Костов предложи по-нисък ДДС и прогресивен ДОД

Бившият премиер Иван Костов препоръча понижение на ставката на ДДС и прогресивен данък върху доходите.

Обратно в новината

Коментари - Костов предложи по-нисък ДДС и прогресивен ДОД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-н Костов историята ще ви сложи редом строителите на модерна българия като Стамболов,Радославов и Богдан Филов.горд съм, че имахме такъв честен икономически експерт за премиер който успя да осъществи прехода от.тоталитарно общество към модерна пазарна икономика,приобщи ни към дем.свят и постави основите за сегашното ни членство в евроатлантическото семейство!

Ти не може да бъдеш европеец, ти си само един Мангал като патрона си от задния ориенталски двор на Европа. Навялно си ял до насиране на неговата трапеза и сега го възвеличаваш. Костов сега се прави на ляв икономист, защото се уплаши от събитията в съседката, където победи партията на гръцкия народ СИРИЗА и сега е развъртяла тоягата към политиците си докарали дълговата криза. Бай Костов много го е страх да не би заразата СИРИЗА да се разпространи и у нас и да подгони него- един от престъпните ни политици докарали националната катастрофа на България от прехода!

Този черничък субект първо да върне заграбеното, после да си трае

Макар, че вече не е депутат и Костов не се срами да се извява в политическото пространство като първи икономически и финансов експерт и да дава акъл на всички управляващи, лепнал си гордо значката Мен съд не ме лови понеже добре знае, че в нашето политическо пространство всички са неолиберали като него, в НС няма никой който да поиска неговото изправяне на съд и наказание. Всички там са мутроолигарси като него или техните слуги, навързани като свинските черва заедно с престъпленията си към народ и държава. Макар да не е бил партиен член, Костов остава основен играч в комунистическия сценарий за вечно господство, защото участва заедно с комунистите в направата на плана Ран Ът , с който се внесе у нас от САЩ неолибералния олигарихчен капитализъм и заедно плануваха и проведоха последвалата крадлива приватизация, с която бе разградена и унищожена България. Ако сме народ с достойнство трябва да постъпим както постъпват другите развити европейски държави- изграждаме правова държава по техните правила и я пускаме срещу политическата ни мафия от бай Костовци. Тя по естествен и безполезен начин ще ликвидира, преди това обезпаразити, конфискува до дупка, изправи на съд за геноцид над народа си и завре в пандиза да завършат живота си! От друга страна правовата държава ще извърши ново справедливо преразпределение на собствеността в икономиката, ще ликвидира българската олигархия, ще национализира всички частни вътрешни и външни монополисти и върне националните богатства на народа ни, а всички приватизационни и концесионни крадци, заедно с облагодетелите им държавници, ще конфискува до дупка и покаже вратите на държавата ни!

Този път предложението е разумно. Това е наистина рационална стъпка, с която можем да направим крачка напред в икономиката, ама пък после да не направим две крачки назад в някоя друга посока. BG реалностите на фона на европейските хоризонти са различни ! Най-страшно е да не знаеш кой път да поемеш ! А в днешно време пътищата са много. Въпрос на избор. Защо е рационална стъпката ? Ако се въведе плоския данък, това означава, че хората назначени на минимална работна заплата средно годишно ще получават по 360 - 380 лева повече отколкото преди въвеждането му, които отново ще се върнат в потреблението, а оттам макар и малко ще живне икономиката. Това са пътищата и механизмите за изход от кризата, това са малките камъчета, които могат да изкарат държавата от батака, в която е затънала, защото бедния човек не пести а харчи, но и трябва да има какво да харчи. Това съживява потреблението. Иначе богатите, които са едвам четири - пет на сто, само инвестират за да увеличават богатствата си. Това не формира потребление, или съживяване на икономиката, а само увеличение на техния капитал, и още по-голямо обедняване на народа. Но това е въпрос на политика при оформяне на макрорамката на страната.

Плоският данък беше въведен от лявото правителство на Станишев, а сега Костов иска, да бъде премахнат от дясното правителство на ГЕРБ. За да работи плоския данък, държавата трябва да не е социална, а пазарна. Публичните разходи да бъдат до 10% от БВП в това число пенсии, социални помощи и административни разходи.

