Десетки убити в Ивицата Газа след израелските удари

Над 75 палестинци са убити при израелски въздушни удари в ивицата Газа за последните 3 дни. Тази нощ палестински групировки изстреляха ракети срещу Тел Авив.

Обратно в новината

Коментари - Десетки убити в Ивицата Газа след израелските удари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно как колко малко се чува за тази кланница в палестина разработвана от сатанинската синагога. Повечето публичност отива към сваленият Малайзийски бойнг... Точно на време го свалиха, за да отмахнат погледите на света от близкия изток, да извършат предопределените си действия в Украйна и да изтребят 100 учени борещи се срещу вируса (ХИВ/СПИН), който толкова усърдно са разработили. С една ракета, много зайци...

Давай от себе си с любов и разбиране и винаги ще си сит. Вземаш ли от другите без да даваш нищо в замяна, винаги ще си гладен и никога удовлетворен. Ще те терзаят само лоши чувства. Мисля че тука е разковничето на всички човешки беди.

Драги драскачи, стига сте се упражнявали върху материя, която или въобще не ви е ясна, или бъркате тотално геополитическите реалности в този район. Радикалният ислям води до ретроградна политика, напълно ограничаване на човешките права, особено на жените, обучение дори на деца и непрекъснати опити за тероризъм с всякакви средства, ниска култура, примитивна икономика и тотална корупция. Не ви разбирам когато защищавате шириатския ислямизъм. Нима искате и у нас да се настани тази свирепа радикална действителност, да потънем в мизерия и тежък ислям, да живеем векове назад? Израел е като слънчев лъч в този изстрадал регион. Модерна държава, демокрация, супер икономика, градини в пустинята, изключителни технологични постижения. Нима това не е по-доброто за населението в Близкия Изток, сравнено с брадатите до кръста талибани и зачулените изцяло в черно жени. Ако там се възцари мир, Израел може да издърпа от мизерията всички арабски съседи, да превърне цялата пустиня в градина и издигне жизнения стандарт. Който не е съгласен с това, значи има ретроградно мислене и не възприема истинските реалности.

Аман от пропагандисти. В Сирия жените ходеха и все още ходят облечени както тук,беше спокойна и развита мултиетническа и мултирелигиозна държава,Ливан също е такава,палестинците също нямат нищо общо с ислямистите. Защо все се получава така,че Израел пряко или косвено воюва не с Катар и Саудитска Арабия,а със страни,в които малко или много пробива светската власт?

Наистина стига с тая примитивна еврейска пропаганда. Какво се навирате постоянно в България. Стойте си в Израел. Никой не ви е канил тук, С вас идват само злини и проблеми. Като последната в Украйна. А Радикаалния ислям, уахабитизмът, е чисто еврейско изобретение. Средата на миналия век. За да се покаже колко е лош ислямът. А традиционният ислям е не по-различен от християнството. Но еврейски контролираните медии се стараят да създадат оправдание на Израел да унищожава съседните държави и геноцида над палестинците. Както и да иска пари от другите държави, щото бил защитник а не унищожител на християнството.

Газа от памтивека е била и е на Газпром! Путин да вкара войски през Газа и да анексира Израел, там има много руснаци и той ще ги защити!

Напълно Ви подкрепям, Колега ! И ! - Виждайки Отбелязаните про Вашето изказване вотирания - съм слисан-И-неподвижен относно Позиционирането на Форума-Ни относно Глобалната среща у Нас.

Проблемът не е от тази нощ, когато двете страни са си разменяли ракети. Той съществува, откакто евреите решиха да разширяват отстъпената им територия. Тогава светът още не знаеше, какво е това шириатски ислямизъм. Той се образува постепенно през годините, като отговор на светлия слънчев лъч в този район. Ще кажете да не се ровим историята! Добре! Но, съгласете се, че в Сирия нямаше брадати джихадисти благодарение на диктатора Асад. Нито в Либия имаше размирици благодарение на кръволока Кадафи. Съгласете се най-после, че светът няма да се избави от джихадистите, дори ако Израел превземе целия Близък изток, за да го превърне в китна градина!

Oт години не бях чел толкова обективен, точен и интелигентен коментар. браво!

Чети повече;-).

Ти ако въобще ,познаваш Израел би трябвало да знаеш ,че там има не по малко брадати и фанатизирани евреи,можел да издърпа всички съседни арабски държави-олеле майко ,ти знаеш ли ,че там няма даже конституция ,управлява се според тора та,няма граждански бракове да ти изброявам ли още

Израелската армия е поразила над 300 обекта. Осем ракети са били изстреляни от ивицата Газа срещу Израел. Но Меркел и Оланд виждат ракетите само в едната посока. Или аплодират разрушаването на тези 300 обекта?!

Прогресивното човечество е с палестинците само гадовете от ООН САЩ ЕС и НАТО поддържат израел!

