Рахой уволни каталунския премиер и неговото правителство

Испанският министър-председател Мариано Рахой уволни правителството на каталунския премиер Карлес Пучдемон и свиква регионални избори на 21 декември.

Обратно в новината

Коментари - Рахой уволни каталунския премиер и неговото правителство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рахой уволнил правителството на Пучдемон а Рахой дали разбра, че преди това каталунския премиер и парламента уволниха самия Рахой и той вече не им е никакъв, щото Каталуня не е част от Испания?!

Испания трябва да ОСЪДИ тоя Пучдемон и останалите предатели, обявили отделяне от държавата... Тия каталунци са някакви мижитурки. Мислят се за голяма работа, обаче нямат дори армия, която да ги защити от Арабите, които два пъти взривяваха бомби... Ако Хората в Каталуния бяха такива комплексари и мижитурки като тоя Пучдемон, щяха да си останат в областта преди 800 г, и нямаше да освободят цяла Испания от Арабско робство.

Испания да вземе да опита да ОСЪДИ Пучдемон в Хага, да видим дали ще успее... щото преди 7 години съдът там каза, че "едностранното обявяване на независимост не противоречи на международното право".

На някой да му се ходи на екскурзия в Барселона? Хайде, че свършиха местата :))

Дори и да оставят Каталония в Испания, след този референдум, тя ще бъде като кръпка върху стари панталони. Нали знаете каква е в края на краищата съдбата на старите панталони? - На боклука!

Как е възможно Rахой да уволнява премиер на една независима република

И тоя си мисли че е направил нещо след като каталунците го отсвириха барабар с всички около него. Как не проумяхте че не ви искат???Как не проумяхте че насила хубост не става??Как не се засрамихте поне малко след като плямпате за демокрация а окървавихте едно демократично нещо като референдум???

Да ги ударим от НАТО с обеднен уран и бял фосфор! Ама първо телевизията им, за да не ни снимат зверствата, като в Югославия.

Може би разумното решение беше да се подкрепи референдум от централните власти с праг на решение от 2/3 от всички гласували. След като има толкова много поддръжници на оставането в Испания, референдумът щеше да е в тяхна полза, а националистите щяха да са удволетворени, че е имало такъв. Ако пък 2/3 от населението иска независимост - какво да държиш такава провинция в държавата. По-добре я пусни да "разцъфтява" и бъди приятел с нея.

ти ако имаш фирма в които управителя ти прави мръсно ще я изоставиш ли. налял си 20 милиона лева и заради трима човека трябва да я подариш

Фирмата е моя собственост. Тя е купена, наследена или придобита по някакъв начин от мен. Ако някой иска независимост от мен - може да отиде да работи в друга фирма. Териториите са друго нещо - там има народи и те са част от някаква държава. Държавите (чисто теоретично) са собственост на народите си. Ако някой народ иска да напусне държавата и има демокрация е добре да се постъпи както съм описал по-горе. Ако държавите не са собственост на народите си - това се нарича робство и тогава няма какво да коментираме...

Сепаратистите са експанзивни и не могат да се примирят, че са малцинство спрямо искащите оставане. Затова искат ескалация, промяна на ситуацията вкарване на всички каталунци в обща беда , в необичайна , екстремна ситуация, за да принудят останалите каталунци да мислят не свободно и спокойно , а под натиск и екстремно , при условията свой - враг и да ги манипулират на база обща беда, общ враг, т.е. да не им оставят място за свободно действие и мисъл , а по текущи екстремни събития, които сепаратистите създават и диктуват действията на останалите, да ги въвлекат в плановете си. Това е типичен сепаратистки екстремизъм, не случайно сериозните хора , които са наясно и парите бягат. А последиците ще са за всички..

Пучдемон, демонът на испанския монархо-фашизъм.

Така ли ти казаха да напишеш от централата ?

Тоя ЗАПАДНАЛ НАРКОМАН не е играе вече. Приберете го в лудницата-взе да се мисли за Сталин.

Каталуния сформира ли вече армия? Кога започва шоуто? Приготвили сме пуканките.

