Коментари - Как реагира Европа след решението на Каталуния | dnes.dir.bg
назад

Как реагира Европа след решението на Каталуния

Първи политически реакции след като каталунският парламент обяви испанската автономна област за независима.

Обратно в новината

Коментари - Как реагира Европа след решението на Каталуния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е! Европа да бъде по- внимателна с реакциите си, щото има и Евразия......

Финландия може да признае Каталуния.

кой ли пък ще се съобразява с тебе дъртия кърлеж и кръвопиец

Трай бе содомит !

Шилo

Принципно проблем няма ако станите са 295, но тогава ще е много трудно на бюрокрацията и корупцията в ЕК да виреят. Можеш да се разбереш с 5 държави и да крадеш, но не можеш да се разбереш, или поне ще е извънредно трудно, с 95 държави.

Хайде бойко, кво чакаш и се ослушваш, няма ли да признаеш първи в света и Каталуния! Все се слагаме и ближем гъзове- първи признахме Македония, че и Босна Х, Косово, ами сега кво правим. Още малко щеше да признаеш и ИДИЛ ако ти бяха разпоредили от р.Потомак. Поне вземи от Стоичков българското гражданство защото може да стане каталунец.А Симеонов и Каракачанов да изпратят доброволци- интербрига в Испания като по времето на Франко.

западните политици се надяваха, че с лицимерие и двоен стандарт ще управляват постоянно, да ама не, няма ненаказано зло

Юнкере, като те гледам не пращиш много от акъл, може да се каже, че си тъп като гъз, защото ако беше умен ти и твоите аверчета сега Европа нямаше да е опасно място за живеене и да прилича на КЕНЕФ!

как още не са обявили путин за виновник за референдума в каталуния, както стана за брекзит

Aма, искаше санкциите за Pусия, ???;)) Pусия, не им наложи "контра санкции" Hали???? Tя, им "подари" рецепта за референдуми/модела Kрим)... Mирни, "демократични", без жертви!!!;)) хахаха гоуEма врътка им направи!!хихихихих...

Лъжеш се референдумите ги подари не Путин и Русия, Черна Гора, Босна и Херцоговина, Косово. Така, че ЕС сам се натриса на собствените си рецепти и двоен аршин за оценяване на едни и същи порлитически събития.

Никога не съм бил фен на сърбите. От 1999г.ги уважавам,след съсипията от бомбите с уран.Сега отново излизат със своята си позиция,която е напълно основателна.Къде е разликата между Прищина и Барселона?Принципно? Брутално-САЩ и ЕС дадоха подкрепа на АОК и Тачи-за разлика от Каталуния,терористи,бандити,трафиканти на хора,дрога,оръжие и крадени коли.

Тогава всичко беше нормално,нали отрепки?! На 21 май 2006 г. в Черна гора провежда референдум за независимост от Сърбия и Черна гора, в който 55% от участвалите гласоподаватели гласуват за независимост на републиката. На 3 юни 2006 г. черногорският парламент обявява официално независимостта на страната. На 28 юни 2006 г. Черна гора става 192-рият член на ООН. [5]

Стига вече с тая Испания че ми бръмна главата. Да си погледнеме в нашия двор какво е положението че зимата настъпва, а газта и парното трябва да се плащат....Нито каталунци, нито испанци ще ни помогнат с парното, тока и газта така че проблемите са си техни....

а аз вече съм разделил европата на илядо и нещо си имения за моите барорни, маркизи, графове, херцози,, принцове, царе и крале! остава да ми напраите избори и референдуми за да узаконите моето решение!

... а колко броя да има - 94 и половона ..... сигурно има някаква директива колко броя да са страните членки в Европата - а останалите да духат супата.....

Естествено,че Каталуния няма да бъде призната.В Европейския съюз правата на гейовете и представителите на третия пол,е по-висше право ,от правото на един народ на самоопределение.А гейовете се нуждаят от млади и потентни мъже и затова е нашествието от Сирия,Афганистан и Ирак.Те не подбират,ръгат наред.Но ние обикновените,не можем да достигнем тези висши мисли и чувства у тях.Те са новата аристокрация на Европа,.

