Мадрид наложи финансов контрол над Каталуния

Испанското централно правителство наложи контрол над разходите на Каталуния, след като регионалното правителство отказа да дава отчет за тях.

Обратно в новината

Коментари - Мадрид наложи финансов контрол над Каталуния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от референдума се предхожда от раздаване на кифлички

Добре дошли в демокрацията. Искаш референдум за отделяне и не ти дават, излиза че руснаците действат по-демократично с референдума в Крим :)

Аз така и не успях да разбера какво всъщност искат едните испанци от другите испанци?!? Или и там каталунците са като нашите съседи македонци?!? И те ли са преки наследните на някой Александър Македонски?

Ами Каталуния храни цела Испания.

Добре, разбирам. Но това ли е повода някой да иска, да се отделя като друга държава...Мисля, че има нещо повече от това само. До колкото съм прочел и разбрал, каталунците не се смятат за испанци и се чувстват едва ли не като под испанско "иго", което за мен несериозно. И тези каталунци(не политиците им) наистина ли си вярват, че ще станат проспериращ народ на една отделна цъфнала та вързала държава? Май и там измислени патриоти им говорят глупости и те са повярвали...

След няколко дни референдума на кюрдите в ирак ще бъде супер демократичен и законен, а 1 седмица след това в барселона ще бъде недемократичен и незаконен. Еми лицемерие - европейска ценност, какво да се прави.

Онзи ден определихме Русия за заплаха, защото си взела обратно Крим. Малиии какво чудовищно престъпление! Обаче любопитно е, че кримчани нито направиха гражданска война, нито протести, нищо. Хората доволни. И, къде според вас е по мирно тихо и спокойно. В Крим или в Каталуния? Къде е според желанието на народа? При това Русия е хулена като недемократична, а Испания е примерен член на супер хипер ултра демократичния ЕС.

Крим вече е руски, и признаваме ли го или не, трябва да действаме съобразно днешните реалности. Докладът няма да остане без реакция, но не очаквам да стане бързо, Кремъл ще си намери друг повод да ни го върне! Отливът на туристи ни е най-малкият проблем. Например! Очаквам и инсталиране на ракетни комплекси, насочени към България! Очаквам /под влияние на Кремъл/ неприятни изненади от Турция. Руснаците са умни, де факто, ние сме нарушили договора на Берлинския конгрес и сме анексирали Тракия и Южното Черноморие.

каталуня няма пари за пенсии, лекарства, за соцялна деиност, яко са я закъсали, единствено туризъм, за това на рахои не му пука, защото е същата ситуация както в бг-то, опзицията не може да сформира правителство, като боко, два пъти го гонят и три пъти го избират, не е за вярване

Ама какви са тия работи - да гласували хората искат или не искат нещо? Къде си мислят, че се намират? В демократична Европа ли? В Европа винаги имаш право на избор. Стига той да съвпада с избора на управляващите, държани за топките от банкерите и големия бизнес.

Каквото и да ви казват знайте, че става дума за пари, понякога за много пари.

Така е. Каталуния е най-богатата испанска провинция, тя дава повече отколкото взима от държавния бюджет. И финансов контрол може да наложи именно тя на Мадрид, а не обратното. Но това бюрократите в столицата ще го разберат малко по-късно, когато сигналът достигне главния им мозък.

бах ти демокрацията, пращат ти насилствено избежанци в къщата да ги гледаш, ограничават те като искаш да говориш, бият те като не си съгласен с новите реформи .... бах ти демокрацията ....

Аз от кога ви разправям, че Демокрацията е точно толкова мръсна идеология, колкото бяха Комунизма и Нацизма, ама кой ли да ме чуе.... :)))

А за Косово не пискахте толкова,май?

или Чечня

Само дето незнам как ще налагат ''контрол'' на нещо за което не дават отчет???Май централното правителство разбира как ще изпусне мангизите от богатата Каталуния та се чуди с какви идиотщини да накара каталунците да го заобичат...Ега ви демокрацията ега ви еврогейския дебелизъм дето наляво и надясно ртъбите че хората са важни за вас а от всякъде се вижда че по важни и ненаяли се от властващите няма

по тъпашката ти логика и утре Кърджали трябва да може да си организира референдумче, и да си се отцепи ..съвсем 'демократично'! Дтеба в кухата тиква, дтеба.

Ми да се отцепи. София храни цяла България. Един куп паразити по-малко.

Баси тъпата логика, Каталония е автономна област в Испания, а Кърджали - обикновен град в България, каква параноя те гони?

Ама направо сте си оформен тъпак дето повтаря някакви приказки без да разбира какво пише..Баламите умряха бе ''човек'' дето да ти се вържат на глупостите..

А нашите даже са и едни от първите признали република Косово !!!

Като Путин, на стената, има и ГУЛАГ!

К'о речи !?!

.... не е ли най-развитата финансово-икономическа област на Испания?

Vinetou

Когато се разпадаха СССР, Югославия и Чехословакия се говореше за правото на самоопределяне на народите, но във Великобритания, Белгия и Испания тази тема е табу.

Още не са провели референдума а вече ги сполетяха санкциите...

Така и така ще има санкции, поне да си направят референдум! :)

Зорлем хубост не става...

...без пари.