ИДИЛ настъпва към втория по големина град в Сирия

"Ислямска държава" е успяла днес да се приближи до Алепо, след като е прогонила бунтовнически групировки от позиции северно от втория по големина град в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - ИДИЛ настъпва към втория по големина град в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сталин е избил доста агенти и провокатори на така наречения Запад.И не е избил милиони.Втората война беше заради твоите работодатели соро , ако не беше Сталин сега щеше да играеш кючек, не че е късно де!

спечелиха Втората световна та тука ли!Ако не беше Дьо Гол тоз Хитлер в Берлин щеше да е още. Французите и американците победиха ИДИЛ а, този последния беше създаден от Иран и руснаците.

Идил се бият с умерената опозиция и някои хора се радват, че превзели позициите им. Не знаех, че толкова джихадисти има сред българите. Да се радват на унищожаването на културни паметници и въвеждането на радикален ислям. Това е срамно, толкова промити мозъци. Съвсем затъпяха хората.

Тъпите франсета пак филосовсват... вместо да подкрепят Башар Асад те се плунчат кой бил крив кой не додялан...

Хан КуКу...

След толкова много "удари" от руснаците, разбираме,че ИД е станала по-силна,защото е предприела атаки и е на път да завладее още градове и територии. Значи,че руските "удари" са насочени към други обекти!!!!

гущерчетата спирали финансирането на опозиционните воини! много са забавни. леко инвестициите им гръмнаха във въздуха, отнесени от руските самолетченца...

dsco@

След като руснаците не могат да бомбат "умерената" ислямска опозиция, ще ги оставят ИД да ги изтрепе и после ...Прости, прости та чак гламави са тези мужици. Друго са си нашите стратези Боко и Осама .. пардон Обама.

Как ще настъпват бе, шшшшш, алоу ? Тия руска телевизия не гледат ли, че да разберат, че ги бомбардират руснаците и да се предадат или избягат в Европа ?

Щом Франция с цели два самолета е уцелила и поразила целта ,значи всичко е наред,руснаците вече ще се изтеглят обидени и огорчени.Те седмица да гърмят и пуцат и нишо да не уцеля а французите с два самолета и попали от раз:))

уж руснаците победиха, ама май само по телевизиятя.....резаците не са и чули ,че са победени щото не гледат руска телевизия :)))

Тя и Русия настъпва натам. Ще правят ли пак общи паради на победа, като в Полша в началото на втората световна или тоя път сценарият е друг?

щото франсетата и говедарите от 1 година бият по ИД и ефекта е много голям, а? мирише на некадърност. и то голяма. бива ги тея църволета само в приказките. в действията не ги тръсете...

Че нали "велика" Русия почти беше сломила Ислямска Държава?!?! А то май Русия изобщо не я интересува ИД,единствено целта и в Сирия е спасяването на диктаторчето Асад.....За съжаление на всички путинофили Асад е пътник и скоро ще отиде на гости на другарите си Кадафи,Садам Хюсеин,Виктор Янукович.......:-)

ИДИЛ ако се измества то ще е Русия за да им пусне бонбончета.

Русия помага на терористите ИДИЛ срещу опозицията за да защити кръволога Асад.

Реалният прочит на "новината": Приятелските на ФАЩ джихадисти са избягали в Турция, а бягащите ИДИЛ са се намърдали отстъпвайки на тяхното място :)

За съжление, колкото и да ревете, няма кой да ви върне парите похарчени за свалянето на Асад. Всички вие, псевдо демократи и стожери за правата на човека, направихте така че да се избият стотици хора.

FuckTheEU

Прогонили друг път. Обединили са се. Всъщност "бунтовниците" на цру и ИДИЛ никога не са били врагове, все пак и двете организации се командват от едно и също място.

СЦНЧП е "Информационна Агенция" състояща се от 1 човек- с Псевдоним Рами Абдулрахман и истинско име Осама Али Сюлейман , Сунит с основно образование , живеещ в двустаина къща в Ковънтри Англия . Офисът му е на вторият етаж, а на партера има магазин за дрехи втора употреба . От този офис Осама Сюлейман или Рами Абдулрахман Захранва с информация за Сирия всички Западни Медийни Гиганти ,като BBC,CNN,Reuters ,France Presse ...всички !!?? Британското правителсто го поддържа всякак . Всеки сам да си направи извода ,каква ДезИнформация се шири из всички медии за ситуацията в Сирия !!

То е ясно за всички мислещи хора. Псевдоорганизации спонсорирани от незнам си кого и естествено пазещи благодетеля си.

