Коментари - Мини среща за Европа на няколко скорости | Днес.dir.bg

Мини среща за Европа на няколко скорости

Франция и Германия, подкрепяни от Италия и Испания, ще обсъждат възможностите за Европа на няколко скорости на мини среща на върха понеделник вечер.

Обратно в новината

Коментари - Мини среща за Европа на няколко скорости | Днес.dir.bg

Коментари

Ако не са толкова корумпирани политиците на останалите23 държави има лесно решение-обединение срещу ядрото И тогава ще гледаме как летят тировете от близкия изток за германия и минават през космоса тръбите на северен поток

ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕС!!!

Истината е, че България няма от какво да се притеснява. Ако не ни искат, няма проблем ние сме на стратегическо място. Бъдещето се задава от изток, то принадлежи на Русия-Китай. Ще научим и китайците на български.

Да така го правят богатите и силните....

Те на това му се вика ДВОЕН Стандарт!!! Събираме се четирима, шушу-мушу и хоп заека от шапката, месото за нас (понеже сме няки), боба за вас(понеже сте никои).... Време е сега ВСИЧКИ други държави да се обединят и да се направи ИСТИНСКА ЕФ.

Групата е ясна: Турция, Булгаристан, Македония, Албания, Косова и Босня!

Дрън дрън. България е желана от САЩ, Е.С. Руссия и Китай. А Китай не обича мюсюлманите никак.

В задния двор гледат кокошки, прасета, телета. Нашето място къде е ? Който може се спасява, тука ще става по-тегаво.

И за какво ни приеха в ЕССР?Язък за блоковете.Язък за гнусния безкраен преход.Ма й ната ви европедали.Как смятате ще се отрази всичко това на изборите?Щото на мен вече ми е ясно.

Ако спечели ДОСТ, ще се оправим!

Къш, амуджо! Този форум е на българите.

Свърши времето на лъжите, залъгванията и уж добронамереността. Дойде времето на истината, и истината ще ни направи свободни! Но поне "вождовете" ни се налапаха с европейски средства, употребиха ЕС за плашило, докато ни грабят и залъгват в близкото "светло бъдеще"! С какво са по различни от онези преди, бившите комунисти и напреднали социалисти. Ами с нищо, и онези и тези си бият камшика при големия зор, и малката файда. Айде заоглеждайте се към следващите лъжци. Или се научете да си управлявате държавата, без обещания някои да ни оправят за еди колко си дни и години.

Нормално, не може може като мургави сънародници да казваме какво ни е длъжен гарманският данъкоплатец.

"За да не ядосват нито една страна членка, по-специално тези от Източна Европа, които се опасяват, че ще останат образно казано в задната част на европейския влак, лидерите на четирите страни, събиращи се във Версай, няма да направят никакво изявление в края на срещата си..." Някой да добави нещо, а еврогейци????

В името на всеобщото щастие си струва да няма изявление!

Те заради тази политика ЕС ще се разцепи и самоликвидира.Горното заглавие по точно ще бъде не "ЕС на две скорости", а "ЕС на две скорости-предна и задна"

Тия същите,дето ни запратиха за 44 години в комунизма,да си имат обица на ухото и да са гузни.Сега искат пак да ни пратят някъде! КАКВА НАГЛОСТ! Ако не сме ние,отдавна да са ви налазили турците,още преди векове.Заради престъпното си високомерие ние го отнасяхме от комунизма 40 години,докато вие се дондуркахте самодоволно! Срам,бре дърти еврогейове!

С този тон и така повече няма да стане, това и подобна патетика повече не вървят, уверен съм. Идва времето на фактите и трезвия разум и разговор, на база на отказа от лъжи, манипулации, частични и половинчати удобни полуистини и на поемане на реални отговорности от "отговорните хора" в Европа и европейските държави! Този бардак от корумпирани, лъжливи и зависими типове, от които бъка и в ЕС, и в правителства на отделните европейски държави повече не може да продължава! По-добре всеки да е на мястото си, дори и не най-предно и завидно, НО ДА Е ЯСНО ЗАЩО И ДА Е СПРАВЕДЛИВО, и да учавства в справедлива "битка" за по-добро място с ясни и честни правила, отколкото тази мъка и хаос безкрай!

Аха гони те или те подминала старческата.Кротни и си почини. Само наивници смятат ЕС за панация.Слугите не се допускат до господарската къща.Тази роля е отредена на България.

Тъпак, аз дори и не съм и не живея в ЕС от близо четвърт век, което показва колко ти е акълът и колко си адекватен!

Тази тема за Европа на няколко скорости засяга един по принцип много по-широк и дълбок общ и фиософски, но и важен житейски въпрос, с който страшно много се е злоупотребявало и използвано от много популисти, вкл. и в философията на Маркс и трудовете му. А именно - това е въпросът по принцип за равенството, за прословутото равенство между хората, големи групи от хора, общности и държави, народи... И най-голямата злоупотреба и манипулация по тези въпроси започва още от самото начало, в презумцията, че ... ВСИЧКИ ХОРА СМЕ БИЛИ РАВНИ И СМЕ СЕ РАЖДАЛИ РАВНИ!!! Това е абсолютна лъжа и нагла манипулация! НИТО ЕДНО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО, НИТО ЕДИН ЧОВЕК НЕ Е РАВЕН С ДРУГИЯ, С ВСЕКИ ДРУГ!!! НИТО ЕДИН!!!! Обаче вижте от тук какво се получава - след като всички хора НЕ СМЕ И НЕ МОЖЕ ДА СМЕ ПО ПРЕЗУМЦИЯ, ПО ПРАВИЛО РАВНИ - КАТО ПОСТУЛАТ, то за да ни се осигурят (за да имаме, за да получиме, за да сме с) едни и същи, с равни някакви ДОРИ И МИНИМАЛНИ права и свободи, то ... ТОВА ОЗНАЧАВА РЕАЛНО, АКО СЕ ПОЗАМИСЛИ ЧОВЕК ПО СЕРИОЗНО ОТ ТОЗИ ЪГЪЛ, РАЗЛИЧНИТЕ ХОРА ДА ИЗВЪРВЯТ РАЗЛИЧЕН ПЪТ ЗА ДА ПОСТИГНАТ ... ЕДНИ И СЪЩИ, ТЕЗИ МИНИМАЛНИ ПОЗИЦИИ!!! И тъй като с развитието на обществото, технологиите и ръста на БВП, респ. на стандарта се развива и еволюира и разбирането за толерантността и хуманността, то тук става дума за "предоставяне на тази услуга" на ралзичните хора, да бъдат придвижени до ... поне една и съща отправна точка, А ОТ ТАМ ВЕЧЕ ВСЕКИ КОЙ КОЛКО СИ МОЖЕ (И ОТКЪДЕ Е, И С КАКЪВ "БАГАЖ" Е ДОШЪЛ, И В ПБУКВАЛНИЯ, И В ПРЕНОСНИЯ, И В ТРЕТИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА:) )

С две думи, това, което искам да кажа е, че по презумция хората не се раждаме равни, и че ако приемаме, че толерантността е нещо добро, както и балансът (който наблюдаваме и в природата), и че ако наистина сме хора и човеци, ТРЯБВА ДА СЕ ОСИГУРЯТ НЯКАКВИ МИНИМАЛНИ, НО ПОВИШАВАЩИ СЕ С ВРЕМЕТО И НАРАСТВАЩИЯ БВП И СТАНДАРТ НА ЖИВОТ ПРАВА И СВОБОДИ НА ХОРАТА, НА ВСИЧКИ ХОРА, ДОРИ И НАЙ-ОНЕПРАВДАНИТЕ И В ЛОШИ ПОЗИЦИИ, което неизбежно става за наша сметка, за сметка на другите! И ТОВА Е О'К, ТОВА СИ Е НАПЪЛНО В РЕДА НА НЕЩАТА, ЗАЩОТО СМЕ ХОРА И ЧОВЕЦИ! Но тук въпросът е И ДОКОГА МОЖЕ ДА ГО ПРАВИМ ТОВА, И ЗА КАКВИ И КОИ ПРАВА И СВОБОДИ ЗА ДРУГИТЕ, и от коя точка, от кой момент нататък това вече е КАТО ДА ТИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВАТА!!! Особено като там са вече един куп мошеници и перекендета, като политици, управници, банкери, разни измислени и крадливи бизнесмени - едри и не, и каква ли не друга паплач...

