Русия отмени ракетното ембарго и ще достави С-300 на Иран

След Израел Съединените щати също разкритикуваха решението на Русия да отмени ембаргото за доставка на зенитно-ракетни комплекси С-300 на Иран.

Обратно в новината

Коментари - Русия отмени ракетното ембарго и ще достави С-300 на Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Израел и САЩ протестират защото те не могат да изнасят ракети.

Ти ако питаш ФАЩ и Исраел - за тях най-добре е целият свят да се върне в каменната ера, а само те да са пичовете с технологиите! Тъй де, искат да им строим пирамиди като на богове!

браво на дира юнаци! И така. С300 за Иран, С400 за Китай, С500 е за сега само за руски войски.н А на снимка миниори извозват бомба от втора световна война, биха могли да намерят нещо по ново.

не искат ли черешови топчета, да им изтъргуваме нещо, все пак сме производители

не череши а вишни штяха да станат, е накрайа и вишнап може, но ние нямаме в България вече вишни, ЕС не приветства.

грешки, на втора ракия съм.

Какво е това на снимката?

Глупостта на дир-а!

Тия от Иран са големи серсеми ,има С 400 вече ..ха..ха Купуват старо ..ха..ха че и руско..ха..ха

Купуват ха.ха щот имат пари ха..ха а ти с голия дирNик чакаш смо подаяния ха..ха ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ евтини горива сънува.!.ха..ха

Ми като е старо и руско, що маймуната така се е разскачала? Те и руските самолети били стари ама онези в разузнавателния са наакали гащите.

Русия го играе контра на целия свят и потъпква всички международни споразумения, подписани от самата нея. Еми време е тогава да бъде извадена от ООН и световната система за разплащане. Накрая мужиците ще си ядат комплексите и атомните бомби.

не разсмивай гаргите. Интеллектуален потенциял на Русия в момента по голям от всякога.

Нали отпадна ембаргото? Какви международни споразумения е нарушила? Точно, защото спази международните споразумения, не достави още през 2008г. С 300 на Иран - пекрати сделката и Иран я съди в международния съд. Нещо провокираш, манипулираш, от незнание ли, от малоумие ли ... ти ще кажеш от какво.

Я ми обясни тогава каква е хавата с Мистралите от Франция? Или там договорите не важат?

в отглеждането на говеда няма нищо лошо.Лошото е че са необходими повече години история за да се управлява света. Освен това войните не са били никога кой знае какъв успешен начин за просперитет.Примери много. Колкото до Украйна това си е измислена държава,украинците от Сенка Разин насам са си казаци и такива ще си останат.

новият съюз е Русия,Иран,Индия и Китай.само вие не сте го разбрали още

краварите се тревожат, както ги наричаш, ама всички се стремят там, не че се страхуват от руското оръжие, а защото Путин прекали с нарушаване на международни договори, които сам е подписвал, с анаксия на държави, които сам е признал. На такова отнкачено джудже нямат доверие.

пак приказаки. Първо Амерокосите бомбардират Югославия, от там на татък няма смисъл да говорим за международни договори. Дори Турция не пусна американски самолети , знаейки че това нарушение на всички права, и не било поискано дори решение на ООН.

първия коментар ми го няма.Искам да ти кажа че комплексът е много добър , с някои малки недостатъци поправени след изпитателните модели.Сигурно разкрих някъкъв секрет със първия коментар затова тука не посочвам дефекта, но знам че е отстранен.

но аз съм уверен в принципите на "компенсаториката" (индийския термин е "карма") - колкото си по-гаден --- по-гадно ще ти се случи а, че агресията на едните е свързана с потребността на другия от отбрана - това ли не е по темата, или, че скрихте новината от 11.04.2015?

