Италия премахва държавните субсидии за партиите

Италианското правителство започва да спира постепенно държавните субсидии за политическите партии. С това то изпълни отдавнашните искания на обществото, което е все по-разочаровано от управляващия елит, смятан за корумпиран и твърде високо платен.

Обратно в новината

Коментари - Италия премахва държавните субсидии за партиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълен популизъм и вредна мярка. Когато оставиш партиите без легални източници на приходи те стават напълно зависими от мафиите. Всички искат да накажат политическата класа, но не е това начина. Доста по-добър ефект би имало разпространяването на пряката демокрация и ежемесечни референдуми.

правилното и честно решение. който иска партия, да си събира членския внос от всички, които преценят, че си заслужава да го плащат в подобаващ размер. А не целият народ да ги издържа. Барбар с пътуванията, хотелите, прищевките им.

Не се връща лесно ДВА ТРИЛИОНА евро външен дълг. Има още много неща да се променят в Италия.

Разликата между Италия и България е само една. В държавата Италия има мафия, на територията, наречена България - мафията си има държава...

Кога да очакваме премахване на партийните субсидии в България?

8901

А сега да видим колко аджеба ще изкарат римляните.Горките сега ще се напълнят с мафиоти по върховете на държавата им.Не си взеха пример от нашите политически светила и сега бъдещето им е мрачно.Ние тук ще продължаваме да плащаме на нашите партии по 5.5 евро на калпак избирател, щото да няма нови Хр.Бисеровци и Д.Пеевски.А защо плащахме по 6 евро до сега и има Хр.Бисеров и Д.Пеевски?Параграф 22.

Благодаря Ви ! (Вероятно трябва да допълним - и Самоволно в дефиницията.)

Премахването на привилегиите за политиците е популярна кауза в засегнатата от кризата Италия. То беше едно от основните обещания в кампанията на движението "Пет звезди" на комика Джузепе Грило Преди изборите БСП и ДПС също обещаха премахване на привилегии и значително намаляване на държавната субсидия.Вместо това след изборите ни показаха златния среден пръст на Сидеров, на върха на който те се държат на власт, въпреки огромното обществено недоволство. Затова сега виждаме как се харчат държавните субсидии - най-вече за хуманитарни каузи,като се започне от изследването на колониализма на плажа Варадеро, мине се през защита Парижките проститутки в петзвездни хотели и накрая се приключи с обсъждане правата на българите в скъпарски Брюкселски ресторант.

пармат --> парламента. Не е Пармалат, ама е подобно :)

Точно обратното, това спиране на субсидиите не означава че хората ще си получат обратно 120 евро които им се полагат. Не се спира данъка, само парите не се дават на партиите по глас, дават се на управляващите партии на власт. Парите ще отидат като директни разходи за разходи на парманта и обслужващите структури.

Не, не - Съответната част от Данъчното облагане - просто Изчезва.

Прочети закона в бюлетина на италианския парламент и тогава приказвай. Средствата освободени от субсидиите се дават на администрацията и за изплащане на разходи на централното управление, т.е. пак на политиците, но само от управляващите партии. Изобщо тук се точат коментари ама без дори да прочетат за какво става дума.

хмммм в държавата на мафията какво се случва.....а тук :)

КОЙ СМЕЕ ДА СЕ МЕРИ С ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ .....?????????????????????РЯПА ДА ЯДАТ ИТАЛИАНЦИТЕ ,ТУК МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА ,А И ВСИЧКИ ПЕНСИНЕРИ СТОЯТ ЗАД ТЯХ!

Това което се постига като се спират субсидиите е точно обратното -- партиите които получават пари от фирми за да се приемат закони изгодни за тях просперират. А тези които се борят за интересите на обикновените хора нямат пари и не могат да имат власт.

Партии, които да се борят за обикновените хора у нас няма.

В новината се говори за Италия. Там има партии които не са толкова корумпирани. При липсата на субсидия за глас партиите ще получават субсидии за член на партята и дарения от хора и фирми. Това означава че партиите на богатите ще имат много повече пари и партиите, които изпълняват поръчки на фирми, т.е. са корумпирани ще имат повече пари. Спирането на субсидиите е най-недемократичното решение за Италия. То забранява поради финансови пречки да се създават нови партии и озаконява корупцията. Пример -- Европа преди седмица прие че аспаратама е безвреден. След силен натиск и много дарения на десните партиите от страна на производителя. В САЩ е официално признато че аспаратама е карценогенен а има и силно влиание върху мозъчната тъкан. Но е на Нестле. Та добре дошли в света на дивия капитализъм. Чудя се на политическата култура на учавстващите в този форум. Да се спре субсидията за гласоподавател за повечето е икономия, след като си е пладнешки грабеж.