Алоу, форумът, я да ви отперя аз едно много просто въпросче, като съзнателно ще подсиля ситуацията, ще я представя в крайности, за да я визуализирам по-ясно. Имаме един клас, един много малък клас или малка група от ученици, да кажем десетина. От тях имаме двама-трима отличници, бързо схващат, учат си уроците, винаги са опрятни, възпитани, културни, интелигентни, любознателни, отзивчиви... След тях имаме 5-6 деца, които също се стараят и си учат макар и да не са чак толкова добри и амбициозни. И докато първите са пълни отличници, на тези деца успехът им се движи между много добър и отличен. И накрая имаме двама, които са ПЪЛЕН КРАХ, ТОТАЛНО РАЗОЧАРОВАНИЕ, ОСОБЕНО ЕДИНИЯТ ОТ ТЯХ! Винаги навъсени, намръщени, крадат, лъжат, псуват, налитат да се бият, не учат изобщо уроците, родителите им или ги няма, или изобщо не се интересуват от тях...вече изглеждат като закоравели престъпници, като човекоподобни...като лузъри и хейтъри! Или друг пример - в едно семейство има две деца, едното винаги мило и засмяно, възпитано и учтиво, любознателно, интелигентно, състрадателно, работливо, услужливо, културано, уважително към всички, и особено към по-възрастните хора, към родителите и учителите си, към съседите, приятелите, винаги и във всичко успешно... А другото - ПЪЛЕН БУРСУК, винаги намръщено и агресивно, гледа накриво на всички и всичко, на целия свят, всички са му виновни, няма респект към никого и към нищо, защото ... НЯМА РЕСПЕКТ И КЪМ САМИЯ СЕБЕ СИ, ПРОСТО ЗАЩОТО И НЕ ЗНАЕ КАКВО Е РЕСПЕКТ! Не учи и не иска да се научи на каквото и да е, за него светът е в два цвята - аз и аверите ми срещу всички и всичко останало, в черно-бяло и истината е в юмруците и физическата сила, в победата на всяка цена, без оглед на средствата, вкл. удари отзад и в гърба, лъжи и манипулации, кражби, рекет, насилие, убийства, ... всичко е позволено и О'К, особено ако не те хванат и видят! Та въпросът ми е прост - ВИЕ КОЯ (ЧИЯ) СКОРОСТ ЩЕ ИЗБЕРЕТЕ?

Изписал си един куп глупости, за да ни обясниш, че гейският съюз се разпада. Ами така кажи бе човек, стига си го усуквал по килифаревски.

Ти ако си тъп и идиот, какъвто очевадно си, видно и от нечленоразделните ти слова, вината не е моя. Написал съм, че каквито са даденостите, такива са, и това какво на нас или някому друг се иска да е и да представи нещата няма значение! А ЕС не се разпада, той просто е този и такъв, какъвто е! След като още при основаването му не очевадно не са премислени, изяснени и защитени основни общи принципи, така ще е!

ЕС разделен : мастърс анд слейвс ! Къде ли ще сме НИЕ !

... и на България се падна "задната" скорост ...

а си я избра. Докато другите действаха, българина си бърка по всички дупки и чака да го оправят

Духаме супата отвсякъде.Големите ще се отделят в свой съюз, а за нас ще остане само разбитата икономика, чуждите продукти и корупцията.Направо ставаме блато с Европа на няколко скорости, досега единствените свежи пари бяха от фондове и емигранти, секнат ли и те чао чао.

Не брат!Не чак отвсякъде!Можем да ги хванем на мита и такси по границата.И супата им ще стане непродаваема у нас.Само да не е мин.-председател Бокото,че няма топки.

пазар и можеш да влияеш - въшльо

Е, къде са НПО сега да кажат ние на каква скорост, ще сме. Нали постоянно ни убеждавахте, че всички заедно, ще вървим напред, за да достигнем единен стандарт на живот, а що, ще стане тя. Едно знам аз, че сит на гладен не вярва. Когато говорите, и пишете нещо поне се постарайте да го отразявате точно, а не да въвеждате в заблуда по малко информираните хора само и само да защитавате чужди интереси срещу заплащане. Алал да са Ви 30 сребърника. Да му мислят тези, които са Ви вярвали безрезервно в това, което говорите, но то не служи за просперитета на България. Нищо чудно на нашите мигранти да им се ограничи достъпа, и до други държави от ЕС особено в тези, които исак да се обособят в отделна групичка на избраните, а другите кучета ги яли или да служат, като лакей обслужвайки по висшите интереси на богатите. Нашите управници въобще не ги е еня, а само гледат техните търбуси да са пълни, а народа по кофите за боклук да рови, но и там вече няма нищо. А сега гласувайте за тези, които Ви баламосват, но истината е една, че в момента трябва да се избере по малкото зло, докато не дойде нещо по добро, но без борба няма да мине.....

Ти зи голям наивник , бе драги !

Така ЕС не може да продължава. Очертаха се двете тенденции, които се оказаха несъвместими. Едната е близо до Германия и Меркел, другата е до Орбан и Вишеградската четворка. ЕС както мнозина предвиждаха, ще се разпадне и ще се сформират най-малко два нови регионални съюза около тях и с техните идеологии! Ние дали ще сме в групата на Вишеградската четворка или в буферната зона между нея и Турция, ще видим!

Третата е размяна на територии, Част от Южна Албания идва към България а част от северна БЮРМ отива към Косово и Албания. Италия България ферибот до Русия и накрая Китай. Това е Южния път на Коприната.

те това ще е Европа на две скорости - едни ще правят мини срещи, за други ще има глобални последици. По-скоро вън оттам!

Вижте, понеже виждам, че някои наистина сериозно спорят и се палят по темата и им се връзват на политици и управници, дори и на най-високо ниво в Европа и ЕС - истината е, че в Европа ДЪРЖАВИТЕ СА СИ НА НЯКОЛКО, НА РАЗЛИЧНИ СКОРОСТИ! И това дали няколко тикви са се събрали да го решат и да приемат да отразят реалността такава, каквато е, или не си е техен проблем, ОТ ТОВА ЕВРОПА НЯМА ТЕПЪРВА ДА СТАВА НА НЯКОЛКО СКОРОСТИ, ЗАЩОТО ТЯ СИ Е, И ВИНАГИ Е БИЛА! Да не забравяме, все пак, че България изобщо не отговаряше на критериите за приемане в ЕС още от самото начало, и слава богу че в Европа взеха политическо решение да ни приемат, може би като малка политическа компенсация, че на времето са ни предоставили на азиатските сатрапи - Сталин и руската "сфера на влияние"...

българските политици да прочетат коментарите във форума. Ако някой си мисли да продължава с лакърдиите...да има да взима. Ние сме в ЕС,това е нашето разумно решение, НО ние не сме безгласни букви и трябва да търсим единомишленици в ситуацияна която се очертава. Надявам се да се намери един друг ..6-ти вариант предложен и приет от всички. Това за да се движим на скорости е паническо бягство от идеята за ЕС и в разрез с подписаните договори.

нашите не само не четат, те и не мислят и хич не им пука. ЕС се провали като политическо обединение и няма как да е иначе, след като страните имат различни интереси и възможности. Затова трябва да Европа да се върне към първоначалната идея за общ пазар и толкоз! А не да нареждат от Брюксел колко бежанци, какви санкции и прочее тоталитарни безумия. Свободен пазар, но във всичко, включително пазара на труда. Ако някой иска да търгува с Танганайка - да го прави. А не регулации, от които страдат едни, а се облажават други.

