Иракски бунтовници откраднаха 40 кг уранови съединения

Бунтовници са откраднали 40 кг уранови съединения от три лаборатории в университета в иракския град Мосул.

Обратно в новината

Коментари - Иракски бунтовници откраднаха 40 кг уранови съединения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това ли ще е причината за нова воина в ирак? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пълни глупости! Тия с тоя Уран освен след 6 месеца да се изпонатръшкат от лъчева болест друго няма да стане! Само паника внасят. Нито имат техническия ресурс да го обогатят, нито имат знанията да го превърнат в бомба!

Ти нещо за dirty bombs чувал ли си?

Според официален доклад, САЩ са изсипали над Ирак над 440 тона обеднен уран - той е радиоактивен и токсичен. Иначе "ауууу терористите взели 40 кила радиоактивен материал"

оказа се, че малко са им пуснали ... има мегдан за още...за арабите е крайно време да се цивилизоват или да ги пратим всички при садам

а на българчетата бомби не им трябват те сами ще изчезнат

Първа цел на "мръсната бомба"най-близо Израел!Втората вероятна цел някъде в Европа!На трето място САЩ!Поражения и замърсявания за 30-40г напред!Лунен пейзаж!Халифата с шериата чукат на вратата !Отворете по-широко българо-турската граница и тичкайте в джамията за Корана!

Лунен? Като около Чернобил? Не знаех, че на луната има растителност и диви животни...

"Лунен пейзаж"е алегория скъпи деца!На атола "Бикини"ядрен полигон на франсетата има растителност а плъховете са мутирали на големина на голямо куче но райското място не е туристическа забележителност!След взривяването на "мръсната бомба"плъзват остра и пронична лъчева болест с целия комплекс екстри!Хората измират!Природния континииум не става за живот!

Ти виждал ли си снимки от зоната около Чернобил? Ами Припят (просволутия град, дето много хора му викат Чернобил) ?

Стреснат, трогнат, очаровен Целий свят се днес запитва, КОГА ще свършат в Сирия, Украйна и Ирак, че на Марс ги чакат месния елит и портестутки # Айнес них гуд матриал, на РБ-бб Тодорка, бТТВ Трътка

откраднатият уран и едва ли може да бъде използван за атомна бомба, на едно "мръсна бомба" е също толкова опасна. Ако се взриви в един град - целият ще сатен необитаем заради радиоактивното замърсяване. Все едно да живееш в Чернобил. От друга страна спътниците могат да засичат радиоактивните следи при пренасяне на такива материали. САЩ и Русия могат да ги открият ако искат.

Ако се пораздуши и потслуша Цв.Цв. ще съобщи, че лицето, ПРОДАЛО урана е Халифа на Иран по линия на ООН и екц- министър на РБ- израелската дружба, кумец на РБ- генерал ББ, надежното политик Ники М. една бабичка

Може урана да не е обогатен,но пък може би с него ще се направят бомби с обеднен уран/доколкото си спомням една много демократична държана ги използваше да бомбардира Югославия/!

Една "мръсна" бомба,взривена на правилното място, си е почти толкова ефективно оръжие колкото реален атомен взрив. Точката на прилагане на силата е важна не по-малко от самата сила. Има значение дали човек ще се убоде с карфица в петата или в окото,примерно.

По лошо е. При нормалният взрив няма време да усетиш какво се случва.Тук се нагълтваш с тежки метали които хем те тровят химически хем те облъчват и нямат изчистване.Най лошото е,че докато организма ги изхвърли вече е поел достатъчна доза за развъждане на раци.Тъй,че запасявайте се с ЕДТА-натриева сол.Не е панацея но удължава агонията.

До любителите на конспиративни теории: "Правителството на Ирак вчера призна, че е загубило контрол над бивш завод за производство на химически оръжия, който е превзет от "въоръжени терористични групировки". Аре бе? Нали уж нямаше химически оръжия в Ирак, а? Що така? Нали уж не били открили нищо, а? К'ви са тия заводи?

Нямаше според българската и съветската преса! Сега бунтовниците вече казаха, че има, и химия и уран! Скоро ще открият и плутония!

Утре ще открият и топлата вода.

Ирак го нападнаха заради ядрено оръжие а не заради химическо. Те химическо оръжие си имаха и дори го използваха срещу кюрдите.

Работна хипотеза, ако позволите : - влизат Навремето, НО ! - хем заводите Са умело разбъркани/модулно-дислоцирани, хем мат'реало - е в такъв вид че Не може да се определи Точно. ...а Ако добавим възможността за Непозната технология...

Как мислите,че ЦРУ не им е дало информация къде са урановите съединения?