Всеки знае че А-300 е високоефективен противовъздушен комплекс! Затова Путин орева орталъка, когато Израел го изчисти от територията на Сирия без да му мигне окото! С-300 са пълни боклуци, Иран е подмамен да купува този скраб, ама като се осъзнае, не му завиждам на Путин! Пак в Иран ще има демонстрации с лозунги "Смерть России!".

Ти си мислиш така, този който дава милиони не мисли така!

Ти, не си пъпеш, ти си една проста тиква, която даже няма семки които да дрънкат!! Щом С300 е пълен боклук , ставащ само за скраб, защо Израел и САЩ надигат такъв вой ?

Ми тогава защо се тревожат краварите а?:) Я обясни това :) Вместо да се радват че ИраН КУПУВА РУСКИТЕ "БУКЛУЦИ" КРАВАРИТЕ РОНЯТ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ?! :) ЩО ТАКА БРЕ?:)

Я обясни кога Израел е изнасял С-300 от Сирия че нямам такъв спомен а?:) Доколкото си спомням в последно време самолетите на Израел избягват да лети около Сирия:) За да не получат някоя ракета отзад:) МУХАХАХАХАХАХ

хахаха, Пъпеш , как ги настъпи по мазола тролчетата, запениха чак :))))

Браво на русите, каквото почукало, такова отговорило! Америка ще си прави каквото си иска....но не и когато става въпрос за Велика Русия!!!

Ми естествено че ще се посират краварите!!! Всеки знае че А-300 е високоефективен противовъздушен комплекс! От който краварските щайги ще падат като гнили круши!! То авиацията на краваристан става само да тормози камилари и негри които нямат модерно ПВО с което да защитят страната си!!! Едно е Афганистан и Ирак дето Ал Кайда и ИДИЛ (създаден от краварите!) се борят с по един калашник!!! И ДРУГО Е РУСИЯ, КИТАЙ, ЕГИПЕТ

КУПИЛИ С-400!! ОЩЕ ПО МОЩЕН КОМПЛЕКС !! НАПРАВО НЕ МИ СЕ МИСЛИ АККВО ПОСИРАНЕ ЩЕ ПАДНЕ СРЕД КРАВАРИТЕ И ЕВРОГЕЙЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ ТУК:)

коjто си има комплекси в по-вече, ги продава.

комплекси ама пари печелят .Де да можеше и българите да си продадем комплексите незнайни пари щяхме да имаме.

А който няма и изчиства боклуците от складовете ги избива!

не си много прав. Вярно че имаха проблеми със системата за запалване /изстрелване на ракетите/ , но подмениха модула след първите проблеми. Не е за пренебрегване комплекса.Има значение обаче и кой стреля с него

всъщност е защитно въоръжение. Също както американската система за ПРО. Така че не виждам причина, някоя страна да бъде лишавана от възможността да си закупи оръжие, което може да използва единствено за самозащита. Ясно ми е, че Израел и САЩ ще бъдат против ... заради плановете да нападнат Иран. Също така ми е ясно, че Иран не е започвал война от поне 300 години!!! Не ми е ясно обаче, срещу какво ще изтъргуват С300 руснаците, т.е. какво ще поискат отново, за да не доставят ракетите ... :))) и дали ще им се вържат ... пак.

ПРО на краварите, се комплектова и със зенитни и със "земя-земя (ядрени)" А между другото, от краварленд преди няколко години са изчезнали десетки термоядрени бойни глави! Сети се, дали не са в исраел или полша (да речем) И "загубилият ги кравар" търси ли ги?

изчезването на ядрена бойна глава не е като да ти изчезне кравата от обора. и дори и те да не са ги търсили, със сигурност руснаците са проследили къде са отишли ... аз лично залагам по-скоро на техническа документация и готов обогатен уран / плутоний ... те израелците останалото могат и сами да си го направят.

Айде бе, ти го изкара Путин абсолютен простак и безгащник, та да не може да предвиди монтирането на ядрени бойни глави в С-300! Щото ядрена бойна глава мощност 25 килотона, се побира в багажника на един прост съветски Запоржец 965А!