Има нещо, което е важно според мен да се разбере от всички българи, особено които тепърва са решили да напуснат България и да емигрират! Особено младите българи! Ако сте решили да емигрирате на Запад, НЕ ГО ПРАВЕТЕ НЕПРЕМЕННО И САМО ЗА ДА НАПРАВИТЕ ПАРИ ИЛИ МНОГО ПАРИ, НЕ НЕПРЕМЕННО ДОРИ И ЗА ДА НАПРАВИТЕ КАРИЕРА САМО... въпреки че и това не е зле и е напълно разбираемо, и доста хора така са тръгнали и успяли да постигнат каквото са искали... Но мен ако ме питате, ако тръгнете да напускате България и да емигрирате, НАПРАВЕТЕ ГО ПРЕДИ ВСИЧКИ, И В ДЪЛГОСРОЧЕН АСПЕКТ, КАТО СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ ПРОСТО ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА ЖИВЕТЕ НОРМАЛНО! Като хора, достойно, без да ви се налага да се правите на маймуни или да се разправяте непременно с кретени и идиоти! И дори без да ви се налага да знаете непременно кои са политиците и управниците ви, защото те всичките малко или много са корумпирани и нефелни, но просто в България повече не се издържа, дъното твърдо е ударено, и няма никакво съмнение, ПО-ДОЛУ ОТ ТОВА НЯМА И НЕ МОЖЕ!!!

Песимистът казал по повод на ситуацията в България: "По-лошо от това не може!" А оптимистът отговорил: "Може, може!". Може да сме ударили дъното, но усърдно копаем надолу, след като ГЕРБ и БСП водят в проучванията за изборните резултати на 26 март.

Питам се къде започва нашата (и моята лична) толерантност НА ДУМИ И В И ПРЕД ОБЩЕСТВОТО, вкл. и с изискванията и оценките си към ДРУГИТЕ, към ЧУЖДАТА ТОЛЕРАНТНОСТ (и нетолерантност), И КЪДЕ - МОЯТА ЛИЧНА И В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!! Което, честно казано, е СВЪСЕМ ДРУГА БИРА!!! Аз се имам за много толерантен човек, но дали ще ми стане приятно и ще приема окъсан и беден човек, безработен и бездомник, който е на прага на къщата ми? Да го поканя, да го нахраня, да му дам да се изкъпе и почине на спокойствие??? Ние сме много критични и взискателни към другите и традиционно много щедри и разбиращи към собствените ни слабости и грешки... Както например Мекрел на времето покани с лека ръка всички бежанци в Европа, И ДОРИ УПРЕКНА ОНЕЗИ ХОРА И ДЪРЖАВИ, ПРЕДИМНО ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА, ЧЕ ... НЕ БИЛИ ДОСТАТЪЧНО ТОЛЕРАНТНИ, ЗАЩОТО НЕ ПРИЕМАЛИ С РАДОСТ (ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА) ХОРА, БЕЖАНЦИ И ДРУГИ, КОИТО ... НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ОЧЕВИДНО ДА ПРИЕМАТ КАКТО ТРЯБВА!!! И медии и пишман-коментатори (като например Иван Кръстев) се втурнаха да се прехлсват по голямата човечност и толерантност на Меркел и нашата черна неблагодарност и диващина като контраст, например! Да се пита човек кой наистина е дивака и умственото недоразумение всъщност тук и в тази ситуация:) Но Меркел не си спомням ДА Е ПРИЕЛА ЛИЧНО В КЪЩАТА ЛИ, В ЛИЧНИЯ Й ДОМ ДОИ И ЕДИН, ДА НЕ КАЖЕМ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ БЕЖАНЦИ нали!

ще вземат решенията, други ще ги изпълняват. Ние разбира се сме откъм женската страна. ЗАВЪРШЕН КОЛОНИАЛЕН МОДЕЛ В КОЙТО НЕ БИВА ДА УЧАСТВАМЕ!

видеоклиповете на tatar-kazan -изгледайте като искате дави зачитат--върнете се при братята си---учете истински български

Къде я Европа на РАВНОПОСТАВЕНИТЕ ДЪРЖАВИ?? ЗАЩО ГЕРМАНИЯ ПРАВИ ОПИТ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ТОВА ЗА КОЕТО НАВРЕМЕТО ВОЮВА ХИТЛЕР? НИЕ КАКЪВ ЩЕ ГО ДИРИМ В ТОВА РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ? ЩЕ НИ ОТНЕМАТ ПРАВОТО НА СВОБОДНО ПРЕДВИЖВАНЕ , ПРАВОТО НА ГЛАС ПРИ РЕШАВАНЕ НА ВАЖНИ ЗА СТРАНАТА НИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ, ЩЕ НИ ПРЕВЪРНАТ В КОЛОНИЯ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ!! За това ли сме влезли в този съюз?? Време е даго напуснем!! Като искат да си плащат здрави цени за тока и газта, да се договарят с една НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА , а не с едно компрадорско правителство, което още не е излъчило представляващият държавата ни ЕВРОКОМИСАР!

Когато ни приемаха в ЕС ние изпълнявахме техните условия и подписахме догорор за присъединяване. Как е възможно да се събират тайно няколко държави от ядрото и да искат да поставят условия на останалите,различни от подписаните договори? Как ще се вземе решението? Кой определя правилата и гласуването за вземането на такова решение? Ако останалите не са съгласни какво се случва?

Езък за Соломон и дето рева

Още от времето на Борис -когато той избива народа си --за да приеме чужд език написан отвън и обслужващ чужди интереси --населението тук е загубило право да има глас в световните дела --защото епревърнато в лизачи-подмазвачи за всяка власт И Борис го прави за властта си --лишава народа си от минало и споделя властта с всякакви врагове Напишете в гугала -tatar-kazan --и чуйте истинския автентичен български език--вижте хора с запазено минало и чест --вижте кое ви е откраднато --стига сте казвали -честе славяни мелези изкуствено създадени сте вие и Европа за вас е много както сте се отказали тогава от всичко автентично българско--и се га щесе откажете от каквото ви кажат--айде марш даси учите английския

Ми заминавай си в Казан, столицата на Татарстан. Там ти е мястото, щом се чувстваш не европеец.

Автентично българският-ТАТАРСТАН-както е съвременно дасе нарича---като икономика е много над колониална дунавска българия--имат Президент--правят камиони КАМАЗ ---богати са--малко не стигна да обевят самостоятелна държава

Грешиш, Дунавският български е най-старият протобългарски, защото българите тръгват от Балканите като пелазки на гръцки а иначе са Белазки и се връщат отново, първо при северното причерноморие а след това и на юг от дунава. Нашият език е пратракийски. Само на съвременен български може да се преведат смислено текстове от времето на траките. А те са в основата на Европейската култура. Гърците идват по късно от Африка. Те и днес крадат наши традиции. Мартеницата видете ли била гръцка. Да ама не!

Ми ся, то ЕСССР и без това е тотално лицемерна организация с двойни стандарти. Напр.: - Франция и Италия с години не спазват правилата на еврозоната, но ЕСССР непрекъснато им признава "изключения" - Дори не Германия, а някаква Меркел кани "който иска да дойде", а после "всички трябва да сме солидарни" и да ги приемаме - уж всички сме равноправни, ама ако не сте съгласни с нещо, ние ще ви наложим нашето мнение... Ай сиктир бе! После ще ми разправяте, че в СИВ било кофти. Ми съвсем същото си беше!

Тия от Франция и Германия как си противоречат. Преди говореха за равенство във всяко едно отношение в ЕС, когато ние влизахме и т.н. свобода движение работа, а сега сами плюят на собствените си правила. И си погазват собствените закони които държаха толкова много години ЕС стабилен и единен! Направят ли съюза на различни скорости това ще бъде краят му. За радост на американците и англичаните...