ЪхЪм, то май извън ООН са само Кримската територия и Абхазия ... прогресивното ти човечество да не живее на луната? :)))

Евреите са създали християнство и ислям.Така мнозина с вековете са започналаи да приемат писанията в библията за достоверни факти.И ето как сега основнен и с право идеологически аргумент на Израел е че земята им е обет от Бог :-)

Евреите си имат талмуд и кабала и въобще не са създали християнството и исляма. Единственото им общо с християнството е, че са се опитали да ги фалшифицират. При това не успешно.

и другата идеология - "марксизъм-ленинизъм" също е еврейско творение

Обратното е! Християнството възниква, за да предпази човечеството от лукавството и греховете на еврейството (с този термин наричам определени кръгове, а не целокупния еврейски народ).

Е да де, то това с контра пунктовете е именно от там. Изкуствена опозиция, казионна, контролирана. Същото е и за исляма , но за други географски места, и с леко донагалсяне на параметрите. Коренът е един. Главите са много :-) И какво примерно е направило християнството в България? Какво добро НЕПОЗНАТО за българите знание е донесло? Намира свестни хора със хилядолетни традиции и почва да им обяснява как да са добри. И ако не са по модела са анатемосани и придало на името Булгари Вулгари значение на нещо мръсно, изостанало и грубо. От десетки хиляди прекрасни български мелодии, весели танци с енергия , сила , бодрост нито един в църква. От старите български имена нито едно в църква- Аспарух, Телериг, Вокил, Гостун, Исбул, Котраг и.тн и т.н колко са взети за име на свети нула. А имена Иван, Герги, Христо, Димитър- християнски чужди имена. Св. Димитър официално се тачи като закрилинк на Солун от лошите българи. Вечният, защото най-точен календар на българите - къде е? Съсипан е и подменен още отпреди турското робство от църквата. А старите български народни приказки? Колко от тях се разказват по църквите ? Само глупости и пожелания от библейски лъжци. А мюслитата да не се превъзнасят от комента. Ислямът е едно преработено християнство. Създателите на религий са майстори в схемата ТЕЗА- АНТИТЕЗА - СИНТЕЗ.

Палестина е готова да живее рамо до рамо с Израел в мир и сигурност, не обръщаите внимание на ракетите, ние просто тестваме дали можете да ги прихванета

Да те бомдандират с 300 бомби и ти после да отвърнеш само с 8 е като предложение за мир...

Гледам че Се Замислихме за много Неща... ТА ! : - Сме ли ЗА Глобалната Среща у Нас, Колеги ?

Надявам се ще бъда извинен за дискретното напомняне на Факта, че - имаме да Изчистим Името-Ни от Срама с хизбулашката story у Нас.

Трябва ли да Ви/ви разбирам че считате Случката за похвална ?

Евреите са създали християнство и ислям.Така мнозина с вековете са започналаи да приемат писанията в библията за достоверни факти.И ето как сега основнен и с право идеологически аргумент на Израел е че земята им е обет от Бог :-)

Воистине-Евреинът/ката - Е идиш, т.е. Потомък на Арамейците. - Е Доказан(а) атеист(ка) - парсата - Не го/я впечатлява/привлича.

Пояснение : - Данни. От Лични Директни Контакти.

Дир.бг, защо изтрихте вица,който постнах в отговор на "помнещ"? Изцяло по темата,доста по-културен и съвсем не расистки при това.

наистина си беше хубав вица ! тъпанари !

В началото на 70-те години се разправяше един много готин политически виц, за който, ако те хванеха, ти даваха наградата "По ленинските места" (разбирай лагер в Сибир)... Та ето го вица: По време на 6-дневната израелско арабска война... От едната страна на Суецкия канал са израелците, от другата са се окопали арабеските... По едно време един израелец се провиква: "Ахмееед!". От арабска страна се изправя едно добиче и рапортува "Ааааз!". Израелски снайпер го гръмва... След малко друг израелец се провиква: "Сюлеймаааан!" Пак се изправя арабеско добиче и рапортува "Аааз!". И него го гръмва израелски снайпер... И така сумати арабески били очистени... Арабите - тъпи, тъпи, ама взело да им светва, събрали се и си казали, да приложат и те такъв номер на израелците... Речено-сторено. Провикнала се една арабеска: "Мошееее!" От израелска страна - никакъв отговор... След малко друга арабеска изврещяла "Исаааак!" Пак никакъв отговор... Така половин час арабите напразно се опитвали нещо да направят, но отсреща - гробно мълчание. Уморили се арабеските да квичат и поспрели... Тогава от израелския окоп се чуло: "Кой извика Мошеее?" Изправил се арабескът и рапортувал "Ааааз!" И израелският снайпер го очистил... И така 7 пъти...