Зарежи ги тия! Кажи какво пише в "Комсомолска правда" :) п.п. Не можаха да намерят един грамотен, та трябваше такъв с образовние до 8ми клас, а? :) Съвсем са го закъсали в Англия викаш, един грамотен чалмалия не им е останал... Живи да ги ожалиш. Да не са се преместили в Москва чалмалиите, че не достигат в Лондон? :))

И какво излиза ДИР-овци от тази "статия"? Нашите от ИД напредват, а? Важното е да се харесаме на хамерите от посолството! Вече не се и крият че поддържат главорезите от ислямска държава!

Чисто по военно му ИД не настъпва а отстъпва към Алепо и Турция. Да се надяваме че ще ги изпържат преди да са отстъпили до Свиленград. Лошото идва от това че реално Европа е обкръжена от ИД. Тези които Меркел приема имат шанс да се срешнат с тези дето бягат от централна Сирия през Турция. Тогава Брюксел ке падне. За нас не говоря. Паси ще ни спаси!

Шило

Тъкмо, ще ги опухат без да ти търсят.

Пак добре че е поискал помощ от Москва, а не от БГ плювнелииката!!! Ха ха

идил напредва благодарение на "спасителната" операция на путин

"Ислямска държава" никога не е била толкова близо до Алепо." Остава да се добави, "че немските войници виждат Кремъл".... тоест някоя джамия!:)))))))))))) И ЩЕ Е 1:1 С ГЬОБЕЛСОВАТА ПРОПАГАНДА!:)))))) ТОВА ЩЕ Е ПОСЛЕДНОТО НЕЩО КОЕТО ГЛАВОРЕЗИТЕ СА ВИДЯЛИ В ЖИВОТА СИ!!!

Франция се бие в гърдите, че била направила втори въздушен удар. От не знам колко време. С цели два самолета. Рафал. По тренировъчен лагер. Не знам да се смея ли или да плача - руснаците направиха в това време мини версия на въздушните удари в Залива през 1991, французите - даже и да замаскират, че никаква реално не я вършат срещу ИДИЛ не могат да я свършат и това е очевидно за всеки, дето е запазил дори и 1% непромит от пропагандата на масмедиите мозък.

Абе в статията пише че ИД настъпват на нови територии, руснаците тръбят, че бягали джихадистите и се предавали... Сега на кой да вярваме ?

На никого, ще хвърлим с парашут Бялата Златка да провери. Лесно е - хвърляме му кокаина пред него и той го следва. Само ще му сложим камера и микрофон за да виждаме какво става, защото ако разчитаме на него кой знае за какви змейове и гигантски крави ще слушаме по радиото му.

Двете са полярни гледни точки на едни и същи събития. Просто тези които дават информацията не я дават цялата. Тоест не говорят истината, само истината и нищо друго освен истината, както някои от тях се кълнат. Обикновенно истината е между средата, на двете полярни (пропагандни) информации, но за да я познава добре човек. Му трябват познания, защото знаещия се информира лесно, докато за незнаещия това е почти невъзможно и той обикновенно просто приема чуждото мнение, въобразявайки си че знае нещо. Затова се учете, от сериозна литература, не от глупави статийки на полуграмотни журналисти, които цитират политици с напълно празни глави. Светът се управлява от знаещите, не от политиците.

Едва ли е Роско, по-скоро оставяш идентични впечатления у хората. Те са го казали: - Виж гредата в своето око, преди да търсиш треската в чуждото.

Добрите главорези бягат от лошите такива. А са кръвни братя, тате ЦРУ, мама Световната банка. Но явно не им понасят старите съветски чугунени бомби-ужас, без капка електроника, хвърляни на око. Е ,не съвсем на око, по предварителни изчисления направени със стара дървена съветска логаритмична линийка. Протестъри , къде сте? Обединявайте се! Днес рашките трепят ИДИЛ, утре сте вие!

След като не помагаш, добре е и да не вредиш.Отнася се до Франция. Колкото до победа на ИД в района на Алепо, информацията Ви не е вярна. Пишещият бъде обективен, а не лъжец и манипулатор.

Овчи, би ли обяснил какво означава "плагиатство" в анонимен сайт? Лично аз предпочитам, ако някой е казал определено нещо (много) по-добре и по-точно от мен, да го цитирам или да го копирам. И не - не съм правил аз въпросното плагиатство...

Няма потвърждение за такова настъпление.Прегледах израелски,ливански,сирийски,йордански и иракски източници и осведомителни агенции и нито една от тях не е дори реагирала на съобщенията на Сирийския център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

Не знам кое е по-лошото за Сирия - путин да ги освободи ,или ИДИЛ д а победи.... И в двата случая жална им майка!