Направят ли Европа на различни скорости, ще си останат само германия, италия, испания и франция. Оня ден четворката Полша-Чехия-Унгария-Словакия казаха че са против Европа на няколко скорости и че това ще доведе до края на ЕС. Те категорично ще напуснат ЕС ако ЕС стане на няколко скорости. Прибалтийските републики също ще напуснат. Както и ние, румъния, гърция , кипър, хърватия. От 28 страни поне 20 ще напуснат съюза който ще доведе до разпадането му.

да ни върнат козлодуиските блокове , да направят фабрики и заводи които фалираха за да купуваме техните стоки , да направят южен поток , да ни освободят да произвеждаме и продаваме където си искаме !!! само че има 1 проблем ... кои ще работи ... мутрите , циганите или бате ви боико и компани :)))

идват избори, стегнете се, вместо де се оплаквате като бабички вьв феиса

Тия вече са ни отсвирили, какви са тези срещи на избрани? Решенията се вземат от Германия и купени евробюрократи. И при таз ми ти печална картинка ние ще се наведем още повече и ще напираме за еврозоната? Членството ни в ЕС и все по-голямото ни увътряне в него все повече заприличва на национално предателство! От опит знам, че винаги са ни мислели за втора ръка хора, но сега си го казват недвусмислено. Какво ли ни чака по-нататък - лагери?

богатия, охолен Рим и бедните варварски провинции, да ама на варварите им писнало и направили Рим на пух и прах

странно защо швеицарuя не се бърка в тези далавери ... нали и тя е малка страна :)

Ничията земя не я пипа никой, късметлии са били да получат статута на такава.

елементарно, само че идеите са платени

Това е същото като да ни наложат санкции без причина!

До колкото разбрах, ние оставаме в последните няколко вагона на европейският влак. Само не мога да разбера, защо и как те могат да се движат с по бавна скорост. Не би ли трябвало да е точно обратното - ние да се движим с по бързи догонващи темпове. Или аз нещо не ги разбирам тия работи.

всички вагони се движат с еднаква скорост, но първите са луксозни, а последните конски

Ами не е практично всички да изчакват куците и сакатите и това да определя темпото на движение, така ще има и по-малко ресурс за помощ на куците и сакатите. Източна Европа - особено БГ - е осакатена за още поне ено поколение напред, все още куцука това от съветската ера, след това ще закуцука малко по-бързо това от постсъветската и така, от днес за утре ако можеше да се промениш да си се променил досега 100 пъти.

Аха, ми тогава, това е друг влак. А България не е част от ЕС.

А вие ще се съгластни ли на вашата трапеза да се настани човек който цял живот е мързелувал и е краднал от вас.

в Бг се мързелува през последните тридесет години, защото няма къде да се работи, преди се бачкаше яко

Всички бяха принудени да крадат, лъжецо. Кой от завода, кой от текезето - всеки крадеше, за да оцелее с 80 лева заплата или 30 лева пенсия.

И кой е в ролята на крадеца- развиващите се икономики на база ограничаване производството в по-слабите такива, подхвърляйки трохи на продажни политици да осъществят плановете предсрочно? Или пък същите тези "бавноразвиващи" се икономики, които не могат да реализират дори печеливши енергийни проекти, продаващи природните си богатства по-евтино и от африканците? Кой е крадеца, еврогеецо?

Айде поредната доза грак, това орките от тролефермата на кремълския Саурон почивка не знаете ей. Щото извън ЕС в БГ някога се е живяло и наполовина толкова добре колкото сега и щото руснаците като са извън ЕС мизерстват по комуналните квартири и които могат да се преселят тук го правят на мига щом могат, затова е толкова лош тоя ЕС. Докато има общ пазар и свободно движение всичко е наред, оттам нататък кой как ще се оправя си е негова лична работа.

си живеехме екстра и никой не се е съмнявал, че сме европейци

Лъжеш. Живееше се ЗЛЕ, затова и такива като мене бягаха на запад. Сега що не бягате на изток както аз можах да избягам на запад, хем сега са ви отворенои границите та не е и нужно да бягате. Жалки хленчари лъжци сте, затова.

Ясно е, че тая простотия я измислиха заради мързеливите и крадливи българи, така че ще има само две скорости: 26 държави на четвърта, а България - на задна.

Брюкселските некадърници,се опитват да прехвърлят грешните си политически решение върху страните от Източна Еврапа....и така да се спасят от гнева на собствените си избиратели. Това нито е европейско,нито говори за ценности.

Ние, руските и червените тролове от много години, от десетилетия бабуваме за края и фалита на Америка, на Съединените Американски Щати! А то вместо те да се сринат, взеха че се създадоха Европейски Съединени Щати, ЕС! Та сега вече бабуваме и се молиме за краха не на един, а на два съюза, където стане, ако може да стане, щото на главатаря ни Путин му се вдига много кръвното само като се сети за това...

Аз не съм политик и управленец, или кандидат за такъв, така че мога да си позволя да споделя точно какво мисля по въпроса без заобикалки и завоалиране. Неведнъж съм се зачудвал и тук, публично, тези горе, в управлението на държавите, особено големите, в Европа и е ЕС (и не само, и в САЩ например) наистина ли им толкова елементарни и несхващащи типове на подобни високо отговорни постове, че и да спорят сериозно и пред хората, публично да обявяват спорните и разглежданите "сериозни" въпроси и проблеми! ДАЛИ ДА ИМАЛО ЕВРОПА НА НЯКОЛКО СКОРОСТИ, ИЛИ НЕ!?!?! Абе господа умници и велики експерти и специалисти, я най-напред си отговорете на въпроса ДАЛИ РЕШЕНИЯТА ВИ СА ПЪРВИЧНИ, ИЛИ ... РЕАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА И ОБЕКТИВНАТА РЕАЛНОСТ!?!?! КОЕ Е ПЪРВИЧНОТО, ОСНОВНОТО, И КОЕ - ВТОРИЧНОТО, ако разбила се говорим за ОБЕКТИВНИ РЕШЕНИЯ И АНАЛИЗИ!!! И пониже вече не знам кой с колко акъл е наистина и доколко изобщо вдява, да дам един пример с паралел между ЕС и една училищна паралелка, да кажем започнала от 1-ви клас! Значи имаме ученици в 1-ви клас, те всичките си ходят на училище, правят си домашните, учат си уроците и накрая имат изпити, които определят дали минават в горен клас, или не. Онези, които си изкарват изпитите - преминават, други, които не успяват - оставят да повтарят класа! И така с втори, трети, четвърти клас... АКО ВСИЧКИ УСПЕЯТ ЗАЕДНО, УСПЕХЪТ Е НА ВСИЧКИ, НО АКО НЯКОЙ НЕ УСПЕЕ, ТОЙ Е И НЕГОВ И ПРЕДИ ВСИЧКО НЕГОВ! Особено ако всички останали са положили искренни и упорити усилия да му помогнат, но въпреки всичко не се е получило! Ако някой все още не разбира каква е поуката, за какво точно ставс дума, значи той не принадлежи на Европа на която и да е скорост, дори и най-ниската!

кой поръчва музиката и кой плаща

Виж ся, постарайте се там да превеждате по-точно от английски опорните точки. Щото това "не принадлежи на Европа" е много тъп превод - използва първото значение на "to belong". Много по-правилно е да се използва друго значение на думата - напр. част съм от. А примерът с една училищна паралелка не е удачен. Щото взаимоучителната система е в миналото, а и в никоя паралелка ученици не дават оценки за успеха на съучениците си, при това по определени от самите тях и постоянно променящи се критерии.

мойто си е мое, чуждото е общо

ЕС - на двустранни съюзи и интеграция между 2-3 държави? Ми значи ЕС вече няма да съществува. За какво изобщо ще служи, след като всеки се оправя самостоятелно?

