Иракската армия готви пролетна офанзива срещу ИД в Мосул

20 000-25 000 иракски и кюрдски войници се подготвят да си върнат контрола върху град Мосул, завзет от джихадистите от "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Иракската армия готви пролетна офанзива срещу ИД в Мосул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....в района на Мосул сега има между 1000 и 2000 джихадисти от ИД. Ами те сега ако тръгнат 30000 кюрди , и без оръжие ще ги изтласкат от града.

Иракската армия може да готви само ОВЧО с ориз

хамериканска пуйка със зеле ще има ли?

кой купува нефта на ИД и на т.нар. либийски ислямисти, с които си пълнят касите? КОЙ бе, КОЙ купува милиони тонове нефт, КОЙ ги купува? Или по този начин американските престъпници хем свалят цената на нефта, хем финансират ислямистите с милиони?

най-големият престъпник се казва Путьо - той е по опасен и от ИД.

да се стопи снега, и офанзивата започва!

Още едно от местата където САЩ донесоха "демокрацията" :). Странно как войни се водят все на демократизирани от краварите места...

Ами така де, няма да ги нападате необявено и изневиделица. Не е демократично някак. Пък и трябва да им се даде време да си купят оръжия, муниции и т.н. Иначе нещата ще свършат за седмица и военно промишления комплекс ще остане на сухо, данъкоплатците ще останат без сеир и ще трябва да се мисли нещо ново.

Бате пълни идиоти са тия и УСА-то и Иракчаните - що не кажат точният ден,час и МЯСТО , та да може брадатите примати да ги чакат там и да им резнат простите зелки!!! Хитлер ако така беше нападал Франция навремето - дали щеше да направи нещо!!!! Пълни идиоти!

Ама Канада и министерство на отбраната ли има? Или само говорител?

и да няма транспортни разходи, кабинетът му е във Фашингтон.

Да бяха казали и датата поне за да няма изненади.

Няма дата - готвим всеки ден....

"Докато умните се наумуват, лудите се налудуват" Толкова ли са страшни тези от идил, какво въоръжение имат, КОЙ им го осигури, че още не са смазани???!!! Оставиха ги колко години, една ли две ли, да си развяват байрака и да събират сили и съмишленици и още не могат да се разберат какви действия да предприемат?! Не, най-големият им проблем на "великите" в момента бил Русия.. Грешка, след грешка!!! Уф...

не спирай лекарствата, че да не върнеш предишното си състояние, което редовните участници в този форум го знаем!