Силен трус в Иран разтърси целия Персийски залив

Земетресение с магнитуд от 7,8 по Рихтер разтърси Източен Иран, близо до границата с Пакистан, съобщи Ройтерс, като се позовава на американския геофизически институт.

Обратно в новината

Коментари - Силен трус в Иран разтърси целия Персийски залив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво Морено земеделие имали янките поливни системи,а ти знаеш ли че преди да дойдат Шишман демократите България имаше Морено земеделие с поливни системи и построени няколко хиляди язовири за тоя системи. И друго да ти кажа всезнайковци ,че когато ние сме имали земеделие така любимата ти Америка не е съществувала като държава. В България има къщи по стари от Американската държава, която допусна цветнокожите да я разрушават понеже са много умни.

Какво Морено земеделие имали янките поливни системи,а ти знаеш ли че преди да дойдат Шишман демократите България имаше Морено земеделие с поливни системи и построени няколко хиляди язовири за тоя системи. И друго да ти кажа всезнайковци ,че когато ние сме имали земеделие така любимата ти Америка не е съществувала като държава. В България има къщи по стари от Американската държава, която допусна цветнокожите да я разрушават понеже са много умни.

Крадливите янки пак си пробват оръжията.

въх .....пази боже братския ирански народ....кво стана с тия земетресения,,,....дано да не повтори пак...

В момента средната продължителност на живота е най-голяма. И то именно в западния тип общества, с редки изключения, като Кавказ и др. подобни. И това въпреки безспорните вреди, които съвременният начин на живот нанася и върху човека, и върху планетата. Какво е "съдържателно", вече е съвсем друг спор... Не намирам за съдържателен живота, прекаран в размишления дали аджеба Исус е притежавал робата, която е обличал, или просто я е използвал. Докато в същото време... и донякъде поради тази причина... мнозинството от хората са прекарвали всяка секунда от живота си в размисъл за оцеляването. Сиктир и съдържателния и духовен живот...

Ха-ха... САЩ предложили помощ... Що за цинизъм.

Еххх....на тоя HAARP. ... му прегряха батерийките ......поспрете се малко де ....еееее то вашето на нищо не мяса вече !!!

а бе оставете го това земетресение сега,това си е божа работа....кажете наи-сетне намериха ли се бомбаджиите от бостън

Пука ни за бомбаджиите от Бостън. Ако толкова те интересува, въпросът се коментира под друга статия. Тази е за земетресението. Такъв коментар се използва за пренасочване на вниманието в друга, маловажна посока.

ефектът на пеперудата....;):)

СКОРО, точно по ОНЯ ПЛАН!

Не знам кой какво е чел, но аз днес прочетох следната новина: Снимка: АФП Иран е провел успешно изпитание на балистична ракета 16 април 2013 13:49 Агенция "Фокус" Начало / Близък Изток Техеран. Иран е провел успешно изпитание на балистична ракета в акваторията на Персийския залив. Това съобщи иранският заместник-министър на отбраната бригаден генерал Маджид Бокаи, цитиран от ИТАР-ТАСС. Бокаи посочи, че е била изстреляна ракета клас земя-море. Иранският генерал добави, че всички чуждестранни кораби, които са се намирали в Персийския залив в момента на изпитанието, са напуснали иранските териториални води.

И какво от това?!

Интересно как ли са се почувствали ония по високите етажи на най-високата кула в Дубай

Абе човек....ти знаеш ли къде е Дубай?Каква връзка има Иран с Дубай?За твое сведение, труса хич не се усети....

А що не друсна Лос Анжелис или Сан Франсиско примерно, а Иран?

Точно сега има събрание на илюминатите, а и ХААРПА им е под ръка, лошо ни се пише....

Чули сте една дума "Хаарп" и вече лаете едно и също.

Личи си на какво ниво е образованието в България. В простите чалгарски мозъци са омешани толкова псевдофакти,че като видят ситроен Ц4 и тайно се оглеждат за робот на кънки! Във отдела "научни данни" в главите на прекалено много хора съжителстват трансформъри и въклолаци. Доста е смешно да се чете! Продължавайте само така!Скоро и циганите ще ни се смеят!

Напълно одобрявам мнението на колегата !!!! Разбира се само добавям че панелната таласъмия води до коментарите по - надолу !!!

