Иран се сдоби с две "невидими" миниподводници

Подводниците са съоръжени с технология за избягване на сонари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е лошо поне такива да имахме -та нали сме си послушни лизачи

Един кирлив Иран, изостанали, камилари и не знам какви още според нас, разработват и строят собствени танкове, подводници, самолети.... Ма не били като американските или руските? Така е, но правят, мамка му. Ние и селскостопански самолети не правим. Нищо не правим. Само затваряхме, разпродавахме, разрушавахме. Как да не те е яд, когато камилари правят неща които тук не можем и да сънуваме да правим...

Иран изобщо не е кирлив. Това че ти мислиш наследниците на Персийската империя за камилари си е твой проблем.

Плюсовете на такъв плавателен съд са евентуалните минимални загуби на човешка сила и ресурси, ако бъде унищожен, размерите му и трудността при локализирането му. Но до там. Не виждам какво сериозно като въоръжение би могло да се сложи вътре - един мотор и гориво и няма да има място за нищо друго. Можело да изстрелва ракети - ами хубаво но за това си има доста по-успешни наземни установки. Можело и морски мини да поставя - ами хубаво, но и за това си има по-сериозни съдове. Нито може да поразява кораби, нито да изстрелва торпеда - просто няма място! Честно казано ми се вижда недъгав проект, но поздравявам иранците за желанието им за независимост!

Е, туй нещо, може ли да се напълни с взрив и камикадзета, да питам?

gojko

Да купят и някоя от албанците.

petrovito

ти си пий от лулата

Ми то в бистри води подвадниците се виждат от сателитите с оптиката

stankow

В бистри води, в слънчев ден, когато слънцето е високо. Ами ако не е, както е в 90% от случаите ?

ама тези ще се движат в мътни води, а сега де.

Schilo

Въй....А "европейска и просперираща" България, се прости с едната си подводница....

Е, Иран е много голяма и сериозна страна, с 80 млн. население и войнствени съседи. Нормално има подводен флот. Европейско и супер проспериращо Монако също няма нито една подводница.

Това с Монако беше добро :D

То Монако и цигани няма.

Ормузски протоко....море американско, що ще те затварят с мине бре?

Хахаха...това за отбрана!???? тези клоуни за какво се имат...това е най смешната новина от днес.

Епа стига им само да нацвъкат достатъчно мини и да застанат отстрани да гледат сеира. Схващаш ли или само от гей паради разбираш?

Къде да ги нацвъкът бе Пич, в Искъръ ли? На тези смешни, така наречени подводници, и Искъра ще им е необятен...хахаха.

Ето това е държава която произвежда оръжие само за самоотбрана, а не като някои други дето все пищят, че са заплашени а могат да унищожат целия свят за секунди... все едно мечката да е заплашена от някои други животни в гората...

Ашколсун, тъпанар, отивай в Техеран. Давали безплатно паспорт и чалма в комплект, ама първо да се научиш да се дупиш в правилната географска посока.

Браво!