Всъщност, САЩ и Великобритания обвиниха Ирак, че не е унищожил ядрените, биологическите и химическите оръжия. А след войната, от ЦРУ извадиха официален доклад, че не са намерени никакви такива оръжия. Не бъркайте извадени от строя оръжия, намиращи се в складове от 20 години преди това, за същите, за които Ирак е бил обвинен, че притежава. Толкова за "конспиративните" теории.

Ама защо трябва да правят атомна бомба? Тъпчат няколко десетки/стотици кила уран, зарин, иприт (каквито има със стотици кила в Мутана) в някой бус, слагат и няколкостотин тона взрив, взривяват го насред Багдад и жертвите даже ще са повече от ядрен взрив. Просволутата "мръсна" бомба.

"няколкостотин тона" да се чете няколкостотин килограма. Въпреки, че в Сирия доказаха, че могат да взривяват стотици тонове взрив.

Тамън щях да те питам за марката и модела на автобуса :)))

И сеги ша си направат една бомбичка и пут по тоа дет праща на багдата су-та.

И коо става сега с антиамериканската пропаганда! ИГИЛ гепват завод дето Садам произвеждал химически оръжия, сега гепили и 40 кг уран! Оревата орталъка, че Садам нямал нищо общо нито с химиата нито с атома! Рано или късно истината излиза наяве!

В Мутана има складирано оръжие отпреди 91-ва. Обвиненията на Буш и Блеър бяха, че Садам е произвеждал химически оръжия СЛЕД 91-ва - каквито не бяха открити.

pmotikov@abv.bg

Изнесоха ги в сирия, подло предупредени от путлер, който беше информиран от Буш и Блеър, че ще нападат.

Докато Садам държеше юздите подобна опасност да се изнесе в чужбина БОВ или радиоактивни материали беше абсурдна. И като ще ме контрираш за геноцида срещу кюрдите, изкарам съм в Кюрдистан достатъчно време и съм говорил с всякакви кюрди. Всички твърдят, че тогава са живяли по-спокойно.

Случи ми се да разговарям с Човек, присъствал Лично на прословутите вечери/ешмедемета на Саддам... ... Само отбрани Верни люде .......Всички - усмихнати и гукащи в синхрон И ! - току-виж Някой Каже нещо, И ! - го Изнесат. На другия ден - И семейството.

Какъв е проблема??? Уранът е откраднат от мюсюлманси революционери-джихадисти,коио са партньори на САЩ и ЕС в мироизтрбващата им война за налагане на демокрация срещу диктаторите в Близкия Изток.

Да... урана е пренесен по джобовете и в пазвите на бутновниците. Се се сещам как тези ненормалници който с 300 зора сглобяват калашник ще почнат да правят атомни бомби.

И аз предчувствам същото,колега-при това предчувствам,че няма да е в Израел и САЩ, а в страна,която се явява техен противник на някоя политическа или икономическа арена.

Хамериканците си търсят предтекст да влязат в страната и да почнат война. Най-лесно е да се каже че има опастност от правене на атомни бомби които още преди проектирантето и сглобяването им са насочени към САЩ и вече летят.

Тези маймуни докато не ни тряснат една атомна бомба няма да се опомним и да ги пратим там където им е мястото.

Попе! Като тресне бомбичката ще е късно либе за китка.

Да благодарим на САЩ, че се справиха с тероризма по света, че въведоха ред навсякъде, че във всички страни, които демократизираха цари мир и благоденствие.Поклон, Америка!!!!!

Много американски филми гледаш! Направо си влязъл във филма!

Много си тъп , Бай Иване! Не схващаш иронията.

Машалла аркадашлар!

Няма само лоши новини. Има и добри. Коя ли може да бъде добрата новина тук? Ами тая, че ако рекат да използват ядрените материали, то това ще бъде срещу Америка или запада.

И Откъде казвате Би следвало да се очаква да мине товарът ?

По кота минус-едно ли я, красньiй/е ?! - мъ гоуаму дупчилу шъ им требе - да'н би И Това да Сте подготвили ?

От уранови съединения до чист уран U235 има мнооого дълъг път и необходимост от доста големички промишлени съоръжения за пречистването му. Изобщо не е фасулска работа да се отделят останалите изотопи на урана, за да остане само U235, а само той е способен на верижна реакция. Например за проекта Манхатън само една от сградите за пречистването му е с размери 800 x 250 метра с изисквания за абсолютна чистота. Недопустимо е било замърсяването даже и с един единствен пръстов отпечатък, заради съдържащата се мазнина в него. На схема атомната бомба изглежда проста работа, но това е измамно. За да се получи критична маса в правилния момент се изисква точност от порядъка на милионни от секундата. Така че спокойно, това не е препаската с динамит около кръста на камикадзе фанатик и не може да се сглоби в мазе или гараж.