А защо си решил. че точно твоето невежество, трябва да е мярката за другите. Твоят таван си е твой. Ако се опиташ да обясниш на един самонадул се и самоповярвал си второкласник, що е интеграл, съвсем нормалната му реакция ще да е: глупак, фентъзи чалгар, я се махай, не знаеш ли, че таблицата за умножение е най-великото човешко изобретение. По-голямо няма, защото Аз не знам да има. Ще го щипнеш по-бузката, ще го пляснеш по дупето и ще го пратиш да пасе трева. С надеждата ...

Мизантроп

И също както с интеграла можеш да решиш камара задачи, които второкласникът с таблицата няма да може, така и скептикът със скептицизма си праща хора в Космоса, докато някой чалдисан йога клечи и се опитва да левитира с духовното си могъщество. Бегъл поглед върху историята демонстрира по най-категоричен начин кога, как и благодарение на какво хората почват да могат разни неща. Също така показва как в хилядолетията преди това не са можели тези неща, въпреки гъстата мрежа духовни водачи.

Не разбрах - нашата шатра ли е зловеща или че вторниците са зловещи?

Ако можеш да мислиш, няма и да разбереш. Тайна е тая доктрина за напинящите се да мислят идиоти. За да я разбереш, задължително трябва да се откажеш от каквото и да било мислене. Мисленето - най-голямата еволюционна спънка.

Има и друг път на познание, интуитивен. Ако за пример имате представа от бойно изкуство, където действията се развиват за стотни от секундата, няма мисъл. Има само интуитивни действия. Работи се по съвсем различен начин. Разбира се, европееството е свикнало с рационалната логика. Издигнало я в култ и друго не признава. А истината е в синтеза на двата пътя.

Знаеш ли истината за Тунгуския метеорит?! Имаше и филм за това. Ами за експеримента Филаделфия? Ами за пътуването във времето на американци и руснаци?! Ами цялата истина за посещението на руснаци и американци на Луната?! Ами за станцията на Марс?!...

Когато не знаеш за едно нещо, това не означава , че то не съществува! Миналата седмица едно момченце на име Владко (!!!) от някакъв научен институт се изказваше в предаването за Царичина дупка, че летящите чинии и пр. подобни феномени били плод на човешката фантазия и на мокри сънища! Не че някои от тези чинии не са от земен произход, но да слагаш всичко под един знаменател и да го правиш с надменна и ехидна усмивка, т.е. да не оставяш възможност на хората да имат собствено мнение (при това почерпено от достоверни източници, а не от масмедиите), говори , че някой иска да манипулира публиката...и много му личи, че го прави по поръчка! Нещо типично за едни такива хубави хора...

1. Малко. Най-вероятно е бил комета. 2. Не е имало експеримент Филаделфия. 3. Всички пътуваме във времето с леко колебаещи се скорости, според трансформациите на Лоренц. 4. Руснаците на Луната не са били. Американците - няколко пъти. 6. Няма станция на Марс. Също няма и пирамиди, и човешки лица. И съветско-американски екипаж също не е ходил и не е намирал там живот. 7. Простотията с Царичинската дупка беше пряк резултат от масовия идиотизъм под фуражките. Единственото оправдание би било да са копали полеви кенеф. 8. Всеки има право на лично мнение. Също така всеки има право на лично мнение за чуждото лично мнение, както и да го изразява. 9. А... И дядо Коледа също не съществува. Няма и феи. Хоп... утрепах една. И все пак няма. Айде още една замина...

Но не и да налага своето, при това да го прави толкова самонадеяно, че чак не остава никакво съмнение за!...

Стига бе, ти уби всичко детско в мен. И дядо Коледа нямало... Остави поне една феичка...

Ти да не си този Владко или пък негов съплеменик? Щото се изказваш типично!...

Общо взето, КРЕТЕНИТЕ имат склонност към масово размножаване, при това е геометрична прогресия!

Браво на Мизантроп! Винаги се кефя на готиния хумор, за съжаление рядко срещан.

а на бас че американците са направили големия взрив за да могат да трепят араби........ съвземете се малко хората са поразени от нещастите вие се радвате на възможността да плюете по американците??? покажете респект към пострадалите

Те двете неща са едно и също. За състоянието на пострадалите са виновни именно американци и изроденото еврейско племе.

Това Е! Едно от кодовите имена на спътника е "Грейнджър". Още не могат да позиционират точно (а може и да не искат) сеизмичната вълна, но ще се научат!

