Иван Костов: Валутният борд е заплашен

Нужна е бърза и смела политика за влизане на България в Европейската парична система, смята Костов, защото България трябва да издържи и да влезем в еврозоната.

Обратно в новината

Коментари - Иван Костов: Валутният борд е заплашен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много "добрини" направи за народ,държава и Родина ДрагалЪФския, алчен Ай дук . Но най-голямото добро ще бъде, ако си върже парче релса и скочи от Аспаруховия мост.Може и без релса - от Витиня.

политика, като твоята: Кремиковци и Балкан - за 1 лев.

Изредиха се всички политици на куп да ръсят простотии в продължение на една година, а и по - отдавна. Думите на един обикновен човек като Костов се оказа, че имат по -голяма тежест от тези на всички останали.

ти мразеше репресираните. Ти мразеше мислещите. Ти беше диктатор. Ти казваше, че многото партии в СДС само спъват неговия напредък. Защо сега подкладе създаването на друг съюз, който нарече гръмко "реформаторски блок"? Защо посегнахте към мръсните пари на една мръсница, та сега ви извива ръцете? Виновен си, млъкни!!!

ако от РБ имаха достойнство, нямаше да се съюзят с повлеканата, та да ползват нейните субсидии. Това им струва много и те вече го разбират. Жалкото е, че повечето там са костовисти. тоест, хора, съсипали СДС.

Да не искаш Бареков да го съгради?:)

съм от уважение към предмети като Бареков.

иди завинаги в забвение! Ти си виновен за всичко, което става днес с българите. Ти ги прогони от България. Всички, почти, дето са извън пределите на родината си, някога вярваха в СДС. Ти просто го разби студенокръвно.

си един жалък лъжец и манипулатор

не позна. Просто изразявам свободно мнението си, основано на лични впечатления от вашия "велик" мислител. И тогава, и сега много трудно някои виждат истинското му лице. А то е античовешко, хладнокръвно жестоко. И лакомо, лакомо...

гарците още немогат да преялит драхмата. а ние ревем за еврото *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Настана време и ти да платиш за всичко което си сторил на майка България и хората.Дано така да продължава ,за да разбереш ,че не всичко е пари.

Добре, че си призна, че е в конфликт на интереси с КТБ, та вече никой да не му вярва на приказките.

Именно това е достойното поведение, а не втръсналото ми до болка лицемерие, че парите не са най - важното нещо на този свят.

Опищя орталъка с граченето си напоследък. И за к`во? За семейното милионче. А почна с пенсийката на жената.

Всички пенсионери да дадат по 1 лв.за да платим загубите на Костов от КТБ, без да го псувате в Дира.

Ко? Ваньо всява паника?! Ами сега...?!

единственят силен човек в бг

ЦИГАНСКИТЕ ТАРИКАТЛЪЦИ НА КОСТОВ МИ ИДВАТ В ПОВЕЧЕ. НЕ МОГА ДА ПОНАСЯМ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КРАДЕЦ И РУШИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ДА НИ СЪВЕТВА. ЗАРАДИ ТЕБ ВЪЗРАСТНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ИМАТ НЕДОСТОЙНО НИСКИ ПЕНСИИ. ЗАРАДИ ТЕБ МЛАДИТЕ НЯМАТ РАБОТА И НАПУСКАТ РОДИНАТА! АНАТЕМА ЗА КОСТОВ!!!

Я пак? Това, че пенсионния фонд е на два път откраднат от комунистите, предполагам, че няма никакво значение за положението на пенсионерите. Ще ми обясниш ли митът за печелившите предприятия? Като бяха толкова печеливши, защо не закупиха Филипс и Сименс? Или пък защо не ги закупиха тях, Филипс и Сименс? Най-лесно е друг да е виновен. Съжалявам. Ти сам си си виновен. п.п. Да оставим настрана хората, които сега се осигуряват на минимална и след това ще плачат, че им е ниска пенсията. И на тя Западът ще им е виновен. Сигурен съм. Ама балъчетата в Германия плащат по 900 евро на месец на държавата за данъци и осигуровки. Ние обаче сме тарикати. За съжаление на дребно.

