Костов: Искът за ”Белене” е провокация, Путин е в лошо положение

Искът на "Атомстройекспорт" за АЕЦ "Белене" е провокация, той е от такова естество, че едва ли ще бъде уважен от сериозен съд. Големият въпрос е защо Путин реши да провокира сега България и да създаде максимално враждебна среда към всякакви руски инвестиционни проекти, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

Обратно в новината

Коментари - Костов: Искът за ”Белене” е провокация, Путин е в лошо положение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато четяхме дядо Вазов, виждахме Русия като исполин. Руски мужик с мощни лапи и широка душа. А края него - пигмейчета, бивши български роби-гяури, освободени с цената на 200 хиляди млади руснаци от игото на днешните потури и брадясали диваци на исляма. И край тях - циганинът-мушморок и крадец Иван Костов- час то котилото дребни джебчии в НС и МС. Лаещи до задавяне, поставили страната си в разруха и положение на колония и което е най-жалкото - без да бъдат обесени за държавна измяна. Но и това ще стане един ден...

И защо някой трябва да ни "ограбва" след като си иска парите за извършена работа?? И фирмите дето си искат парите от държавата и те ли ни ограбват??а после пищим че не ни плащали заплати...Може да сте сигурен че такъв премиер-идиот и подкрепящите го няма във вселената.

Иванчо седнал да се грижи за "положението"на Путин а не вижда че няма да го има в следващия парламент. Иванчо щели да подари нещо направено от него на Путин???Иванчо уж е икономист а седнал да говори за Путин при търговска сделка между две фирми..Да се смее ли да плаче ли човек като гледа как изтрещяват политиците..А дали Иванчо не гледа сеира на ББ като му "подхвърля"идеи в негов стил..

Иванчо гледа само да свърши поръчаните работи, че иначе ще го пенсионират от парламента. А така, може сал той съсе братчедите да е останал във файтона, ама ще го гледаме "прескочил" минимума, т.е. пак в опъ...дяния стол в НС.

БATKO

Костов да каже защо американските ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 ни продават тока на три пъти по-висока цена. Защо лично той подписа България да им изкупува тока преференциално. Колко процента собственост има Костов в тия ТЕЦове, според ББ става въпрос за 12% комисионна, дадена на Костов заради предателската сделка.

СЪВМЕСТНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПЕЧАТА след срещата между Иван Костов, министър-председател на Република България и еврокомисаря по разширяването на ЕС Гюнтер Ферхойген /София, 29 ноември 1999 г "...Господин Костов заяви също така, че във връзка с актуализирането на енергийната стратегия, което ще приключи през 2002 година, България ще вземе решение, съгласувано с Комисията..., относно датите за окончателно затваряне на реакторите 3 и 4, КОИТО ЩЕ ПРЕДХОЖДАТ понастоящем предвидените дати за затваряне през 2008 и 2010 респективно. Господин Ферхойген заяви, че разбирането на Комисията е, че окончателното затваряне на тези блокове ще стане най-късно през 2006 година. Господин Костов декларира, че правителството ще вземе всички мерки, необходими за това тези решения както и поетите от Комисията ангажименти за съдействие, да бъдат отразени в енергийната политика и планиране на страната. Господин Ферхойген приветства тези решения на българското правителство..."

Кьорав ли си? В меморандума пише: В СЛУЧАЙ НА АКТУАЛИЗИРАНЕ на енергийната стратегия, което ще бъде завършено през 2002 г., България ще вземе решение - съгласувано с комисията и като се има предвид Споразумението за ядрена безопасност и други релевантни фактори - за дати за окончателно затваряне на блокове III и IV, което ще стане преди сега предвидените дати за затваряне на блоковете, съответно 2008 г. и 2010 г. Позицията на комисията е, че окончателното затваряне на тези блокове ще стане най-късно през 2006 г. В случай, че има промяна в Енергийната стратегия на страната ще вземат решение, но ТАКАВА промяна няма. А Царвула взима решение с Кунева, пренебрегвайки решение на парламента за енергийната стратегия от 1999г. Трябва да се има предвид че сме получили към 60 млн. евро по договора на Беров за затваряне през 1999г. и е било изключително трудно да се водят преговори, но Костов е успял, като оставя широко отворена врата за спасяване на 3 и 4 Блок през 2002 г., когато условията ще се променят и няма да виси незабавно затваряне на блоковете както през 1999г.

не бе рени. хората се радват само , чe сте напляскаме някого .... та векове наред нали това е васпитателен метод у нас .... и явно не лош...

мдааа... изходи се известният анти-комунист, другара И. Костов. Апропос, неговата "борба" срещу комунизЪмЪ е всеизвестна от десетилетия и се изразява в боричкане срещу партийната секретарка, другката Елена Костова - всяка нощ под юргана .. хаха

Не трябва да му берем гайлето на Путин, той ще се оправи. Трябва в случая управляващите да се отнесат сериозно и отговорно по казуса за да спечелим наистина. Само с внушения от типа "това никой съд няма да го уважи" няма да стане. Да не се окажем после като в случая с Балкан и Гад Зееви, че тука парите са в пъти по-сериозни.

