Иван Искров: БНБ не може сама да оздрави КТБ без парламент

БНБ не може сама да оздрави КТБ, защото всички предложени планове досега се базират на държавна помощ. Решението за КТБ трябва да мине през следващия парламент.

Обратно в новината

Коментари - Иван Искров: БНБ не може сама да оздрави КТБ без парламент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господин Искров е голямо разочарование...Докато нещата бяха спокойни,нямаше проблем да кара "кораба" БНБ...Но явно не е искал,или просто не е контролирал индикациите за КТБ...Иначе как да си обясним,че тя беше "фаворитката",както на влсатите,така и на някои по едри "риби".Тези дългове,кредити към свързани лица,фирми и т.н. не са се случили за един ден.Г-н Искров е отговорен наред (а и повече!) от т.н."банков надзор!

И защо трябва да бъде на всяка цена оздравена КТБ бе Искров? Кинти ли имаш там?

Почтенните юначаги нещо крият - скриват коментара на народа. Няма да могат. ВЪПРОСЪТ, КОЙТО СЕ ОПИТВАТ ДА СКРИЯТ, И КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СКРИТ /ТАКА, КАКТО И НЕГОВИЯ ОТГОВОР/ Е: КАКВО СТАВА С БАНКИТЕ В БЪЛГАРИЯ, КАТО НАПРИМЕР КАКВО СТАВА С АЛФА БАНК?

Пълен олигофрен,два пъти едно и също не казва.

пак чета глупости...кое не разбрахте пеевски има кредити и натопява василев с цел да фалира и банка и всичко и тези кредити да изчезнат.....толкова ли сте прости

които е гонил 8% лихви у лево.... аиде де..ще им връщат парите...искали лесни пари загубили своите и някои им е длъжен

Искренов, явно си се изхабил и зомбирал, какви партии и др... Въпроса е КАКАВА Е ДУПКАТА В КТБ и вариянти за решение, а Не като Децата "Искам пари от държа- вата, защото БНБ не контролира и прикрива КТБ-схема,групировка, олигарси". Оставка Искренов ...

БНБ е регулаторът и контролиращия какво става в банковият сектор в България.Народното събрание е утвърдло съответните закони и за всяка отделна банка не може да дава решения за решаване на проблемите й.

Точно така! Искров чака Народно Събрание да отнеме лиценза на КТБ и да я обяви в несъстоятелност или само "тупка топката" за да има време да се заметат следите?

у нас, а и да има не ги спазват.Питам се дали затова тези гуверньори все оцапани до шия - и нищо. Дали постът ги кара да крадат или са си такива по рождение. Спомням си първия - Вълков.Ама как изглеждаше само - по-почтен вид не мога да си представя, а само възрастта му го спаси от затвор.

невинно да отбележа, че Искров беше преди да стане говерньор - ама как звучи само депутат от комунягите.

Най-разумното нещо, което може да се направи е: 1) Смяна на управата на БНБ. Сега хем лъсна бездействие, хем абсолютно нищо не се променя; 2) Искров - в ареста. Там да изчака "изясняването" на проблема - нека пак се действа със сегашните мудни темпове, месец, година - той няма за къде да бърза. Ако много протестира може да го успокоят, че престоят му ще бъде приспаднат от присъдата после.

Проблема е , че БНБ и главно ти допуснахте КТБ да източва спестяванията на хората и фирмите. Защо вземаш заплата и то каква? Сега трябва да те окошарат, за да си платиш гяволийте.

ТАЗИ МУХА БЕЗ ГЛАВА пак започна да бръмчи Поживя си 15 години безметежни с пълни джобове

Интересно как бихте коментирали истината изложена в тази книга link

Накадърното отношение на БНБ вече личи, вече стана банално толкова ли е трудно да се живее нармално. Попаднах на тази информация и ми се струва доста достоверна link

тоя си е затварял очите с какво ли са го стимулирали да се прави на сляп , глух и ням ще трябва на площада да да ва обяснение що се е правил на улав толкова време

240 банкера в парламента ли иска да вкара тоя али баба ? за чий чеп и е на националната банка парламент ? да лиже управляващоте отзад ли ?

какво искаш да кажеш с това исказване,че троината коалиця прееба банката и избягаха от отговорност ли?