това е евреискоарабски сьуз, атомна бoмба за бьлгария, трябва да вьзродим бьлгария

Коментари - Мини среща за Европа на няколко скорости | Днес.dir.bg

Мини среща за Европа на няколко скорости

Франция и Германия, подкрепяни от Италия и Испания, ще обсъждат възможностите за Европа на няколко скорости на мини среща на върха понеделник вечер.

Обратно в новината

Коментари - Мини среща за Европа на няколко скорости | Днес.dir.bg

Коментари

Ако не са толкова корумпирани политиците на останалите23 държави има лесно решение-обединение срещу ядрото И тогава ще гледаме как летят тировете от близкия изток за германия и минават през космоса тръбите на северен поток

ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕС!!!

Истината е, че България няма от какво да се притеснява. Ако не ни искат, няма проблем ние сме на стратегическо място. Бъдещето се задава от изток, то принадлежи на Русия-Китай. Ще научим и китайците на български.

Да така го правят богатите и силните....

Те на това му се вика ДВОЕН Стандарт!!! Събираме се четирима, шушу-мушу и хоп заека от шапката, месото за нас (понеже сме няки), боба за вас(понеже сте никои).... Време е сега ВСИЧКИ други държави да се обединят и да се направи ИСТИНСКА ЕФ.

Групата е ясна: Турция, Булгаристан, Македония, Албания, Косова и Босня!

Дрън дрън. България е желана от САЩ, Е.С. Руссия и Китай. А Китай не обича мюсюлманите никак.

В задния двор гледат кокошки, прасета, телета. Нашето място къде е ? Който може се спасява, тука ще става по-тегаво.

И за какво ни приеха в ЕССР?Язък за блоковете.Язък за гнусния безкраен преход.Ма й ната ви европедали.Как смятате ще се отрази всичко това на изборите?Щото на мен вече ми е ясно.

Ако спечели ДОСТ, ще се оправим!

Къш, амуджо! Този форум е на българите.

Свърши времето на лъжите, залъгванията и уж добронамереността. Дойде времето на истината, и истината ще ни направи свободни! Но поне "вождовете" ни се налапаха с европейски средства, употребиха ЕС за плашило, докато ни грабят и залъгват в близкото "светло бъдеще"! С какво са по различни от онези преди, бившите комунисти и напреднали социалисти. Ами с нищо, и онези и тези си бият камшика при големия зор, и малката файда. Айде заоглеждайте се към следващите лъжци. Или се научете да си управлявате държавата, без обещания някои да ни оправят за еди колко си дни и години.

Нормално, не може може като мургави сънародници да казваме какво ни е длъжен гарманският данъкоплатец.

"За да не ядосват нито една страна членка, по-специално тези от Източна Европа, които се опасяват, че ще останат образно казано в задната част на европейския влак, лидерите на четирите страни, събиращи се във Версай, няма да направят никакво изявление в края на срещата си..." Някой да добави нещо, а еврогейци????

В името на всеобщото щастие си струва да няма изявление!

Те заради тази политика ЕС ще се разцепи и самоликвидира.Горното заглавие по точно ще бъде не "ЕС на две скорости", а "ЕС на две скорости-предна и задна"

Тия същите,дето ни запратиха за 44 години в комунизма,да си имат обица на ухото и да са гузни.Сега искат пак да ни пратят някъде! КАКВА НАГЛОСТ! Ако не сме ние,отдавна да са ви налазили турците,още преди векове.Заради престъпното си високомерие ние го отнасяхме от комунизма 40 години,докато вие се дондуркахте самодоволно! Срам,бре дърти еврогейове!

С този тон и така повече няма да стане, това и подобна патетика повече не вървят, уверен съм. Идва времето на фактите и трезвия разум и разговор, на база на отказа от лъжи, манипулации, частични и половинчати удобни полуистини и на поемане на реални отговорности от "отговорните хора" в Европа и европейските държави! Този бардак от корумпирани, лъжливи и зависими типове, от които бъка и в ЕС, и в правителства на отделните европейски държави повече не може да продължава! По-добре всеки да е на мястото си, дори и не най-предно и завидно, НО ДА Е ЯСНО ЗАЩО И ДА Е СПРАВЕДЛИВО, и да учавства в справедлива "битка" за по-добро място с ясни и честни правила, отколкото тази мъка и хаос безкрай!

Аха гони те или те подминала старческата.Кротни и си почини. Само наивници смятат ЕС за панация.Слугите не се допускат до господарската къща.Тази роля е отредена на България.

Тъпак, аз дори и не съм и не живея в ЕС от близо четвърт век, което показва колко ти е акълът и колко си адекватен!

Тази тема за Европа на няколко скорости засяга един по принцип много по-широк и дълбок общ и фиософски, но и важен житейски въпрос, с който страшно много се е злоупотребявало и използвано от много популисти, вкл. и в философията на Маркс и трудовете му. А именно - това е въпросът по принцип за равенството, за прословутото равенство между хората, големи групи от хора, общности и държави, народи... И най-голямата злоупотреба и манипулация по тези въпроси започва още от самото начало, в презумцията, че ... ВСИЧКИ ХОРА СМЕ БИЛИ РАВНИ И СМЕ СЕ РАЖДАЛИ РАВНИ!!! Това е абсолютна лъжа и нагла манипулация! НИТО ЕДНО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО, НИТО ЕДИН ЧОВЕК НЕ Е РАВЕН С ДРУГИЯ, С ВСЕКИ ДРУГ!!! НИТО ЕДИН!!!! Обаче вижте от тук какво се получава - след като всички хора НЕ СМЕ И НЕ МОЖЕ ДА СМЕ ПО ПРЕЗУМЦИЯ, ПО ПРАВИЛО РАВНИ - КАТО ПОСТУЛАТ, то за да ни се осигурят (за да имаме, за да получиме, за да сме с) едни и същи, с равни някакви ДОРИ И МИНИМАЛНИ права и свободи, то ... ТОВА ОЗНАЧАВА РЕАЛНО, АКО СЕ ПОЗАМИСЛИ ЧОВЕК ПО СЕРИОЗНО ОТ ТОЗИ ЪГЪЛ, РАЗЛИЧНИТЕ ХОРА ДА ИЗВЪРВЯТ РАЗЛИЧЕН ПЪТ ЗА ДА ПОСТИГНАТ ... ЕДНИ И СЪЩИ, ТЕЗИ МИНИМАЛНИ ПОЗИЦИИ!!! И тъй като с развитието на обществото, технологиите и ръста на БВП, респ. на стандарта се развива и еволюира и разбирането за толерантността и хуманността, то тук става дума за "предоставяне на тази услуга" на ралзичните хора, да бъдат придвижени до ... поне една и съща отправна точка, А ОТ ТАМ ВЕЧЕ ВСЕКИ КОЙ КОЛКО СИ МОЖЕ (И ОТКЪДЕ Е, И С КАКЪВ "БАГАЖ" Е ДОШЪЛ, И В ПБУКВАЛНИЯ, И В ПРЕНОСНИЯ, И В ТРЕТИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА:) )

С две думи, това, което искам да кажа е, че по презумция хората не се раждаме равни, и че ако приемаме, че толерантността е нещо добро, както и балансът (който наблюдаваме и в природата), и че ако наистина сме хора и човеци, ТРЯБВА ДА СЕ ОСИГУРЯТ НЯКАКВИ МИНИМАЛНИ, НО ПОВИШАВАЩИ СЕ С ВРЕМЕТО И НАРАСТВАЩИЯ БВП И СТАНДАРТ НА ЖИВОТ ПРАВА И СВОБОДИ НА ХОРАТА, НА ВСИЧКИ ХОРА, ДОРИ И НАЙ-ОНЕПРАВДАНИТЕ И В ЛОШИ ПОЗИЦИИ, което неизбежно става за наша сметка, за сметка на другите! И ТОВА Е О'К, ТОВА СИ Е НАПЪЛНО В РЕДА НА НЕЩАТА, ЗАЩОТО СМЕ ХОРА И ЧОВЕЦИ! Но тук въпросът е И ДОКОГА МОЖЕ ДА ГО ПРАВИМ ТОВА, И ЗА КАКВИ И КОИ ПРАВА И СВОБОДИ ЗА ДРУГИТЕ, и от коя точка, от кой момент нататък това вече е КАТО ДА ТИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВАТА!!! Особено като там са вече един куп мошеници и перекендета, като политици, управници, банкери, разни измислени и крадливи бизнесмени - едри и не, и каква ли не друга паплач...