Странно, тоя виц ако го разправяше с негри или евреи, щеше да е расистки. Явно някой хора са свободни за отстрел в днешно време.

виц наистина българите си го говорехме на ушенце някъде около 1970 г.... Тогава расисти ли сме били? Да наречеш някой, който многократно е доказвал на дело, че не е умен, "неумен" - това расизъм ли е?

дя-до

Така е било и ще бъде винаги - някои... биологични индивиди, външно напомнящи хора, винаги ще са за отстрел.

Яааа, дърварин, ти си могъл да пишеш на внятен български езил. А защо ни лъжеш и въвеждаш в заблуждение, че не можеш. Ами то евреин без да излъже и измами някого, какъв евреин ще е. Имай малко уважение към нас.

Ало ДИР защо триете мнения каква е тая цензура? ПИТАМ АКО НЯКОЙ БЪЛГАРИН ПРИЕМЕ НЯКОЕ ШАМАНСКО УЧЕНИЕ НА ИНДИАНЦИТЕ ЧЕРОКИ ТОВА ПРАВИ ЛИ ГО НАСЛЕДНИК НА АМЕРИКА?

с право те трият

да разбираме ли, че тогава за меркел агресията на израел над газа е напълно оправдана?

всъщност е казано, че атаката с ракети е недопустима - монетата има две страни - ние хората имаме тенденция да се фокусираме върху едната страна - нещо като интереса клати феса. затова в библията е казан, че ако отиваш с ближния си на съд гледаи да се помириш с него преди съда, да не би съдията да отсъди срещу теб.

точно така - според библията това са техни земи (на евреите) - историческо наследство.

според първородния син на Аврам,Исмаил е баща на всички араби следователно наследник на тези земи а брат му Исак който е с 15 години по малък е баща на всички евреи,след 1947 е обявена незаконната ционистка държава Израел под натиска на евреи ешкенази(хазари приели юдаизма) които нито са генетични евреи нито имат корени в палестинските земи

iqoosh07@gmail.com

да но кого е благословил авраам? освен това те са извървяли дълъг път. твърдението то доказва само, че и араби и евреи могат да живеят там, а не че едни са незаконно пребиваващи.

не пиши , чети !

римската империя е воювала за тези земи с евреите ! и те още си са там !

И са предали Христос на Римляните

Ами, ходИ си в Израел, при любимите си съграждани!

Аха, и тогава и сега евреите окупират тези земи с огън и меч... Мойсей разхожа юдейските племена 40 години из пустинята докато отгледа ново поколение което не е мекушаво като освободените от египетско робство техни родители, за да може да изтрепе ханааците. Дори Христос на молбата на една ханаанка, векове по-късно, отговаря с думите -Не е дадено на кучетата това което е дадено на децата ми. Пустата му Библия, колко гаден исторически извор е...

Батенце, спешно си преосмисли източницие на информация. Да приемеш Библията за исторически документ е все едно да сравниш вестник "Стършел" с Държавен вестник.

Е тоя път жидовете прости ще си го отнесат. И този път завинаги....

...убити са две жени и две деца... Според вас останалите живи роднини на семейството с какво ще се занимават от тук на сетне?

дя-до

А според теб с какво са се занимавали досега?

Децата със сигурност не са се занимавали с тероризъм.

Преди десетина години имаше такъв случай: жена-палестинка, медицинска сестра в "Червения кръст" /!!!/ загубила съпруга си по време на въздушно нападение ли или някакъв друг вид атака на Израел,забравил съм. Млада жена, съвсем отскоро омъжена, все още без деца дори. Покрусена от мъка се свързала със съпротивителните организации и няколко месеца по-късно вързала един пояс експлозив на себе си и се взриви,убивайки еврейски цивилни и военни. Та ето конкретен отговор на риторичния ви въпрос. Давам този пример тук заради допълнителния нюанс: младата жена предизвика буря от полемика в Западния свят,защото тук не се касаеше за фанатична неграмотна ислямистка,а за образована медсестра,т.е за човек с интелект,образование и призвание да помага на хората. Отзвукът в ислямския свят обаче беше огромен! Въпросната атентаторка е била невероятно красива /имаше нейни снимки навремето в доста западни издания-особено във френските/, с една особена,неподправена красота. В резултат на това тя се превърна в муза за всички ислямисти по света по онова време-имало много ислямски сайтове,в които се публикували стихове на влюбени във въпросната младежи. В консервативен,но умерен Иран се вдигна такава полемика в религиозните среди дали жената може и има право да воюва и да лишава себе си от живот по примера на мъжа /явно ислямското виждане за еманципация се различава от нашето;-)/,че старите духовници се видяха в чудо как да увъртат и тълкуват религиозните догми,за да намерят вратичка,позволяваща да се признае нейния подвиг. Всичко това давам като пример как в този свят всяко малко,хвърлено във водата камъче, може да предизвика сериозни вълни. Израел не могат да спечелят тази война-всеки убит усилва омразата.

