Искров заплаши Рашидов със съд заради клевети за КТБ

Управителят на БНБ Иван Искров заплаши да съди Вежди Рашидов, ако не му се извини за твърдението, че е "зависим от тези, които са му плащали" по аферата "КТБ".

Обратно в новината

Коментари - Искров заплаши Рашидов със съд заради клевети за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а може би червените са откранали и тези пари,защото започна шикалкавенето:абе неможем сега да дадем от гарантирания фонд,щото видите ли,ако и друга банка закъса тогава какво?защо тогава е фонда?

Не без злорадство гледам как Рашидов се е оказал тъп като галош да си даде всичките пари в една банка. Ненапразно фонда за гарантиране, дава праг за максимална гарантирана сума. Защото не може да гарантира всичко. Обаче някой са лакоми повече отколкото умни. А може би разчитат, че техните приятели ще се върнат на власт и ще им върнат парите за сметка на нас - данъкоплатците. Дразнещото е бавенето на сумите под гарантираните. И подозирам, че това бавене е за да остане вратичка, при следващата власт, за сметка на нас, данъкоплатците да се върнат парите на лакомите и богатите като Рашидов. Ако се спазваше стриктно и незабавно закона, нямаше да се стигне до ситуацията с КТБ, както и нямаше след това да се чудят какво да правят, а да приложат закона за гарантирането на вложенията. Тук остава едно НО: добре ли е измислен този закон и ефективен ли е? Но ще го узнаем.

и този Искров нагъл до безкрайност. Той си е за съд, защото допусна тази катастрофа с КТБ, която не може да не застрашава доверието на хората във финасовата ни система. Но нали знаете кои са наглите.Преди да стане говерньор беше депутат и познайте от коя партия - оставам на вас до три пъти да гадаете,но мисля,че от раз ще познаете.

Пари и особено чужда валута няма (освен малкото в бурканите), защото банките са лобирали с подкупи законите в тяхна полза и вноските им във фонда за гарантиране на влоговете са били адски недостатъчни. Законите винаги са в ущърб на населението и в полза на банките и управляващите. Почти всяка банка държи на книга повече пари от бюджета на БГ - следователно е по-силна от държавата...Отлагат колкото може повече към зимата, за да е мразовито и да няма протести. Всичко е добре планирано. Всички актьори играят заради гепените милиарди - хонорарът е повече от добър. ЕС и щатите гледат и поддържат с пари тази мафиотска власт, задушаваща народа, вместо да спрат всички програми и инвестиции и да се срине тази ДС власт накрая.

Pesh0

Искров или е некадърник или е лъжец . Ако иска да ме съди , да ми пише , ще ми дам данните си :). 3 пъти си поставя срок да свърши нещо и не го свършва . А иначе не го е срам да се прави на обидчив .

Първо, след като си е вложил парите в КТБ, Рашидов вече не е собственик на средствата. Собственик на тази сума от 2 милиона лева, съгласно договора за банков влог по ЗЗД е станала КТБ със задължение да върне парите плюс лихва на влогодателя. Рискът си е бил и е само негов, след като са си уговаряли нереално високи лихвени проценти. Да съди КТБ АД. И второ, много му здраве на тоя бивш културен министър на ГЕРБ , който като общински съветник в София плюеше, обиждаше, удряше и псуваше служител на МВР или на общинска охрана...напушен и пиян. Това го видя цяла България.

За няколко процента повече лихви,трябва всички да ревем за лакомията ви!Да си беше разбил парите в 7-8 различни банки!

Pesh0

Малко като ченчбюрата , които обират хората с измислени курсове .... Или банките , когато ти вдигат лихвата по кредита . ДА СИ ЧЕЛ . А не е ли държавата за това , да следи сделките да са честни. И за къв ми е държава , подкрепяща измамниците ?

Не знам защо трябва да плащам за ЛАКОМИЯТА на някой пък бил той и Вежди!!!

Чл. 5. (1) Не се изплащат гарантираните размери на влоговете в банката на: 1. лицата, на които са били предоставени привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители;

Вежди, сипи си едно двойно, не бъди толкова нервен

И сега като банката фалира Веждито ще остане със 196 000 лева, да е жив и здрав...Не че Искров е цвете, ама в крайна сметка има закони. Никой не е виновен за 2та милиона на Рашидов - да е мислил.

Независмо дали ние харесваме или не творчетсвото му, за него ми е мъчно защото няма никакв съмнение че си е изкарал парите с честен труд и ги е събирал през целия си живот.

нямаш си на представа колко народ фалираха Мултито, а от тези пари някои хора ядяха.