и ти си крадец 1 в България-30 милиарда открадна от приватизацията.

Дано най после осъзнаете - падне ли валутният борд са защитени 196 000 лева, които може да отговарят на равностойност на евро, клонящо към нула!

това ще се отнася за всички вложители, не само тия в КТБ

когато костов казва нещо, внимаваите и си го набиите в кухите български кратуни

Щото знае всички далавери ли? Или щото е вожд като Сталин? Пфу.

КОЛКО ПАРИ "ИМАШЕ" ТАМ БЕ Г-Н КОСТОВ??

И какво значение има това?Ти имаш ли нещо против това да се запази стабилността в България? Един екс премиер и голям икономист според теб беден ли тр да е ?

Нещо не разбрах, "голям икономист"? С какво е заслужил тази титла? С това, че съсипа икономиката на страната за един мандат, унищожи стотици работещи предприятия, продаде на безценица други, остави милиони без препитание? Всички факти говорят, че е или НИКАКЪВ икономист, или изпечен МОШЕНИК! Аз залагам и на двете!

Скрий се бе, крадец долен !

АБЕ ТОЗИ ОЩЕ ЛИЕ ЖИВ ЕЙ ТИ ДОКАРА БЪЛГАРИЯ ДО ТОЗИ АД !!!!! ЕЙ ДАНО БОГ ТИ ГО ВЪРНЕ НЯКОЙ ДЕН !!!!А КОЛКО МАЙКИ РАЗПЛАКА И КОЛКО ГРОБОВЕ ПРОДАДЕ В РАЦЕТЕ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ ЕЙ ЗАМИНА СИ БЪЛГАРСКАТА НИ ЗЕМИЦА !!!!!

Марш в дупката боклук.

Този айдук бута борда и тогава ще стане олеле за всички.

тоя явно похарчи комисионата от Кремиковци, БТК и гад зееви....нова порция му се приискало от държавната баница

Тези вложители платили ли са данъците на вложените пари? Абе защо обикновения човек не може да отдели спестени пари?!

Защото има, няма спестят 10 000лв и някой телефонен терорист им ги прибере.:)

Ами не може точно защото е обикновен. Това изключва да принадлежи на две основни групи хора: 1. Работлив, кадърен, умен 2. Крадлив и престъпен. Когато спре да е обикновен ще може да влага в банка. Типично бг тъпотия е да се смята, че всеки вложил в банка е бандит, каквото явно ти си мислиш.

През последните 25 год. Костов и Луканов са едни от най-големите разбойници в България . Във нормална страна тоя щеше да е с дългосрочна присъда .

Присъдата е произнесена и е в изпълнение от палача - КТБ! Гласи - БЕДЕН!

в тая банка милион, ама колко има навън?

КОСТОВ Е ОГЛАДНЯЛ ДОСТА ЯВНО. НЕ ВЯРВАМ НЯКОЙ РАЗУМЕН ДА МУ СЕ ВЪРЖЕ НА ГЛУПОСТИТЕ КОИТО ДРЪНКА. ДАЖЕ КОСТЮМА МУ Е ДОСТА ОПЪРПАН. ПОСЛЕДНО САМО СОФИЯНСКИ ИМАШЕ ПО-ОПЪРПАН И ЗАМАЗАН КОСТЮМ ОТ НЕГОВИЯ. СЛАД ИКОНОМИСТ И ДРЕБЕН ШМЕКЕР Е ТОЗИ КОСТОВ

И малко кривоглед е бих казал. Сигурно с времето, понеже се оглежда за далавера едновременно в различни посоки като гекон. Навици от старото крадливо време. Няма ли кой да го осъди този и край?