Коментирайки, моля да не забравяте, че КТБ е ЧАСТНА банка, забравяте че основният играч ВЪЗИРА, защото му скроиха "шапката", защото мафията си е държава в безсилната държава и защото гологъзото Правителство на Орешарски си затрая като ГЪЗ и с мълчанието си подкрепи срива и замитането на ОТКРАДНАТОТО! Тогава какви държавни средства да се вложат, за да се "спасява" частната банка беее? Това означава законно да се дават от джоба на народа на КРАДЦИТЕ! СерГЕЙЧО ВЪЗИРА със заплатка от 80000Е на месец, а БАЛЪЦИТЕ останаха да си трошат главите! Е, сега пак отивайте и гласувайте за БСП, за ДПС и цървулите Атака и Бюрекоффф!!! И ако гласувате за тях, сте автоматично СЪМИШЛЕНИЦИ на КРАДЛИВИТЕ СВРАКИ, които и очите ще ви изпият!!! Цялата вина НОСИ ЗАНИЖЕНИЯТ И ПОДКУПЕН БАНКОВ НАДЗОР!

да разбера, защо се правите на глупави. Всичко беше ясно, още щом отказа да бъде премиер. Задачата на главният прокурор е да напише обосновано искане за сваляне на гейския имунитет до ЕП.

Не зависимо, колко си умен твоя глас е равен на гласа на с Манго. Така БСП и клонингите й решиха пред 25 , че прости хора се управляват по-лесно. Само не отчетоха, че 3 милиона българи ще напуснат страната. Сега грабят, като за последно и пак не отчитат, че в чужбина има по-големи тарикати и могат да умрат в мизерия. Мутригруп е пример за това. Павлова се издържа с 40 милиона годишно, които получава от България. Само, че челядта расте и скоро трябва да ги дели на 10 души. Във времето приходите намаляват и скоро ще мине към средната класа.

И що така трая толкова време за да измътиш това изказване. Що мълча като ... където слънце го не грей..

Нагъл до безобразие!

БНБ не може сами, да покани с хлЕб и сол Василиев и Беевски в нечий сарай на бЪрбекю и чист въздух.

Оффцете трябва да платят, нали за туй са ни избрали, да плащат всичко, всеки път, когато ний сме се осрали. Оффцете трябва да платят, а не да ходят по протести. Те трябва вкъщи да седят и към телевизора да блеят. Оффцете трябва да платят, за да оцелеят във кошара. Оффцете трябва да платят на този, който там ги вкарa. Оффцете трябва да платят и на Вълка, и на Овчара. Така устроен е светът, Оффцете винаги ще плащат, дори да блеят и врещят със всички сили, че отказват. Оффцата е оффца, докато не разбере това, нали. Беее$!$

Усещам как ще се съберат 240 тъпака и ще гласуват борда да падне.

Едно е кристално ясно от изказването на престъпника Искров - той няма намерение да оздравява банката, да изплаща депозити дори в ограничен размер, и да решава каквото и да било до конституирането на ново Народно събрание, т.е. до октомври. А това, че иска такова, значи, че иска законодателни промени като предложените през юни гадости. Къде са сега всички, които обясняваха колко бил хубав закона за БНБ, и колко широки правомощия имала! Къде е прокуратурата, кой трябва да им прочете текстовете от Наказателния кодекс за престъпления против финансовата и кредитната система, против РБ и против стопанството?

причината за съществуването на всяка банка е човешката алчност, това че някой по-алчни са прекарали други по-малко алчни е само следствие, изводът е да оставим алчните да се оправят помежду си, няма защо да им помагаме

Истината е, че България не може да се оздрави с всички тези комунистически крадливи и корумпиранибоклуци в нея!!!

комунистическото учение напълно отрича паричните взаимоотношения, като начин на управление на обществото

Те затова ограбиха всички пари, че народът да не се изкушава, нали, умнико?!

какво му е лошото да окрадеш банка, съвсем либерално изглежда

Ако спасяването на КТБ е за сметка на и без това ниските български доходи, то аз съм против ! Когато на вложителите са се предлагали нереално високи проценти, никой от правителството не се намеси, не попита защо ? от къде ? А сега, айде всички ще спасяваме шепа хора.

Точно такова решение чака този от парламента. А може банката да отвори и да си събира кредитите; ако всички хукнат да си теглят депозитите, акционерите ще продадат дяловете в Булгартабак и БТК, и ще се справят.

За всички е ясно, че ще спасяваме олигархията за пореден път !

баце, тва е пълен буламач дето си се потил да го пишеш. Задачата на борда е да ми обмени на мене лично левове в евро на курс 1,95. И миналата седмица купих в една банка 7 500 евро. Така че борда си бачка. PS. Пиши по-кратко, нема кой да ти чете ферманите

коментара е до 666-СОЛ незнам си кои

Не е ли планирана тази криза точно когато няма парламент и защо беше необходимо такъв голям промеждутък от време до следващите избори

когато човек полага някакъв труд, в замяна той получава пари, когато тия пари бъдат вложени в банка, самият факт на притежание на парите носи още пари, т.е. веднъж заплатения вече труд се заплаща втори път което не е справедливо

Решението трябва да се вземе от Парламента,защото се очаква парите да ги даде народът.