Алоу, форумът, я да ви отперя аз едно много просто въпросче, като съзнателно ще подсиля ситуацията, ще я представя в крайности, за да я визуализирам по-ясно. Имаме един клас, един много малък клас или малка група от ученици, да кажем десетина. От тях имаме двама-трима отличници, бързо схващат, учат си уроците, винаги са опрятни, възпитани, културни, интелигентни, любознателни, отзивчиви... След тях имаме 5-6 деца, които също се стараят и си учат макар и да не са чак толкова добри и амбициозни. И докато първите са пълни отличници, на тези деца успехът им се движи между много добър и отличен. И накрая имаме двама, които са ПЪЛЕН КРАХ, ТОТАЛНО РАЗОЧАРОВАНИЕ, ОСОБЕНО ЕДИНИЯТ ОТ ТЯХ! Винаги навъсени, намръщени, крадат, лъжат, псуват, налитат да се бият, не учат изобщо уроците, родителите им или ги няма, или изобщо не се интересуват от тях...вече изглеждат като закоравели престъпници, като човекоподобни...като лузъри и хейтъри! Или друг пример - в едно семейство има две деца, едното винаги мило и засмяно, възпитано и учтиво, любознателно, интелигентно, състрадателно, работливо, услужливо, културано, уважително към всички, и особено към по-възрастните хора, към родителите и учителите си, към съседите, приятелите, винаги и във всичко успешно... А другото - ПЪЛЕН БУРСУК, винаги намръщено и агресивно, гледа накриво на всички и всичко, на целия свят, всички са му виновни, няма респект към никого и към нищо, защото ... НЯМА РЕСПЕКТ И КЪМ САМИЯ СЕБЕ СИ, ПРОСТО ЗАЩОТО И НЕ ЗНАЕ КАКВО Е РЕСПЕКТ! Не учи и не иска да се научи на каквото и да е, за него светът е в два цвята - аз и аверите ми срещу всички и всичко останало, в черно-бяло и истината е в юмруците и физическата сила, в победата на всяка цена, без оглед на средствата, вкл. удари отзад и в гърба, лъжи и манипулации, кражби, рекет, насилие, убийства, ... всичко е позволено и О'К, особено ако не те хванат и видят! Та въпросът ми е прост - ВИЕ КОЯ (ЧИЯ) СКОРОСТ ЩЕ ИЗБЕРЕТЕ?

Изписал си един куп глупости, за да ни обясниш, че гейският съюз се разпада. Ами така кажи бе човек, стига си го усуквал по килифаревски.

Ти ако си тъп и идиот, какъвто очевадно си, видно и от нечленоразделните ти слова, вината не е моя. Написал съм, че каквито са даденостите, такива са, и това какво на нас или някому друг се иска да е и да представи нещата няма значение! А ЕС не се разпада, той просто е този и такъв, какъвто е! След като още при основаването му не очевадно не са премислени, изяснени и защитени основни общи принципи, така ще е!

ЕС разделен : мастърс анд слейвс ! Къде ли ще сме НИЕ !

... и на България се падна "задната" скорост ...

а си я избра. Докато другите действаха, българина си бърка по всички дупки и чака да го оправят

Духаме супата отвсякъде.Големите ще се отделят в свой съюз, а за нас ще остане само разбитата икономика, чуждите продукти и корупцията.Направо ставаме блато с Европа на няколко скорости, досега единствените свежи пари бяха от фондове и емигранти, секнат ли и те чао чао.

Не брат!Не чак отвсякъде!Можем да ги хванем на мита и такси по границата.И супата им ще стане непродаваема у нас.Само да не е мин.-председател Бокото,че няма топки.

пазар и можеш да влияеш - въшльо

Е, къде са НПО сега да кажат ние на каква скорост, ще сме. Нали постоянно ни убеждавахте, че всички заедно, ще вървим напред, за да достигнем единен стандарт на живот, а що, ще стане тя. Едно знам аз, че сит на гладен не вярва. Когато говорите, и пишете нещо поне се постарайте да го отразявате точно, а не да въвеждате в заблуда по малко информираните хора само и само да защитавате чужди интереси срещу заплащане. Алал да са Ви 30 сребърника. Да му мислят тези, които са Ви вярвали безрезервно в това, което говорите, но то не служи за просперитета на България. Нищо чудно на нашите мигранти да им се ограничи достъпа, и до други държави от ЕС особено в тези, които исак да се обособят в отделна групичка на избраните, а другите кучета ги яли или да служат, като лакей обслужвайки по висшите интереси на богатите. Нашите управници въобще не ги е еня, а само гледат техните търбуси да са пълни, а народа по кофите за боклук да рови, но и там вече няма нищо. А сега гласувайте за тези, които Ви баламосват, но истината е една, че в момента трябва да се избере по малкото зло, докато не дойде нещо по добро, но без борба няма да мине.....

Ти зи голям наивник , бе драги !

Така ЕС не може да продължава. Очертаха се двете тенденции, които се оказаха несъвместими. Едната е близо до Германия и Меркел, другата е до Орбан и Вишеградската четворка. ЕС както мнозина предвиждаха, ще се разпадне и ще се сформират най-малко два нови регионални съюза около тях и с техните идеологии! Ние дали ще сме в групата на Вишеградската четворка или в буферната зона между нея и Турция, ще видим!

Третата е размяна на територии, Част от Южна Албания идва към България а част от северна БЮРМ отива към Косово и Албания. Италия България ферибот до Русия и накрая Китай. Това е Южния път на Коприната.

те това ще е Европа на две скорости - едни ще правят мини срещи, за други ще има глобални последици. По-скоро вън оттам!

Вижте, понеже виждам, че някои наистина сериозно спорят и се палят по темата и им се връзват на политици и управници, дори и на най-високо ниво в Европа и ЕС - истината е, че в Европа ДЪРЖАВИТЕ СА СИ НА НЯКОЛКО, НА РАЗЛИЧНИ СКОРОСТИ! И това дали няколко тикви са се събрали да го решат и да приемат да отразят реалността такава, каквато е, или не си е техен проблем, ОТ ТОВА ЕВРОПА НЯМА ТЕПЪРВА ДА СТАВА НА НЯКОЛКО СКОРОСТИ, ЗАЩОТО ТЯ СИ Е, И ВИНАГИ Е БИЛА! Да не забравяме, все пак, че България изобщо не отговаряше на критериите за приемане в ЕС още от самото начало, и слава богу че в Европа взеха политическо решение да ни приемат, може би като малка политическа компенсация, че на времето са ни предоставили на азиатските сатрапи - Сталин и руската "сфера на влияние"...

българските политици да прочетат коментарите във форума. Ако някой си мисли да продължава с лакърдиите...да има да взима. Ние сме в ЕС,това е нашето разумно решение, НО ние не сме безгласни букви и трябва да търсим единомишленици в ситуацияна която се очертава. Надявам се да се намери един друг ..6-ти вариант предложен и приет от всички. Това за да се движим на скорости е паническо бягство от идеята за ЕС и в разрез с подписаните договори.

нашите не само не четат, те и не мислят и хич не им пука. ЕС се провали като политическо обединение и няма как да е иначе, след като страните имат различни интереси и възможности. Затова трябва да Европа да се върне към първоначалната идея за общ пазар и толкоз! А не да нареждат от Брюксел колко бежанци, какви санкции и прочее тоталитарни безумия. Свободен пазар, но във всичко, включително пазара на труда. Ако някой иска да търгува с Танганайка - да го прави. А не регулации, от които страдат едни, а се облажават други.

