Берлускони подава оставка след приемането на реформите

Италианският премиер Силвио Берлускони ще подаде оставка, след като ключовите реформи за икономическа стабилност бъдат одобрени, заяви президентът Джорджо Наполитано. По-рано правителството спечели вот по бюджета в долната камара на парламента, но загуби абсолютното мнозинство в нея.

Обратно в новината

Коментари - Берлускони подава оставка след приемането на реформите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А може би така и трябва?Да се събори стария дом и да се изгради нов.

А той толкова вярваше на нашата гадателка....

Бихте ли отговорили? Защо на министър председателите им е трудно да се разделят с власта, още повече когато са се провалили и пречат на страната си да се развива.

панта кинейтай.Въпрос на време беше къносаният ботоксов дедик да хване пътя.Даже много го търпяха. Сега -на вилата и да се отдаде на любимото си занимание-бунга-бунга!И ще може да приеме всичките 13 ли,колко бяха женки, дето чакали на опашка пред спалнята му.Е,вече сигурно ще му излиза по-скъпичко,ама да не го мислим,той пари има:)))) Както казва някой от коментаторите-трябва да си ходят всички досегашни лидери. Трябва нов свят с нова политика,а тя се прави от нови хора. Тези ги видяхме-вкараха света в задънената улица на кризи и войни,на предизвикани от човека природни бедствия и катаклизми. Милиони изгинаха от глад,болести ,конфликти и лежат на тяхната съвест /не че много имат такава/. Трябва и нашият наследник на Тато да разбере,че времето на пожизнените диктатори свърши- дори и в арабския свят...

Eдин по един - до един ! Старите мутри вече са непригодни, да си ходят ВСИЧКИТЕ от ЕС ! Тази оставка не е втора, а трета - преди 2-3 седмици премиера на Словакия, професорка някаква също хвана мотриса за Банкя.

Не мога да разбера защо италианците го дължаха досега. Просто стар разюздан, сексуален маниак с боядисана коса и напудрена физионамия.

Явно не са го държали италианците.

Италианската цивилизация не може да се представлява от лицето Берлускони. Той си е жив Мусолини - неморален, разюздан и циничен диктатор. Колко дълг е натрупала Италия при него и колко е личното му богатство. Италианския Мистър десет процента задмина нашите май. Утрепа си даже единия кредитор -Кадафи. Оставката му е малко. Тя дори не е наказание за него.

ТАКА ПРЕМИНАВА СВЕТОВНАТА СЛАВА

Твой ред е.

В БГ смениха Станишев с чиновник на Св. банка, живеещ в САЩ (е, не като премиер, но нещо такова; друг чиновник на Св. банка сложиха за шеф "по кризите" в ЕС). В Гърция сменят Папандреу с бивш зам.-председател на Европейската ц. банка, живеещ в САЩ - и в момента на лекции там). Сега кой ли чиновник ще сложат вм. Берлускони - от коя банка ще го командироват и пак ли от САЩ?

...Всичко, което се случва по държавите из света - назначаването и отсвирването на тия, дето са им начело, става по един и същи начин: както им кажат от едно място отвън. Само дето в арабския свят сега е чрез "арабски" революции" (т.е. с тояга - т.е. с война). А тука в момента - "доброволно" (без война - т.е. с "морков"). Новият световен ред си върви. Е, има и друга (и тя е голяма) разлика: В "новодемократизираните" и "новоосвобождаваните" страни (които преди са били въобще извън подчинението на "добрите" началници на света) промяната е фундаментална - присъединява се изцяло неприсъединена досега територия към геополитическия колан със скалпове на шефовете на планетата. Докато в страните, дето отдавна си висят на колана "в тяхното общо семейство" ("общ дом"), смените са просто едно пренареждане от отдел "Кадри" по предложение на шефовете на планетата.

...Става все по-ясно какво означава унищожаването на националните държави. И защо се прави това. Светът е все повече село с един-единствен шериф (е и няколко съветници, де - онзи 1% магнати)

Кризата ако не друго поне да изчисти целия политически боклук. Ама де късмет де...

Не е ли време Бойко Борисов да вземе неговия пример?ааааааа нека построи магистралите ,умори народа от глад,прогони все ощe останалите млади хора и тогава чак доволен ще се махне.

Южна Европа ще престане със сиртакито. Логично е някои негови вдъхновители да слязат от пиадесталите си. Ето положителния ефект от членството в ЕС !!! Сравнението с мислещите и действащите нации...

Гърция я има от 4000 години. ЕС няма и 100 и едва ли ще ги навърши.

Следва Бате Бойко !Без това много се умори от победи.Пък и на материала започва да му идва много.На пролет ще цъфнем окончателно.

ами наш Боко?

мачка комунягите!!!

Имаш предвид мачкането на ушите на бай Тошо, нали?

Еее, чак ми стана мъчно за горкия Берлускончо, той толкова добър, а те да го капичнат напук. Сега ще трябва по цял ден да се отдаде на мацки, пиене и ...

Берлускони си плаща от джоба 400 млрд. дългавете на Франция и подава оставка! Колко има да плаща на Кадафи? Разликата между френските дългове изравнени с парите на полковника до 400 млрд. Све са 400 милиарда!

И к'ва --стана тя! Оказва се , че ние сме най-наивните и глупавите в ЕС! Ало-, журналистите, вземете едно интервю от лицето Емил Хърсев, във връзка с икономическите необходимости, които налагат "затварянето " надържавата...

Това лицето Хърсев - нещо съвсем изплющяло тия дни! Гледах/четох някакви негови бръщолевеници, реших, че е хванал сезонен грип, ама нещо май е деменция + алцхаймер... Е, не че е старо лицето, но нещо ме плаши.