Хич биля не се кефим, ами страдаме че ще плащаме зарад чужди глупости. Некои други се кефят че и "червените" ще плащат. Щото си палим къщата та дано да изгори плевнята на съседа.

Това не са българи, това са платени червени форумни бригадири. Висят по форумите за да вият, циврят и плюят. И да хвалят Станишев и Русия. Не им се впечатлявай.

сайсиевата и сичкото шате е точно !

Тоя мургавия съвсем изперка!!! Или в Щатите са му платили яко да плещи глупости.Путин бил в лошо положение заради 14000 платени предатели!!!!!!

Абе незнам кой е в лоша позиция, ама като се има в предвид че по-голямата част от износа ни не отива къде да е ами точно в Русия, защото в Европа не ни искат боклуците...

Какъв износ за Русия сънуваш? Я се посъбуди - сега сме 2012 г., не 1982-ра.

Проектът АЕЦ Белене трябва да бъде възобновен - ако държавата не иска, то той може да бъде частен проект. Така не само че няма да плащаме този милиард, но и ще ни бъдат върнати вече изхарчените пари проекта и площадката. АЕЦ Белене е равностоен на АЕЦ Козлодуй - дава два пъти по-евтин ток от пазарния през цялото време на експлоатация. Четете: "Анализ на доклада на HSBC за АЕЦ Белене" на PowerEconomics.

Това е затваряне на "цикъла": предсрочно затриване на Козлодуй, проваляне на държавата за "Белене" и частен - на янките! - "Белене". По-голяма тъпня и предателство от това... Супер нагло!

БATKO

Проектът трябва да се продаде на този, който плати най-много. Както се вижда, печалбата на проекта е внушителна, така че ще има желаещи да го къпят и на по-висока цена отколкото той струва към днешния момент. Така че България винага ще е на печалба. Естествено, не трябва държавата да се ангажира да изкупува тока на преференциални цени, както при американските ТЕЦ Марица Изток 1 и 3, както при ВЕИ, когенерации и т.н. Ако държавата постави условие, собственика сам да си търси пазари (без ангажимент на държавата) американците ще се откажат, защото те искат да печелят по много и то ГАРАНТИРАНО - с преференции. Те не обичат пазарна среда, когато правят бизнес с колониите си. Така, че най-вероятно ще бъде смесена собственост, без участието на американците, ако правителството не подпише за преференциално изкупуване на тока.

костов не плачи на чужд гроб. путин пак ще се оправи, а ние ще си платим по един или друг начин. а факта, че не спирате да говорите последните дни означава само едно- че лажете.

Преди години имаше един Стоян Ганев - искаше да съди СССР, загубихме тотално руския пазар, от там се срина 80 процента от икономиката ни, сега пък други клечко-евци серавят на велики политици . С Русията трябва с ум за да пречеим а не да им се репчим. Аман от самозвани политици, след Стамболов не сме имали и няма скоро да имаме-

Костов доказва ,че е добър политик и икономист.Никога не си хвърля думите на вятъра.Костов изправи Б-я след кризата 1996, бих искала да е действащ министър, за да успееме да стабилизираме държавата.

Путин бил в лошо положение.Да бе!Световните агенции донесоха ,че седи в Кремъл целият облян в пот и май се е напикал. Как не им идва акъл на нашите политици и само се репчат.

Доживяхме политици вместо да са в затвора да продължават най-нагло да ни обясняват нещата.

Не Костов е за затвора, а такива като теб са за лудницата.

Не само за затвора, но и доживот трябва да е!

"Атомстройекспорт", да не е "Лукойл"?!?!?

Тоя е изключително циничен! Той изпълни първия етап по унищожаването на българската енергетика като затвори предсрочно реакторите на "Козлодуй". Те бяха на светлинни години по-добри от реакторите на тези, дето заповядват на въпросния - неговите чуждестранни работодатели, и това беше доказано от световната организация, единствено оторизирана да оценява в атомната енергетика. Но тоя ги затвори предсрочно, след като въпросът беше срокът им на работа да бъде многократно удължен. Но не - дойде някакъв си чиновник от майната си - Ферхойген, и тоя му се закле, че щял да затвори "Козлодуй" като "предприсъединително" нагъ...ване без да е бил упълномощаван от народа. Така първият етап - унищожаване на българската енергетика чрез унищожаване на "Козлодуй" беше изпълнено от този. После, вече извън властта, същият стана викач на същите външни сили, по втория етап на мисията им - недопускане възкръсването на българската енергетика - чрез осуетяване преминалия вече всички предварителни етапи "Белене"...

...Третият цикъл на тоя е превръщането на Козлодуй в американски, както и превръщането на "Белене" в американски... (вж. в нета " Американци поемат 7 блок на Козлодуй; Уестингхаус започва работа по новата мощност"; вж. безумията "шистов" газ и пр.)