На село от октомври са развити бушоните и няма никой.Оня ден сметка 60 лева за тези месеци до сега пък даже няма бушони.Нещем АЕЦ и руснаците ни цапнаха шамар.Същата работа е и с тези заметресения...

Явно става въпрос за друга планета.Къде са я намерили 120 км земна кора си нямам и на идея! Върви та вярвай нататък!

Ей тия хамериканци поне да бяха изчакали малко,явно не издържат вече.

Не знам дали ХААРП може да предизвика такова земетресение, но че са го пробвали в региона, може да се види и в тубата. Преди две три години, в продължение на месеци по крайбрежието на Иран имаше много странен феномен - ярки светлини навътре в морето посред бял ден, а после по плажовете изплуваха изпържени делфини.

Ти щото беше там и видя

Не бе, ама се интересувам какво става по света. Телевизия Планета и Дир не са ми единственият източник на информация. Гледам, имаш компютър - информирай се и ти!

не това беха извънземните и аз ги видях:)))

К'ви делфини бе? Цаца беше - пържена.

Да,бе,глупако,само дето делфини няма в Персииския залив,освен в делфинариумите. Друго дали е изплувало,а? А нещо печено не е ли изплувало,или само в тъпата ти глава изплуват разни работи...

Тука се е напълнило с ненормални. Иди се прегледай! За тебе сигурно и пилето се ражда обезкостено в тарелки, ама поне не се излагай така кифладжийски, че ще ти се смеят децата. Чети с транслейтъра и гледкай - има клипче, ако ти е трудно да схванеш: dolphins burnt persian gulf link

Няма регистрирано движение на страницата на HAARP. Този път не са те.

Бог ги друса вече втори път! Третия път вече ще ги друса Израел!

САЩ ги друса, евреи. А след като се опитате вие, така ще ви издрусат, че вече няма да ви има. Май забрави как ядохте бой от ливанците преди 5 години.

Хайде стига с тези простотии за всички дето бля-бля -кат! При положение че вчера пак е люляло в Перник не смятам,че е много правилно да се надиграваме...

и ся ко да плачем ли или пстрахова невроза д ани хване , глей к'ъв хубав лаф си праим :)))

е природно, няма как да е друго, района е земетръсен, не търсете под вола теле (земетресение човек може да предизвика ако дълбоко в земята взриви атомна бомба и пак ще трябва доста заряд и зор за такова безсмислено начинание). Молете се нас да не стигне такова бедствие оставете глупостите и майтапите, че е мн сериозно.

Майтапите са хубаво нещо. Ти ако си шубелия, ако искаш насе*и се от страх. Гащите са си твои.

Не знам - дали някой си спомня за последното земетресение в България , развиха се какви ли не теории- а аз- стария серсемин им казах - ОТ НЕФТА НА АРАБИТЕ ЩЕ ДА Е .... Имай се потвръждава теорията ми ...- след нашето- имаше земетресения в Гърция , после в Турция -ако не се лъжа- А СЕГА СИ ОТИДЕ ТАМ ОТКЪДЕТО Е ТРЪГНАЛО ГОЛЯМОТО РАЗМЕСТВАНЕ НА ПОДЗЕМНИТЕ ТЕКТОНИЧНИ ПЛОЧИ ...- ТИЯ МИЛИАРДИ КУБИЦИ ИЗТЕГЛЕН НЕФТ , ОТ АРАБИТЕ- НЕЗНАЙНО ОТ КАКВА ДЪЛБОЧИНА -И ПОД КАКВИ ЪГЛИ СИ ПУСКАТ СОНДИТЕ ....- ТА ТОВА , ЩЕ ДОВЕДЕ НАКРАЯ ДО СТРАШЕН ПО РАЗМЕРИ И УНИЩОЖИТЕЛНОСТ СВЕТОВЕН КАТАКЛИЗЪМ ......- ДОБРЕ , ЧЕ СЕ ПРЕМЕСТИХ С ХИЛЯДА И ПЕТСТОТИН КИЛОМЕТРА НА СЕВЕР....- МАЛКО ПО-БЕЗОПАСНО Е НАСАМ .....- ПЪК И КАТО ИМ ГЛЕДАМ ТУКА СТРОИТЕЛСТВОТО .... НО ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА НЕ СТАВАТ ЕЙ ТАКА -ПО САМО СЕБЕ СИ ...- ИНАК НЕ МИСЛЯ , ЧЕ НА ЗЕМЯТА ЩЕШЕ ДА ИМА ЖИВОТ...- КОИ КАКВОТО ЩЕ ДА СИ МИСЛИ- АМА ТОВА СИ Е МОЯТА ТЕОРИЯ.......

