си смяташ подаръците и подкупите които щяха да те затрупат малко ранко и преждевременно... не се ли засрами поне малко бе-че ще ни съдиш и може би да ни осъдиш-това си е факт.... - пак ние от народа ще ти плащаме -а не тиквата когато те е номинирал без да си направи труда да прочете какъв б.клук си ... - съди него- а не държавата- писна ни да ви пълним гушите на такива алчни и самозабравили се тъмни субекти като теб драга - които освен за пари и власт- за нищо друго не мислят ...

Ама кой съд? Ами да бе, ОНЯ НЕКОРОМПИРАНИЯТ!

Сама по себе си тази дама има достоверен вид. Но като се вземе под внимание лицата (Марио ТагаринСКИ, например!), които я лансират, човек получава раздвояване на мисълта относно това, каква е целта на предложението за нейния избор. П.П. Някои то тези хора действително си мислят, че българинът в момента слиза от палмата...

Отговора на въпросите ти е едно голямо и категорично НЕ!

Тази г-жа беше моя колежка като млада , в едно свищовско село. Бяхме заедно там като начални учители. Интелигентен човек е , вижте колко е одухотворена.

Марковска отвръща на удара и ЕС, начело с цяла Европа е в нокаут! Браво на Президента! Така се постъпва с подставените червени мижитурки, с които и без това е пълно в съдебната система. И ще ядем още тупаници от Европа! Тая е безгранично нахална и нагла като бандитите на прехода.

КАЗУСА МАРКОВСКА Е ЯСЕН Представляваният от народните представители суверен приложи правото си и ИЗБРА г-жа Марковска за член на Конституционния съд. Нарушавайки една формална процедура Президента САБОТИРА решението на Народното събрание напускайки процедурата по заклеване на членовете на Конституционния съд. С ТОВА СИ ПОВЕДЕНИЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ СЕ ПОСТАВИ НАД ЗАКОНА И ПРАВОТО НА СУВЕРЕНА. Неговорим за моралните страдания и болка причинени на пострадалата от поведението му ИЗБРАНА съдийка. ТОВА, ЧЕ Е ПРЕПЯТСТВАНО ВСТЪПВАНЕТО И В ДЛЪЖНОСТ СЪВЕСЕМ НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ Е ЛИШЕНА ОТ ПРАВОТО ДА БЪДЕ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ ЗА КАКВАТО Е ИЗБРАНА ПО ИЗИСКВАЩИЯТ СЕ ОТ ЗАКОНА РЕД. Марковска, Призоваваме те да потърсиш правото си по съдебен ред и осъдиш този шут ПОСТАВИЛ СЕ НАД ЗАКОНА. Крайно време е и другата засегната страна в лицето на Народното събрание да потърси отговорност от Президента за това негово поведение довело до ЛИШАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ САМО ОТ ЕДИН КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ , НО И ОТ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД !!!!

Плевнелиев се оказа много по-мъжко момче, отколкото предполагах. Законът на съвестта е по-високо от който и да е друг закон.

Gal

тоя изобщо не знае какво прави...поредния му гаф

Не съм съгласен, шоуто е доста добро, дори за кретен като него!

Независимите депутати, които я издигнаха май никак не са независими. Я малко проверки и за тях да видим какъв им е интереса. Като те са нагли да им се отговори подобаващо. Току виж се снишили и станали хрисими и оттеглили Марковска.

Защо никой не си задава въпроса - до преди да пристигнат сигналите от Брюксел г-жа Марковска е предложена с най-много гласове от Парламента. В момента дори и депутатите, които са я предложили не искат да грасуват за нея!? Г-жа Марковска е взимала доста големи подкупи(има и хора, които могат да го докажат), но сега като се оттегли ще си плати с постовете да да не я преследват. Както беше казано и преди - няма сини, няма червени - има само бизнесмени! Или Чърчил - Няма вечни приятели - има вечни интереси!

Добре де слушам, чета ,гледам...повечето хора не харесват Герб и си задавам въпроса- кои идиоти гласуваха за герб и как спечeлиха властта ? :)

Цялата ситуация все повече започва да ми прилича на идеално скорен номер за елиминиране на Марковска. Подала оставка като върховен съдия, неуспяла да стане конституционен съдия. Не казвам, че не е корумпирана, но съм сигурен, че и останалите конституционни съдии имат какво да крият.

Всички властници имат какво да крият. Всички така са се овърточили, че...

Дръж кокала Марковска! Че ако не протегнеш ръка към него няма кой да ти го даде. Не си първа младост, парички ще ти трябват, не се изоставяй, вземи пример от политиците.

