До 4 май гражданите работят за правителството, после - за себе си

Тази година българите ще работят до 4-ти май, за да попълнят държавната хазна, сочат данните на Института за пазарна икономика (ИПИ).

Обратно в новината

Коментари - До 4 май гражданите работят за правителството, после - за себе си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не е вярно! по цяла година работим за мафята, част от която е и правителството!

Не съм регистрирана в бюрото по труда, понеже нямам натрупан стаж 9 месеца от последната регистрация! Държавата не поема помощ нито за намиране на работа, нито за подпомагане. БЕЗРАБОТИЦАТА Е ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМА И ТОВА НИКЪДЕ НЕ СЕ ОТЧИТА!

Работих 6 месеца по договор и бях уволнена, защото директорката назначи своя позната. Не мога да се регистрирам в бюрото по труда, защото преди 6 месеца съм била регистрирана, а нямам 9 месеца натрупан стаж от последната регистрация? Как тогава се отчита броя на безработните? Аз не работя 3ти месец и за това време от 300 потърсени фирми са ми се обадили само 3, но само за интервю, а не за назначаване. Не съм безработна по моя вина, но държавата нито поема някаква помощ за намаиране на работа, нито за подпомагане. 3ти месец съм без никакъв доход! БЕЗРАБОТИЦАТА Е ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМА И ТОВА НЕ СЕ ОТЧИТА НИКЪДЕ! БЕЗРАБОТИЦАТА Е ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМА И ТОВА НЕ СЕ ОТЧИТА НИКЪДЕ!

"До утре гражданите работят за правителството, после - за себе си" Защо сменихте заглавието???

За 4 месеца изработваме 26,2 млрд. лв! А минималната все така е 240 лв.

Тоест, всеки месец се падат по 930 лв на абсолютно всеки в тази държава - дете, старец, работещ, безработен... Смятай в каква държава живеем!

Интересно този ден по другите страни кога се празнува. ;-)

Драги ми мунчо, ти явно си доволен,от работата си и живота,които живееме....Ами работи бе мунчо ама 240лв. не стигат

ДА РАБОТИМ ПО МАЛКО ЗА ДА НИ КРАДАТ ПО МАЛКО.

да работят маймуните за да стават хора аз съм мангал и не работя

опаааа май вече изродите крадливи поопразниха хазната та искат да им я напълним

от утре за великият БГ бизнес, да им плащаме палатите, бункерите, джиповете, яхтите, екскурзийките, любовничките, да им обучаваме и хрантутим в к.......та у чужбина, да им плащаме за да купуват политици, сидии, прокурори....

Братя Българи....моля ви не работете...Така и те няма да ни работят.....

Послушали са те отдавна! Кой работи у нас?! Как да ти остане време за работа от мрънкане?!

АМА ПРАВИЛНО СИ СЕ НАРЕКЪЛ мУНЧО . аКО ТИ СИ ГЕРБЕРАСТ , НАД 90 ПОЦЕНТА ОТ НАРОДА НИ , НЕ Е . ТАКА , ЧЕ СИ СВИВАЙ ОПАШКАТА , И БЕГОМ КЪМ ТВОЯ ИДОЛ ДА МУ ИЗМИЕШ КРАКАТА . И ДА НЕ ЗАБРАВИШ ДА МУ СЕ ПОКЛОНИШ.

Българите само се оплакват.

Ми кое им е наред, че да не се оплакват?

а ти какъв си бе _изрод ли що ли?

А за детските на др. Серго кога ще работим?

ДО УТРЕ РАБОТИМ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО , А СЛЕД ТОВА ЗА ЧУЖДИТЕ ЧАСТНИ МОНОПОЛИ. Защо ни е необходимо това правителство след като изпълняваме разпорежданията на някакви еврокомисари??? Защо плащаме луди пари на тези безделници и несретници режещи лентички и тръскащи мощите си пред медиите??? ТЕЗИ СЕ ГАВРЯТ С НАС. ПРЕВЪРНАЛИ СА НИ В РОБИ.

Защо роби? Никой никого не кара на сила. Така, че не пишете неверни работи. Ако можете работете за себе си.