просто ти е бедна фантазияа, колко гладни клентелисти задничат зад ъглите дза се намърдат на постелята на крадеца костов....стего пак да им се отдаде възможност.....междувпрочем...нали правише някакви прогнози за рискове и не знам какво си.......разбрахте ли колко бос като не можа да предвиди реска в банковата система и риска в БНБ....тоя е абсолютен консуматор....лошото е, че не е само той.....легеони от гербаджий, реформатори, дпсари, бесепари, седесари....и цялата 25 годишна сволач която ни краде мами и е-е

Iwan Minew

Тролове, тролове, тролове.....Низши духом. За това пък Станишев живееше под наем у приятел, на Първанов за рожден ден му подариха самолет. Боже, боже , колко простотия има по света, ако наистина си мислите така. Заради такива като вас сме на този хал.

това нали беше оня служител на планов отдел на вторични суровини дето приложи опита си и в управлението на държавата и ни направи на вторични суровини

великият БКП икономист май здраво е изгорял в ктб ....

Не те ли е срам бе ,Костов ,да искаш да ни набуташ в еврозоната.Тя е вече пред разтуряне и хората в нея искат да излизат,а ние с голите задници да влизаме да я спасяваме.Добре,че си господин" никой" и всички сме ти сърбали попарата,аут си.

Това за еврозоната го слушам от 2000-та. Нали и пред 4 години заради Гърция пак щеше да я закривате. Какво стана? Заляхте ли светът с рубли и йоани? :))

Моите жертви и неговите със сигурност няма да са еднакви! Че дали изобщо политическата класа Ще направи такива. Ако си собственик на фирма и мениджърът ти е толкова некадърен, че фирмата потъва, ще го назначиш ли пак? Защо тогава им бутаме управлението в ръцете? Трябва тотална промяна, а не нови политически протези.

humfry

В повечето случай собственика-мениджър няма кой да го смени и сам си бута фирмата в пропастта. Така и с държавата. Или казано по друг начин: Каквито собствениците, такива и мениджърите.

Един мургав крадец.

новини в Дира? В другите агенции ври и кипи. Разкарайте го тоя!Няма за какво са се пише във вашите новини.

дайте линк ;-)))

Нито един политик до сега не е успял изцяло да се пребори с комунистическото наследство, но все пак Костов направи най - много в тази посока. "Съсипа" комунистическата икономика, постави България на пътя към ЕС и НАТО. И според всички комунисти е гробокопача на естественото рухване на измисления им строй.

Много ги "съсипа" лостоф комунистите, няма що... Като за начало им хариза всички уж "съсипани" предприятия и банки за без пари, с което ги превърна в олигарси, нефтохим го подари на "омразните" му руснаци, а за капак се оказа, че държи немалко пари в банката на "кръвните си врагове"... Сега явно се е загрижил собствените му кинти да не идат на вятъра, щото е "далновиден" и "мъдър" икономист и се полакомил за висока лихва!

Комунистическа икономика означава планирана държавна икономика. Мисленето за другите, а не за себе си, е комунистическо мислене.

лаборанта, заплахата за всичко и всички сте само вие. резултатите от вашите управления за лични ползи са ясно видими точно тези дни. никаква опасност няма за борда, освен ако не смятате, че борда са вашите лични пари (които вие прилежно сте декларирали, надявам се) в ктб, вкарани там за лихва, която била в основата на движението на икономиката (!). печен икономист, ама пак от лабораторията на аонсу.

тролчетата на костов са доста по-тъпички и умилителни от тези на кутев. все пак едните викат: костов ауакбар! а другите пес ауакбар! има разлика. :-)))

"Великият" икономист лостофф набутал всичките си /или поне голяма част/ пари в една банка и има вероятност да ги изгуби! Къде са сега неговите фенове да ми обяснят колко е "умен" и "велик"? Собствените си финанси не може да управлява, а казвате как "само той" щял да "оправи" държавата... Пълен профанизъм! И не зная защо втори ден трябва да му гледаме снимката - толкова ли е "безценно" мнението на лостофф?