Ще е хубаво Марковска да потърси правата си в съда, ама така както всеки обикновен човек ги търси - за да те погледнат от 1000 нагоре, за да ти кажат Добър ден от 2000 нагоре, за да се размърдат от 10 000 нагоре и накрая ако въобще се стигне до дело съдията да и поиска приятелски едни скромни 100 000 ,за да погледне с добро око на нея. Ей така си мечтая тая бабка да се срещне очи в очи със съдебната система в България, за да види отстрани какъв злокачествен тумор са създали за 20 години и тя самата е част от това, което трови държавата ни .

В НъРъБъ България, първо трябва да положиш клетва за лична вярност до гроб пред пожарникаря, а след това можеш да станеш и министър, и главен прокурор, и конституционен съдия, и дори Началник влак!

Наглостта на тази жена няма граници.За какви високи нравствени качества иде реч тука?Тя първо трябва да се замисли ,че опетни завинаги съдийската тога,а после да съди когото си иска за "опетненото" си име .Но управляващите да не се правят на изненадани ,защото цялата съдебна система е пълна с хора служещи на силните на деня,а не в полза на обществото

Всичките съдии са като тази...просто не са били подлагани на такова изпитания

докато саществува тази категоря "независими" депутати (измекяри),ще има такива трагикомични казуси (Mарковска).

другарката морковска е лицето на правосадната комунашка система: нагла, лажлива, алчна, корумпирана, аморална, проста, мафиот ска,... още повече зад нея стоят такива известни комунистически отрепки и бандюги като гумен путков.

pompai

След като БСП си е гласувало нагло закон за не съдебно преследване след тях ,смятайте сиганчета тук Българи няма за жалост.

комунистическият карлеж морковска така е захапала стравта, че може да я изпусне само в случаи на умирачка или опандизване. " не човек, а железо, неее, каманист"

pompai

Най "големия" престъпник се оказа за 23 години "демокрация" Цветелин Кънчев -само той лежа в затвора ,но съм обеден от всякъде ,че е излезнал по богат.Е няма БЪЛГАРИЯ.

лошото е че тука в наща мила родина,такива като тая са много,само тя да беше..да я носим на ръце. няма смисул от коментари и да и се обръща толкова внимание-само погледнете снимката,грозна,нагла и захапала далаверата,като питбул-баси няма толкова спокоен и овчи народ като нашия,каквото му поднесат,си трае до посиняване,а след това и умирачка.....туй то/ жалко за нас,чудя се колко ли трябва да си нахален и безочлив,та да продължаваш така упорито-гнус ме е аууу

аз съм твърдо за решението на президента - първият ни президент, който не е само пионка, но и показва някакво решение...

"първият ни президент, който не е само пионка..." Гледайки цирка около откриването на метрото, останах потресен от простотията на първите ни държавни мъже и особено тази на Борисов! А горкият президент, имам чувството, че беше докаран насила там, за фон на Великия строител, горкият, хилеше се неадекватно и клатеше глава като костенурка!

Хигиенизирането на изсрната композиция фекалии от управляващите, гарнирана с писмо на ИФ до ЕК (че Марковска е много готина), изявленията на ЦЦ, че това не е становище на ЕК и прочее простотии наред с подканите на ББ да се оттегли накрая ще го нахлузят на водещия церемонията конституционалист професор. Н О типичната за това братство (на ПРАВИСТИТЕ) самонадеяност (че САМО те могат да тълкуват сътворените от тях нескопосани закони и правни норми), достига при тази особа уродливи форми на наглост, заплитане непрекъснато в лъжи, непочтени действия и дори ЗАПЛАХИ (че ще си търси правата в съда. Явно разчита на това, че съда ще застане на нейна страна.). Много ще се радвам, ако тя се опита да съди държавата в Страсбург и след н на брой години от там я отрежат (ще се възцари древната максима за бития и ебния)!! За всичко са виновни УПРАВЛЯВАЩИТЕ номинирали чрез "НЕЗАВИСИМ" депутат тази спорна личност, парламентарното мнозинство на ГЕРБ, ДПС и БСП. Кашата, която забъркаха всички тези кретени не може да се сравни дори и с абсурдната от правна гледна точка ситуация на Софи Маринова (заживяла със сина на мъжа си)!!!

Това всичкото едно изречение ли е!? И са ти го поместили в "избрани"!? Dir.bg дава фира вече. Така неграмотно написан постинг и да го лансираш...нямам думи на къде върви журналистиката ни

Браво на Плевнелиев! Отлично премислен ход, който матира замислите на мафията. Квичете комуняги!