Търси "Пир по време на чума 1996"

Веждито е казал за Искров, че е зависим от заплатата си, а той си помислил, че е зависим от някой, които му плаща "под масата".

играе на борсата, пречели, печели и накрая загуби всичко. Трябва ли Уолстриййт да го обезщети?

Съгласно закона действащ в ЕС вложителите в КТБ трябваше да бъдат обезщетени в срок от 20 дена! Защо България в лицето на БНБ смята, че това не се отнася за българската банкова система? Защо?!

Чл. 23. (1) Фондът изплаща задължения на съответната банка към нейни вложители до гарантираните размери, когато Българската народна банка е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка. (2) Фондът изплаща гарантираните размери на влоговете чрез търговска банка, определена от управителния съвет. (3) (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) В срок до три работни дни от датата на решението на Българската народна банка по ал. 1 назначеният квестор, ликвидатор или синдик е длъжен да представи на управителния съвет на фонда информация за влоговете в банката.

Изгонване на всички турци,афганистанци,сирийци и подобните им от българските земи.Не сте желани тук.Кой ви покани?

е виновен! Той е получавал по 90 хил. лева за да знае, какво се случва във всяка една банка! Не е оправдал заплатата си - да я върне веднага! Или е глупак (какъвто ми изглеждаше още при избирането му), или му плащат за всичко това!

Надзора е на БНБ! Те са отговорни, но НАРОДА е невинен. А за Веждито - има си закон, който гарантира влоговете до 100 к, обаче ако договорите са сключни не на преференциални принципи. Т.е. всеки да си бере гайлето. Даже и 100 няма да му се изплатят, защото може би е преференциален.

Не е така, влоговете са си гарантирани до 100,000 Евро, лихвите не са гарантирани, ако не са по официални тарифи на банката.

На кой му дреме? Осъдете се всичките, поне да си отидете на мястото, в затвора, най-накрая...

Дали ще разкаже на колко процента лихва се е договорил? Пък и бачо Костов май е изгорял вътре?

Да,щото не са го предупредили като Буда да ги изтегли навреме

Гусине,Искров!? Нали ''Уш'',ВСИЧКО Е НАРЕД В КТБ ? Накрая ''слуховете'' се оказаха ---ВЕРНИ,ПАРИТЕ ГИ НЯМА . След като всичко е наред ,КЪДЕ СА КИНТИТЕ НА ХОРАТА ? ПРОзТ ВЪПРОС...

Питай Цветан Василев

Интересно ми е какво ще се струпа на Искров след няколко месеца и колко хора ще го гонят и съдят. Той нека си съди който иска. Вече му е разказана играта, за него спасение няма никъде. Свят ще му се завие от гонидбата. Нищо няма да му се размине. Всичко се завартя и няма спиране.

По времето, когато фалираха банки Вежди се обявяваше за МУЛТАК, а сега му горчи ....

деер

Малко си е гавра! Първо му взимаш парите на тариката, а после го съдиш! Ето това е двойно данъчно облагане!

Веждито да обедини всички на които КТБ е длъжник и да се борят за "Марсиянска държава"!

Горкичкият Вежди,тези идиоти са го направили вече Дядо Мраз.

Дядо Мраз го е направил алкохола и скъпите пури,приятелю.

парите на вложителите трябва да се върнат до стотинка от управляващите и банковия надзор, а не от народа. финансовият министър да не се крие под полата на доган, а да влиза в затвора.

искров е поел ангажимент да се ограби банката пред господарите си, сега не знае како да прави- банката трябва да се обере, а които доиде да я спасява.

Не излиза делото за клевета.

Не че Рашидов ми е симпатичен ама това лайно Искров който взима 55000 лева чиста заплата на месец да каже за чий хуй седи там и какво е направил досега !!!

Този Рашидов докога ще се прави на мъжкар. Доста е прпотивен, не вярвам в таланта му защото използва труда на другите. Навремето се уреждаше покрай Владимир Живков, а сега се прави на борец за справедливост, ама който не го познава да му вярва, аз не му вярвам на театъра който играе.

Рашидов се оказва ,по-българин и от теб... Парите са си негови ,и с изкарани с труд . ЧЕЛ ЛИ СИ НЯКЪДЕ РАШИДОВ ДА Е ОТКРАДНАЛ НЕЩО ,КАКТО ---А.ДОГАН,Р.ОВЧЪ.,И.Й.КОСТОВ ,ИСКРОВ,СОФИЯНСКИ,МОПНИКА,МАСЛАРОВА,....А ?

А, 2-та милиона спестявания, които държи в КТБ да не са му от сценична дейност, ве, мангал?