и за какво взимаш огромна заплата за лежане май?

Кой КАТУРНА банката? КЪДЕ БЕШЕ банковият надзор ? И КОЙ Е виновен за ЛИПСАТА НА БАНКОВ НАДЗОР ? Кой е виновен за ПОДКУПНИЯТ БАНКОВ НАДЗОР? ЗАЩО институциите продължават да БЕЗДЕЙСТВАТ за присъединяване на Б-я към Европейски БАНКОВ НАДЗОР ? Никой ли не се интересува, че МАФИЯТА в Б-я продължава да се изживява НЕОБЕЗПОКОЯВАНА??? ИСКАМЕ ОТГОВОР НА ВЪПРОСИТЕ НИ, иначе скоро ще ЗАТУПАМЕ ПО ГЛАВИТЕ С БУХАЛКИТЕеее!

ЗАЩО ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРСКИ ФИНАНСИСТИ НЕ КОМЕНТИРАТ ФАКТА, ЧЕ НЕЗАВИСИМАТА БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА КОЯТО ПРИТЕЖАВА РЕЗЕРВИ ЗА НАД 15 МИЛИАРДА ЕВРО Е ПОСТАВЕНА В УСЛОВИЯТА НА "на работа в ограничените рамки на съществуващото законодателство" От какво произтичат тези "ОГРАНИЧЕНИ РАМКИ НА БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО" непозволяващи на БНБ да провежда самостоятелна политика при подпомагане с ликвидност на български банки при наличието на такъв огромен резерв??????? ОТГОВОРА СЕ КРИЕ В ИЗИСКВАНИЯТА НА НАЛОЖЕНИЯТ НИ ВАЛУТЕН БОРД !!!!!!!!!!!!!!! ПРОЧЕТЕТЕ НЯКОИ ОТ ТЯХ И ЩЕ ОТКРИЕТЕ ВЪЗБРАНИТЕЛНИТЕ ТЕКСТОВЕ НЕПОЗВОЛЯВАЩИ НА НАЦИОНАЛНАТА НИ БАНКА: 1/ Да отпуска кредити на правителството; 2/ Да провежда монетарна политика на пазара 3/ Да извършва операции на открития пазар 4/ Да определя целеви лихвени проценти 5/ Да отпуска рефинансиране на БЪЛГАРСКИ БАНКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! В ПОСЛЕДНОТО ПЕТО ВЪЗБРАНИТЕЛНО ТАБУ СЕ КРИЕ ИСТИНАТА ЗАЩО БНБ КОЯТО Е НЕЗАВИСИМА ИНСТИТУЦИЯ И ТРЯБВА ДА ПОДПОМАГА ИЗПАДНАЛИТЕ В ЛИКВИДНА КРИЗА БЪЛГАРСКИ БАНКИ Е ЛИШЕНА ОТ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ !!!!!!!!!! Всички активи на БНБ са инвистирани до цент в ЧУЖДИ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ!!!!!!!!!!!! ЗАКУПЕНИ СА ЧУЖДИ КНИЖА ЗА 12 МИЛИАРДА ЕВРО, КОИТО СЕ ОСЧЕТОВОДЯВАТ НЕ ПО ПАЗАРНАТА ИМ СТОЙНОСТ , А ПО ТЕХНИЯ НОМИНАЛ, А НАПРАВЕНИТЕ В ЧУЖДИ БАНКИ ДЕПОЗИТИ НАДХВЪРЛЯТ СУМАТА ОТ 3.2 МИЛИАРДА ЕВРО !! Нима БНБ е българска банка след като е скопена дотам, че не е в състояние да изпълнява задължения които всяка национална банка в друга независима държава изпълнява?????????!!!!!!!!!!!! БНБ не е българска банка !!! Тя е акционер в МВФ и изцяло е зависима от тази институция!!!!!! НАЛИ ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ ВАЛУТЕН БОРД?? ЕТО ВИ ГО!!! ЗАЩИТИ ЛИ ВАЛУТНИЯ БОРД ПАРИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ В КТБ И ПИБ??? НЕ! НЕ! И НЕ! ВАЛУТНИЯ БОРД ЗАЩИТАВА ВЛОЖЕНИЯТА НА ЧУЖДИТЕ БАНКИ В КОИТО СА ВЛОЖЕНИ ТЕЗИ 15 МИЛИАРДА РЕЗЕРВИ НА БНБ, НО НЕ И БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ, КОИТО ИМА ДА ЧАКАТ ЛИКВИДНА ПОДКРЕПА КАТО ОТ УПРЯЛ ПИСМО !!