ти мое ли да си толко тъп та да не ти светне че парите в КТБ са му джобните а големите влогове отдавна са в Европа нейде , я швейцарска банка я некви ценни книжаа :)

Системния проблем в бг частния (в случая банков) бизенс е ясен още от средата на 90-те години, от неговия бренд (търговска марка) ПЧБ... Възелът (стремежът към печалба на частника "НА ВСЯКА ЦЕНА") не може да бъде развързан с предплатените и или безплатни АЛАБАЛИЗМИ "За добрите кредити, ликвидност, лихви и печалби на добрите банки, и против същите параметри на лошите банки. Още по-малко този зъл възел може да бъде развързан със закон срещу алабализмите. Този ЗЪЛ ВЪЗЕЛ не може да бъде развързан, той може само да бъде РАЗСЕЧЕН с лицензирането на Търговска банка, ОБЩЕСТВЕНО-ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, с широко разгърната клонова мрежа по цялата територия на страната, която да оперира с не пазарна лихва (например: 2 пъти по-ниска от средната пазарна лихва на частните банки в България или да е равна на базовата лихва на БНБ х 2 ). Така, тази Национална банка: 1- Няма да бъде пачалбарски конкурент на н.в.Частният интерес на Частника; 2- Ще създаде базова банково-финансова сигурност на физическите и юридическите лица (особенно тези, чиято собственост е преобладаващо държавна и общинска), които са консервативни реалисти без хъс към спекулативна печалба; 3- Ще открие няколко хиляди работни места; 4- Всички данъци ще се плащат в България; 5- Печалба (примерно от 1 милиард лева) от търговската дейност с банковите продукти няма да се изнася и харчи от чуждински банки и бюджети; * Само по този начин могат да бъдат отрязани ръцете на строителите на финансови пирамиди и да бъдат спестени левчета на отрудените граждани на Тази държава!

Се спускате въху Костов като ГЛАДНИ КОКОЖКИ на топло телеЖко лайно баба ти Дора (секс- Тодорка)

Дреме ми за борда, парите отдавна са във евра и са във Виена. Да му мислят цървулите

бях решил да си платя сметките към топлофикация...

марш бе крадиво кизчадие,никой не ти вярва и грам вече

според мен банката не е фалирала.тя има доста активи-купила е доста фирми и се чудя защо всички се притесняват за парите на вложителите.продайте фирмите и банката ще се оправи.явно някой иска да фалира тая банка и клати банковата система.защо ли????има хора които са теглили големи заеми от нея и искат да се отървът от тях - това е причината.

да ,банката е купила доста активи но преди известно време се говореше че ги е купила на загуба и че част от тях са нерентабилни и че се силно надценени. Ако това е така продажбата им няма да покрие парите дадени за тях. Дали това е истина не знам как ще разберем,защото това може да е слух и тези активи да се продадат умишлено на безценица.

Големият въпрос е "Защо?" и докато в България не се борим с причините, а гасим пожарите на последствията няма да напреднем особено. И е крайно време да има поименно виновни и наказани - не може с тази безнаказаност да се продължава до безкрай

Swebus

Заплашен е не валутния борд, а личните сметки на крадливия Костов в КТБ. Аман от мошенници

на нещастния ни и ограбен народ само това ни липсва - Еврозоната! Цените от левове в евро при старите заплати и пенсии! Браво др. Костов

