Връщаме 50% от дохода си обратно в хазната

Половината от годишния доход на всеки българин се връща в хазната като лична данъчна тежест, изчислиха експертите на ИПИ.

Обратно в новината

Коментари - Връщаме 50% от дохода си обратно в хазната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с най/ниски доходи и дзржавници,които ни ОГРАБВАТ най/много/това са нашите нови изедници и геноцидци.....

И какво искат на ни кажат тези експерти с тая дивотия ? Че трябва да се намали символичния 10 % плосък данък, да се намали 20 % ДДС за да се издъни бюджета, да не си караме колите, да не пушим, да не пием, да не ползваме парфюми, да се намалят осигуровките за да станат пенсиите като при Виденов и здравеопазването като при султан Абдул Хамид. Какво искат тези люде ?

тука Бай Ганю се е изредил да попържя "изедниците" дето лочат от народа.. Ама да попитам аз - Бай Ганя ако му падне няма ли и той да смуче? Всички искат да взимат, ама никой да не дава. А колчем някой се обади да поиска сметка за харченето на общите пари или по-лошо да поиска контрол и разследване на злоупотребите му вадят очите от злоба. Мигар на някой ще му се развали рахата със "статуквото". Един ден тази държава ще затъне заради глупавият народ.. А народът ще се усети между 5 и 50 месеца по-късно и ще се плесне по челото, ама ще е късно да се върнат нещата.

Този ден настъпи преди 25 г., ти си намерил кога да плашиш.

KWO???

Ако преди хората са работели за себе си, сега всеки работи за двама! Затова сме най-много работещите бедни. Това ограбване обаче не може да продължава до безкрай...

50% е ама за тези с доходи до 2500 лева. За тези с по 100 000 са около 35%. За тези с по 1 милион би трябвало да са малко над 30%. Но като се има предвид, че и пазаруват без ДДС може и към 10% да им отидат данъците върху доходите. Т.е. както винаги става "бедните да го духат" Ето още една причина за прогресиращо данъчно облагане

Грешиш много. Ако знаеш английски бих ти пратил литература за обогатяване.

На английски е: https://link

Страхотна хипотеза и неверен извод. Разсмя ме! Както и да се сменя скалата на облагането, богатите ще си плащат толкова, колкото си изчислил. Ще изврещят малко по-богатите бедни. И накрая само ще се увеличи количеството на бедните.

През турско 10 % данък е отивал за хазната,другото за раята. Сега при партията на гражданите за идиотско развитие- 50 % за хазната, останалото за електората. Да се чудиш какво да избереш ?

През турско е имало прекупвачи на данъци. Султана им продава правото да събират данъци, те го препродават на друг и така. Накрая може и 90% да стигне. Който прекупвач, колкото си събере от раята..

хаха...доста грешно си разбрал какво представлява прекупуването на данъци:) Точно обратното е на това , което си написал. Обяснявам: Ако данъка е 10%, властта го препродава на събирач и му казва: Аз искам 8%, ако събереш данъците разликата от 2% остава за теб. Този прекупвач може да го пре-продаде на някой друг и да му каже: ако събереш данъка, 1% остава за теб, 1 за мен и 8 отиват в хазната. Това е механизма. За данъкоплатеца размера си остава такъв какъвто е. Продавайки събирането на друг , хазната си спестява средствата за събирането. А ти си решил, че всеки по веригата слага "отгоре" ...че той така може не 90..може и 290% да стане:))) хаха

Ами да изрежат държавната администрация. Каква е ползата от: - полицията - 70% съкращение; с висока заплата срещу ефективност. - министерство на икономиката (нямаме икономика ) - министерство на земеделието (без него ще спрат да раждат дърветата и кравите да дават мляко ) - министерство на образованието - 70% съкращение, за сметка на учителски заплати - За какво ни е ? Министерство на транспорта и Министерство на регионалното развитие - на практика се дублират. - Министерство на правосъдието - (ами нали съдебната власт е независима от правителството , ама си има министър от правителството) - Министерство на културата - къде е тази култура - 70% съкращение. - Министерство на околната среда и водите - 70% съкращение. Скрити службички, като: студентски столове и общежития - познавам единият от шефовете - беше горд , че не е ходил на работа повече от 5 месеца,а само се разписва за заплатка от 1500 лв. Това е турбо сума за спане в къщи. Ама го махнали от Герб , защото се скарали с Реформаторският блок - горкият ... ... Има още толкова структури за които не сте се сетили.