Крал Фелипе шести ще е последния испански крал

Тези "българи", които днес така пламенно поддържат "териториалната цЕлост на кралство Испания, без съмнение са потомци на същите онези, които преди някое време също така пламенно са поддържали и териториалната цялост на Османската Империя, за щастие обаче в Каталуния "протестна мрежа" и "десни проекти" явно не виреят....

рашофилистик, Каталуния е точно проект на Сорос. Прочети в мрежата анализа на русофила Боян Чуков , за да се убедиш.

Само един или една ,все едно,голям глупак може да прави подобна аналогия. Всеки народ трябва да защитава териториалната цялост на родината си. Българите не са османци. Иди и се обеси!

Южна Осетия вече призна самоятелността на Каталуня

Оттам дойде първата руска лястовичка да цепи Каталуния.

Каталуня не се жепи, точно обратно. Цепи се нещо друго, вонящо и разпадащо се

Рецептата за референдума беше Косово. След Косово всеки има право да иска самостоятелност след референдум. Испанските закони в тази област са от мрачното време на Франко и са далеч от европейската демокрация. За разлика от Каталуния по света има много угнетени народи които също ли не заслужават самостоятелност? Едно международно правило трябва да важи за всички!!!

е друга - "Нам нужно, мы эго забрали".

само за сведение до сега Каталуния е напусната от почти 1430 фирми две от наѝ големите банки на областа и страната . хора запознати със транспорта на страната знаят че през Каталуня преминават над 2300 камиона със зеленчуци на ден освем другите товари .всичко това са пари които ще секнат само защото на някои си иска ''свобода'' без да знае че я има. мислите ли какво ще стане ако на основните пътища на входа на областа потроят митници това означава веднага да се насочат почти всички към Ирун /паис баско/ и тогава огромните магистрали ще станат ненужни даже на каталунците. играта която започна предишното ръководсво на областа е необмислена авантюра и едно много краѝно решение а за мен всички краѝни решения са наѝ малкото глупавии понякого водят тежки последствия след себе си

на това му викат изнудване - принуда да играеш по свирката им - така де демокрация

почти 100000 некаталунци останаха без работа в Каталуния и трябва да се прибират по родните места.

Каталунците не искат мадридски крал и мадридско управление. Искат своя република.

да искат..Щото досега са били на гроздобер и не са наясно какво искат.

нали така.

Като нищо може да започне война както през 1937-39 години.

Pусия, не им наложи "контра санкции" Hали???? Tя, им "подари" рецепта за референдуми/модела Kрим)... Mирни, "демократични", без жертви!!!;)) хахаха гоуема врътка им направи!!хихихихих...

Каталуня има свой език, свой химн и свое знаме, различни от Мадрид. Има развита икономика, работливи хора и прекрасна природа. Каталунците са експлоатирани от Мадрид, дават 20% приходи в държавната ХАЗНА, а получават обратно 8%. КАТАЛУНЦИ ИМАТ ВСИЧКИ ОСНОВАНИЯ ДА ИСКАТ СУВЕРЕНИТЕТ

- плюят на Конституцията, която са подписали.

как се пишат Конституции!Разпъваш една палатка в градинката пред Парламента и докато не стане на твоята, квичиш на умряло....!

Има един лаф от филма синята лампа /разходка с мустанг/ "ей тъй гледа гонче га се блъсне у дърво"И Рахойчо гледа тъй!!!

Демокрацията е сопа със стелт покритие !

....когато някои обяви независимост ....смятате ли че го интересува "уволнението " ?!....с независимостта каталунците парви са "уволнили " испанското правителство !!!

Бай-Хой до Ра-Хой: Дерзай, адаш!

бунтове в държавна администрация не могат да се третират само с уволвение. трябва да се прилагат наказателни мерки според законите. всяка грешка в държавна администрация влияе отрицателно на нас и нашия бизнес като граждани, нашите семежства т.е. ние сме минимум финансово ущетени, да не кажа ограбени дори, ако разглеждаме некадърнистите в управлението на българия от 19ч5 година до около 1990, например. дуржавна администрация не е място за упражнение по политика на партиини другари.

ти си Ущетен и без тия бунтове...Защото въпреки "некадърностите в управлението" от 1945 до 1990 год, например, в България беше построено толкова много, че сегашните "кадърни" управления все още не могат да го съборят вече 28 години....!