Ей, смешник, къде си виждал социална държава да не е пазарна? Всички развити европейски страни от северна до южна Европа са и развити социални държави с добре работеща пазарна икономика. Чудите се вие сороските СДСарски неолибералисти какви глупости да измътите за да оправдаете грабежите и видния си командир Костоф. Само вие не виждате ,че Костов и цялото червено синьо герберско лайняно политическо пространство са НЕОЛИБЕРАЛНИ ПАРТИИ, поддържащи глобалния пазар изнасящи нашите национални богатства и пари навън в гърлата на американски банки и родили олигархията, която ограбва народа и продава националните му интереси като носни кърпички за свои джобни интереси. Като, че ли Костов като предложи прогресивен ДОД и по ниско ДДС дали с тях може да се пребори с неолибералния капитализъм ок прогони? НЕ! ПЪРВО той е вносител на неолибералния капитализъм и най-малкото иска неговото прогонване. ВТОРО- Защото с неолибералния капитализъм не може да се бориш само с икономически реформи, а първо с политически, след които следват икономическите. ТРЕТО- Костов е въл десен неолиберал, да се чудиш защо предлага прогресивния данък , кой е поддържан от леви икономисти и е единствен данък в социалната европейска държава представена от най-развитите европейски страни от северна и средна Европа, нима Костов е ляв икономист? НЕ! ЧЕТВЪРТО-Костов сега се прави на ляв икономист, защото се уплаши от събитията в съседката, където победи партията на гръцкия народ СИРИЗА и сега е развъртяла тоягата към политиците си докарали дълговата криза. Бай Костов много го е страх да не би заразата СИРИЗА да се разпространи и у нас и да подгони него- един от престъпните ни политици докарали националната катастрофа на България от прехода!

Много си тъп!

Ма ногу леви идеи, другарю Костоф? Оти тей?

Тоя няма ли най накрая да се разкара и да не се показва. Видяхме какъв икономист е- разпродаде държавата за жълти стотинки!!!

Много сте смешни с тези клишета, как пък не измислихте нещо ново бе! Не ви ли спуснаха някой друг по-интересен лаф!

ми това е истината бе и ще пребъде. няма нищо ново, няма и да има, щото толкова си могат демократите.

Николовв

А кое клише?!?! Искаш да кажеш че по негово време нямаше поголовна приватизация, че нямаше министър 10%?!?! Хайде стига сте защитавали този измислен икономист!!! С пълно мазе с буркани лесно се изкарва зимата!!! (Ако можеш да схванеш какво имам в предвид!)

Костов, по предложенията ти се познава, че си преподавал Политикономия на социализма. Нищо не разбираш от истинска икономика. Най-справедливият ДОД е плоският данък. ДДС може да се понижи само за българските храни и книгите.

Ако Цветан Василев е свързан с ВТБ, как така с техни пари ще спонсорира Иван Костов, ако последният всъщност също не е зачислен на хранилка при ВТБ? Пукнете се от яд предатели руски! Един ден Господ ще ви съди до девето коляно! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Още когато стана вицепремиер в началото на 2000 г., позицията на Жотев по проектите за "Марица-изток" 1 и 3 бе неизменна - той искаше двете US компании да понижат цените на тока и в договорите да отпадне ангажиментът на НЕК да изкупува през следващите 15 г. цялото произведено от тях количество. Ако американците не се съгласят на отстъпки, по-добре да няма сделки, бе позицията на Жотев. Подобна бе и тезата на Световната банка. В серия от писма и анализи тя предупреди кабинета "Костов", че подобни договори могат да направят цената на тока за населението "непоносима".

Разбирам тезата ти, но нещата нямаше да са толкова катастрофални, ако си бяхме останали с договора за изкупуване за 15 г., подписан от Костов - другата година щяхме да се отървем от задължението, АКО др. Р.Овч. няколко години по-късно не го беще преподписал, като направи сметките ни за ток "особен залог". Не знам защо това го спестяваш? Не че оневинявам Костов, но нека истината се казва цялата - само така става ясна пълната картинка на дружния пладнешки грабеж!

Договорите за дългосрочно изкупуване на електроенергия от "Марица-Изток" 3 и "Марица-Изток" 1 са подписани на 13 юни 2001 г. в Министерския съвет присъствието на тогавашния премиер Иван Костов - четири дни преди парламентарните избори, които той катастрофално загуби.

Ей мургавия ти ли ще ни учиш на данъчна политика и кое как било? А марш в катуна, където ти е мястото.

А бе Циганчо Костов , плоският данък е най-малкият проблем за българската икономика ..как точно ще се вдигне потреблението при връщане на подоходното облагане ?? Намаляването на ДДС не значи ,че търговците ще понижат цените и това ще вдигне потреблението ! Трабва да се въведат норми на надценката при търговията ,а не търговците да внасят евтини боклуци от вън и да ги продават с 300% надценка . Размера на плоският данък трябва да зависи от броя на децата в семейството ,защото българите изчезват и ще останат само цигани ,като Циган Костов !

Лаборанта Костов показа най-после скритата си същност като ляв икономист. Какво стана Ванка нали беше десен или си фурнаджийска лопата?

ДА, прогресивния данък е подържан от леви икономисти, той е единсвен данък в социалната европеска държава представене от най-развитите европейски страни от северна и средна Европа. Костов сега се прави на ляв икономист, защото се уплаши от събитията в съседката, където победи партията на гръцкия народ СИРИЗА и сега е развъртяла тоягата към политиците си докарали дълговата криза. Бай Костов много го е страх да не би заразата СИРИЗА да се разпространи и у нас и да подгони него- един от престъпните ни политици докарали националната катастрофа на България от прехода!