Е как да не сме се сетили. Тя половин София лапа държавна пара от министерства, комисии, организации, фондации и прочие бюджетни плъхове и синекури.

Аз па вервам на бате Тиква. Он рече, дека сме ималье най-ниските данаци февропа

Нормално, Цветан Василев и Богомил Манчев нали се отчитали където трябва с 50%, работещият българин да не е по-голям тарикат от тях?

ПРАВО , ИКОНОМИКА , ФИНАНСИ , ТЪРГОВИЯ ! ! ! ФИЗИЧЕСКИЯ ТРУД Е БЕЗПЛАТЕН И ВРЕДЕН ! ВИСШЕ , САМО ВИСШЕ ! !

При наличието на Плосък данък, 50% от приходите на населението връщани в хазната, означава само едно - срамно ниска цена на труда, за сметка на скривана счетоводно печалба от работодателите, както платена търпимост на сивият сектор в икономиката и страхотна контрабанда със съдействие на Митниците!

Това при условие, че са сметнали вярно тези 50%. Аз мисля, че ти си прав, но интуитивно, без да прибягвам до шарлатания.

а бе...уж все няма,пък опашката на гишето за кражби не намалява!!! бах,бах,бах,бах...

Исус е казал 1/10 от дохода !

То има и определено количество заповеди, само 2 не се нарушават на дневна база от политиците :D

"Ако не искате да плащате данъци, не пушете цигари." Ако се отучим и да ядем, еха.

Магарето на Насредин Ходжа тъкмо се научило да не яде и умряло

ИПИ откриха хладката вода (за топла не им достига акъла), но по-интересен е един друг въпрос - защо именно сега след като положението е такова от 10-12 г. (поне)?

Заради това мръсната Тиква въведе данък уикенд, но нали се сещате, че банките и големите петроло производители не го плащат, а само малките фирми балъци. От друга страна има и данък върху разходите на фирмите - да като под турско за това , че си е търкал ченето като яде. Освен това данъчните не ти признават един куп разходи. И за капак ти шибат всякакви глоби или слагат различни изисквания, така , че да имаш още разходи върху които има включен ДДС, данък печалба и данък дидидент. Едноличните търговци са всъщност на 15% данък, а другите фирми са на 10% + 5% данък дивидент. Това влиза в бюджета, но да сте видели нашата страна спокойна, чиста, красива с прекрасни детски градини и усмихнати пенсионери. Благодаря на ГЕРБ, НДСВ, БСП, СДС и всички знайни и незнайни идиоти.

Евала за коментара!!! Крадливи тъпунгери ни управляват.

ИПИ е просто истеричен ултрадясно-пропагандистки НПО-инструмент и служи само за пропагандистки цели. Стойността на прогнозите, мненията и предложенията му е точно кръгла нула. А сътрудниците му са всичко друго но не и икономисти...Нищо от творенията им не издържа и най-елементарна критика и изобщо е загуба на време да се коментира сериозно. Просто си заработват заплатките, плащани от чуждите им работодатели и господари.

ПРЕТРЕПИсоросояд спасиРОДИТА!!!

В България всяка държавна компания за 2016 г. ще даде на държавата 60% от печалбата си, а всяка частна ще даде 15%. Привилегированото положение на частните компании по отношение на данъчната политика, упражнявана от държавата, се изразява в тези 45%. Всяка държавна компания ще трябва да даде на държавата 45% повече от своята печалба, отколкото една частна компания. Това е двоен стандарт, това е робство. Всяко работещо физическо лице, трябва да плати данък и задължителни осигуровки, определени и наложени чрез сила от друг - общо 28% всеки месец. Всеки гражданин в България трябва да плати данък, определен и наложени чрез сила от друг - ДДС 20%. Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг - данък ДДС 20%. Всеки гражданин в България трябва да плати "данък", определен и наложени чрез сила от друг - акциз горива над 50% плюс данък ДДС 20%, общо данък горива е над 70%. Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг, "данък" акциз горива - средно 10% и т.н. Общо данъците над един работещ в България в момента са над 70%, под данъци се разбира всяко задължително взимане-плащане, например - данък недвижим имот, данък движим имот (мпс), винетки и т.н., защото това е едностранен договор, наложен единствено със сила и безусловна принуда, и заробване от привилегирования елит и паразит. Задължителни взимания - плащания - данъци в България за 2016 г. са: Всяка частна компания - 15% Всяка държавна компания - 60% Всяко физическо лице, например: пенсионер или работещ, или дете, или безработен - 30% (20% ДДС плюс средно акциз горива 10%) Всяко работещо физическо лице - над 70%

Тези икономисти от коя дупка сега изпълзяха?