Наистина е удивително, как същества като тебе, водени от неистовата си омраза към всичко руско са готови да загубят човешки облик и характеристики, поддържайки изчадията от ИД.

Лошото е, че ако ИДИЛ победи в Сирия, ще дойде тука и твойта майка да "победи", и тогава ще заквичиш на умрело...

Орлин Данев

ИДИЛ ще"победи"в Сирия,ама...."на върба у шестък"...га цъфнат налъмите! :) Срещу ИДИЛ-ските канибали се бият руски и чеченски главорези,а не мекокиткени третополови НАТО-вци!:)...

А какво би било според теб най-доброто за Сирия.Да си намажат задниците с вазелин и да поемат западните евроГейски"ценности" ли? :)

Настъпвали биле!!?!?!?! Бягат към Турция докато не са им отрязали пътя! Ха ха!

Точно така. Просто "пътят" на ИДИЛ-ските канибали които бягат към "майка"Турция е покрай Алепо! :)...А соросоидите веднага радостни представят това бягство като"настъпление"!:) Жалка работа!:)...

Тук се наблюдава някаква нездрава радост от настъплението на ИДИЛ, основно между феновете на СЕЩ и атлантическите ценности. Момчета, до там ли я докарахте, да се радвате, че онези изроди са напреднали някъде си. Направо сте жалки. Хубавото е, че напредвайки така, откачалките скоро ще срещнат малко по-друг род противник. Тогава пак ще оревавате орталъка колко са долни руснаците и съюзниците им.

СМЕЕМ СЕ НА ПУТЛЕР И ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ МУ ПОБЕДИ...А ИДИЛ НАПРЕДВА ЗАЩОТО НЕ СА ЧУВАЛИ ЗА ТЯХ

каква е по-точно разликата между ИДИЛ и путин...едните са ислямски терористи, другите са православни терористи

така си е , само дето не са православни е са атеисти !

Не е толкова настъпление, колкото принципно една и съща терористична номенклатура, с едни и същи поръчители, финансисти, снабдители и координатори, воюваща срещу сирийската държавност сменя табелките и байраците, според обстоятелствата: ту "Ислямска държава", ту просто умерени ислямистки бунтовници и даже опозиционери, ту сирийски военни (но свободни, по американски), ту безпомощни бежанци настояващи както за помощи, така също европейците да изпълнят международните си задължения и да започнат да се грижат за децата им, че са много, а и още едно е на път... Сега се опитват, ако не могат да защитят цялата терористична инфраструктура и да продължи разрастването ѝ както до скоро, то поне да ограничат ударите до само към едно от пипалата ѝ. Явно не желаят изкореняването на тероризма, за което е необходимо разоръжаването на всички банди и укрепването на легитимната сирийската държавна власт, а не връщане към корените на ИД, ал Каида, ан Нусра и т.н. от периода 2011-2012 г. когато всички тези терористични банди възникнаха в среда характеризираща се с всестранна западна подкрепа на разрушителната дейност на умерени опозиционери и 'свободни' сирийци.

Според мурзилките ИДИЛ панически отстъпват, а според дир-а са на път да превземат най-големият град в Сирия.....

АМЕРИКАНСКИ СМЕШНИЦИИИИ...

Ислямистите не са и чули за рушките победи срещу тях....що така? Да не би защото не гледат Раша ТД :))

от 26 изстреляни ракети по цели в Сирия 4 са паднали в Иран, на 600 км от целите....за другите ракети няма никакви даннии къде са паднали Безаналоговата руската излагация няма храй

ако резаците от ИДИЛ бяха засегнати от руските бомбандировки щяха да го кажат, а те даже не знаят за тях - следователно руснаците бомбят всеки камилар в пустинята и после казват ,че е терорист

Само дебил , или русофил може да повЕрва,че руснаците за седмица с 120 полета са постинали повече отколкото Башар със своите 300 самолета за 4 години

САЩ и арабите за 2 години с 200 самолета са нанесли по-малки щети от руснаците с допотопните си кокурузници

4 руски ракети са предназначени за Сирия са паднали в Иран на около 600 км от целите си...това обяснява защо ИДИЛ все още не знаят ,че руснаците воюват с тях

Преди седмици мурзилките получаваха оргазми защото идил вече били уничтожени, а резаците май не са и чували за рушките ''удари'' по тях

Настъпвали биле!!?!?!?! Бягат към Турция докато не са им отрязали пътя! Ха ха!