А слънцето е именно там горе, защото на Земята е светло.

Виж тогава и американския филм"Новият световен ред"-В интервю с директора на NAARP,той е признал,че с това съоръжение са способни да пренагреят атмосферата..Американците правили опити да създадат атомни бомби от вида антиматерия,които могат да разрушат цяла планета.Глобалистите се имат за богове.Не са спрели да правят ядрени опити,с една цел да открият мощта на боговете..Глобалистите се опитвали да поставят началото на 3 световна война-всичко това е казано в тоя филм.Населението на земята според глобалистите трябвало да намалее 6 пъти.В Иран причината е най вероятно,огромното дупчене на земята,за добив на нефт,което също причинява земетресение.

Сащ пращат поздрав за атентата в Бостън?

А в Япония, Северна Корея ли пратиха поздрав?

HAARP (англ. High Frequency Active Auroral Research Program)

А бе ти си бил голям умньо. Щом доказваш, че има връзка между температурата на атмосферата и земетресенията, ти си за Нобелова награда. А пък щом си мислиш, че с това съоръжение може да се повиши температурата на атмосфераТА (на цялата атмосфера) значи си за 2 Нобелови награди. Да не говорим, пък че глобализма се нуждае най-малко от намаляване на населението на земята, при което ще изчезне евтината му работна ръка, което главно го интересува. Ама някои хора смятат, че всяко нещо, което намерят в мрежата е 100% истина и го приемат безрезервно без да се замислят за откровените глупости пуснати там. Но явно толкова им е умствения багаж, щом се хващат за всяка глупост.

В коментара ти! Обаче тази нужда от работна ръка, за която споменаваш, ще отпадне внезапно, когато се изкара технологиите, които в момента стоят по "рафтовете" (веднага ми идва на ум Н. Тесла!) и чакат времето на разреждане на населението. Тази безработица, която се шири в момента да не мислиш, че е случайна?! И ще става още по неслучайна! Вервай ми...

земетресението е било доста силно , мъжа ми работи в ОАЕ и ми написа че там е било доста по-слабо, но е продължило около 2 мин.

Ама и жена ми работи в Дубай, пък не го е усетила

мъжа ми работи на източния бряг , Дубай е на западния, след като прочетох новината веднага му написах . Това ми отговори!

Женати сигурно някой я тресе всяка вечер и за това не и прави впечатление.

Магнитудът е 7.8 по Рихтер (според USGS) - това си е мегаземетресение. Добре, че е станало в рядко населен район. И стига с тия глупости за кухините - кухи са ви кратуните. Епицентърът е на 120 км., а нефта се вади от 1-2 км. - кухините, ако има, са далеч над епицентъра.

7.8 - около 1 000 000 пъти по-мощно от това в Перник...

3евзек

Аз го сметнах само 1024 пъти.

Костов е виновен!

оставете ХРПА ся дай да ва питам в събота кой ще дойде да чистим България - градинки пред блока туй онуй паркчета тинтири минтири - ни са крийте ейй ;)

НЕ съм цапал и няма да чистя! Да чистят тези, на които им давате помощите с цел да си осигурите гласове! Идеята за АНТИЧИСТЕНЕТО има много привърженици! Мноогодетните майки също да хващат по една кофа и метла, а не да се редят за детски пред банкоматите, мама му!!! КОЙТО НЕ РАБОТИ, НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ!

Сара четеш ли ? мъж ти продава запорожеца :) пост'ва след най-разискваните новини да не се харчи за обяви и кат е станало тъй вий кога ще ми върнете 2пакета захар и 1кг брашно ? (хак да им е на арабелите:) и за Бостън и за 9/11

Версията е една Дарак Обама е пр.ъдланл и се е получило земетресение :)))

кат се изчерпи нефта се образуват огромни кухини които пропадът, това води до мощно разтъсване на горния пласт , същото се случи в румъния 1974 когато в свищов паднаха два блока , имаше много жертви тогава там

тъпак-нали се вкарва солена вода за да вдигне петрола

там излиза на самотек бе кухе

точно където е аеца, има нефт и големи кухини, точно там стана предното заметресение. и това от тези кухини се осети в делхи , ай сте, соломон, давид и..... знаете много добре какво става и помежду си се радвате от все сърце на хаарп-а или което ще да е там, но послефдното в което вярвате е че това е природно бедствие

Петрола се съдържа в пори, пукнатини или каверни в скалите и се задържа там благодарение на капилярното налягане. При изземването му на повърхността не се образуват кухини в скалите, тъй като се запълват с промивния разтвор от сондажа или специални пяни.