Да, случаят стана сериозно Нещо... Ако позволите - по мои-Лични Данни : - ислямистите - най-директно Избиват Своите-собствени жени/дъщери в случай на 'провинение'...публично...След масово изнасилване публично - израелите - открай време имат Елитни Войски и Лидери които са момичета/дами.

О, разбирасе, че еврейските окупатори, настанили се на чужда земя, са ВИНАГИ прави и праведни... Какво искат там някъкви си палестинци, които искат да живеят на собствената си територия... А Западът подктепя Израел - "най-миролюбивата страна" в света! Естественно, нали иначе всички ще страдаме от еврейската мъст!

ми те са там от няколко хиляди години преди христа . Христос е евреин , ако си чувал за Него ! та каква чужда земя , мохамеданино ?!

Най-малко от всичко съм мохамеданин, най-вече, защото съм абсолютен атеист... А колкото до Христос, точно юдейте/евреите го предават, в случай че си чел... Явно не си запознат, как и защо се формира държавата Израел, както и за много други неща, но за такива, като теб е важно винаги да са в опозиция, за да си избиват комплексите за малоценност! Айде, много ти здраве!

Добре де от 8 ракети 2 са прихванати, следователно 6 са поразили някакви цели и то не къде да е, а в Тел Авив, и всичко това при най-съвършена ПРО (предполагам), е това не е ли нещо като провал, ако ония изстрелят и 10-те хил. ракети, които имат какво трябва да се очаква?

голям си тъпанар бе... прехващат се само ракети които биха поразили някаква цел, а не всички безразборно изстреляни... ай стига си предполагал...

Снощи от скука гледах някакъв филм с Брад Пит и много зомбита-да кажем,че излязох от обичайните жанрове на предпочитаното от мен кино;-). Мисля,че сцената с превземането на Йерусалим е много показателна,естествено като изключим зомби-елемента. Доведени до бяс от години геноцид, провокирани от Израел междуособни войни и директни инвазии както от Израел,така и от филиала на последния /САЩ/, арабите и персите от региона ще прекосят пустинята и в справедлива /за разлика от сляпата във филма/ ярост ще преодолеят всичко по пътя си,удавяйки евреите като река. Веднага предчувствам какво ще ми кажат разни специалисти-погледни как свършиха предишните войни на Израел с арабите. Помня,но в ново време на евреите им става все по-трудно-вече имаме една въоръжена до зъби Хизбула, Иран е съвременна военна сила със способността да краде чужди дрони,да не говорим за сирийската армия,обръгнала и закоравяла в сражения; всички сирийци знаят кой им докара тази "гражданска война" на главата-алчността на Израел заради находищата на газ в сирийски води беше причината да се задейства цялата операция по ликвидирането на суверенната държава там. Спасението на еврейския народ е в негови ръце-или тръгват по пътя на компромисите и човечността /като за целта трябва да отстранят войнолюбците с комплекс за божествена изключителност от управлението на страната си/ или съдбата им ще бъде трагична въпреки цялата милитаризация на държавата им.

многословно , но за това невярно ! там се воюва за вода а не за газ !

С удоволствие ще се запозная с аргументите ти. Междувременно можеш да видиш доколко на Израел би му било изгодно трасето от "Южен парс",минаващо и през Сирия, да конкурира собствените му амбиции на износител на газ за ЕС от "Тамар".

Като допълнение на по-горното,понеже стана въпрос: когато Кипър аха-аха също да почне да добива газ от въпросното гигантско находище "Тамар", внезапно взе,че фалира и в момента може да мисли за всичко друго,но не и за експлоатация на газови полета.

До ами Пълни глупости ! Нито за вода нито за газ се бият тези евреи.Те се бият защото са прокълнати от Бога .Те са злонамерени и прокълнати ,търсещи реванш че са се родили на този свят.

Вдругиден - има премиера. 'Зората на Планетата на маймуните'.

Гледахме всички заснемането на филма през февруари месец на Майдана- live.Стар филм е;-).

добре де този геноцид изглежда влияе добре на палестинците щото не свършват а стават все повече .

Терористичната държава израел трябва да бъде санкционирана и закрита!

1947 г . комисия от оон определя територии за две държави израел и палестина . палестинците отказват . 48 г . създаден израел, а териториите определени за палестина са заграбени от йордания , сирия и египет . палестинците си ги искат от израел . те не дават .

не пиши минуси ! чети история , ако можеш да четеш !

ujabg

Добре!

Руснаците ги спукаха от санкции, а Издаел прави, каквото си иска и всички гледат срамежливо отстрани... ехххх

не гледат срамежливо, а нагло подкрепят и одобряват

Като написах това в долния си пост го скриха защото съдържало етническа нетолерантност.