КЕВР: Не се конкурираме с Гърция за газовия хъб

България и Гърция не са конкуренти по отношение на идеята за изграждане на газов хъб в региона, смята председателят на КЕВР Иван Иванов.

Обратно в новината

Коментари - КЕВР: Не се конкурираме с Гърция за газовия хъб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия е зависима от мангизите на Европа!Както и от технологиите и!Както и от инвестициите и!Също и от американският долар който е всъщност националната валута на Русия!Както и от американските технологии!Както и от американските лицензи за ползването им!Ако има или ако е имало някой в Русия който може да разработва или да прави изследвания за студения ядрен синтез то този, ,някой''отдавна е в Израел или Америка или Канада!И не ни прави на по глупави от тебе,че Русия и Турция щелу били да ни изнудват!Нас Европейците!Русия е и ще остане дъъъъъъъълго още зависима докато има кретени като Путин и & да я съсипват!

Аз

Дооообре... Почнаха лозунгите, а аз в тоз комунизъм съм много зле и съм принуден да се оттегля. Нефто-газовата промишленост на Русия е почти изцяло държавна. За какви евро-американкси инвестиции стана въпрос, при положение, че Русия активно ги възпрепятства... Япония прави министерство на икономическото сътрудничество с Русия и министър ще става братът на мин-председателя, ти чакай на евро-технологии... 7000 германци всяка година емигрират в Русия и се заселват в Сибир... ти се чуди къде са руските инженери... Турция в момента не само ви изнудва, вас - европейците, ами направо ви изнасилва... Ти продължавай да се тупаш в гърдите, европеецо, дето мин-председателят ти работи пощальон...

Наздраве!

3евзек

100% сигурно е, че Путин е кихнал персонално на турските управляващи за да получи "държавната" му компания проект за изграждане. Турците търгуват с ИДИЛ и за пари са готови на всичко. Затова ТП не е изгоден и за Турция, само че на кой му дреме?

Във форума има един много ОСВЕДОМЕН клоу. Той вече е измислив всичко и върти пръсче на Русия. Европа та Европа. Ами ако Русия не иска, то какво ще говориш бе простако. Хайде малко се озъптете и спрете да Мечтаете. Как го виждате Орбан, Земан и словенците да се откажат от руски газ. ОСВЕДОМЕНИЯ може и нашите отворковци, но те никога.

ГАЗОВИТЕ НИ ТРЪБОПРОВОДИ СТАВАТ ВЪЗДУХОПРОВОДИ. ЗА ПРОПУСНАТИТЕ ПОЛЗИ СЪД !ВЪПРОСИ ?

Луд си ве!Спор няма ама почему си мискиш, че и ние Българите сме луди да ти вярваме на путотролипутските глупости?

Енергийната независимост на България от Русия е кошмар за местната путлерастия!А също и за самия Путингазпром!Турски поток не може дасе реализира по дъното на Черно море защото е много скъпо!Може единствено до България до Хъб Балкан и от там по суша до Гърция или Турция,но като се спазват европейските правила!Демек Русия трябва да ни плаща такса за преноса на газ!Те се назлъндисват защото смятат България за своя територия и не им се плаща!Обаче иначе не става!Трябва да се плаща.Европа следи български плазмодии като Р.Овч. Таско Ерменков,Гоце Архаров и тям подобни плужеци да не подписват заробващи договори с Газпром!

Аз

Много е скъпо да прокараш тръба от Русия до Турция, значи, а до България - евтино било. Няма никакво значение, че трасето до Турция е ТРИ ПЪТИ по-късо от трасето до България. Все в същото море. Разбира се - само ако се вярва на спътниковите снимки в гуглето, ама оня путлераст Сергей Брин сигурно е изментил нещо. После... Русия трябвало да плаща транзитни такси... Това, че всеки износител така или иначе си вкарва таксите в крайната цена, така че транзитните такси не ги плаща той, а крайният потребител, за либералната демокрация няма значение. Като се има предвид, че руски газ през Турски поток и през Български хъб за Европа няма да мине, това автоматично ни превръща в крайни потребители, което значи, че НИЕ ще плащаме транзитните такси на Турция, а може би и на Гърция, Македония и Сърбия - зависи откъде ще ни позволят да се закачим. При варианта с Южен поток бихме били първа страна по трасето, което би значело, че ще прибираме най-солидните транзитни такси, но ние не можем да си позволим такава зависимост от Русия, затова сега независимо ще плащаме на Турция, Гърция, Македония и Сърбия... 22.09 наближава - ще си празнуваме Независимостта, да ни е честита... трябва много да си я обичаме - зер плащаме всеки ден за подобна независимост.