Как така ще са неверни! КРАС го е написал вярно! Ако ще работим за себе си, трябва да нарушаваме закона. Малцина са с манталитет на нарушители. Или трябва да напуснем пределите на ЕС. Защото всички нормални, честни граждани на общността са възмутени от евро политиката.

Като наближат изборите, ще започнат да ни работят яко.

Не зная дали изобщо работим за себе си или само за държавата. Внасяме си данъците като изрядни данъкоплатци, а те отиват за "ромките", които имат от пет до осем деца и получават най-малко по хиляда лева социални помощи на месец. Не съм расист, но нашите деца не могат да получат детски, защото майка им и баща им работят, за да плащат данъци на държавата, която не мисли за тях!

И защо след правителството е съставено от такива като теб , не приеме закон и всички да докажем какво притежаваме и от къде го притежаваме . Много е лесно - като се пенсионираме показваме същите документи и това го прави всеки един ,човек в държавата независимо какъв е ! Работиш за да ти ги крадат други такива като теб ! Да бе да... всички като теб си плащат данъците , осигуровки и не въртят далавери защото така ощетяват другите също като теб. Да ама не ! Държавата е ограбена пенсионият фонд също . Всички правителства съставени от такива като теб казват ,че ще вкарат крадците в затвора но овен някои смотан българин или тъп циганин други не вкарват в затвора . Знам ,че си платил и парното но частните изпълнители да знаеш - не прощават ! Премахнете парите за самотните майки защото такива няма (става дума за циганките) или поне са под 1% !!! Но премахнете и фалшивите ТЕЛК придобивки за богатите българи . Та кой ограби парите на народа и го навря на кучето в ...

А от утре за Бойко Борисов.

Според тези данни ние сме роби около 35 %. Това, обаче съвсем не е така. Така например, за всяка покупка или услуга ние плащаме автоматично още 20% ДДС. Значи станаха 55%. Да не говорим за още многото други такси и при- крити данъци. Колко данък например ни взема Топлофикация под формата на такса за консумираната енергия и пр. и пр. Така че, роби на държавата сега сме доста над 55%.Блаженно ще бъде времето, когато робството ще стане 100% - тогава поне няма да имаме грижа за нищо, освен да работим за робовладелците си.

Нека припомним - 36% ДОО, 10%ДОД, 8% здравно осигуряване + Местни данъци и такси + данък автомобил + винетка + акцизите + 20%ДДС върху всичко, което похарчим (важно е да се уточни защото този данък се взима върху харчове и от кредити - не сме ги даже изработили още) - ако нормален човек ми докаже, че живеем с повече от 25% от това, което спечелим ще го черпя Голяма боза!

По интересно е някой да обясни за кого работи правителството.

От други ден започваме да работим за шефа и така до към средата на декември.

На 24 колим прасето, разливаме ракията и на 01 януари - изтрезнявайки, осъзнаваме, че пак работим за правителството.

До утре - за правителството, а от утре - за Топлофикация, НЕК и ВиК.

Когато ние им го изискаме! До тогава, няма смисъл да чакаме да се самостимулират...

а правителството със сигурност не работи за нас...а за собственото си облагодетелстване. сутринта казаха, че раково болните умират без лекарства....щото явно от здравното мин. не са се разбрали за комисионните си. Тоя от горе гледа и записва...някой ден, всички ще си плащат.

Надявай се...

А стига сте рИвали! Това правителство да не го е избрал филанкишията! Каквото си надробиш, това ще сърбаш!

А те кога ще започнат да работят за нас ?

Мога да ти кажа с точност +/- 5 дена - около 4 май 2013.

а бе то работиш и получаваш на Муро к==============о, а като заработиме само за тех ще са 2к============а

Никога.

Взе ми думите от устата:)

когато се качи свиня на глог

Ами то май само за това работим - за правителството, за циганите и да не умрем от глад там... Който успее да отгледа 1-2 дечица, мизернички такива - като него самия, е голям късметлия...

ААА не късметлия,ГЕРОЙ

До 4 май работим за правителството, което никога не работи за нас.

абе чудих се аз защо толкова ме мързи от Нова година насам?