Във Варна президентът Росен Плевнелиев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал и без да има слънце. Плевнелиев а ла смей се, палячо копи пейст употреби думите на Бащицата си Бойко Борисов, че уволнението на съдия Мирослава Тодорова било провокация. Плевнелиев се изтъпани на площада пред съда и подскачайки неадекватно рече, че Варненският окръжен съд бил модел за България. Плевнелиев бе зает да се хили като изоглавен и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката на съдийките Ванухи Аракелян. Зевзеци от площада коментираха, че Росен Плевенелиев спешно трябва да се прегледа при видния варненски психиатър Войнов, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене.

Егати наглата.Колко пъти Бойко тактично й напомни да се оттегли.Щом европейската комисия се намеси,явно Марковска трябваше тихо, по терлички да се оттегли и да си остане на предишната длъжност,но тя-не та не.Е и сега какво?Ще духа супата.

Ами търси си правата. То съдебната система защитава само бандюгите и членовете си. Само дето не знам към кой съд и за какво ще си ги търсиш тея права. Не разбрах и какви права са ти нарушени. То бива нахалство, бива, ама да видиш, че никой не те ще и да се натискаш......... Навремето дори Пешо мастиката си подаде оставка.

Така е Владо, но докато всеки вика аз съм от герб, бсп, цска, левски, дпс никога няма да се оправим. Някой замислял ли се е защо трябва да има партии? Не е ли по лесно всеки да е мажоритарен и после да отговаря пред закона за несвършена работа.

Никога няма да гласувам повече. Някога, 90-те години, трябваше да има кръв ... много кръв. Да, щеше да има и невинни. Може би и аз да съм измежду жертвите. Сега като, че ли не съм! Чуствам се отвратен и унизен от държавата! Ако не се лъжа в конституцията пише, че държавата защитава достойнството на своите граждани ... нима?!

И още един СЪБУДЕН!

Някой от вас да се чуства като мен, роб? Имам чуството, че от мен се иска да съм баща, да издържам семейство, да не питам, да не ходя на лекар или ако ходя на частно да е, и .... естествено да плащам без да питам.

Според мен-лично, Колега - просто Абсолютно Всички Ние. И мъже и жени. И млади и не-съвсем-млади. --------- Направете сутринта добро кафе. Каничка. И с виенски кифлички. ... Съберете Цялото Семейство. Говорете Всички. За Всичко. И се Чуйте един-друг. След което - просто Кажете кой-как Ще Е Неотменима Част в Очевидно-Предстоящите Работни Групи. (Въпроси Ще Има. Безброй. От Всички. Към Всички. За Всичко.)

Защо и тази и маргото не обръщат внимание на външният си вид. Това жени ли са или??? От алчност забравиха човешкото в себе си - гадни рептили....

Нахално женище!

Боже, господи, с какво толкоз се провиних пред тебе, че така ме изчаластри - да живея в държава управлявана от човекоподобни животни?

Защо въобще говорим за съдебна система в България?!

Президентът постъпи много смело и правилно, като не допусна една съдийка със съмнителна репутация-меко казано, го подчертавам, вкопчила се със зъби и нокти за топлото местенце, да влезе в КС. Дали Борисов му е наредил, бесен от ината й, дали е от морални подбуди негови лични, дали е заради имиджа на Борисов в Европа няма такова значение, но браво. Тази жена не заслужава този пост, нито поста, на който е била до момента.

Gal

само дето постъпката му е незаконна. и какво стана с "невинен до доказване на противното"....не защитавам марковска, но ако е наклеветена? какво тогава?

е той не я е вкарал в затвора, просто е отказал да участва в назначаването и за конституционен съдия

За Президента също се говориха неща, който го компромитираха, но той стана Президент.

Ами кандидатирай се за президент, така е сигурно,че нищо няма да те спре

господи прости ми,че живея в тази държава:)знам че съм грешен,но пък има и поправка:)

що за етика, морал, благородсто, висши принципи, спаведливост, честност . каква мерзост. затвотниците сигурно са по свестни.

Тая май не е нормална ! Реагира като много прост човек, или като такъв с психични отклонения.... Апропо, малцина от пишещите във форума знаят, че тая се е оплела с уговорки с всички корумпирани субекти от ДПС, БСП и ГЕРБ. Основно е фигура на ДПС, БСП, но е "поела ангажимент" и към някои от ГЕРБ. Пиги Фидосова е плътно вързана в играта с нея !

Предимно на гербаджиите - най- много гласове получи от тях и в добавка - защитата на Фидоска.

Ех госпожа, не виждаш ли, че не те искат, това е държавна работа и президента и МП са така да се каже най-висшите и представители на държавата. Не можеш да се самоназначиш. Трябва да си промениш мисленето, ако може на тия години нещо в тебе да се промени, иначе само се излагаш и се съсипваш.