Да сте чули Рашидов да каже нещо СРЕЩУ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ? Не ви ли идват и други идеи защо не атакува истинския виновник??

Рашидов, не се предавай и не падай на колене пред лъжеца Искров.

Пусни и едно СМС-че в подкрепа ...

Мишмаша от мнения, изговорен от отговорните към казуса КТБ е ярък пример, че с говорене нищо не може да се постигне, освен да се стане депутат, министър, президент или нещо от този род.

Tozi Vezdi rashidov po dobre da mlakne. aman ot glupaci i nekadarnici koito po edin ili drug nachin sa si izkarali parite. Ako ne beshe tolkova alchen, shteshe da si investira parite v druga banka i vsichko shteshe da mu e nared.

Га ядахте кифтетата от по-високите лихви не ривахти.

Когато говори Костов, всички комунисти, от всички партии трябва да мълчат. Много червени боклуци в тази страна, а после искате да се случват нормални неща като в държавите, където такива и на опашките за социални помощи не биха ги допуснали.

Какво е казал Костов?

Каквото и да каже, червена тиква няма как да асимилира. Дори да е боядисана с друг цвят, пак си е тиква.

Най обичм да си пускам и да слушам костов, след изборите 2013, когато обявява че напуска политиката. Слушам и го гледам с удоволствие. Нещо черно на фона на бяла стена и един почти разплакан глас. Слушам го!

И сега слушаш дудука, местана, миков и тиквата. :))))))))

Ген. Борисов ще оправи страната, когато измете боклуци като Искров, а BBpidala ще страда за 13 път, но за сметка на това - пореден.

21 доколкото си спомням, именно г-н Борисов поднови мандата на г-н Искров по време на управелението на ГЕРБ. Та в тази връзка, какво точно ще измете?! Може би, собственото си лайно..

Мандата на БНБ управителя се назначава или подновява от НС - това за твое сведение. И защо Борисов трябва да носи отговорност за някой друг? БНБ не е на подчинение на правителството.

Ще го измете?След като го назначи?

Веждито е невинен, само дето като по-млад нападна (когато беше общински съветник) и като такъв посъветва и преби полицай през 2001 г и лежа няколко нощи в кауша. Естествено е в булгаристан такива ваятели да бъдат културни министри (министри на културата)

На юстус коментара не се повтаря. Друг е. Не трябва да се крие истината.

ВВpidala иска съд за Борисов, но народът няма да позволи.

Веждито да не се репчи ами да каже кой го е "насочил" така настоятелно да си вкара милионите в КТБ.

В Бг ,И ИСТИНАТА И ЛЪЖАТА,... ГИ НЯМАТ ЗА НИЩО.

Коя нормална държава и кои нормални данъкоплатци биха назначили недоразумението Искров и биха му плащали космическа заплата? В нормална държава нямаше изобщо да може да стигне и до чистачка в банка. А това, че си е изтеглил всички авоари от български банки точно преди фалита на КТБ е за прокурор.

Държавата е България, а правителствата сааа: 1.На тройната коалиция -ДПС-НДСВ-БКП 2.НА ГЕРБ - ПРЕНАЗНАЧЕН.

аз сам састудент на управителя и бих искал да споделя с вас нещо интересно - когато учехме заедно този беше наи големя подмазвач в университета. повечето от нас бяха деца на дипломати, говорещи по поне два езика, а тои проижождаше от бедно работническо семеиство. много се учудих, когато сащят този започна да се издига в банкерските среди. беше от сдс след това от ндсв, а накрая и дпс. такива мижитурки управляват в момента булгаря, затова е и на този хал. а сега сащят този ако беше бкп на власт щеше да си стои в дерманзи ловешко и да идва в софя само на екскурзии - пази боже сляпо да прогледне.

И както винаги ,в Бг. Потърпевшите трябва да си мълчат ,нямат думата ... Това се прави 26г.,крадците,олигарсите ,престъпниците и тарикатите са на власт . ТЕ имат и права ,недосегаеми са ,за тях наказанието е само ---СПОРАЗУМЕНИЕ и ИЗВИНЕНИЕ ... За сега ,в Бг по-тежко наказание не е сътворено ,...НЯМА ДАЛАВЕРА .

Ние К.....е живеем за едната чест!

Рашидов,.. не се ли сещаш ? Просто, не си искай парите ,ще си ги поискат и другите...

Искров незабавно да подава оставка и да си върне заплатата със лихвите. Писна ми чиновници да не си вършат работата и да взимат заплати.

ИСКРОВ ТИ СИ ЗА ЛИНЧУВАНЕ,А НЕ ДА СЪДИШ ТЕЗИ КОИТО ИЗМАМИ И ОГРАБИ