Голям рев за тоз Козлодуй. Интересно ми е земисляте ли се защо като тока от Козлодуй е евтин ние плащаме доста скъп ток. И не Костов затвори реакторите направи го царя с протежето си кунева. Чети народе образовай се не лъжи че е греховно. Но комунист от грях не го е страх.

Най-смешно е някой, дето не е чел и не вдява да ти вика да четеш. КОСТОВ ПОДПИСА НА ОНЗИ НИКОЙ СИ - ФЕРХОЙГЕН - ДА ЗАТВОРИ РЕАКТОРИТЕ, БЕ!!!! ЧЕТИ ТИ БЕ!!! ДРУГИТЕ ПОДЛОГИ СЪЩО ГИ ЗНАЕМ. И ЗА КУНЕВА ЗНАЕМ И ЗА "ЦАРЯ" ЗНАЕМ, БАРАБАР С ВСИЧКИ "ЮПИТА" (МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЛАПАЧИТЕ)! НО ТИ НЕ ЗНАЕШ ЗА ФЕРХОЙГЕН, ПЪК СИ ТРЪГНАЛ ДА ДРАСКАШ. ИМАШ ТЪРСАЧКИ, ИМАШ ИНТЕРНЕТ, ЧЕТИ!

... защо плащаме скъп ток. И гледай да НЕ обвиниш Козлодуй. От неговата цена само някой ВЕЦ може да произведе по-евтино. Но водните ни ресурси са ограничени. А от там насетне?!

Браво Ваньо, Браво Костов!!

Костов винаги отстоява българските интереси и точно да анализира събитията, за съжаление предпочитани са тези политици, които се държат нахакано,съчетано с особено остроумие. На тях грешките и зиг-загите се прощават и забравят бързо, само и само да продължава, това, за което не се изисква мислене и вникване!

Доказателство за това, че иска е основателен са направените по договореностите между НЕК и реската страна ПЛАЩАНИЯ ЗА ГЬОЛА на АЕЦ Белене. Плащанията и признаването на вземането са дело на бат Бойко и компания. Иван Костов да не се прави на умряла лисица. Той продаде на рашаните Нефтохима в Бургас за някакви си 100 мил. долара. ВРЕМЕ Е В БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ОСЪДЕНИ ПОЛИТИЦИ.

Здравей Сергей, пак говориш неистини. ББ не е признал сумата. ИК добре е продал на лукойл, защото от едно губещо предприятие Нефтохим, сега лукоийл прави голям % от БВП то в страната.

Половин милиард евло бяха платени от правителството Борисов заГьола в Белене. Плащането бе направено по сметката на банка Париба, която е кредитор по проекта. Нани е честит и единия милиарда който ще плащаме за първия , а после още един и за втория реактор на АЕЦ- а

Само турците ще Ви оправят г-н Костов

Няма никакво значение дали харесвате Костов, Дянков и пр. Съмнявам се, че много хора извън тесните политически кръгове са запознати с договорите и ситуацията около АЕЦ. Така че, когато и Костов и Дянков и Борисов твърдят уверено, че искът е необоснован съм склонен да им вярвам. Пък и ми е странно, че някои коментират от уж българска позиция, а изразяват злостно задоволство от това, че могат да ни осъдят.

Струва ми се ,че отново виждаме г-н Костов в пълния му блясък!Заради "провокациите" на руснаците той отказа Син поток и руснаци го прекараха през Турция.Продаде Нефтохима на Лукойл за 81 млн$ с цел да накара руснаците да си трошат главите с неефективно производство,с"техните примитивни технологии,негодни за преработка на арабския нефт"/може бе нещо подобно беше казал,не цитирам точно!?Дали пък вече не трябва да правим обратното на това ,което казва Костов!?

Костов, Костов! защо смяташ, че вятърът който повява и носи едни такива предвещателни повеи ще те подмине и ще продължиш да се радваш на беззметежно битие?!

Тоя май сериозно се е замислил дали ще го има в пленарна зала следващата година есента. И да го няма, по добре. Ще гласувам само за нови лица и партии.

Гласувай за който си искаш.

Радост е да Ви Чета, г-н Костов ! А сега да Преминем към Основното : --И Аварийната План-Програма за Изцеление на България Е ?! ----- И никакви дясно-ляво-центристки тинтири-минтири, г-н гл.ас. ! ... Е, ако-ли пък увеличите нивото на Взаимната Чуваемост със Симеон...

кой се изцепи от нафталина.....

!!!! и яяяяя, дръжте се по сериозно! Ограмотявам Ви, а вие нехаете за собственото си знание.Тате и мама да не са похапнали малце от сделките на Костов?

Тоя па! Кой ти обръща внимание като жужиш?!?

То и другото бе провокация- Кремиковци, БГА, Нефтохим...... айде да не изброявам, накрая все едни и същи ядат дървото, а провокаторите си живеят и анализират!

Какво се чудите?! Още Дядо Вазов е казал каква е политиката на Русия!

същата, като политиката на Костов - антибългарска.

От омраза към човека ,който вдигна България на крака вече не знаете какво говорите. Много къса памет за 80% от БГ-народа. Жалко , никога няма да се оправим ...