Каква политическа нестабилност. Нали идиотите гласуваха за ново начало с нов президент. След това идва и ново правителство с гласовете на същите идиоти, а вие говорите за политическа нестабилност. Човек ще си помисли че на власт се връщат БСП и ДПС.

Проблема не е колко от доходите на простия човечец отиват в държавния бюджет. Проблема е че 2/3 от държавния бюджет се разграбва и отива в частни джобове. Народа може да издържа държавата (както винаги и навсякъде през вековете), но не може да издържи на лакомията на псевдоелита.

Напротив, точно това е проблема. Всеки лев, рано или късно, стига в някой частен джоб. Държавата само преразпределя. Взима насила от един и ги дава на "друг". Това дали този "другия" е социално слаб или роднина на някой си, е без значение. Проблема е че този, който е заработил парите си с пот на челото, няма право да каже къде да отидат. Това ще продължава до деня, в който хората разберат, че не държата трябва да казва на хората, на кой колко се полага. А когато хората започнат да казват на държавата, колко на нея се полага.

"този друг е социално слаб" Написано като от някой демократ-либераст, без връзка с реалността. 1)Значи социално слабите бедняци са виновни за масовото обедняване? 2)Колко процента данъци плащат в Швеция? 50? 70? 3) За 2015 година раздадените само БОНУСИ на Уолстрийт са на стойност 28,4 милиарда долара. (Същите които докараха краха от 2008). Общи помощи на ВСИЧКИ работещи в Америка на минимална заплата за 2015г - 14 милиарда долара. Стига вече с ваш`те глупости!

Защо лъжете бе? Аз съм гледал по телевизията, когато лично Баце обясняваше как Той Лично ни е дал пари, бензин, ток, асфалт, хляб, сирене, салам и телешки пържолки! И зала Армеец и метрото и санирането, а ние трябва само да лежим и да щракаме с пръсти.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Най-циничното в случая е, че тези НПОта (фондации) създадоха и наложиха у нас (и не само) този модел - големия бизнес не плаща данък печалба, а малият и наемните роби са смазани под непосилната тежест на осигуровките от които нищо не ползват. Цинизъм по американски... Фондациите Нуман, Фридрих Еберт и Ханс Зайдел (на която дължим Герб и Царскат партия) цинично ни съобщават какво са напраеили в БГ за 25 години !

овцете щом търпят, така ще е... затова не трябва да се плащат данъци на тази бандитска държава, щото отиват за крадливи политици и техните обръчета от фирмички, паразитиращи римляни, а сега вече и за "мигранти-специалисти"!

Ivan Ivanov

добре го каза като траят така ще е много пъти съм правел стачки когато съм работел в екипи ... всички го вадят голям а стане ли така да се изправим и да си кажем истината всички се покриват .. е сега вече работя сам за себе си но ме е яд че Бг търпят ... като магарета ..еми щом така искат така да е ...... сами си го правят !!!

България я превърнаха в долнопробен развъдник на мръсната циганска паплач.Няма ли кой да изгони тия паразити вън от страната ни?

Как ще гоним електората на БСП, ъпсурт!

бе то от последните избори се видя друго,ама арееее

Трябва въвеждане на задължително средно образование за правото на деца. При нарушение принудителна кастрация и затвор с бачкане там. Може да строят и приюти.

От нашите доходи 50 % за хазната , а хазната е във властта на пещерата и само Али Баба държи ключето,. Разбойнците предано се грижат за Али Баба и папкат. Като ги изберате пак, вече в хазната ще отиват 100 % а вие продължавате да си мучите безмозъчно и 6 месеца ще работите за шайката на Али Баба и 6 месеца за да оцелеете за да можете пак да работите за Али Баба и той ще ви осигури спокойствието. Колко си дават сметка , какво значи 50 % от собствения ти доход за хазната. Това означава, че този народ е робски народ,прост опростачен и напълно оглупен. За това се разбира и с Али Баба и с неговите разбойници. Те с него и той с тях.

Нищо не разбрах!Али Баба,проценти...Говори по-ясно!