Няколко пъти се опитвам, но по незнайни причини постът ми не се появява. Благодаря, дир! Резолюцията 1737 на ООН от 2006 година, касае ембаргото срещу Иран. Можете да я намерите и да видите за какво се отнася. С-300 въобще не попада в нея.

ние знаем какво пише в нея, но нпо-шерпът щерев (познат още като един пъпеш, созе, 123 и куп други имена) не я е чел, но се пише експерт по нея. Като от учебник изваден пример за това как се води пропаганда и дезинформация по форумите чрез платени тролове.

Най-късата приказка: Имало едно време една Империя на Злото. Обаче петролът станал 20 $ и империята изчезнала. Спете спокойно деца :)

Имало едно време една Империя на Злото. Обаче хартията свършила и империята изчезнала.Останал само един щат с петрол .

Хубава приказка, ама приказка!

Бръчкаш, беше приказка, стана действителност! Ама никой не взема поука!

Ембаргото падна. Ще си търгуват с когото си искат! А помежду другото договора за С-300 е с поне 5 годишна давност и изпълнението му бе забавено само за да не се "обиди" Израел.

Ембаргото е на ООН-ето, Русия е гласувала за него и не е паднало! Просто падналия Путин плю на ООН-ето, както плюе на всичко!

Шило

Пъпеш, я кажи сега, за кой път се плюе на ООН-то? За Либия имаше ли резолюция?

едно е сигурно- щерев ти си тъп но упорит! до затъпяване повтаряш едно и също, въпреки че ти е показано че (се) лъжеш! разбирам че за това ти плащат, ама хайде да не е толкова очевидно- все пак за сорос работиш, за умен го водят пък на такива макаци като тебе разчита!

путинофилчета, не се радвайте. Тази новина за отмененото ембарго показва за всеки с малко мозък, че ръшаните са го докарали почти до края - показва, че нямат пари. То си личеше и от инфлацията на рублата, ама се правите на ударени. Пари няма-а-а.

Шило

Уффф, временна отмяна на ембарго няма, както няма и малко бременна жена. А дали е за пари...Ами всичко е за пари и влияние. Пък не знам, но дори и централната им банка беше притеснена от ръста на рублата преди дни.

Дайте го това ембарго бе хора! Да видим, кой го е наложил, за какво точно се отнася. Няколко страници в гоооглето потърсих, не открих ембарго на ООН, само на САЩ.

Дано никога да не се налага да се използват тези ракети!

Шило

Дано, мейджър! Дано!!! Подкрепям те изцяло.

Подкрепям

А на мен много ми се ще да ги видя тези ракетки в действие. Защото това ще означава, че Израел ще са нападнали Иран, и също така ще означава, че Иранците ще им натрият носовете в пясъка .... не като да пратиш компютърен вирус в суверенна държава, да повредиш или унищожиш оборудване за стотици милиони и да рискуваш живота на стотици хиляди граждани на тази държава и после да се правиш на паднал от небето !

Major Payne

И най-лошият мир е по-добър от най-добрата война. Ако за теб войната е сеир, за много хора тя е трагедия.

Ех, как да можеше и нас да ни спаси една ракетка от такъв комплеск!!! Да натоварим всички депутатчета и министри на едно самолетче ... и само една единствена ракетка ни трябва!!! :))) Ех, надежди :))

след като едната страна не спазва споразуменията и другата няма да ги спазва. Това е лошото в случая.едно време се спазваха спразуменията.Сега американците започнаха първо да ги нарушават и верижната реакция започна, дано няма нова война около нас.

Шо говориш глупости? "Сега американците започнаха първи да ги нарушават", а миналата година кой почна, кой гепи Крим,верижната реакция оттам започна! Ти да не си роден на 1-ви януари, кога се научи за 3 месеца да четеш и чукаш по клавиатури!