КАКТО НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ХРАНИМ НАШИТЕ РОМИ,ТАКА И КАТАЛУНЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ИЗДЪРЖАТ КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО И МЪРЗЕЛИВИТЕ ОТ ИСПАНИЯ!ТОВА Е ИСТИНАТА!!!

Този РАХОЙ да не е братовчед на ПОРОШЕНКО?

На путя е братовчед

Мой братчед е, една фамилия носим - Хой

Може би и нашето "царче" има пръст в цялата далавера за да се запази кликата на кралските династии. А между другото какво става с баба Бети че нещо не се чува напоследък.

Фашиста Рахой уволни каталунския премиер и неговото правителство и на никой не му пука!

Рахой първо да види как той е спечелил изборите при положение,че никой не го харесва и тлее недоволство в Испания от неговото управление,а после да уволнява реално избран президент на автономия.

Един /Пуч/демон броди из Европа

Тези "българи", които днес така пламенно поддържат "териториалната цЕлост на кралство Испания, без съмнение са потомци на същите онези, които преди някое време също така пламенно са поддържали и териториалната цялост на Османската Империя, за щастие обаче в Каталуния "протестна мрежа" и "десни проекти" явно не виреят....

Тогава всичко беше нормално,нали отрепки?! На 21 май 2006 г. в Черна гора провежда референдум за независимост от Сърбия и Черна гора, в който 55% от участвалите гласоподаватели гласуват за независимост на републиката. На 3 юни 2006 г. черногорският парламент обявява официално независимостта на страната. На 28 юни 2006 г. Черна гора става 192-рият член на ООН. [5]

При тези избори най-вероятно ще се опитат да намерят удобния купен каталунски коч, който да поведе стадото натам, накъдето му посочат. Ще му осигурят двама васали, които да поддакват на това, което той прави и вътрешния преврат е готов. Дали ще стане или е вече късно. Навремето у нас направиха точно така. Продажният коч беше луканов, а поддакващите лилов и джуров и младенов. Превратът беше скалъпен, народът обран от комунистическата върхушка и до днес не можем да се отървем от наглеци управляващи, които ни грабят, глад и мизеерия.

Шило

Дали ще има, това е въпроса, все пак трябва някой да ги организира, да осигури комисии, помещения , списъци и т.н. Освен, ако не направят "изнесен" в Мадрид вот.

Това е целта. Сега ще се назначат управляващи на правителството,общините, полицията в Каталуния от Мадрид.Те ще проведат изборите,и ще спечелят удобни на Мадрид политици. Напълно" демократична" евросхема изпробвана навсякъде.

обратно в братска Русия без да се изпъчи гордо в БарЦелона.

В Каталуния "протестна мрежа" и "десни проекти" явно не виреят....

само хибридна мрежа с червени знамена вирее.

Рахой уволнява премиер на чужда държава. Явно е изперкал.

Мислите като за Донбас... Била чужда държава. Досега къде е била.

Рахой е безнадеждно закъснвял. Тези мерки е трябвало да предприеме преди 1 година. Просто да направи необходимите смени. Сега трябва вече да приложи сила. Извънредни избори няма да помогнат. Каталуния трябва с военна сила трябва да бъде заставена да не излиза от Испания, иначе и за това може да стане късно.

Шило

Коко, а каталонците какво ще правят, като се употребява сила срещу тях? Ще си кротуват ли? А какви ще са последиците и какво ще е поведението на Европата спрямо всичко това? Да намесиш военни срещу цивилни...Друг е въпросът, доколко униформените ще тръгнат срещу жени и деца.

1. Каталунците предполагам не са масово въоръжени, за да излязят и да се бият с оръжие в ръка. Хората няма оръжие. Може да се вдигне само местната полиция и войска, ако имат такава. 2. В Европа ще си мълчат лицемерно, дори може да помогнет финансово на централното правитество и да обявят проблема за чисто вътрешен. 3. Войниците на правителството може и да стрелят срещу цивилни. Зависи от състава на изпратените войски. Ти как мислиш, ако турция примерно изпрати войска да потушава бунт в одрин, дали няма да изпрати анадолци или кюрди.