Фири

Ето един бърз начин за двойно забогатяване на обикновения българин с нетен доход под хиляда лева на месец! Никви данъци! и 95% за богаташите! така нетно сичко си остава същото но 90% нормални българи стават 2 пъти по-богати,а 10% свръхбогати се лишават от това ненужно им излишество се пак и те един гъз хранят и не са праени по 2 пъти!

Няма как да се получи, защото в милата ни родина, е практика работа на минимален, осигурителен доход. Тоест, укриване на данъци, за сметка на работникът. Дори и "шефът" си пише по ниски заплати, за да не плаща данъци, а парите си ги взима на сиво, с двойно счетоводство. Ще се запитате защо няма контрол от страна на държавата, като това са практики в сигурно 90% от фирмите, дори големи? Ами те, фирмите са на и около депутатите и правораздаващите, нямат сметка да си режат клона. Само революция може да я оправи тая прогнила администрация и няколко, трудови лагера.

Ами като сте сган и се съгласявате така е . Аз ако някой ми каже такова нещо си тръгвам на мига. Нали знете, тревата и овцете се стрижат....

Нормални последици от адекватното управление, на практика разграбване и разхищение на държавата ни. Почти няма износ, унищожиха се всички производства, не и без външен натиск, дори и традиционно печеливши от износ, като енергетиката, която понастоящем дори дължи милиарди. Ако имаше нещо печелившо, го отдадоха на концесия за мизерни комисионни и парите излизат навън, разни ЧЕЗ/МЕЗ, ЕОН, Топловикация. Единсвеното производство, извън стоките от 1-ва необходимост (храна, ток, вода), които също в голяма част се внасят, остана само аутсорсингът, на който му викат инвестиции. А всъщност пак изкарва средствата извън България, за сметка на мизерното заплащане. И понеже няма от къде другаде, хазната се пълни директно от доходите на обикновенният човек/робът. Все пак трябва да се изплащат лихвите по външният дълг, който тиквата увеличи в пъти, в инче "успешното" му управление. А лихвите дългът, за разлика от другите задължения на държавните институции, като здравеопазване, поддръжка на пътна инфраструктура, охрана на границите и мн. др. не могат да се отсвирят, а трябва да се обслужват. По важни от тях са само, социалните на циганите, да мируват и заплатите на хрантутниците от МВР и 20-те им заплати при пенсиониране, за да си изпълняват единственото жизненоважно задължение - охрана на престъпниците в парламента и обръчите от лешояди около тях. Welcome to Bulgaria.

Каква хуманност. Дайте направо 100 на 100, че да рахатясаме тотално. Докато крадлив и завистлив простак ти определя заплатата, не чакай повишение, камо ли замогване.

Всеки може да наложи каквито данъци иска, само дето още никой не е успял да победи на практика кривата на Лафер! Така, че спокойно! Няма страшно. Ножа е дървен!

Язека пък не плащам нищо, не пия не пуша, не смъркам, пенцийката ми е 10920 лева годишно! Сяка година сменям колата с нова на старо! Баламите да пащат!

с 240 лв месечно не се живее и затова доработвам и от допълнението ми вземат половината. По конституция трябва да сме с равни права , но не сме - социалните помощи (получаването на пари без да са заработени) тотално срива пенсиите (пари , които предварително са внесени) ПРИЗИВ : НЕ ДАВАЙТЕ НИТО ЛЕВ НА МЛАДИ, ЗДРАВИ ХОРА КАТО СОЦИАЛНА ПОМОЩ БЕЗ ДА СИ ГИ ОТРАБОТЯТ - така се разхайтиха циганите, които чакат помощите и не се хващат за работа като лъжат че няма за тях работа ..... Огледайте улицата, градинката или автобуса , отивайки на работа , и ще видите колко много работа има - само който я върши на него да се платят пари за интеграция - без работа - нито стотинка!

Според тяхната логика народа във Великобритания и Германия работят само за държавата при тяхната система на прогресивно дадъчно облагане.Тия набедени специалисти пищят при най ниските нима на облагане в целия ЕС. Не ви ли е срам бе?Затова няма да има пари за култура,за наука ,за социални услуги. Аман от див неолиберализъм. Избират от водещите световни икономики само това, което та наште тарикати им отърва.

Че кой ви плаща данъци? Е, поне тези, които са избежими. Цигарите са ми контрабанда, ракия си варя, месо и зеленчуци си купувам от близките села - никога, ама никога от магазин, брашно също на черно /имам си хлебопекарна/. За 20 години здраво бачкане не знам дали имам и един месец на трудов договор - всичко кеш и на ръка! Ще умра от яд, че няма как за сега да избягам от тока и водата, но няма пълно щастие.