Този дето предизвика майдана , дето наля едни 5 млд. долара , дето разпростря НАТО до границите на Русия , дето президентът му се заявява за световен лидер , дето си не върви на майната си в Америката а разръчка целия свят , опропасти държави , обрече населението им на самоизтребление , сложи ръка на природните им ресурси-главно нефт.

верижната реакция започна със разпада на СССР.За твое сведение операцията в Украйна от САЩ е започнала много преди руската в Крим.Проблемът ти е че не схващаш основната идея- ако не се спазват договореностите се прилагат доводи на сила. Нищо повече.

УважаемиПъпеш, Неразширяване на НАТО на изток подписано много отдавна. И какво стана ся?

от куде ли се пръкнаха толкова "пишещи" склеротици? А не се ли сещате, че ако краварите не бяха купили гимназията в Крим, за да си организират разузнавателна база, всичко можеше да се развие и по по-различен начин? Преди ВЕКОВЕ ли беше това?

доста са го закъсали горките, щом за да закърпят един ден са почнали да заобикалят международни договорки. Само да напомня, че русия губи 2 милиарда валутни резерви и фондове през последната година. Оръжейният и износ е 15 милиарда на година не може да покрие покрие загубата ,които търпят в рамките на седмица. С доставки за иран може и да закрепят един ден.

Уточнявам русия губи два милиарда на ден или 14 милиарда на седмица, а целият и оръжеен износ е 15милиарда.

Шило

сигурен ли си

руската банка вече не пуска по млрд $ на ден от валутния си резерв, но все пак изтичат пари и от там. Съчетано с излизането на чуждите инвеститори от рашката и санкциите - положението е много тежко. Скоро няма да имат пари не само за бомби и танкове, а и за хляб дори. Затова се среща с гръцки представители, скоро ще посрещне и ким чен ун и подобни държаи изобщо ще му гостуват на малкият мук, за да му дават акъл, как да му оцелее народът с 20$ на месец.

Не знам, кой и как ти прави статистиката, но и аз ще ти направя една. От 13000 човека, един се случва да убие човек. От 50000 мечки гризли, една се случва да убие човек. Къде, къде по-безопасно е да срещнеш мечка гризли, отколкото човек! Зависи, как броиш загубите на Русия. Намалели са и били доларите, сериозно? Ами че тя изкупи рекордни количества злато последната година, него за имане не го ли броиш? Изкупи чуждите дялове в добивната си промишленост. Изравни пенсиите на хората в Крим с онези на останалата част от Русия. Грижи се за два милиона бежанци от Украйна. Изпрати 30 конвоч хуманитарна помощ в Луганска и Донбаска области.

2 милиарда загуби за последната година? А сделката с Иран е за 4 милиарда. Т.е. с нея Руснаците си избиват загубите от пишман-санкциите за 2 години. Щерееев, жив да те оплаче човек!

БВП на Бъргария е 100 милиарда, 4 милиарда са джобпарсъ! 0.16% от БВП на Русия! Едногодишната заплата само на Сечин! Смешни пари, смешни коментарии, смешни коментатори! Смятайте бе, преди да изръсвате глупостите си! Ставате за смях, като Путин, дето световният му рейтинг зе изравнил с рейтинга на една южнокорейска чалгаджийка!

той евреина може да мами, а не да смята

Два милирда губи русия дневно, при евентулна сделка с иран може да си избие загубите за един ден

значи първо бяха 2 милиарда на година, после на седмица, и сега станаха на ден! щерееев, жив да те оплаче човек!

Интересно ми е коя от двете страни има нужда от петрол, защото си няма свой? Всъщност ако се замислите най-губещата страна от падането на санкциите срещу Иран е Русия. И сега ако мислим по кремълски - т.е. търсим винаги тайната конспирация, то следва, че Русия се опитва да саботира падането на санкциите срещу Иран. Защо Русия губи? Ами има още един конкурент на петролния пазар. Сериозен конкурент. Обаче по-големия проблем е следния - природния газ. Приоритет на Европа е да доставя по южния коридор природен газ от Иран. Това не се харесва на Русия, защото ще намалее износът за Европа на руски газ и съответно ще паднат печалбите. А пък и цените няма да са монополни. Разбирам ги руснаците, гонят си печалбата.