КАТО ГЛЕДАМ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА ГОДИНИТЕ СИ МЕСЛЯ, ЧЕ СТАРИТЕ ХОРА СА БИЛИ ПРАВИ В КРАЙНА СМЕТКА ИДВА ВИДОВ ДЕН КАКВО ИМАМ В ПРЕДВИД? МАСЛАРОВА - ГРАБЕЖИ,ГРАБЕЖИ - НАКРАЯ СИНА И ОПУКА И ПОСЛЕДНАТА СТОТИНКА ОСТЪРГАНА ОТ ГЪРБА НА БЪЛГАРИНА С НОЖ ЗА ДРАНЕ СЕГА И КОСТОВ - КТБ С КАПАНА НА ВИСОКИТЕ ЛИХВИ ДАДЕ СПРАВЕДЛИВОСТ НА ТОЗИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОФАН А СЕГА СЛЕД КАТО ЦЯЛ ЖИВОТ РАБОТИХА ЗА РАЗПАДА И СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ДА ВИДИМ КАК ЩЕ КАРАТ С ПЕНСИИТЕ КОИТО НАГЛАСИХА. С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ИМ РИТНА БАСТУНА В НЯКОЙ ОЧУКАН СОФИИСКИ ТРАМВАЙ

Стар човек -глупав човек!Защо не си избрахте пак стария строй? Цял живот служихте на номенклатура и тя не се справи-лоши ръководители , борба за власт,крадлива порода.След 20 г. пак хули някой , който да ви е виновен.Ама да не е от БСП,а от другите- те са винаги виновни.

Като гледам, те вложилите милиони в КТБ, все антикомунисти се драскат- Костов, Веждито, Кеца. И реват като на умряло. Ама не реваха, като гушкаха по 65 бона на милион годишна лихва, ами сега, щото комунистите ги прецакали. А сега, като си историк, я кажи кои точно комунисти? Сещам се за двама - Доган и Бойко, ама ти като по-пекан, може да доложиш и за някой друг.

Винаги, когато БСП имат ръст в управлението (а те винаги имат, защото 90% от държ служители са партийни назначения), валутният борд е заплашен!

Ще коментирам чрез футбола- там всички сме специалисти и основно ще питам. Нямаше ли в България служби, отговорни лица и политици, които да видят как се изливат (крадат) пари чрез Ботев. От къде се взеха огромните пари за инвестиции, покупки и заплати в този футболен "проект". Как и откъде идват и отиват парите за другото безумие наречено Лудогорец? Миналата година когато Гр. Ганчев реши да купи ЦСКА някакси му резнаха една малка тръбичка за точене на пари от ДДС на захар. Периодично някоя ояла се въшка решава да излезе на челото и рано или късно бива смазвана, а останалите? Защото никой, ама никои ей така бадева не хвърля десетки милиони годишно за тоя що духа. Доказаха го и привържениците на ЦСКА и Левски при купуване на акции и подпомагане на клубовете. Спряха заменките, намаляха далаверите със земи и хотели по морските курорти, оттегли се и "благодетеля" Н. Банев, сега жена му се пробва за политик, ама не би! Къде сме ние, хора? Лесно е да плюем държавата, тя е такава каквато ние си я направим. Трябва ни смяна на политиците и начина на управление!

ИВАН КОСТОВ ГО РАЗБРАХ КАКВА ПРЕСТЪПНИК Е ОЩЕ КОГАТО СЕ СДУШИ С РЕЗИДЕНТА НА ДС В ПАРИЖ ( ОСНОВАТЕЛЯ НА ПЪРВИЯ ВНОСИТЕЛ НА ПЕЖО В БЪЛГАРИЯ "БРАТЯ ВАСИЛЕВИ) .... ТОЙ ИМ ДАДЕ ДА ПОСТРОЯТ 1992-1993 БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА ВЪТРЕ В КПП КАП.АНДРЕЕВО СРЕЩУ ПАРИ В КУФАРЧЕ И ПРОТИВ ВСИЧКИ СТРОИТЕЛНИ НОРМИ :))))

Това всички го знаят. Я по - добре спомени някой, който не е престъпник.

костов е личност, а ти си долен манипулатор и лъжец. тези щуротии ги дрънкай на жена си, но едва ли и тя вече ти вярва. много си зле ,човече. мн си зле,

Ако Костов е личност, то дявола е девственик.