Я да сметнем сега - при 1000 лева заплата, щото се смята лесно, работодателя в общия случай внася 178 лева осигуровки, а работника, да не е на капо и той 129 лева. Така е според един популярен калкулатор, а и според фиша ми. Значи, работника де-факто трябва да изработи 1178 лева. Като си внесе (вземат му я) вноската работника, му остават 871 лева. Но това не е всичко, щото на тези пари се дължи данък общ доход 87 лева. Значи работника остана със 784 лева. И всичко което си купува ( почти всичко, щото все ще купи нещо от пазара) е с 20% ДДС или релано от тези 784 лева ще плати ДДС 130 лева. Зачи от началните 1178 лева ще ползва стоки и услуги за 654 лева. Това е без да се взима под внимание плащането на общински данъци, като данък за жилището и лека кола. При мен тези разходи са около 30 лева на месец. Те изкривяват сметката. Дела на ДДС-то слиза на 125 лева, но ползваната сума става 625 лева.

Забравих да сметна процентите - наистина без общинските данъци процента, прибиран от държавата е 45. Но ако добавя общинските данъци (които при мен са доста минимални - данъка на колата ми е 36 лева годишно, винетка - 97 и данък сгради около 230 лева) става 47. А като добавя, че средно месечно купувам по около 80 литра гориво, това добавя по едни още 40 лева на месец за държавата или разпределението вече става 51% за държавата срещу 49 за мен. Това при положение, че не участвам на пазара за цигари и алкохол.

Крадци на всяка крачка. Например МИЛКА продава още шоколади с награди, а сайта им вече не работи. Релкамната кампания е до 27.11.2016. Мошенници , НЕ КУПУВАЙТЕ продукти на МИЛКА.!.

Къде има магазин на Милка?

Ееееее в турската империя е имало десятък, наште са ни обложили с педесятък! ами мерси!

Иван Арнаудов, това което си написал е вярно, само ако "чорбаджиите" изкарват доход рамките на облагаемия минимум. Ако са истински чорбаджии с месечен доход от около 15 хил лева, плащат много по-малко от бачкаторите, процентно. Като абсолютна сума, няма спор. Знаеш ли Иване, кое е проблема на това шибано герберастко управление - насажда омраза между бедни, по-малко бедни (средна класа) и богати (някои от тях забогатяли наистина нечестно, но повечето просто инициативни или късметлии (реститути например)) Това противопоставяне по времето на Костов, Царя и Станишев беше започнало да минава в ъгъла. За да може да държи юздите на държавата Борисов сума ти години вади разни тъпи МетодиАндреевци да насаждат омраза и противопоставяне. Затова на България и трябва ляво управление (не казвам БСП), за да измъкне държавата от калта (по някакъв начин). Защото без бачкаторите няма да има и чорбаджии. Колкото и да напредва техниката, бачкаторите и ресурсите остават в основата на пирамидата, заедно с машините!

Горното го пиша, и не ми харесва. Аз искам в България да има дясно управление и силна пазарна икономика. Само че виждам как псевдо-десни разнебитиха основата. А основата е важна. И може би трябва да дойде правителство което да закрепи основата. Ако някой се интересува - да прочете повече книги за 30-те години на 20-ти век и САЩ.

Точно така е.Само за простите остават хвалбите на Боко,че сме с "мноооого"ниски данъци. Аз тази песен я пея във форума отдавна.Преките данъци са едно.Кой скрил,кой дал,кой взел...Но от непреките-акциз,ДДС,никой не може да избяга.Колкото повече потребяваш,толкова повече плащаш. Напр.-гориво,ток,цигари,парно...Особено горива,алкохол,тютюн.Първо им лепват непрестанно повишаващ се акциз,а върху него-ДДС.При горивата,преди ДДС,има и някаква неясна "пътна"такса.Та наистина,де факто,чукват 50%.Почти както в социалистическа Швеция.Да,ама къде са шведите по стандарт на живот...... КомунизЪмЪт в Държавата е централизирането на парите във Фиска.И порочното им,корупционно,преразпределение. За да има после"..ние дадохме,построихме,направихме.." Лъжци-всичко е за сметка на европейските и нашенските данъкоплатци.А въвеждането на"прогресивен"данък е тоталното безумие.