Шило

Идеята е заобикаляне на ембаргото. Иран изнася нефт за Русия, като този нефт отива на световния пазар като руски. Срещу него получават стоки.

русия има достатъчно петрол и тази игричка с иран не я прави, заради пари. Понеже е ясно, че колкото повече петрол се пуска на пазара, толкова повече му спада цената. Русия иска сфера на влияние. В ЕС удари на камък. Да видим, може пък иран да им стане верен партньор

яко са го закъсали и ще става по.зле ръшаните. Пари няма - ще продаваме де що имаме - оръжия, газ, то друго няма. Да ама форумците предричат да го закъса и САЩ. Да, ама не. Щатите минаха през най-тежката криза и се оправиха. Питам аз - какъв е фиксингът на долара и на рублата. Колко струва бензинът там и у нас, а ако ви се харесва и в Русия? Боже много, ама много са зле това хамериканците. Чака ги голяма стопански спад. Но ние комунягите сме добре - винаги ни чака "светло бъдеще".

Оправиха се сащ, пишеш? Купувам американски телевизор, когато намериш, значи са се оправили.

защо не внесат малко автомобили или евтини таблети, нови автобуси за градски транспорт, смартфони, печк, хладилници, климатици??? Те с ракети ще се изучат, ще се станат добри хорица аятуласите.

Между другото, ембаргото за доставка на оръжие на Иран е наложено от ООН с гласа на Русия и още не е отменено! Така, че Путин в лицето на ООН плю на целия свят, плю и на Русия! Евала, Путин срещу целия свят!

Е, не е само той де. Саудитска Арабия заяви, че водената от нея коалиция за война в Йемен няма да иска никаква резолюция или обсъждане в ООН. Изобщо не им било необходимо. Пък САЩ официално и на практика подкрепя тази коалиция...

Шило

Колега, за съжаление ООН отдавна няма функция, различна от представителна. Може би последното смислено бе през 90-те години.

Прав си! Една страна, Русия със население 0.14 милиарда, пет пари не дава за ООН! Проблемът е, когато и ООН с 200 страни членки и население от 7.6 милиарда кажат пет пари не даваме за Русия!

Добър опит за дезинформация, но неуспешен. Резолюцията срещу Иран е за НАПАДАТЕЛНИ оръжия. ПВО системи са ОТБРАНИТЕЛНИ и не попадат под мерките на резолюцията. Русия спря доставките от добра воля към исканията на сащистанците. Но сега времената са други.

Ембаргото, за информация се отнася за всякакъв вид оръжие, с изключение на ловни прашки! Тизи отбранителни оръжия не нападат ли самолети! И що Русия реве срещу американските ПРО, те не са ли чисто отбранителни!

Ще проверим! Откога и кой номер е резолюцията?

Да, поне сега ще може наистина да се ПРЕГОВАРЯ с Иран, а не да бъде ИЗНУДВАН Иран.

Руските ракетни комплекси вече пътуват за Иран. Иран е стратегически съюзник на Русия. В Крим също скоро ще се разположат ракетните комплекси Искяндер насочени срещу базите на нато в готовност за ответен удар срещу гейовете.

Шило

Което не е хубаво. Имам предвид ескалацията на напрежение. Дано не се стига до непоправимото.

От твоите уста , в Божиите уши.

Много точен коментар. Браво!