Билето-Омайниче ЗА лек в Тази насока е СвръхЯсно, Колега ! --> Закон за лобирането/финансирането ! ---- Наскоро си позволих да уведомя Всички-Ни относно моите-Лични виждания Как-Точно да Стартираме crowdfunding-a (Така и не успявам да намеря Българска дума. Ако можете - Помогнете !) у Нас.

Закон се приема като има необходимост за тези които могат да повлият на власта и когато този който приема законите има интерес да го приеме. Политиците, така както се избират -- с листа на партии нямат интерес да се приемема нито закон за финансиране на партиите, нито закон против корупцията. Поне в Италие е така. Единствено могат да приемат закон за лобирането, който да узакони тази дейност. Не че има нужда, но така ще са по-сигурни че няма да ги съдят един ден.

Какво е интересното за крауд фондовете? Техническа реализация? (Лесно е) Психологическа нагласа? Между другото метода е патентован в САЩ, така че не може да се използва с американци. За България: Основния проблем е че нивото на даренията от страна на хората трябва да е ниско за отделно дарение и всичко ще отиде за плащане на транзакцията на банката. Може да се прави с алтернативна валута и след това да се прехвърля в банкови емисии. Само че се изисква доста висок стандарт и културно ниво на дарителите. Едва ли по този начин може да се финансира политическа партия. Между другото метода може да се атакува легално поради нивото ефективност на икономическата активност, която не може да си позволи да е напълно бяла икономика. За да финансира някой нещо трябва да вижда директна изгода. Разбира се има начин да се показва захарчето както трябва.

Забранява се лобизма. Партия, която се докаже, че защитава интересите на някоя фирма, а не на обществото се разтуря, на ръководните и кадри, депутати и общински съветници им се забранява политическа дейност за два мандата (лично за съм съгласен и за винаги).

Приготви атомната бомба за Брюксел, защото там лобизма е разрешен. И кой по-точно трябва да забрани лобизма? Политиците от лобитата ли или тези, които разчитаха на субсидията поради спечелени гласове?

Ако позволите, Колеги 'ттт' и '--' --> Работните Групи по Дефиниция Са Глобални.

Ха дано и у нас,ама надали.

Българските политици трябва да направят като италианските. За да има пари в хазната! Моля не бъдете толкова алчни депотати! Има много бедни и болни хора. А пенсионерите? Как да си купят обувки и дрешка? Да не говорим, че и те понякога трябва да правят ремонт на стаята си. Бъдете хора!!!

Аз затова данъци не плащам! Да се гушат с мойте пари тия шопари от Народното събрание. - то вече всъщност не е народно а Ромско.

Атака, отчитайки излизащата извън контрол омраза, и спекулациите с въпроса за субсидиите на партиите, и превръщането на това в бизнес, внесе законопроект за премахване на субсидиите на ВСИЧКИ партии. Това не беше прието от останалите 3 партии в НС, с най-много гласове на ГЕРБ. За пред хората се намали с 1 лев на глас, гласувано от същите 3 партии. Атака и до сега не е ползвала субсидиите си в пълен размер, поради пазаруването на депутати от страна на ГЕРБ в предишното НС. Тези субсидии отидоха при ГЕРБ, заедно с напазаруваните депутати. Може би с тях двамата синковци ББ и ЦЦ си купиха бронирани автомобили, за да се крият в тях от техните колеги. Това е истината, ако някой го интересува.

Това ние добре го знаем. С какви пари волен пуши от 300 лв пури, пие питиета от 1000 лв и разказва гарджева по скъпите хотели? Това кажи.

за които истината има някакво значение. Така че няма какво да ти отговарям на простотиите! Всеки има прави да харчи личните си пари както намери за добре, и не е длъжен да дава обяснение на никого!

Ей, ало, ти с италианците ли ще се сравняваш, или нашите "политици" с техните! Хората са с многогодишни демократични традиции, мислещи, знаещи, ИНФОРМИРАНИ (за разлика от повечето българи) и т. н. Информационното затъмнение в Б-я продължава да е огромно, както по соца, но сега по други причини. Медиите топтан са на червените мутряги-само заблуди, манипулации или за важните неща - пълна тишина!

КОГА ЛИ, ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ИТАЛИАНЦИТЕ?КОГА ЦЪФНАТ, НАЛЪМИТЕ В ГРАДИНАТА НА КОМУНИСТИТЕ!!!!!С ЕДНА ДУМА НА КУКУВО ЛЯТО.ОТ ТОВА ПО АЛЧНО ГОВЕДО, НЯМА НА СВЕТА.

Ало 8 , ама ти политиците ли жалиш?

Политиците са част от населението, а не са ни ги пратили от Брюксел или Истанбул. Сами си ги избираме такива, каквито са. Аз защитавам многопартийната система, която в България ще загине, ако я оставим на членски внос и дарения.

Извинете - мигар Изобщо Ни трябват партии ?!