Командирът на земетресението е повишен в чин.

давид, колко пари му търсиш на тоз запорожец? (вярно хак да им е на арабелите че се закачат с нас- ама туй Българите големи будали-:)))

Боже, колко много дървени философи, които нямат никаква работа, а някои съм сигурен, че са на работа, но само по ведомост драскат тук. И развиват какви ли не теории, от които нищо не разбират. Повечето като гледам са далечни потомци на шумкари и подпалвачи на мандри.

продавам запорожец :) (хак да им е на арабелите т'ва дет се закачат с нас ;)

няма да бачкам за да ти пълня джоба я

ти пък де бачкаш :))) в дир-а на щат кибик :)))

много ми харесват българите!!!обожавам ги направо.пуска се някаква новина и се впускат куцо и сакато да коментира-политика,медицина,образование,наука...чудя се само ако има толкова акъли,разбиращи от всичко в българия,защо аджеба потъваме ли,потъваме...

пали метлата ма ! :)))

ооо вярваи ми,отдавна съм я запалила и излетях от българия.има няма 15години ;)

завиждаш и,че има безплатно превозно средство,а ти треа да си дупчиш билетче в градския транспорт :))))

Отговора е един защото избираме капути да ни оправляват!!!

ми кат сте толкоз умни,не ги избираите.отиваите вие да управлявате

HAARP

Анджак !

Ай стига с тези теории на консирацията бе,ахмаци.То не бе ХААРП,не бе рицарите тамплиери,заитгеист маниите и всякви други тъпотии.Дайте сега да спрем естествените движения на тектоничните плочи и континенталния дрейф,щото видите ли да ви докажем ,че няма ХААРП.Аман от малоумници ,особено в БГ.Тук е царството на дезинформацията,от толкова огромно количество невярна информация маниаците не вярват на истинската информация и зад всеки ъгъл се показва нова конспиративна теория.Айде пийте си лекарствата моля ви и не слагайте каруцата пред магарето.Щото в БГ е любим обичай да се практикува този спорт,кото дори е почти с национално значение и скоро ще замени футбола.Вместо да търсите под вола теле драги маниаци,по-добре на 20.04 излезте от кочинките си и почистете част от мизерииката около тях!!!!Да си поправим нашето,пък тогава да гледаме на чуждото,ахмаци!!!

И тук го усетихме...

ти кажи моста пуснаха ли го

Не КГБ орра а американците на Аляска и се нарича HAARP.Всички гадости идват от Запад.Дори и времето като се развали пак облаците идват от запад.

студен атмосферен фронт от изток каза Минчо Празников бе бунак :))) (ама мож' да е казъл тъй щот от американското посолство са му звъннали на червения телефон;)

Да, бе да и за разнообразие си го насочват тоя HAARP от време на време по техните крайбрежия да ги удари по някой и друг ураган ей така :-))))))))Много сте прости и големи фантазьори.

popov

Ти си такъв идиот, че нито + нито - не ти дават.

Айде стига с конспирации! Възможно е да има устройства за предизвикване на земетресения, но имайте предвид, че земята е жива и такава геологическа активност има откакто свят съществува! И тук става дума за много дълбоко земетресение - 120км. затова е усетено и в голям радиус. Как на такава дълбочина може да се въздейства външно не знам, за някое по-плитко земетресение 8-10км, като пернишкото, айде да повярваме, но за конкретното няма начин...

абе никой не вярва че са толкова напред с ХАРП-а бе човек плещим си тука неразбираш ли че на лаф се намираме , ай не ни разваляй седянката сега ;) нийй сме най умни всичко ни е ясно ;)

Чувал ли си за откритието на харватина Никола Тесла.По времето на Втората световна война цялия му архив изчезва и след години се оказа че е САЩ.На базата на неговите откритея е разработено уръжието HAARP=

двете нямат абсолютно нищо общо.