все едно да се нямам с комшията си с когото делим един плет! ДА то за западното краварско общество е нормално комшиите дори и да не се познават! Така че да си държат евро атлантические "ценности" за себе си и да не се намесват във вътрешните работи на РУСИЯ!!!!!! Гризете си ноктите кравари.... БуХахахахахахахахаха

"ДА то за западното краварско общество е нормално комшиите дори и да не се познават", ама не позна тоя път! Цяла Латинска Америка, барбар с Куба се оказа че се познават с Щатите! Нещо да кажеш за най-новите Соросоиди, Фидел и Раул Кастро, дето най-хитро метнаха господин 6.9% да им опрости 30 млрд. долара и се гушнаха с Обама-мама?

Изводът е че сега следва премятането на Обамката,щом са спецове по премятанията..

Гладно се не седи,да знаете! Ми правилно са отменили ембаргото,нали требе се Иде?

Не ще да е от глад , ама американски апетити сигурно ще понамали.

Путин се чуди как да изхрати тази паплач,съчувствам му искрено!

Шило

Все още няма отговор на въпроса- умират ли от глад? Кога, къде? Разпадна ли се Русия, както предвещавахте, кога?

СССР се разпадна за 75 години! Русия съществува едва от 23! Путин само за една година я направи 1/2! Другата половина колко ще издържи?

Major Payne

Погледни Русия в края на 19 век, погледни я в края на 20 век, погледни я и сега и ще видиш накъде е тренда... Империята запада бавно но сигурно и това е необратимо.

Спяща "красавице", събуди се, не ме карай да те целувам. Руснаците са най-желаните туристи, точно защото имат пари.

Цензурка,а, ДИР-ничета? Нещо не ви харесват някои коментари, та направо си ги триете с голямата гума! Да ви таковам родата по женска линия, "професионалисти"!

Ако мислиш,че някой чете коментари,лъжеш се! Хвърлят ги в коша! Те са за трепане на време за хора без работа!

значи Русия върви по прав път.

То и мумията от Мавзолея постоянно твърдеше "Верным путем идете товарищи!" и видяхме до къде стигна СССР по "верния" път! Така че не нам, не нам, оди ги разправяй тия в Русия или КНДР!

"тези (доставки) не помагат за нищо" Айде, бе! Що се пенявиш тогава?

"Джон Кери изрази безпокойство по повод вчерашното вдигане на забраната, предаде Ройтерс, като се позова на говорителя на Белия дом Джош Ърнест, цитиран и от БТА. Решението на Русия да започне с Иран размяна на стоки срещу петрол също може да породи тревога, каза той. " Краварите си ГРИЗЪТ ноктите....Те само това могът!!! БуХахахахахахахахаха

как искате комунистическа русия да спазва договори. Да, ама американците и западняците са наивници. Кога русия е спазвала договори. Нали беше подписала,че на Иран няма да се доставят оръжия - много важно. Беше подписала и с правителството на Костов за цената на газа за доста години напред, но каза - увеличаваме цената - ако искате. Абе нагли. Тя властта за съжаление помрачава здравия разум - Хитлер, Сталин и сега Путин. Но тогава нямаше ядрено оръжие, а сега - БОЖЕ ПАЗИ СВЕТА ОТ НЕНОРМАЛНИЦИ.

Същата работа байка , като че НАТО няма да се разширява на изток и на юг.Ама кой да им вярва и на тях.

От как свят светува, се предлагат, приемат, променят и контролират от силните. Терминът "равнопоставеност" е само димка зад която стои истината, че силният само пише договори, без да е длъжен да ги спазва. А слабият, дори да ги спазва пунктуално (което винаги е срещу неговите интереси), винаги е неизгодна позиция. Щом Русия никога не спазва договори, значи, всички останали са "гола вода", начело с краваристан.

Тя и старите .Тополи. ще им продаде! .. Щото нема пари!? Бее, дървен 'матриял'!?

Шило

Е, щом не стават за нищо, нека да не се притесняваме. Какво ще кажете?

Убедете в това и хамериканците!

си....А ташака не блести с акъл:)

Да не си в грешка ,нящо?.. а за генчето помисли ли...

