Стотици са вече жертви на труса в Италия, има още затрупани

Увеличават се загиналите при земетресението в Италия и по последни данни жертвите са 159. Спасителните операции продължават, очаква броят на жертвите да нарасне

Обратно в новината

Коментари - Стотици са вече жертви на труса в Италия, има още затрупани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горките хора! Дано спре да расте броят на загиналите...

Сградният фонд в тези градчета е на по 150 години, къщите без това едвам се крепят и ми е много интересно защо не ги модернизират, сигурно нямат право, защото са архитектурни забележителности. Явно чакат земетресение да събори тези градчета, за да построят модерни сгради в тях.

Вече Са 247 жертвите. Прави впечатление как ефирните телевизии нищо не говорят за Италия. А е голяма трагедията. Боклуци

Нашите управници да поднесат "Съболезнования" на целия български народ дето не се спря в мирно време да погребва повече хора от войната в Сирия за 5 г.

Италия е най опасната сеизмична зона в Европа! Северно-африканската плоча се срещат с евро-азиатската, точно по протежението на планинската верига на Апенините ,които преминават през цялата територия на Италия от север по дължината на полуострова и свършват в Сицилия. Напрежението между двете плочи-северно-африканската и евро-азиатската възниква поради силите на триене между двете. Северно-африканската се стреми на север ,а евро-азиатската на изток. Относно анти-сеизмичното строителство ,за съжаление в районите на сеизмични огнища- няма такова! Обикновено по тези планински райони структурите на сградите са антични, нямат нужната сеизмична защита според съвременните разбирания за сигурност на структурите. Затова при земетресения в Италия жертвите са много,а затритите селища безброй!

Според разбиранията за анти-земетръсно строителство,има два вида такова. Според финансите вложени в структурата единият вид може да облекчи донякъде напрежението в точките на усукване и триене до определен момент,даващ по този начин, нужното време на живеещите в сградата да напуснат безопасно жилището-преди сградата да се срути окончателно. Вторият начин на строителство е ужасно скъп и позволява сградата да остане цяла при определена сила на земетресения. За да притежаваш абсолютно сигурно жилище ,трябва да си милионер за да можеш да си позволиш всички предвидени анти-сеизмични екстри.

Има един друг момент. Дори и сградата да е останала цяла,е напълно възможно да има структурни промени- пукнатини,разместване на основите и покрива и ред други ,които веднага я правят негодна за живеене. Така,че българи мислете в какви жилища живеете!

папата да продължава да мие краката на орките !

Където минат Меркел и Оланд всичко се скапва .

Мамма миа! Имало и маркеджани морти?

През 2013 е Изкривен и поруган 4метров метален КРЪСТ монтиран на върха на планината MONTE VETTORI точно над селцата където е труса от6.3 .Докато не го управят и осветят ще ги друса НОН СТОП .Марин Райков БГпосланика в РИМ да отива във ВАТИКАНА и да им каже причината

Научи граматиката .....Управят хахаха

Болен мозък, що не са те прибрали в районната психиатрия - да си те друсат нон-стоп, докато те друса нервата?

Прав си ! Ама шломото марин райков безкрайно не му пука за Кръста и за Православието.... Разбира се , ще си плати за това . Бог обича България и има защо ;:))) Със здраве ;))