Съвсем точно, но за съжаление една мръсна бомба изобщо не изисква подобни сложни манипулации. 1-2 кила радиоактивен боклук с десетина килограма експлозив думнати в накой мегаполис ще направят доста бели.

ПИЧ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ СЕ ПРАВИ И С ПЛУТОНИИ-239 .

А намери плутоний, а да не коментираме, че колко е по-радиоактивен от урана.

Всъщност всички съвременни ядрени оръжия са с плутоний 239, тъй като се произвежда по евтино, и от него се получава по мощен взрив с по малко количество, отколкото с уран 235. От друга страна, сглобяването на ядрено оръжие с плутоний 239 е много по сложно технологично от такова с уран 235, и само високотехнологични държави са способни да го направят, което е още една защита от използването му от терористични организации. Плутония не се среща в природата, а се произвежда в ядрените реактори, и е много по радиоактивен и опасен от урана.

деер

Това се нарича - ДЕМОКРАЦИЯ!

При това насилственно насадена от САЩ в този регион ...

деер

И от нас. Не забравяйте , че ние се продадохме и сме част, макар и микроскопична, но част от проблема.

Тези талибани не ги ли лови радияцията? Господа американци ето ви арабска пролет, ето ви международен тероризъм нали все пак трябва да си реализирвате някъде военното производсвто.

Не знам дали американците си пласират оръжието ма руснаците със сигурност.

те добре снабдяваха ИДИЛ с оръжия в Сирия...пък после се чудат що джихадистите не имс е подчиняват А?!

Ей, колко многу джелезу намерих докато брах тухли в Мосуля!

Сумата на всички Страхове ! (ООН - Бе отдавна предупредена за Такава опасност.)

То Затуй хамерите Одиха да го Търсат урано, но само си загубиха Хамърите,с които сега техните сподвижници си развяват брадите НаСаМ ,НАТАМ.

Да. ...пък и Сирия наблизо...и Иран... Афганистан.... ...а и Лавината от 'бежанци' у Нас от Тези райони...

Как бяха го казали. Ще бъде употребено ядрено оръжие, Европа ще бъде обезлюдена, а останалите живи ще страдат от гнойници. Но спокойно драги демократи. Този строй има повече шоу, забавления, повече веселие, докато "тъпия комунизъм" беше скучен ама много скучен.

ПРАВ СИ. "Културата на американците превъзнася и прегръща насилието като забавление и го възприема за подходящ и ефективен отговор на проблемите,които ги терзаят." Боб Хърбърт "Ню Йорк таймс"

Американците обосноваха войната си в Ирак и свалянето на Садам Хюсеин с опасноста от химическите му оръжия и ядрените му приготовления а когато опустошиха страната и заграбиха петрола дори не са се погрижили да не оставят нищо опасно в този нестабилен район.На пръв поглед звучи абсурдно но е напълно логично защото те винаги са се интересували от петрола и само за петрола.

Не съвсем. Ако провериш кои групи в САЩ настояваха най-много за война с Ирак, ще видиш че това са про-Израелските организации, и военно-промишления комплекс. Нефтените компании в САЩ всъщност бяха против войната в Ирак, тъй като това би разрушило нефтодобива там, както и стана. Сега Ирак изнася много по малко нефт, отколкото преди това. Про-израелските организации искаха Саддам Хюсеин да бъде отстранен, тъй като той беше враг на Израел, а естествено военно-промишления комплекс печели най-много при войни (както и големите банки, които го финансират).

Ако стоката я няма на пазара в Димитровград , то най-вероятно ще се появи в Продавалника. Сигурен съм , че Мосад вече е опаковала телата на "бунтовниците" в чували за смет и хранят прасетата с тях.

САЩ и Саодитска Арабия създадоха тези фанатици и сега успешно ги използват. След седмица - две тези отрови ще бъдат ползвани някъде и САЩ ще "реши" че е време да се намеси за да "спаси" някой народ от природните му ресурси.

Шило

И какво ще го правят? Дано да го съхраняват по джобовете си!

Американците се разпореждаха в Ирак няколко години. Защо тези материали не са били изнесени и за какво са им на иракчаните? Как принудиха Сирия да предаде всички химически оръжия и компоненти за отрицателно време, а в Ирак са допуснали такова нещо? Аман вече от тъпотията им...

може и да не могат да направят атомна бомба (трябва да го обогатят, да направят детонационния механизъм и да доставят бомбата до местоназначението и) но да направят мръсна бомба е напълно по силите им

Къде ли ще я разпакнат?