Петър Ганев и Вацов казаха най-голямата глупост по Дарик вчера: Че ако се вдигнели пенсиите на минимум 300 лева, това щяло да ощети тези, които получат по-малко увеличение, защото увеличената покупателна способност на тези пенсионери щяло да доведе до увеличение на цените, ЗАЩОТО производството нямало да се увеличи. Алоу, хИкономистИтИ, нормални ли сте? За внос чували ли сте? Боже господи и тия се мислят за капацитети!

Така де, само че този нов внос няма да се продава на старите евтини цени, а на новите скъпи. Винаги, ВИНАГИ когато сееш инфлация (раздавайки пари на определена група от населението), жънеш обедняване на най-бедните. Това е азбучна икономическа истина.

Меркелостан е така, мутристан е малко по-зле. Но и тук и там връща само, който работи. Около 1/3 от всички. Колко връща един полицай, след като всичко го взима от хазната?

Всеки процент по-малък от 100 е чиста загуба за БСП!

"Половината от годишния доход на всеки българин се връща в хазната като лична данъчна тежест" Връща се ако си на държавна хранилка като ИПИ Нещо може да се върне, ако е дошло оттам! За моя доход хазната няма грам заслуга, не е излязъл оттам, респ. няма и как да се върне Дир, защо публикувате "новини" от "безхаберни неграмотници"!!!

Да, ИПИ са на държавна хранилка, но не българска, а на една задокеанска държава

Наблюдател1

Все тая, не генерират добавена стойност и си мислят, че парите извират от хазната. Цигани! Като тия дето ядат сурова кайма намазана на филия, защото на пакета пишело "Кайма за принцеси"

За теб се казва "ограбват те с 50%"! Капиш?

Наблюдател1

Аз го разбирам, но 1 милион българи не го разбират и казват колко е добър Бойко, вади ни дохода от хазната и ни го раздава, а ние сме супер, защото после му връщаме само половината. Айдуци! :) ПС. За протокола - не ме и ограбват, законите им са толкова лимпави, че им плащам колкото смятам че е справедливо! :)

И от какво имаш доход , че не плащаш данъци ...............как живееш , като не купуваш храна , дрехи , лекарства , алкохол , не плащаш вода и ток , гориво ................да не си горянин и да живееш в пещера и да се храниш от лов и да се обличаш с кожи............

Наблюдател1

Нещо май не четеш правилно. Имам доход и плащам данъци. Но за да се ВЪРНЕ частта от дохода ми под формата на данъци в хазната, ТРЯБВА дохода ми да идва от хазната. Връщането е обратния път. Няма как в хазната да се върне нещо, което не съм получил (доход) от хазната. Сега сещаш ли се?

Е на това му се вика гравитация! Уж ти дават нещичко за труда, ама те дърпат яко надолу! Взимаш уж 100 лв. и им се радваш, а в действителност те са по-малко и от 50 - не ти стигат и да се усмихнеш...

че то през турско е имало само 10%

Е не е точно така :) Десятъка се е смятал за убийствен данък не поради относителния му размер (10%) а поради абсолютния размер - турчина "на зелено" е определял колко ще изкара поробения българин и е взимал 10% от определеното, а не от реално добитото. И така "десятъка" е бил между 30 и 100% от добитото.

А ние, които не пушим, не пием, не пускаме парно, вода и ток малко хабим, почти не ядем, искаме да обложите с данък въздуха, който дишаме.

Вие, които не пушите и не пиете, плащате на хазната по-малко, така че стойте си тихо в ъгъла!

Нека пишман икономистите от НПО-то, да кажат колко процента от дохода си връщаме обратно в западните държави - като се почне от плащане на кредити, застраховки, (български) електроенергия и вода, и се стигне до покупката на китайски стоки в западните вериги магазини, но ако го направят ще им спрат финансирането. Също да изчислят колко пари от дохода ни отиват на изток - под формата на плащане на горива.

Сега БЦП ще махне плоския данък, за да плащаме 80% от доходите си като данъци! :))))))))))))))))))))))))

Може, ако си милионерче, ще ти поискат толкова. Ако взимаш хиляя леа, нема са плашиш все толкова ще платиш

Ами то ръководството на БСП само да си наложи такива високи данъци, това няма как да стане! Те нес а такива балъци! Милионерите сами да се облагат с данъци го няма никъде! Защо да го прави ръководството на БСП?