Първо беше Гърция, сега и италианите. Кой е следващият? Чакайте вие да излезем от кризата. Та тя май още не се е доразвихрила. Скептиците за 2-3 години май ще се окажат оптимисти.

Кризата 1929 приключва с началото на Втората Световна Война - 1939. Ей това дано да не стане и сега ама като глрдам и сегашните политици на Германия, Франция и Италия и си правя едни тъжни аналогии с тогавашните.

Дългът на САЩ на 1-ви януари 1791 година бил едва 75 млн. долара. Днес той се увеличава с точно толкова на всеки час. Интересното е,че САЩ са възникнали чрез отпускане на заем,след като тогавашните управници изтеглили средства,за да финансират революцията. Президентът Андрю Джаксън по-късно се опитал да върне дълга, определяйки го катонационално проклятие.По-късно,на 1-ви януари 1835, дългът на САЩ бил едва 33 733 долара. След края на Втората световна война,дългът на страната се равнявал на 122% от БВП. През 50-те и 60-те години на XX век икономиката отбелязала силен ръст и дългът вече представлявал едва 38%. През 2010 обаче, националният дълг е равен на 95% от БВП.

Стана тя, каквато стана... Не смея да коментирам, тъй като "партийните секретари" във форума ще тръгнат да ме оборват. Тях историята и животът ще ги оборят.

Да ама не... тия дето могат да печатат са ЧАСТНИ банки и не им пука за Обама и неговите болки.

Италия цъфна като поредната след Елада жертва на студената война, когато за да демонстрират фалшиво превъзходство и висок стандарт лапаха кредити без мярка. Но... дойдоха времена , когато печатането на доларес вече не върви - твърде много от тези хартийки задръстиха света и мераците за тях паднаха ! Ам сига ?

Има една голяма разлика обаче и доста хора я забравят: Америка дължи долари и за разлика от Европа може да си напечата колкото иска в момента който си поиска!!!

Сега се сещам че по едно време бат Бойко и Берлускони бяха сърдечни приятели, то бяха едни посрещания тука в София ... Сега май вече нашият човек не му е приятел когато Берлускони загази

спомнете си какво е казал буров за нас, гърците и италиянците="един дол дренки" нещо да е сбъркал?!

ми за италиянците и гърците е познал :D

И италианците и гърците са мързеливи, дребни тарикати, ние също - но само ако ни го позволят (защото ние сме робска нация и чакаме позволение за всичко). Кой и защо ни направи дребни тарикати, е друг въпрос? Но ние можем и да работим, без да мрънкаме, ако има защо обаче!!!

И като сменят Берлускони или Папандреу проблемите им ще изчезнат,така ли ? Само световна война ще "отмие" дълговете,и ще даде рестарт на англосаксонския икономически модел - за жалост !

Абсолютно споделям възгледа. За жалост точно войните "прочистват"в.ч. икономически и финансово.

Та коя капиталистическа страна няма голям външен дълг. Като почнем от най-мощната капиталистическа страна - САЩ и стигнем до Гърция. КАПИТАЛИЗМЪТ ОТИВА ПРИ СОЦИАЛИЗМА. Някои може би вече мислят за нещо по баламско за народите.

в каквото и да го обърнеш - банките ще те прецакат. Ако можеш гледай да го върнеш по-бързо.

що му требе на човека да връща пари -яж пий и се весели -системата фалира-по-добре да дължиш на банката,отколкото тя на тебе

Ама въобще не го връщай, вземи още един, аз ли да те уча, виж елините ...

споко, американците все още никой не ги е спасил.

ха ха, поредните мързеливци като гърците; накрая всички ще искате пари от америка, ама няма да ви дадем, защото европейския мързел не ги заслужава

Теди, преди да коментираш, поне се подготви. Прочети колко е БВП и външния дълг на САЩ. Малко е спорно кой от кой ще иска пари. Мойто лично мнение е че накрая Китай ще купят всички...

Мило мое момиче, отдавна следя неадекватните ти изяви тук и мога да кажа, че за съжаление, ти си олицетоврение на селянчето от малка България което отишло да работи по 14 часа на ден в една държава, която на практика е във фалит обаче е седнала акъл да дава. Милата ми тя....

Преди да ръсиш глупости отговори на въпроса: коя е единствената икономика в света чиито дълг е деноминиран в собствената и национална валута и в добавка на това поне още 70% от световния дълг е в същата валута.

Абе, тъпичка и нагличка си е тази Теди от незнам къде си... И много лъже.

Това беше закачка да подразни публиката, нали :) Не може да си толкова тъпа да го мислиш наистина :)

До Цар Иван ШАшман В китайски юани!

Щом Италия е голяма какво остава за Испания

Е какво Испания - икономиката на Италия е сигурно поне 30% по-голяма от тази на Испания

...с 44,7%, ако се вярва на Уикипедия! :) (Само не знам дали може да има сравнимост по години, тъй като такива липсват в сайта) Испания: 1, 460, 250 млн. $ Италия: 2, 112, 780 млн. $

И какво - при дълг от трилион и нещо за двете, тая с по-слабата икономика по-лека ли е за спасяване (Испания)? При положение, че населението й не е по-малко.

А какво остава за САЩ,а?Лоша работа нъл...?

Началото на края...Прогнозите ми отпреди 5 години се збъдват. Честито на ЕС ентусиастите и наивниците....Дори КПСС не са правили толкова безмислени и безумни срещи без реални последствия ....

Естествено, че неизбежното няма как да не стане. Само най-видиотените хора могат да спорят с фактите. Но, както виждаме, във форума е пълно с тях.