Точно в десетката! Възхищавам се на търпението Ви да образовате хора с такъв "безупречен изказ"! Въпреки обосноваността на написаното съм песимист, че ще бъде разбрано от достатъчен брой хора!!!

Нещо си забъркал лъжи и демагогия мий чиляк...за първо как така Турция е по близо от България?И колко трябва да си, ,умен'',че да повярваш, че километър по дъното на морето е по евтин от килиметър тръби на сушата?И второ СЛЕД КАТО РУСИЯ СЕ ВЪРЖЕ ВХЪБ-а щото други вариант за нея няма то тя ще ни плаща на нас такси за преноса на газ,а не ние на Русия!Макар,че ако се остави работата без надзор от ЕК тъкмо така щеше да стане.Както с Южен Поток.Безбожен заем с безбожни лихви за построяване на тръбите и след тридесет години евентуално ако не се преподпише новзаробващ договор може да получаваме такси! Този номер на пут...ин не мина и няма и да мине с хъб, ,Балкан''!ЕК ще ни финансира и ще следи руската страна да си плаща изрядно ако иска през България да доставя газ за Турция,Гър,ия и от там за Италия! А за това,че си сложил на картата Турция по близо от България по трасето от Русия ти пиша голяма цвайка! Садись!

Аз

Как да ти се обясни - ще се строи тръба през морето от Русия до Турция. Точка. За България въобще не става въпрос, ни за суша, ни за море. Така Турция, също като Германия, ще има две директни тръби от Русия, а ние няма да имаме нито една. По твоите оценки Германия и Турция се заробиха два пъти. Това - защото турците и германците са прости и зависими от Русия путлерасти, а ние сме умни и независими. Глупостите за таксите ще ми обясняваш тогава, когато енергото започне да ти плаща за тока, който ти доставя. Цената за транспорта на хляба влиза в цената на хляба и се плаща от крайния потребител. Винаги. Същото е и тук - който е по-назад по тръбата плаща транзитните такси на този, който е по-напред по тръбата. Ако имахме Син поток или Южен поток, щяхме да сме първи по тръбата и всички след нас щяха да плащат на нас. Сега ще сме последни по тръбата и ще плащаме на всички, които са пред нас. През Български хъб руски газ за Европа няма да мине нито един кубически сантиметър. През 2019 газовите договори с усрайна свършват и нови няма да има. С Полша и прибалтийските курви това вече се случи и вече плащат с 50% по-скъп норвежки газ. Също и руски, ама през Германия, че е по-напряко. Получава се така, че Европа зависи от германските и от турските потоци, така че Турция и Гърция могат да изнудват ЕС както си искат. Това ще стане за наша сметка - за да не мине газ през България. С нас ще се случи същото, като с Полша и прибалтика - минимум 50% скок в цените. И да не забравяме, че трябва да плащаме над милиард евро на Русия за Белене, които растат с по 167 000 евро всеки ден. Докато те образовам тук, се натрупаха още 14 000 евро дълг. Русия държи над 30% от енергийния пазар на Европа. Газовите находища в Северно море се изчерпват - Холандия вече предупреди Белгия, че газ няма. Което значи, че зависимостта на Европа от Русия ще расте. Докато все още няма промишлен ядрен синтез, Европа няма алтернативи. Всъщност... най-напреднали в контролирания високотемпературен синтез са руснаците. Така че още дълго време Европа няма да има избор, освен да се съобразява с Русия. На Путин номерата ще минават поне до 2024, а после ще започнат да минават нечии други номера - пак руски.

Кои световноизвестни енергийни фирми присъстваха на кръглата маса? Досега поне аз не чух нито едно име! А вие?

Ако вземат и на инат го построят този хъб, ще започне едно "минимално", непрекъснато, добре "обосновано" покачване на цените на газа, за да се изплатят залудо хвърлените пари. Щом все още има хора, които са готови да осигурят на ББ десетата /или вече не знам коя/ поред изборна победа, колкото и да пишем, все тая...Плащаме си за решенията на неподготвени хора, които управляват неща, от които нямат понятие, това продължава и не му се вижда краят. Толкова ли оглупяхме, Господи!

А обикновенните потребители на газ как точно ги грее колко щяло да е хубаво с този хъб и колко ни била развита газопреносната система?

Ако Тръбата през Турция стигне до Гърция, а и нейните пристанища приемат танкери с втечнен газ - "ние къв ще го духаме" в този бранш??!