Има нещо, което е важно според мен да се разбере от всички българи, особено които тепърва са решили да напуснат България и да емигрират! Особено младите българи! Ако сте решили да емигрирате на Запад, НЕ ГО ПРАВЕТЕ НЕПРЕМЕННО И САМО ЗА ДА НАПРАВИТЕ ПАРИ ИЛИ МНОГО ПАРИ, НЕ НЕПРЕМЕННО ДОРИ И ЗА ДА НАПРАВИТЕ КАРИЕРА САМО... въпреки че и това не е зле и е напълно разбираемо, и доста хора така са тръгнали и успяли да постигнат каквото са искали... Но мен ако ме питате, ако тръгнете да напускате България и да емигрирате, НАПРАВЕТЕ ГО ПРЕДИ ВСИЧКИ, И В ДЪЛГОСРОЧЕН АСПЕКТ, КАТО СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ ПРОСТО ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА ЖИВЕТЕ НОРМАЛНО! Като хора, достойно, без да ви се налага да се правите на маймуни или да се разправяте непременно с кретени и идиоти! И дори без да ви се налага да знаете непременно кои са политиците и управниците ви, защото те всичките малко или много са корумпирани и нефелни, но просто в България повече не се издържа, дъното твърдо е ударено, и няма никакво съмнение, ПО-ДОЛУ ОТ ТОВА НЯМА И НЕ МОЖЕ!!!

Песимистът казал по повод на ситуацията в България: "По-лошо от това не може!" А оптимистът отговорил: "Може, може!". Може да сме ударили дъното, но усърдно копаем надолу, след като ГЕРБ и БСП водят в проучванията за изборните резултати на 26 март.

Питам се къде започва нашата (и моята лична) толерантност НА ДУМИ И В И ПРЕД ОБЩЕСТВОТО, вкл. и с изискванията и оценките си към ДРУГИТЕ, към ЧУЖДАТА ТОЛЕРАНТНОСТ (и нетолерантност), И КЪДЕ - МОЯТА ЛИЧНА И В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!! Което, честно казано, е СВЪСЕМ ДРУГА БИРА!!! Аз се имам за много толерантен човек, но дали ще ми стане приятно и ще приема окъсан и беден човек, безработен и бездомник, който е на прага на къщата ми? Да го поканя, да го нахраня, да му дам да се изкъпе и почине на спокойствие??? Ние сме много критични и взискателни към другите и традиционно много щедри и разбиращи към собствените ни слабости и грешки... Както например Мекрел на времето покани с лека ръка всички бежанци в Европа, И ДОРИ УПРЕКНА ОНЕЗИ ХОРА И ДЪРЖАВИ, ПРЕДИМНО ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА, ЧЕ ... НЕ БИЛИ ДОСТАТЪЧНО ТОЛЕРАНТНИ, ЗАЩОТО НЕ ПРИЕМАЛИ С РАДОСТ (ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА) ХОРА, БЕЖАНЦИ И ДРУГИ, КОИТО ... НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ОЧЕВИДНО ДА ПРИЕМАТ КАКТО ТРЯБВА!!! И медии и пишман-коментатори (като например Иван Кръстев) се втурнаха да се прехлсват по голямата човечност и толерантност на Меркел и нашата черна неблагодарност и диващина като контраст, например! Да се пита човек кой наистина е дивака и умственото недоразумение всъщност тук и в тази ситуация:) Но Меркел не си спомням ДА Е ПРИЕЛА ЛИЧНО В КЪЩАТА ЛИ, В ЛИЧНИЯ Й ДОМ ДОИ И ЕДИН, ДА НЕ КАЖЕМ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ БЕЖАНЦИ нали!

ще вземат решенията, други ще ги изпълняват. Ние разбира се сме откъм женската страна. ЗАВЪРШЕН КОЛОНИАЛЕН МОДЕЛ В КОЙТО НЕ БИВА ДА УЧАСТВАМЕ!

видеоклиповете на tatar-kazan -изгледайте като искате дави зачитат--върнете се при братята си---учете истински български

Къде я Европа на РАВНОПОСТАВЕНИТЕ ДЪРЖАВИ?? ЗАЩО ГЕРМАНИЯ ПРАВИ ОПИТ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ТОВА ЗА КОЕТО НАВРЕМЕТО ВОЮВА ХИТЛЕР? НИЕ КАКЪВ ЩЕ ГО ДИРИМ В ТОВА РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ? ЩЕ НИ ОТНЕМАТ ПРАВОТО НА СВОБОДНО ПРЕДВИЖВАНЕ , ПРАВОТО НА ГЛАС ПРИ РЕШАВАНЕ НА ВАЖНИ ЗА СТРАНАТА НИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ, ЩЕ НИ ПРЕВЪРНАТ В КОЛОНИЯ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ!! За това ли сме влезли в този съюз?? Време е даго напуснем!! Като искат да си плащат здрави цени за тока и газта, да се договарят с една НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА , а не с едно компрадорско правителство, което още не е излъчило представляващият държавата ни ЕВРОКОМИСАР!

Когато ни приемаха в ЕС ние изпълнявахме техните условия и подписахме догорор за присъединяване. Как е възможно да се събират тайно няколко държави от ядрото и да искат да поставят условия на останалите,различни от подписаните договори? Как ще се вземе решението? Кой определя правилата и гласуването за вземането на такова решение? Ако останалите не са съгласни какво се случва?

Езък за Соломон и дето рева

Още от времето на Борис -когато той избива народа си --за да приеме чужд език написан отвън и обслужващ чужди интереси --населението тук е загубило право да има глас в световните дела --защото епревърнато в лизачи-подмазвачи за всяка власт И Борис го прави за властта си --лишава народа си от минало и споделя властта с всякакви врагове Напишете в гугала -tatar-kazan --и чуйте истинския автентичен български език--вижте хора с запазено минало и чест --вижте кое ви е откраднато --стига сте казвали -честе славяни мелези изкуствено създадени сте вие и Европа за вас е много както сте се отказали тогава от всичко автентично българско--и се га щесе откажете от каквото ви кажат--айде марш даси учите английския

Ми заминавай си в Казан, столицата на Татарстан. Там ти е мястото, щом се чувстваш не европеец.

Автентично българският-ТАТАРСТАН-както е съвременно дасе нарича---като икономика е много над колониална дунавска българия--имат Президент--правят камиони КАМАЗ ---богати са--малко не стигна да обевят самостоятелна държава

Грешиш, Дунавският български е най-старият протобългарски, защото българите тръгват от Балканите като пелазки на гръцки а иначе са Белазки и се връщат отново, първо при северното причерноморие а след това и на юг от дунава. Нашият език е пратракийски. Само на съвременен български може да се преведат смислено текстове от времето на траките. А те са в основата на Европейската култура. Гърците идват по късно от Африка. Те и днес крадат наши традиции. Мартеницата видете ли била гръцка. Да ама не!

Ми ся, то ЕСССР и без това е тотално лицемерна организация с двойни стандарти. Напр.: - Франция и Италия с години не спазват правилата на еврозоната, но ЕСССР непрекъснато им признава "изключения" - Дори не Германия, а някаква Меркел кани "който иска да дойде", а после "всички трябва да сме солидарни" и да ги приемаме - уж всички сме равноправни, ама ако не сте съгласни с нещо, ние ще ви наложим нашето мнение... Ай сиктир бе! После ще ми разправяте, че в СИВ било кофти. Ми съвсем същото си беше!

Тия от Франция и Германия как си противоречат. Преди говореха за равенство във всяко едно отношение в ЕС, когато ние влизахме и т.н. свобода движение работа, а сега сами плюят на собствените си правила. И си погазват собствените закони които държаха толкова много години ЕС стабилен и единен! Направят ли съюза на различни скорости това ще бъде краят му. За радост на американците и англичаните...