Дано не стига до там-униформени срещу жени и деца.Въпреки,че в създалата се криза,не е невъзможно.И понеже в Испания имат традиции,взаимствани от Коридата и Историята,ще тръгнат като стой та гледай. Решението е командировка на ген.д-р Геройко,който да им оправи кашата.После отново си го връщаме,като испански национален герой.И го пращаме в любимите Западни Балкани,защото Косово,Босна и Херцоговина,не са по-цвете.А ние си живеем остатъка от живота.

Шило

Въобще, силата е предложение на примитивно мислещите.

Това може и така да е, но не помните ли Югославия от 1999 г. - война и разруха, но с обратната цел, да я разпаднат. И то в централна европа. Примитивно мислене или не - целта оправдава средствата и когато предприетите мерки се окажат неефективни, използванеито средства ескалира.

ШАЦО, Пишеш неподготвен. За да манипулираш, трябва да си умен. Банки напускали Каталуния, голям глад ги чака. Шацо, банките са при парите и голямата икономика - в Каталуния. Отделянето на Каталуния не е добро за двете страни и ЕС, но виновен е Мдрид и изперкалия му премиер.

обичат спокойствие и сигурност. Та какво може да им предложи Каталония днес, при неясно утре ?

Стига вече с тая Испания че ми бръмна главата. Да си погледнеме в нашия двор какво е положението че зимата настъпва, а газта и парното трябва да се плащат....Нито каталунци, нито испанци ще ни помогнат с парното, тока и газта така че проблемите са си техни....

Шило

Боце бди над нас! Той няма да допусне да ни се случи нищо лошо. Е, това е приспивна песничка, ама добре звучи.

Рахой да уволни и шефовете на Косово!

Закъсня, глупако, те вече не зависят от теб.

50% от каталонците поискаха независимост. 200 млрд. евро дългове на автономната област. Колко независимо ще бъдат, ако ги оставят ?

Дълговете са на Испания, а не на Каталуния, и са 1200 милиарда евро. И в момента, в който каталунците кажат, че няма да плащат своя дял от дълговете на Испания, и още на другия ден Рахой ще обяви банкрут. А доларът ще удари 2 лева.

Шило

Ще направят Пучдемон герой, и съвсем ще затворят вратата за преговоди. Може да кратко да притъпят тези настроения, но след някоя друга година- пак. Трябваше да постъпят като във Великобритания. Противниците на отделянето преобладаваха. Да бяга им казали- добре, направете го и това е. Щяха да кажат "Не" на отделянето и край за дълго време.

Когато посееш ветрове - жънеш бури ! Когато алчно посегнаха на Косово, когато еврогействаха из Украйна, когато грабиха и преяждаха с народите и държавите на Източна Европа, самодоволната, ояла се и самозабравила се европейско-васална върхушка мислеше, че ще е вечна и ненаказуема ! Вижте нещастника на снимката ! Той е като ударен с мокър парцал ... Дори да пратят войски и да потопят в кръв Каталуния (това йезуитите са доказали, че могат) къваво огнище и народ борещ се за независимост в центъра на високомерната блудница Европа ще доведе до връщане в 17-ти 18-ти век (когато е имало такива неща). Следва кървища с баските, които чакат само повод, Северна Ирландия, Фландрия и Валония... ... а след това на еврогейя ще и го начукаме и потърсим отговорност ние,грабените и разорени славяанкси народи ! С гейство и безпринципност не се правят съединени европейски щати ! Обратното броене започна !

уволнете европата! Потопете я! целата! Ако правителство на бг-то не напусне европата и не заработи за Единна Балкански Народна Федерация, то северозапада ще Обяви Независима Северозападна Република България и ще обяви война и на европата и на натото и на оонетото!

Аз познавам Човек,който можемЕ да им изпратим,за да ги уволни всичките. Да стабилизира Каталуния и Испания. Да преодолее кризата. Той е роден в България,Банкя,на 13.6.195х година......

Точно така, но да му вземем еднопосичен билет, щото наглеца ще се върне.

Не можеш да уволниш някой, който ти е казал "баста"! А "обединена Европа" е мит. Ако евро-бюрокрацията вярваше и вършеше това, за което е създаден тоя съюз, нямаше да се стигне до тук.

А Пучдемоня уволни Рахой. А избори за Испански парламент ли ще има? Щото каталунците си имат парламент