Депутатите одобриха договорите за 1 ден

Парламентът одобри еднодневните трудови договори за сезонна селскостопанска работа. С един работник може да се сключват договори за не повече от 90 дни.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите одобриха договорите за 1 ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хипотетично, ако сключа договор с моите работници този вид договор за НЕ ПО-ВЕЧЕ от 90 дни това означава, че след като изтече ако не съм на КЕФ може да му духна под опашката. И ВЕЧЕ ИМАМ ЗАКОННО ОСНОВАНИЕ ДА ПРЕПОДПИСВАМ ДО БЕЗКРАЙ ТАКЪВ ДОГОВОР. ИНТЕРЕСНО :)

Всичкото това юрист ли е! Абе,чукундури неедни, не се ли сещате, че българинът е европеец и като такъв, може да членува дори и в синдиката на сладоледаджиите в Германия! И пак някой ще осъди България, да плащаме всички ние за вашето невежество.АМАН!!!!!!!

Работя 1 нощ в годината. Ще получа ли пенсия? Ако може да е не по-ниска от гръцките...

В крайна сметка, тези поединични дни признават ли се за трудов стаж или не? Би трябвало всеки отработен ден да се смята за стаж, независимо, за колко дни е сключен трудов договор.

В момента, в който се приемат социалните и пенсионните закон,и АБВ ще духне под опашката на правителството и ще стане опозиция с БСП. Първанов не може да преживее, че Борисов го надхитри да го вкара в дясно правителство. АБВ няма да подкрепи реформите в съдебната система и здравеопазването защото те са да се повиши ефективността им и да се намалят разходите. Комунист не може да подкрепи такава реформа.

капиталист може да си мисли, че може да се повиши ефективността като се намалят разходите! А от къде ще се намалят е ясно - няма да са от неговите девиденти!

направо да въвеждат робството, ама лошото е, че робите трябва да ги храниш и да им осигуриш елементарни условия за живот, а на българските граждани няма нужда нищо да се осигурява, те си изравят храна от кофите за боклук

АМА СКОРО И ТЯХ ЩЕ ГИ ГЛОБАВАТ ЗА ТОВА, ЧЕ РОВЯТ ПО КОНТЕЙНЕРИТЕ

След което споровете се решават ,в СЪДА ,а такъв в Бе-ГЕТО-то ,...НЕМА.

Поредният закон недоносче, следствие от сбъркана държавна политика - в социалната сфера, най-вече пенсионна и по заетоста и заплащането на труда на държавата. Българите погрешно са научени, че пенсия се дава за това, че си работил 40 години, докато в действителност пенсия трябва да се дава заради това, че повече не можеш да работиш. Погрешно сме научени, че пенсията зависи от това какво си работил и каква заплата си взимал. Погршно сме научени, че заплата се получава за това че се водиш някъде на работа, а не за това че труда ти донася полза на друг или на обществото. Това са остатъци от сбърканите лозунги на "социализма". И колкото по скоро го осъзнаем толкова по добре за нас като общество.

хем подписваш ТРУДОВ ДОГОВОР и полагаш ТРУД, хем не се признава за ТРУДОВ СТАЖ.

Иначе НЯМА ДА ИМА ДАЛАВЕРА ,ЗА ПОЛИТИЦИТЕ И РОМИТЕ...

"това време не се признава за трудов стаж" ЩО ЗА БЕЗУМИЕ???????? Какви са тея закони какви са тея балъци, които ги измислят?!?!?!?!?!

Калфин се издъни! Ако договорът не включва и трудов, и осигурителен стаж, ще има два проблема: 1. Работодателите масово ще започнат да предлагат този договор, защото ше могат лесно са освобождават наетите при нужда. 2. Наетите как така ще се трутяд и нама да имат трудов стаж?!!!! Ами нали се трудят съответното време, не комунист?! Има ли комунист някъде, всяк аидея се опошлява.

""За гласуваха 118 депутати, 15 бяха против, а четирима се въздържаха" Само да попитам, къде са останалите 103 депутати? Те на какъв трудов договор са ? Дневен ? Къде можем да прочетем техните трудови договори. Защо останалите граждани нямат право на такива ?

ЗНОЧИ НА ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ТОЛКОВА ДЕПУТАТИ СА ДОСТАТЪЧНИ ОСТАНАЛИТЕ СА ТЪРТЕИ

Нашият парламент предимно си работи със 120-130 депутати!Ако го направим по конституция 120, на работа ще ходят около 60 души! И от 4 депутатина да го направим, ще ходят на работа двама!

Питане до Нар.Събрание. --КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ РАЗГЛЕЖДАНЕТО ,ЗА РЕФОРМИ В СЪД.СИСТЕМА ? ЗАЩО ПОСТОЯННО СЕ ЗАОБИКАЛЯ ? Най-важната реформа е реформата в СЪД.СИСТЕМА ,всичко опира до нея ,......РЕЗУЛТАТИТЕ ГИ ВИЖДАТ И УЛИЧНИТЕ КУЧЕТА ----ВЕЧЕ.

Питайте ,питайте ,и ние питаме вече 26г.

Мин.заплата в България е 2.5 пъти по-малка от мин.гръцка пенсия,за това и гърците се страхуват да не станат като българите!

Тука има много и все разбиращи коментатори, които явно имат по-дълги трудови договори за безмислено писане по форумите. Приветствам тази промяна, защото масово хората наемани за кампанийна работа отказват да подписват договори прекъсващи осигуровките им за безработни (а те са си безработни). Не съм олигарх, но имам обощна градина :)

хем да ти бачка и да му плащаш, хем да цица като безработен ли?!?

Това, че някой си докарва 20лв надница от време навреме прави ли го трудоустроен? И като кажете "цица" все едно се вземат хиляди лева помощи :)))

Пълна имитация на дейност.Нямаше да е зле Калфин да се консултира с действащи ТРЗ и Личен състав служители за да му разяснят каква глупост е сътворена.И къде е Синдиката на селскостопанските работници

как не се счита за трудов стаж и в същото време се счита за пенсия

Ще се счита за осигурителен стаж, но няма да се броят тези дни, за да можеш да се пенсионираш??? Кой измисли тази простотия, пожелавам му да я преживее лично той, а нещастните работещи за коричка хляб. Щом работиш трябва да сесчита и за трудов и за осигурителен стаж, другото е ПРОСТОТИЯ!!!!

С тези минимални заплатки у Бг-то, няма да можем да си изтеглим заплатата за 1 ден, от банкомато, бе брато?!!!... Под минимума ще е!! Тука да не "фалирала" Гърция, която да дава по 60 евро на ден!!!??...

Пожелавам на Калфин да събере 40 години трудов стаж, с договори за по 1 ден.

Първо да приложат закона си в/у себе си! Ха да видим дали тогава няма да ходят на "работа" и дали няма да си я вършат както трябва! Като знаят ,че ако не се справят ....няма да има ....УТРЕ ! Шута в гъза и ...следващият!

че то усилият по сключване на договара ще са повече от свърешната работа за деня! Тази "гениална" идея на калфата ли е?

Договор за 1 ден, ама гърците ще теглят по 60 евро на ден от банкоматите, защото ги имат!! А у Бг-то за 1 трудов ден, нали няма да ги хване бе, да си ги изтеглите - с тези минимални заплатки?!..