Направят ли Европа на различни скорости, ще си останат само германия, италия, испания и франция. Оня ден четворката Полша-Чехия-Унгария-Словакия казаха че са против Европа на няколко скорости и че това ще доведе до края на ЕС. Те категорично ще напуснат ЕС ако ЕС стане на няколко скорости. Прибалтийските републики също ще напуснат. Както и ние, румъния, гърция , кипър, хърватия. От 28 страни поне 20 ще напуснат съюза който ще доведе до разпадането му.

да ни върнат козлодуиските блокове , да направят фабрики и заводи които фалираха за да купуваме техните стоки , да направят южен поток , да ни освободят да произвеждаме и продаваме където си искаме !!! само че има 1 проблем ... кои ще работи ... мутрите , циганите или бате ви боико и компани :)))

идват избори, стегнете се, вместо де се оплаквате като бабички вьв феиса

Тия вече са ни отсвирили, какви са тези срещи на избрани? Решенията се вземат от Германия и купени евробюрократи. И при таз ми ти печална картинка ние ще се наведем още повече и ще напираме за еврозоната? Членството ни в ЕС и все по-голямото ни увътряне в него все повече заприличва на национално предателство! От опит знам, че винаги са ни мислели за втора ръка хора, но сега си го казват недвусмислено. Какво ли ни чака по-нататък - лагери?

богатия, охолен Рим и бедните варварски провинции, да ама на варварите им писнало и направили Рим на пух и прах

странно защо швеицарuя не се бърка в тези далавери ... нали и тя е малка страна :)

Ничията земя не я пипа никой, късметлии са били да получат статута на такава.

елементарно, само че идеите са платени

Това е същото като да ни наложат санкции без причина!

До колкото разбрах, ние оставаме в последните няколко вагона на европейският влак. Само не мога да разбера, защо и как те могат да се движат с по бавна скорост. Не би ли трябвало да е точно обратното - ние да се движим с по бързи догонващи темпове. Или аз нещо не ги разбирам тия работи.

всички вагони се движат с еднаква скорост, но първите са луксозни, а последните конски

Ами не е практично всички да изчакват куците и сакатите и това да определя темпото на движение, така ще има и по-малко ресурс за помощ на куците и сакатите. Източна Европа - особено БГ - е осакатена за още поне ено поколение напред, все още куцука това от съветската ера, след това ще закуцука малко по-бързо това от постсъветската и така, от днес за утре ако можеше да се промениш да си се променил досега 100 пъти.

Аха, ми тогава, това е друг влак. А България не е част от ЕС.

А вие ще се съгластни ли на вашата трапеза да се настани човек който цял живот е мързелувал и е краднал от вас.

в Бг се мързелува през последните тридесет години, защото няма къде да се работи, преди се бачкаше яко

Всички бяха принудени да крадат, лъжецо. Кой от завода, кой от текезето - всеки крадеше, за да оцелее с 80 лева заплата или 30 лева пенсия.

И кой е в ролята на крадеца- развиващите се икономики на база ограничаване производството в по-слабите такива, подхвърляйки трохи на продажни политици да осъществят плановете предсрочно? Или пък същите тези "бавноразвиващи" се икономики, които не могат да реализират дори печеливши енергийни проекти, продаващи природните си богатства по-евтино и от африканците? Кой е крадеца, еврогеецо?

Айде поредната доза грак, това орките от тролефермата на кремълския Саурон почивка не знаете ей. Щото извън ЕС в БГ някога се е живяло и наполовина толкова добре колкото сега и щото руснаците като са извън ЕС мизерстват по комуналните квартири и които могат да се преселят тук го правят на мига щом могат, затова е толкова лош тоя ЕС. Докато има общ пазар и свободно движение всичко е наред, оттам нататък кой как ще се оправя си е негова лична работа.

си живеехме екстра и никой не се е съмнявал, че сме европейци

Лъжеш. Живееше се ЗЛЕ, затова и такива като мене бягаха на запад. Сега що не бягате на изток както аз можах да избягам на запад, хем сега са ви отворенои границите та не е и нужно да бягате. Жалки хленчари лъжци сте, затова.

Ясно е, че тая простотия я измислиха заради мързеливите и крадливи българи, така че ще има само две скорости: 26 държави на четвърта, а България - на задна.

Брюкселските некадърници,се опитват да прехвърлят грешните си политически решение върху страните от Източна Еврапа....и така да се спасят от гнева на собствените си избиратели. Това нито е европейско,нито говори за ценности.

Ние, руските и червените тролове от много години, от десетилетия бабуваме за края и фалита на Америка, на Съединените Американски Щати! А то вместо те да се сринат, взеха че се създадоха Европейски Съединени Щати, ЕС! Та сега вече бабуваме и се молиме за краха не на един, а на два съюза, където стане, ако може да стане, щото на главатаря ни Путин му се вдига много кръвното само като се сети за това...

Аз не съм политик и управленец, или кандидат за такъв, така че мога да си позволя да споделя точно какво мисля по въпроса без заобикалки и завоалиране. Неведнъж съм се зачудвал и тук, публично, тези горе, в управлението на държавите, особено големите, в Европа и е ЕС (и не само, и в САЩ например) наистина ли им толкова елементарни и несхващащи типове на подобни високо отговорни постове, че и да спорят сериозно и пред хората, публично да обявяват спорните и разглежданите "сериозни" въпроси и проблеми! ДАЛИ ДА ИМАЛО ЕВРОПА НА НЯКОЛКО СКОРОСТИ, ИЛИ НЕ!?!?! Абе господа умници и велики експерти и специалисти, я най-напред си отговорете на въпроса ДАЛИ РЕШЕНИЯТА ВИ СА ПЪРВИЧНИ, ИЛИ ... РЕАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА И ОБЕКТИВНАТА РЕАЛНОСТ!?!?! КОЕ Е ПЪРВИЧНОТО, ОСНОВНОТО, И КОЕ - ВТОРИЧНОТО, ако разбила се говорим за ОБЕКТИВНИ РЕШЕНИЯ И АНАЛИЗИ!!! И пониже вече не знам кой с колко акъл е наистина и доколко изобщо вдява, да дам един пример с паралел между ЕС и една училищна паралелка, да кажем започнала от 1-ви клас! Значи имаме ученици в 1-ви клас, те всичките си ходят на училище, правят си домашните, учат си уроците и накрая имат изпити, които определят дали минават в горен клас, или не. Онези, които си изкарват изпитите - преминават, други, които не успяват - оставят да повтарят класа! И така с втори, трети, четвърти клас... АКО ВСИЧКИ УСПЕЯТ ЗАЕДНО, УСПЕХЪТ Е НА ВСИЧКИ, НО АКО НЯКОЙ НЕ УСПЕЕ, ТОЙ Е И НЕГОВ И ПРЕДИ ВСИЧКО НЕГОВ! Особено ако всички останали са положили искренни и упорити усилия да му помогнат, но въпреки всичко не се е получило! Ако някой все още не разбира каква е поуката, за какво точно ставс дума, значи той не принадлежи на Европа на която и да е скорост, дори и най-ниската!

кой поръчва музиката и кой плаща

Виж ся, постарайте се там да превеждате по-точно от английски опорните точки. Щото това "не принадлежи на Европа" е много тъп превод - използва първото значение на "to belong". Много по-правилно е да се използва друго значение на думата - напр. част съм от. А примерът с една училищна паралелка не е удачен. Щото взаимоучителната система е в миналото, а и в никоя паралелка ученици не дават оценки за успеха на съучениците си, при това по определени от самите тях и постоянно променящи се критерии.

мойто си е мое, чуждото е общо

ЕС - на двустранни съюзи и интеграция между 2-3 държави? Ми значи ЕС вече няма да съществува. За какво изобщо ще служи, след като всеки се оправя самостоятелно?

това е евреискоарабски сьуз, атомна бoмба за бьлгария, трябва да вьзродим бьлгария