Аз

Рязан.

Мисля че тръбата ще спре в пристанищата на Турция и оттам ще се транспортира руски втечнен газ от американски кораби. Може и да се заблуди някой да дойде до Бургас.

Аз

Те и в Държавния департамент мислеха, че Украйна изнася за Русия газ по тръбите.

Този от снимката даже няма смисъл от коментар!

НЕ СЕ КОНСУЛТИРАТЕ И НЯМА ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ ЗАЩОТО БЕЗ РУСКОТО ,,ДА" НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ПУСКА НИКАКВА РУСКА ГАЗ НАНИКЪДЕ

гърците ще спазят 3 енерго пакет от руска газта става турска и после по европеиски газови тръби като транзит печалба за гърция и от разликата в цената печалба и за турция

ИДИОТ. Не се конкурираме с Гърция??? ОСТАВКА!!!

Повишение на ПАРНОТО ще бъде през Септември ( тертото тримесечие ). Каква е манипулацията на това Дърто Говедо -!!! ЦИТИРАМ : Иван Иванов не очаква промяна на цената на парното преди зимния сезон, защото "Булгаргаз" на този етап предлага минимално повишение на цената на газа през третото тримесечие - от около 3%. Тъпанар СМОТАН ,газта ли се увеличи нали и нали газопреносната мрежа е най-добра в Европа- а Дърто Говедо ?

Всички знам, а и знаем защо няма да има хъб, "Южен поток", АЕЦ "Белене", евтин газ.

знаеме , ама си траеме !

За каква конкуренция говориш, тъпа изкукуригала пенсиьо! Дори сега, когато гърците са закъсали, не гърците идват да работят в България, а тъкмо обратното.

ico_all

Този "корифей" много отдавна е минал пенсионната възраст, но понеже е удобен и говори всякакви глупости , угодни на властта ще лапа още доста дълго време от държавната софра. А някой случайно да знае каква му е заплатката на този индивид?

Ама вие и да искате няма с какво да се конкурирате с Гърция и тро кога става въпрос за газ реалност и работа ама с приказките си помежду си на наша почва измекяри български много си се конкурирате на глупашко и просташко властово равнище..

Този плю против Русия, докато го сложиха на сладкия пост и сега дава акъл ...

- държава без икономика - армия без войници и техника - бизнес паркове без бизнеси - молове без платежнопособни клиенти - народ без държава - премиер без глава що не и газов хъб без газ а после и космодрум без ракети :-)

И кой ще го плати тоя хъб?Пак изстрадалият български народ с данъците!Простаци, идва времето на възмездието и ще го получите според "заслугите" си!

Южен поток - 4 милиарда евро. Газов хъб - 1,5 милиарда евро. Кой плаща?

За ЮП руснаците предлагаха да го изплатим за сметка на транзитните такси от газа, а хъбчето ще го платим ние. Щото сме мушмороци отсЕкъде ...

Аз

ЮП сега се превърна в ТП, а ние сега се чудим как да придърпаме някой и друг кубик от ТП за нашия виртуален хъб. ЮП, с гарантираните такси, които щяхме да получаваме, срещу ТП и евентуален хъб, с такси, които ще ПЛАЩАМЕ НИЕ. И понеже транзит през България няма да има, евентуален хъб, който ако стане, ще е само за наши нужди и затова на всички останали им е през хъба-хъба-хъба за нас.

Ами ако се окаже, че ЕС с някой от инструментите си поеме тези разходи, каквито сигнали дават до момента?

Аз

боко вече каза за инструментите на ЕС и на САЩ - употребиха ни и ни изхвърлиха на бунището. Син поток, Бургас-Александруполис, Южен поток, Белене... Можеш да екстраполираш инструментите на ЕС и САЩ...

Ха, майтапчия, че нали на преговорите за средствата които са необходими на страните членки за следващия финансов период България беше орязана най-жестоко... А нашето правителство дори се похвали че "влязло" в положението на Ервокомисията и затова ще трябва да се примирим че друг омаха баницата;)

Ей Дърто Плямпало оглавило държавен пост заради лични интереси , заради такива като тебе Топлофикация обира и запорира имуществото на хората в тази страна . Какво отношение има КЕВР към хъба и какво ще се намалят цените ли Дъртофиелник ненаял се ! Колко ще струва хуба както цяло какви интереси ще облужва , наши или чужди както сте искали руска газ сте имали възможност . Дърто Говедо , не се уядохте полза от вас хората нямат от вас - ама седите на Държавана хранилка !