JMM®

"Политикът от Южна Осетия, известен с близките си политически отношения с руския президент Владимир Путин, посети тази седмица Барселона с цел установяване на връзки между кръговете на Кремъл и хипотетично независимата Каталония, съобщава испанското издание Ел Паис, като се позовава на твърдения на източници от испанските разузнавателни служби. Дмитрий Медоев, де факто външен министър на частично признатата република Южна Осетия, бе на официално посещение в Каталуния в понеделник и вторник. Тук той се срещна с бизнес лидери и откри офис "за насърчаване на двустранните отношения в областта на хуманитарната помощ и културната сфера", се казва в доклади на руски обществени организации, сред които и Sputnik."

Ами като Дъртия като му е трудно да работи с много държави, нека да прикачим Люксембург към Германия или Франция. Половин милион люксембургски офшоркаджии по-важни ли са от 7 милиона каталунци. При това говорят немскии са си с немски произход, докато каталунския е съвсем различен от испанския

За Косово и Кърджали може, а за Каталуния не?

ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА.

Юнкерчо, а защо не казваш нищо дали искате равенство в ЕС, или ви устройва ние да сме най-бедната страна в ЕС, и по-бедна от много държави по света? Дали щеше да сме по-добре, ако бяхме извън ЕС? Щото след 10 год. членство аз не виждам народа да е по-добре, а напротив-победен

народът не е "победен" само е по-неграмотен.

Победен и по беден са едно и също в случая ! Победителите взимат всичко !

Отново лъсна лицемерието на Запада - Каталония, Косово...

Когато народа реши може да промени всяка конституция защото той (народът) е изворът на властта т.е тя произтича от него.Това се нарича "пряка демокрация".Когато властимащите решът да налаган на народа каквото и да е против волята му та дори и действащ закон това се нарича тоталитаризъм.След като народа на Каталъния не харесва испанската конституция и иска независимост това е негово право и колкото и да не им харесва на испанците трябва да се съобразят.А тези в ЕС нямат никакво право да се месят или да вземат страна.

Тази каталуня сега нито може да се върне доброволно към испания щото ще я е срам от половината си народ ,нито може да бъде независима по 10000 причини. Голям срам ще берат смотаните каталунци. А ако не се отделят ще имат супер много орязана автономия. Тъпи тъпи хралупи

В ЛЬО РАЙХА БАБОЕБЪТ Е ФЮРЕРА И МЕРКЕЛ ХАНЪМ НЕГОВАТА МАЙКА :)))

Щом с Каталуния не може, то и с Крим не може!

Ми с Косово що може ?

Нека да са независими, но да не ни пипат гей-парадите, които провеждаме в Барцелона. Без гей-паради няма евроантлантически ценности. А без евроантлантически ценности няма ЕС.

Не подкрепям Каталуния, ама и тоя Юнкерчо как се изказва като няк' шефче, да не е царчето на ЕС, че ще казва какво иска и какво не иска. Референдумът противоречи на правото, вярно, но какво е правото - някаква норма, около която повечето хора са постигнали съгласие. Ама правото е създадено от хора, значи хора могат да го променят. Колко пъти са се сменяли и закони, и правов ред, и държави са се разпадали, та ЕС ли ще оцелее? Няма строй на този свят, който да е устоял вечно.

Дори Франко не е причинявал такава щета на Каталуния като Пучедемон. Остават дори без автономия , половината икономика се изнася в Испания, оставащата част пред фалит , срив на всички сектори и доходи, нулево доверие, провинция в риск изправена пред стълкновения и вътрешна гражданска война, без ясна перспекива , никой не ги смята за нещо и не смята да поддържа връзка с тях, блокирани от съседи и цяла Европа, настъпваща мизерия при огромен дълг. Кво да коментираме, ни една хубава вест за каталунците.

Да, ама НЕ!!! Каталуния е икономическият мотор в Испания, и е много ясно на мързеливите испански задници какво ще им се случи, ако Каталуния се отцепи!

Ама ти сериозно ли ги пишеш тези тъпотии или някой ти диктува?

Колко ти плащат европедалче да пишеш глупости. За Косово може за Каталуния не може Ходи лижи еврозадници дрогирано човече

Да стане Милошевич от гроба да види как сега американците ще бомбардират Мадрид с бомби от обеднен уран, хихи. Реакцията на Европа в момента не се ли нарича лицемерие?

Слобо , гледай да не изтървеш и Войводина, че натам си тръгнал. Няма сила, която да задържи унгарците да влекат крак с опашкарите и башибозука на Европа.