Долняр си ти Костов... обичаш преференциалните депозити... продължаваш да доиш държавата... мръсник си ти.... Кой ти плаща за да си постоянно по студията...? Кой???

Не мога да разбера Костов на БСП ЛИ Е СТАНАЛ ЧЛЕН?

Aми да,... даваите вдигаите данъците, циганите ще ви ги плащат, на тях давате помощи а не работни места! Tъи,че преливаите от "пусто в празно" и догодина още 16 млрд кредит....

Ще станат скъпи данъците и хората няма да могат да си позволяват да ги плащат....

За какво да харча, бе? За боклуци ли ?!?

Този "бял" български гражданин РАЗПРОДАЛ страната за ЖЪЛТИ стотинки , но с ОГРОМНИ за себе си ЗАЩО още е на свобода??

Костов е с десни (консервативни) убеждения, така че е нормално да прелага прогресивно облагане. Плоския (пропорционален) данък е либертарианска измищльотина. Спестените пари на най-богатите не отиват в икономиката за потребление, а се спестяват, изнасят в чужбина, или отиват за луксозно потребление, което не е произведено в България.

Костов е с комисионни , а не с консервативни убеждения. Този успешно затри дясното в България.

Дясното го затриха либертарианци които се писаха десни. В България хората не разбраха каква е разликата. В добавка дясното го затри Мошеника от Мадрид с 800-те дни. Единственият десен премиер, който беше и най-успешният в новата българска история е Иван Костов!

Хей Ванката, как не разбра, че от 30 години, откак действа последния вид на капитализма -НЕОЛИБЕРАЛНИЯ, няма консерватори, либертарианци , социалисти и комунисти, няма ляво или дясно политически пространство -има само едно 0крайно дясно НЕОЛИБЕРАЛНО и само НЕОЛИБЕРАЛИСТИ. Костов е вносител в България на неолибералния капитализъм и е крайно десен корумпират до зъбите неолиберал. Прогресивния данък е подържан от леви икономисти, той е единствен данък в социалната европейска държава представена от най-развитите европейски страни от северна и средна Европа. Костов сега се прави на ляв икономист, защото се уплаши от събитията в съседката, където победи партията на гръцкия народ СИРИЗА и сега е развъртяла тоягата към политиците си докарали дълговата криза. Бай Костов много го е страх да не би заразата СИРИЗА да се разпространи и у нас и да подгони него- един от престъпните ни политици докарали националната катастрофа на България от прехода!

Абе как така старите муцуни виновни за всичко станало в дръжавата, вместо да са в затвора, си позволяват да дават акъл? Е никога няма дас се оправим!

Не на подоходното облагане,идеален е плосия данкък -нека седи

Плоският данък е също подоходно облагане. Става дума за прогресивно подоходно облагане. Ще се вдигне данъкът на хора с доходи над 1500 лв (и то след приспадане на осигуровките), т.е. двойно над средните. Теб едва ли ще те засегне.

би ли ми казал някой,какъв фактор е сега г-н Костов и защо трябва да вземаме в пред вид неговите мнения. Абе, той не беше ли сърдит години на народа щото не са го преизбрали

Първо Иван Костов явно се завръща в политиката и няма никакво съмнение, че се е подготвял за това. Второ отново надделяват мислите на социалистическия политикономист! Трето, когато Иван Костов говори, умните хора го разбират правилно само,когато прилагат казаното с обратен знак. Иван Костов вече не е ясно на кого служи, което представлява риск за всеки, който го послуша и последва.

Смешника "гумата", взе думата!?

Само истинска русофилия може да ме критикува, когато става дума за предателите на синята идея! Всъщност руските предатели най- много ги боли от изобличението!

Истински комунист :-)

Бившият премиер в момента е ръководител на Лабораторията за управление на риска към Нов български университет Лаборанта Костов да внимава с алхимията в икономиката , особено при данъците, да не предизвика някоя взривоопасна химическа реакция, която да му отнесе лабораторията и него самият.

Костов с една ръка "съветва" и то все за "наше добро".. с другата - спестява в КТБ на преференциална лихва. гнусен мавър.

Е, все пак не е като тебе!?Със самосвали да точи кредити за милиарди от банката!?

Пак политикономия

Поздрави от Чехия !! МНОГО ВАЖНО: link

Предложението е ясно, обаче къде е доказателствената част? Примерно колко са приходите от ДДС и колко от Данък общ доход, та да видим като как ще се отразят Костовите предложения, а и да не забравя какъв е процента на събираемост и на единия и на другия данък.

Костов отново се опитва да ни забие "кинжала" от кожа. Обаче мъжко дупе, един път се прекарва.

шестимата поставили "минус"?