Марковска я обсъдихме! Трябва да си ходи. Но морално ли е първият закон на ГЕРБ да бъде в услуга на председателката на правната комисия? Нотариусите - по-точно тя, да има право да работи като такъв и докато е в парламента? Морално ли е след като си забъркала такава каша като председател на правната комисия да си все още такава? С какъв морал ще се изтъпаниш да избираш заместника на Марковска? Още един подобен цирк ли ще трябва да сътвориш та ББ да те отсвири, а да не си подадеш оставката като председател на комисията. С действията си показа едно - дори не си чела КОНСТИТУЦИЯТА!! Друг е въпросът, че се закле да я спазваш! Още ли ББ, ЦвЦв ти благодарят за подарените 100 кг кашкавал за учредителното събрание на ГЕРБ? Не го ли ...........

ти сериозно ли говориш за 100-те кг кашкавал и г-жа Фидосова? Щото аз друго зная, че депутатите от следващото НС ще заседават в нова ултрамодерна зала в бившия Партиен дом. По красота била равна само на Райхстага и Валонския парламент в Брюксел. Покривът щял да е от специално стъкло, което да предпазва депутатите от жега и шум и ще им разкрива небесна гледка, докато спорят и гласуват. И тогава от Космоса, освен Пентагона и Великата китайска стена, ще се вижда и Искра Фидосова Всъщност, не е ли наказуемо да пъхаш пръсти в устата на непълнолетни момиченца, както го прави Премиерът Борисов (Мутрата), при откриване на нещо?

Венета Марковска - перачка и гладачка на мъжа си световно неизвестен адвокат Траян Марковски. Той пък - обувалка на Маджо.

Тя е снаха на Траян Марковски, за сведение

Това е било до време. После е почнала да работи снаха на брата на Траян.

ББ - завеждащ коктейла на СИК през 1995 година: Година след създаването си известната със спорна слава застрахователна компания SIC (Security Insurance Company), или просто СИК, се вижда на четвърто място сред застрахователите и мечтае за приходи от милиарди. По повод на светлата годишнина застрахователите с борчески дух вдигнаха коктейл, който беше уважен от видни личност предимно от банковите и спортните среди. "Нас, вас и другите, които сме поканили, но не дойдоха, ни свързват истинско приятелство и сърдечна дружба", прочете с известни приписания шефът на СИК Красимир Маринов-Маргин от лист, подвързан в алена папка. За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон" (ангажирана и е охраната на Тодор Живков). Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути - от 19:30 до 19:45 часа. Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите. Неизживеният екскурзовод подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК-коктейла...

Аз пък му викам чехльо. С извинение, никакво уважение не предизвиква у мене осмото джудже на Снежанка. Но в случая госпожата направо е изтъкана от наглост. И толкова е нагла, че дори парадира с наглостта си. Но в целия цирк се загуби лицето Анастасов. Къде са неговите професионални и морални качества, освен че е ченге.

И току що прочетох следното: "Процедурите по избор на висши магистрати в България са за пример и за по-добри от тези във Великобритания." - заяви Бойко Борисов на заседание на МС в присъствието на британския посланик Джон Алън. На фона на коментираните събития има една дума за това - гротеска! Всъщност... не съм прав. И за още много други подходящи думи се сещам.

elena_ole

Марковска, Издигната от независимите депутати?! Независимите бяха зависими, когато влизаха в народното събрание.

Марковска ,избрана за К Съдия, от 111 Депутата на ГЕРБ-всичките Зависими заради подадените си Оставки преди да влязат в Парламента . Оставките им са при Борисов ,и при непокорство ще бъдат приети .

"Изход от ситуацията? Има комай само един изход от така създалото се положение искане за обяваване на противоконституционност на решението на парламента за избора й. От една страна, всеки акт на Народното събрание подлежи на контрол за конституционосъобразност. От друга страна обаче, през 1994 г. КС гледа едно аналогично дело за избора на Георги Марков за конституционен съдия и отказа да подложи на проверка критерия "високи нравствени качества". Тогава КС отхвърли като недопустимо искането на група народни представители за обявяване на противоконституционен указът на президента Жельо Желев за назначаване на Георги Марков, защото преценката за това дали избраният притежава изискваните от конституцията високи нравствени качества е изцяло на органа, който прави избора/назначението. . А колкото и парадоксално да звучи, самото изслушване и последвалите събития показват безпрецедентно ясно, че всъщност парламентът не е извършил преценка за високи морални качества на кандидатите, както изисква конституцията." А ФИДОСКАТА само как я бранеше на изслушването!!!

Много си зле. Тъжно...