деер

Т.е. Партията на ЕС каза: член 1....сега разбрахте ли , че всички политици от всички държави се назначават от едно място? Някой да чува ли за Сев.Корея сега? За Африка? ЗА ЮЖНА Америка? Само нагласени новини...

а косово как признахте бе цървулиии ...при това мюсулманско , и пълно с диваци миясто ... или от там идват свежи балкански бъбречета , сърчица за трансплантации от здравият балкански народ ... проклети да сте !

Всички испански и чужди фирми се омитат от каталуня.Всеки жител на великото каталонско царство ще си мечтае някога са му дадат входба виза не само за ЕС ами и за всички други страни.Ще разчитат само на туризъм ама няма един турист да дойде. Апокалипсис.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Пенцио, кой те пита какво искаш или неискаш, ти и твоята шайка разбихте ЕС и го напълнихте с мангали!

Събитията в Каталония са спонсорирани от....Сорос. Това трябва да ни говори много, а именно - според САЩ е дошло времето за разпадането на държавите и превръщането им в региони, контролирани от Брюксел, който от своя страна слуша Америка. Да си спомняте за "Европа на регионите"...Е, това ни чака.

Ти си толкова политолог , колкото Барак Обама е Ескимос ! САЩ дават мило и драго за Обединена Европа , която да командват без проблем ! Само , че Европейците се усетиха и вече един по един им казват - БАСТА ! А тона за песен дойде от Великобритания ...

И за да е по-силна и обединена Европа САЩ накараха Меркел да приеме милиони ислямисти...Пийте си хапчетата, редовно Петров!

Велика Британия сега ще яде попарата,заради разни популисти като Фаранж и подобни ,а и той стана евродепутат благодарение антириториката си срещу българи и румънци!Не е толкова удобно да си изолиран,но иначе имаха право от нужда от реформи в ЕС,а не само меркелизъм!

Виждам, че Сорос ежедневно споделя с теб, ние се чудим откъде толкова акъл и пари , пък тя тайната му проста , взема акъл от шумкарските циганоиди. Разправят , че по съвет на Бай Тошо Циганина, Людмила Врачката и Боковите Бабешки катранджии направил първия милиард.

А Милошевич от гроба да възкреси умрелите от гражданската война !Колко са убитите от сърбите в Косово?Колко са в Босна?Знаеш ли? Случайно да си чувал за моста на р.Дрина,колко са убити за един ден и хвъркени в реката или за Сребреница?Може ли да си толкова прост,след 10 години война да се връща територия?

Поста е за по долния коментар ,дето иска да " връща" Косово на Сърбия!

Ами дъртака на снимката не иска много държави. Значи ще връща и хоро ще играе. А американците ще си махнат терористичната база от Косово и кой откъде е.

Аве , Юнкерчо , Ами като не искаш: ВЪРНИ Косово на Сърбия , ОБЯВИ САНКЦИИ на САЩ за нарушение на международното право И ОСЪДИ Никола Саркози за вероломното нападение над Либия и убиойството БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА на Либийският Държавен ръководител - Муамар Кадафи ! Направи всичко това , и може би ще измиеш няколко процента от ГРЕХА който тегне над ЕвроГейците ! За да Ви повЕрват хората отново обаче , това едва ли ще стигне ...

Крайно време е ЕС да се саморазпусне като паразитна структура, обезличаваща народите и държавите.

Напротив има смисъл в ЕС,много даже,но трябва Брюксел малко повече да се събуди,защото някои събития изпревариха инерцията!Има и пропуски,и там където се пропука , да се преосмисли,като гетата,самоределението и неравнопоставеното раздаване на субсидии!Иначе си е добре!Освен това Юнкер остави проблема с каталунците да се решава вътрешно,не са се месили,а сега подсказва на испанците да не използват сила,т.е. малко да се вразумят!

Прочети се какво си написал и помисли. Има нужда.

Цялата дейност на ЦРУ е насочена към създаване на конфликти и неразбории по света. Най-лошото за Европа е, че конфликтите вече се вкараха в континента - в Украйна, в Испания, бежанците в цяла Европа, намеците за референдуми в Италия и Шотландия. Европа рано или късно, ще бъде запалена тотално. Това е целта на САЩ. Затова за лидери в Европа, са назначени послушни и компрометирани идиоти, готови да продадат и майка си и баща си.