Да, ама там има богати хора и фирми, а тук има бедняци с пари, от които дарения не чакай! Богатите хора по света строят училища и болници и ги издържат, а нашите си купуват имоти и вещи.

ЕЕ манталитет му е майката казваш ,така е!!Ама италианците са били завоеватели от римската империя още и последните 50 години са се развивали хората,а не като нас роби на комунизма и бедняци,а и там не крадат колкото тука във всяка сфера корупция,манталитет му е майката!!

Да, Колега - Точно-Това правят Воистине-Богатите Хора ! (а Не - изпоназначените за 'богати' ... които Са Доказани Наследствени Нищоиманяци енторазредни булько/кокошко-Крадци)

В Италия и мафията се грижи за държавата си

Дай Боже скоро и в България!

Бог даде ,но само левче

Е чак пък богове тия дембели, това е доста глупаво.

ЗА ! ( Двустъпковата )

Според статията излиза, че ние на глава от населението плащаме много повече на партиите да ни стрижат и доят!

В България има толкова много и различни по идеология партии. Интересно защо като краен резултат, управлението на всяка една от тях завършва с фиаско. Пробутват ни за заблуда разни измислени проценти за някакъв си въображаем напредък. Ами, кой каквото и да говори, работата се отнася винаги до пари. Партия се прави не за друго, а за безконтролно крадене на пари. А ние допълнително им даваме и субсидии. Нещо като във вица с митничара, който попитал- ама тук и заплати ли дават. Не беше ли в България Волен единственият политик, който искаше да се премахнат субсидиите за партиите. Да, същият тоя Волен, който в коментарите към съседни статии, някои го изкарват отчаян, крадец, пияница и курвар.

исакше, ама само за тия партии, дето не са в парламента. за ти вътре, вкл. Атака - нито дума, само зя тях субсидия.

Да прав си за Сидеров, но къде беше той когато се гласуваше намалението на супсидията. Все още се оправдава, че е плащал всичко от собственият си джоб. Да му завидиш на дълбоките джобове при заплата от 2000,00 лева.

Заради тези субсидии и Илиана Раева си направи партия, за лесни парички паднали от небето! Не за да управлява по-добре Сираков, не и държавата, ноо: как ли ще мине заветния 1%.

Luna0102

Недей да лъжеш! Болен беше този , който иска да премахнат субсидиите, НО на тези партии които не са в Парламента. Той е решил че ще е вечно в Парламента и това него няма да го засегне.

Относно партийщинките у Нас - напълно Ви подкрепям ! НО ! - ако обичате Никога Не се И-опитвайте да изкарвате мен-сиромаха я у парла-ментата я гаджево-варадеризирател.

Много просто -- защото партиите, които се избират не управляват. Управлява Брюксел с дистанционно управлвние.

Така се постъпва във време на КРИЗА!!! А не като нашите АЛЧНИ ПЛАЖУВАЩИ политици!!

От понеделник по италианските улици провежда протести движението "Вила", наречено на земеделския инструмент. Във "Вила" влизат фермери, шофьори на камиони, търговци на дребно и други жертви на икономическата криза. Те искат излизане на Италия от еврозоната и оставката на всички "крадливи" политици. ....Ако там има такова движение,тука трябва да направим движение ЛИНЧ и да почнем от политиците!!

Съгласна с ЛИНЧА,не ни трябва Парламент240 хрантути+екипи!

"...обществото, което е все по-разочаровано от управляващия елит, смятан за корумпиран и твърде високо платен". Заглавието е сбъркано - това се отнася за България!

деер

В парламента им ще управляват китайците - те единствено имат неконтролирано много пари в Италия.....

Като гледам колко са доволни италианците от управниците си, стига да не им плащат им е все тай кой ги командва.

Значи в Италия може, а при нас се намалиха само с по 1 лев на глас. Негодници.

Тия тука са боклуци всичките са за трепане скоро няма да се оправят нещата даже не вярвам да се оправят някога изобщо.

Ей, ало, ти с италианците ли ще се сравняваш, или нашите "политици" с техните! Хората са с многогодишни демократични традиции, мислещи, знаещи, ИНФОРМИРАНИ (за разлика от повечето българи) и т. н. Информационното затъмнение в Б-я продължава да е огромно, както по соца, но сега по други причини. Медиите топтан са на червените мутряги-само заблуди, манипулации или за важните неща - пълна тишина!

ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР !!!

То примерът ако беше под формата на финикийски знаци, да го вземат, ама така за какво им е.

деер

Проблемът не е в парите, а в начина на ръководене на една партия!1 Всички партии с един единствен устав и който го наруши - директно в затвора за точно 4 години- един депутатски мандат!!!!!

Принципно съм съгласен с теб, но и парите имат огромно значение. В нашата сравнително бедна страна да взимат по толкова пари от гласоподавателите без да вършат нещо особено освен по цял ден да се карат кой крив - кой прав си е направо пладнешки обир.