не си много в час. България има около 45 милиарда евро дългове, така, че тези 15 милиарда не могат да покрият и 1/3 от дълговете, ако частния дълг се обяви за държавен. За това цялата ти теория куца. Чужденците не ги интересува, че някой е взел 100 милиона евро и е направил несполучлива инвестиция. Нито, че частна банка е взела 2 милиарда долара и ги е раздала с ясното съзнание, че никога няма да се върнат.

ЛИЧИ СИ, ЧЕ СИ ГЛУПАК. КАКВО ОБЩО ИМА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И ПРАВИТЕЛСТВОТО С НЕЗАВИСИМАТА БНБ БЕ МАЛОУМНИКО?? ТАКИВА МАЛОУМНИ СЪЩЕСТВА КАТО ТЕБ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА И СА НА ПОЗИЦИИ КОИТО Я ВОДЯТ КЪМ ПРОПАСТА! ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ НЕ БНБ , А ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ ИМА ДЪРЖАВНО ГАРАНТИРАН ВЪНШЕН ДЪЛГ ОТ 9,4 МИЛИАРДА ЕВРО, А БРУТНИЯ НИ ВЪНШЕН ДЪЛГ ОТДАВНА Е НАДМИНАЛ 40 МИЛИАРДА ЕВРО !! НЯМА ДА ТИ ЗАДАВАМ ВЪПРОСА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЧАСТНИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ КОЙТО Е ЧАСТ ОТ БРУТНИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ И В МОМЕНТА Е ЗА НАД 30 МИЛИАРДА ЕВРО !!! ТАЗИ МАТЕРИЯ ТИ Е ЧУЖДА И ВМЕСТО ДА МИ ТРАКАШ МИНУСЧЕТА ОТИДИ В НЯКОЙ ДРУГ ФОРУМ ЗА ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИТЕ СИ !!

Иначе казано БНБ го забоде на всички, като публично оповести публичната тайна. Елитът не признава закони и се издъни със селския си скандал от махленски мащаб. БНБ показа, че няма да пусне аванта на мошениците, които лъжат, че може да се заздрави една банка по скрит начин зад гърба на всички българи, но за тяхна сметка. Зад БНБ стоят хора, които са по- силни от нашия елит и вече се вижда, че с него с свършено.

предлагам просто решение, да се основе банка с 16% лихва по депозитите и парите от КТБ да бъдат вложени в нея

Чия собственост е БНБ? Чии интереси прокарва на тази територия БНБ? Има ли България "финансов" суверинитет?

Очевидно това лице не може, не желае да работи или изпълнява мафиотски поръчки. Бездействието му нанася щети на държавата и много граждани. Мястото му не е в БНБ. Прокуратурата да си влезе най-после в ролята, ако самата тя не е съучастник.

вече демонстрира ясно, че е съучастник.

щом парите са стока, нормално е да дават и фира

БНБ не можела без Парламента да оздрави банката!? Абе аланколу, ами ако държавата се окаже в една неспирна спирала от избори и Парламент няма в близката 1 г, тогава какво правим!? По закон можеш да разтегляш локуми с одита до 6 месеца, а после? Трябва да предложиш решение! А ти явно чакаш да дойде Парламента за да прокараш някои "нестандартни решения" ;) Оставка! Този човек явно не може да се справи с проблема. Дори може би е част от проблема и тези, които го създадоха.

няма как да си на върха на банковата система и контрол в българия с огромна заплата и привилегии а да се държиш като обидено дете , искров носи не по малка вина за състоянието на ктб от директора й василев , затова и той в ПАДЕЛАТА-А-А-А

държавата, това сме всички ние, бедни и богати, умни и прости, червени и сини, политици, художници, лекари, работници, нормално е когато държавата е изправена пред такова върховно изпитание, като срив на банковата система, да загърбим противоречията си и да се обединим около каузата за спасяването й, защото държава без банкова система е като организъм без кръвоносна система

Като не може БНБ, изкарай си некадърниците от КТБ, и остави акционерите да я оздравят!

Наистина ли има някой, който да очаква техническите извършители на атентата срещу КТБ, Искров и Цацаров, да помагат за оздравяването и! Или истерично ревящия Борисов оплакващ "банкрутираната от комунисттите" банкова система, всяващ паника сред вложители и обикновени граждани! Направо слагайте чаша вода в хладилника!

Цацаров пък защо?

Главното действащо лице в атентата срещу КТБ.