До кога ще заблуждавате народа?Какво предимство?Една куха тръба, която няма с какво да я напълните!Трябва да пърдите цялото правителство в нея и пак ще е празна!Кухи лейки!

А така! Да си дойдем на думата! Значи става въпрос за едни 1,5 милиарда! Ха да ви е честито! Иначе голямата тиква изтропа някое голямо, кафяво, миризливо и малките тиквички, като този некадърник Иванов, като Дончев и прочие малоумници, се чувстват задължени да му оближат задните седалищни части и да започнат с охота да консумират отделените екскременти. Остави това, ами ни убеждават, колко е вкусно да ядеш на началството л...та и как всеки от нас трябва да е длъжен да си отреже и изяде по една тлъста порция.

Най-напреднала е работата по интерконектора с Румъния, която всъщност трябваше да бъде готова през 2013 година. Очакванията са, че до края на годината тази връзка най-накрая ще бъде въведена в експлоатация. След като най-напреднала е работата по интерконекторна връзка, която е трябвало да бъде завършена през 2013 г., си представям само, за тези, при които не е напреднала работата кога ще бъдат завършени- някъде 2130 г. От статията разбирам само едно, че ние не сме готови в близките 10-15 г. ни за хъб , ни за хъбченце. Единственото, което ще разпределяме е "въздух под налягане". Ако сме живи до 5 г. ще видим как гърците ще станата газаразпределителен център, а Турски поток през Гърция ще стигне до Италия. В момента всичко е преизборна пушилка.

Костовистчето Иванчо - питанката ,да си натиска парцалките в КЕВР и да си папка сладко ....сладко сите си облаги до които се стремеше така неуморно като дупетат с безбройните си ..."въпроси" !

за нещо с Гърция и ми става ясен финала. Нямаме си такова лоби,като гръцкото.

Аз

С тоя хъб започват същите върти-сучки като с Южен поток - секва полуграмотна измет дава акъл. А истината отдавна се разбра - руски газ за Европа през България няма да мине. Наистина не сме конкуренти с Гърция - Гърция ще поеме всичкия транзит, ние може да си вземем само колкото за нас. Като ще си платим всички надценки за политически риск, политическа простотия и политически курвалък.

Американски и израелски втечнен газ през Гърция. Руски газ на България вече не трябва!

Затова ли Газпром се отказа от покупката на 30% процента от израелските находища на газ?

Аз

Колко газ, с кои кораби, на кои терминали и на какви цени? За да замени руския газ, на ЕС му трябват 4500 газовоза с товароподемността на най-големия съществуващ ДНЕВНО. А той е само един. За да ти идват по 4500 кораба ВСЕКИ ДЕН и като се има предвид, че транспортният цикъл е около месец, значи трябва да бъдат построени 30х4500=135 000 кораба. СТО ТРИДЕСЕТ И ПЕТ ХИЛЯДИ НОВИ КОРАБА. Тоест - няма кораби, няма терминали... А няма и газ - американската газова промишленост работи на огромни загуби и с огромни федерални субсидии. Въпреки всички обещания, в ЕС досега е дошъл един американски газовоз. А и находищата в Северно море свършват. Преди месец Холандия предупреди Белгия, че трябва да се ориентират към приключване на договорите, защото газ няма. Та тая песен ще я пееш в кръчмата! Пред грамотни хора не фърфи.

Всички искаме газов хъб в България, само русофилите-българомразци не искат!

Аз

Искате, ама няма. Да бяхте мислили когато му беше времето! На нас винаги ни идва големия акъл, ама после.

3евзек

Ние сме си ние, а вие кои сте?

Късно е чадо! Мандалото хлопна!

Докога интервюта с неграмотници, поставени от САЩ ще се появяват. Какво целите с това журналистите? да зомбирате населението или да покажете неграмотността на тия ,които днес продават България? Още един идиот освен Митов, който смята , че Русия ще се съобразява с неграмотни търгашиПродадоха БГ и вместо да ги съдят, те още искат не само да лапат, но и да унищожават заради САЩ, да цинично краварите

Само ти си светната, само ти знаеш ''истината, пътя и разбираш живота''. Ха остави и другите нещо да разбират от газови доставки :)))

Аз

То щото 26 години ни управляват все такива "специалисти", та затова сме на такова дередже. Заради "специалисти" по газо-нефтена геополитика досега сме изгубили 3 стратегически проекта. Заради "специалисти" по ядрена геополитика - един загубен и един на път. "Специалистите" явно не стават. Комай е време и лаиците да опитат, а?