Хубаво,не искаш ЕС с 95 държави,ама както го ръководиш май всяка година ще прибавяш по няколко единици.И внимавайте в Брюксел защото има един термин в ,,смятането,, нарича се прогресия.Ако елитите продължават да се обвиват в пашкула на охолството и да не виждат и чуват нищо от околната среда то много има да броят.

Калмбуре не му обръщай внимание на това педи ПЛЮНКЕР!!!!Той и да иска снеговата тъпотия не може задържа ЕС и със сегашните му членки!!!Виж Англия се откачи и сега шетат в Балканите да попълнят стадото с други овце!!!!!!!!!!!!!!

кой го пита тоя кво иска, смешмик

ПУТИН СЪЩО. А Европа е ясна. РАЗПАДА СЕ.

Каталуния иска да е независима само от Испания,не става въпрос за ЕС!

Ами тя и сега си беше независима. Собствен парламент. Собствена полиция. Собствен език. Свобода. Крива ти е информацията. Този референдум е ИКОНОМИЧЕСКИ. Богата област дава повече данъци от останалите а е алчна и иска да остават повече в Каталуния. Същото може да се каже за Бавария, Ломбардия, Източна Румелия и дори Слънчака. Скоро Слънчака може да иска да се отдели и всички приходи да остават за него. Ама да си стои в Европа (ако може) :)

Ех , не умряха тези мечти и клетви родени от мужишката революция, понеже сте неспособни да сте добре, поне другите и те да са зле. И колко несправдливо се получава , въпреки всичките клетви и усилия другите да са зле , те стават все по-добре , а вие все по-изоставащи. Няма мужишка "справедливост" на този свят за колхозника и ватника.

И как ги преброи 95 държави,че той можел и да брои до 100,но ако можеше и да мисли повече навреме щеше да му е от полза!Все пак е добре,че получи прозрение,като подсказа на испанското правителство да избере " силата на аргумента"!Явно испанското мнозинство не е толкова експертно,щом допуска дълг от близо 100% и автонимиите са недоволни,а и издръжка на кралско семейство,принцове,принцеси и всякакви безработни търтеи!Времената се променят,но бюрокрацията не може да прозре и адаптира!Нито Щотландия,нито Каталония искат да са извън ЕС,но искат да са равноправни като самостоятелни държави на ЕС и не виждам това да е лошо!

Най-вероятно и оптимистично за катлунците Каталуния ще си остане в Испания, само , че без половината си икономика и без 70 процента от доходите на каталунците. Така , поне няма да се оплакват, че дават в бюджета повече от другите, които пък ще приберат каталунския бизнес и за "наказание" ще плащат повече. Така става като избереш да те води селски кмет-стратег, натрапен от анархисти и комунисти за вожд на "консерваторите" , че да върви диалога в "принципната" им коалиция и управление.Рядки тикви.

Г-н Юнкер, Вие може да не искате и да виждате хора с кафяви очи в ЕС - ще им ги избодете ли ?

и аз не искам отявлен лобиист на неплащането на данъци от глобални концерни да е председател на ек, но кой ни пита нас избирателите в набъбналото с либерастка "демокрация" комсомолско ес. полсият пан да говори само от свое име и от името на шайката, незаконно заела властта в ес, която го назначи. аз не съм го избирал по никакъв начин за да ме представлява по какъвто и да е начин. ясно до тук?

Kато чета, изброени много държави които "Hе подкрепяли" отцепването на Kаталуния???? A какво, "подкрепяха" като разцепиха югославия, и се изтрепаха хиляди мирни граждани, които си живееха от векове, съвместно и мирно макар и с други религии??? HO, и тези, които не подкрепят, умират от страх, защото и в техните държави има какво да се "цепи и отделя"!!! 3а това, веднага отговориха с HE. !!;))

Много лъжеш,бе?Никоя държава от Югославия не е искала да е там,командвана от сръбски шовинисти!Абсолютно никоя!Я сега колко добре се развиват отделно Хърватия,Словения,част от еврозоната,изобщо не са искали със сърбите!В Македония сигурно ти е радостно какво направиха с българите?Глупак!

За цепене има много и в родината ти, но не вярвам да го подкрепяш. Ама , все забравям , че на вас руските тролове и комундетата , родината ви се мести и е там къдрто може от омраза да се навреди.

Много има за цепене, защото много еврогей като теб дсе навъди, но това е работа на анадолските, които вече точат зъби и .йове.