По братски ли ще делим или по равно,пак не разбрах?

Като се сета за Иракските Ракетни комплекси и ми става смешно и за тия

Ти, Сякяш се сещаш за Телиш??!

За Мъглиш по-скоро

Или си безкрайно тъп а? Правиш ли разлика межди С-300 който е за ПВо-ако знаеш изобщо каквое ПВО...(щот си тъп). И какво е Скъд а? Скъдовете въпреки че са от 60-години на миналия век успяваха да пробият отбранта на краварските Пейтриът..После и краварите си признаха че Пейтриат е имал успеваемост от 15% срещу старите руски Скъдове...А да не говориме че едни стари комплекси като С-125 НЕВА свалиха стелта за стотици милиони Ф-117...А С-300 СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД с-125 И ТАЯ БРАКМА ПЕЙТРИАТ!! СЕТИ СЕ ЩО ЦИВРЯТ КРАВАРИТЕ И ЗАЩО ВСЕКИ ИСКА ДА ИМА С-300!!!!!

Е този Путин бе. Не ще да играе по краварската свирка и това си е. Много гаден.

Идеални са тренировки на хеликоптери АПАЧ. Ще ги разтурят тия безполезни колибки за 5 минутки

Там някъде. 3-4 минути, не повече. Ами чи как.

ПОМНИМ ираксия вариант. ТОЛКОВа, след разкриване на местонахождението 3 минутки

точно така макака трябва да бъде спрян.

Проблем ! Ся как ще доставяме демокрация по света ?

Путин си играе с огъня...Отново номера за да отвлече вниманието на собствения си народ от хала му. Само че руснаците бавно, но сигурно се осъзнават. Независимо от "рейтинга", тролството и политическите убийства

Баси отвличането на вниманието ! Така отвлича вниманието, че привлече плача на САЩ и Израел !

Сигурно си прав. Поне в собствените си очи.

е нема газ да им досрави - те газ си имат оръжия не могат да правят като рашките даже може бартер ирански горива срещи руски ракети дружба от векове за векове - ако някой забрави персийските територии в СССР русия - Украйна и Иран - Йемен - има ли прилики в диверсията

Винаги има една прилика! Има ли някъде война - значи там има американски "интерес" - някой фашист-колонизатор си е заплюл нещо чуждо!

Като става дума за доставка на оръжие се сещам да попитам - какво стана с френските Мистрали, получиха ли си ги руснаците, или получиха нещо друго :)

ти не ги мисли. братчетата поръчаха тези кораби като жест на приятелство с Франция, и кокошките се осраха. Сега ще плащат и ще си загубят бъдещите поръчки.

Викаш на луд не бива да се дава картечница в ръцете? :)))

Ами руснаците чакат да си ги получат..........И ще ги получат, рано или късно..Ако ЛИ НЕ, ФРАНСЕТАТА ЩЕ ИМА ДА ПЛАЩАТ СОЛЕНИ НАКАЗАТЕЛНИ ГЛОБИ ОТ НЯКОЛКО МИЛИАРДА:) И ОЩЕ ПО ЗЛЕ!!! ВЕЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА КУПУВА ОРЪЖИЯ ОТ ФРАНЦИЯ, ЗАЩОТО СИ ПРОЛИЧА ЧЕ САПОДЛОГИ НА КРАВАРНИКА!! ТОЕСТ РЕНОМЕТО ИМ ЩЕ ПОСТРАДА БЕЗВЪЗВРАТНО АКО НЕ СИ ИЗПЪЛНЯТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ПО ДОГОВОРА, И НЕ ДАДАТ МСИТРАЛИТЕ. ТАКА ЧЕ РУСИЯ И В ДВАТА СЛУЧАЯ ПЕЧЕЛИ:) А ФРАНЦИЯ ГУБИ, ИЛИ ГУБИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ:)