Алепо си е още в Сирия и ще го превземат напук на руските ''победи'' по новините...

Има точно 3 "лагера".. И всеки от тях ненавижда смъртно останалите 2 : - този на Асад/ който досега не правеше нищо нито за ония дето са го избрали...нито за никого.... -този на официалната "опозиция"...- ако може изобщо Асад /който се учи от Путин/ - да търпи такава...:))))))) -и този на ултравиновните за всичко- НА ИДИЛ - война и бойци на ИДИЛ има- защото има безотговорна власт с Сирия..- за доказателство- запитайте всеки един срещнат сириец- колко много обича своя президент- АСАД :)))) а НА ВАС МИЛИ ДРУГАРИ-КАКВО СА ВИ СПУСНАЛИ ОТ москва - СИ ГО ДЪВЧЕТЕ И СИ ПЛЮТЙТЕ КОГОТО ИСКАТЕ ... Само се опитайте да обясните например-кого точно бомардират Франция и французите...???? А , че те действат в наша/ервопейска/ полза , това е излишно да се кометира защото от французтите няма по-големи експерти за разрешаване на конфликти с 'АРАБИ'...Мдааа. сега е ред се се серете на поста ми :))) приятно акане :)))))))))))))))))

Тапирчо,да не би пък българите(в по-голямата си част)да"обичат"президента и премиера си:)))!!! И означава ли това,че трябва обезателно да хващат...автоматите??? Кухарник,това че 20% не харесват онзи,който останалите 80% легитимно са избрали не означава,че трябва обезателно да се спретне..."Арабска...пролет,лято,есен или зима"(според сезона)!!!

Стършел

Скоро и до автоматите ще дойде ред!

шапка им свалям на братята руснаци ,за това че искат да победят тероризма и арабския екстремизъм в Сирия .все пак са единствената трезво мислеща държава в сирийската криза.но,все си мисля, че не бомбордират правилното място. за да успеят ,най-добре е да обстрелят бялата къща,от там идват всички световни проблеми

Да ти имам братята:)))))))))))))))))))))))))))

петър

брато, ако си виждал поне 1 руснак наживо ,и ако поне малко си поговорил за история с него.веднага ще разбереш мнението му към нас Българите-братя,а за страната ни - изумителна.но,когато човек вижда само до носът си,няма,как да види друго, освен перчема си

много голям го вадиш, бе. Ти знаеш ли какво би станало ако "братята руснаци" ударят САЩ? Скрий се и не дрънкай глупости.

Шило

Интересува ме дали има разумна опозиция. Ако има такава и иска доброто на Сирия, трябва да се оттегли от бойните действия. Не е боеспособна. И нека, след като бъде отскреляна ИД, да участват в едни избори.

Избори по военно време???? Да не си се объркал? Демократични избори Приятелю са възможни само там, където има гражданско общество. Сещаш ли се?

На тази умерена опозиция й таковаха майката. От едната страна я пердашат от ИД, от другата - Асад, а отгоре - руснаците.

Руснаците са големи тактици и майстори на капаните / чувалите.Наполеон най добре го е усетил а наскоро и част от Украйнската армия край Дебелцево. Така че, нищо чудно да ги оставят да се избият помежду си а онова което остане самите те ще го ликвидират - имат средставата да го направят. От статията става ясно, че и двете страни се борят да превземат военна база.За руснаците и Асад и двете страни са еднакво вражески настроени..., така че за печелившия и настанил се в базата ще има награда - една по-мощна руска ракета. Защо да не се гледа сейр и да се чака сами да влязат всички в кошарата(базата)...И още нещо, Русия в Сирия очевидно не е СССР в Афганистан. Руснаците се научиха да работят и те по американски и английски тертип - други (местните) да вадят кестените от огъня вместо тях.

майстори са на капаните Руснаците ..да големи са майстори. В Афганистан така се бяха наместили че им свършиха чувалите за трупове. Сега са тръгнали срещу ислямистите но като започнат да отвличат руски граждани по света и да ги режат на парчета пред камера ще разберат че арабите са като невестулки и никога не забравят.

Нали ти написах там каква е разликата между СССР в Афганистан и Русия в Сирия - чети...и още една разлика, че сега начело на Русия е Путин...просто няма равен на себе си в момента в света, честно. От старата школа е и ги матира с няколко хода...такива като тебе стойте и гледайте само какво ше стане и в Сирия, колкот и да не ви е кеф и да ви е яд че ще размаже ИДИЛ и другите наречени умерена опзиция, от едно котило са всичките.