Сорос може да инвестира $1 млрд. в Украйна

Милиардерът Джордж Сорос е готов да инвестира в Украйна 1 милиард долара, ако западните страни подпомогнат частните инвестиции в страната, съобщи Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Сорос може да инвестира $1 млрд. в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

убити = милиони печалби , живее за хартийки, изроди глобални!

щом и Шорош стигна до тази изклецана държавица, значи спукана им е работата на 100%

ДАВАЙ ,ИЗРОД ИНВЕСТИРАЙ,ТОЛКОВА МНОГО СИ ОТКРАДНАЛ ЧЕ ЗАГУБАТА НА ЕДИН МИЛИАРД Е НИЩО,А ТАМ ХОРАТА ГЛАДУВАТ .

Този мошеник винаги подкрепя мръдни и подли действия

бааа...! тоя още колко поразии смята да сътвори преди да се навре в парцел метър на два ,,,айде неговия ще е вип 5на 5 метра да е макс

Това как е натрупал несметни богатства от валутни спекулации са легенди. Сорос се финансира от ЦРУ и мръсните им пари, използват го като троянски кон за да се внедри в наивните бивши соц общества, да се интегрира чрез фондации Отворено общество и тем подобни, за да помирише средата и предостави плацдарм за последващо превземане и подчиняване на клетата държава-жертва. Сорос е метастаза, която трябва да се изреже.

ще се срещне със Свети Петър,после в Aдa,тaм може дa инвестирa !

Ще раздели Ада на два враждуващи лагера и ще ги разцепи!

там и инвестира - в ада, на Земята е чистилището!

Отлично!Чакам с нетърпение да почне да инвестира.Това е все едно да отвори бакалия в някое циганско гето.Украинците ще му разкажат играта. Така ще му минат всички инвестиционни мераци и ще може да си гледа пенсията.

Заради такива, като кукумявката, през втората световна измряха 50 милиона! За да могат такива кукумявки да си пълнят търбусите!

Браво на сорос! само войната в украйна дано скоро да свърши

Викай му браво на Сорос! Когато Сорос печели, милиони такива като теб губят - това е елементарното правило на скачените съдове! А ти продължавай да му викаш браво. Сорос на теб никога няма да ти каже браво! Бъди сигурен!

Major Payne

Винаги има печелещи и губещи. И губещите обикновено са едни и същи, само печелещите се боричкат и менят.

Това е спекулант от световно ниво.Разчита на бързи и огромни печалби.Такива печалби нормалните инвеститори не са в състояние да правят.Това е паразит,след чиито"инвестиции"ще страдат много хора.В България, добре за съжаление,се усеща ефекта от такива инвеститори.Ще сме в калта докато такива въртят"капиталите си у нас.Това са робовладелци,прикрити зад финансови операции.

Абе ей! Тия дето му слагате на човека минуси. И вие ли сте световни борсови спекуланти? Това колегиална подкрепа за Сорос ли е от ваша страна?

Не братле те от простотия само, то умния минус не слага.

Сорос не върви пред нашите играчи! С Белене направиха 2 милиарда в джоба преди дори да са започнали нещо. И няма и да започнат. Със заменките направиха повече от 6 милиарда без да инвестират нищо. Покрай Южен поток също заминаха милиони "на зелено". Виж ги руските олигарси - за година-две стават милиардери, а този несретник се е блъскал цял живот за неговите... Сорос е като първолак в сравнение с родните и руските върколаци!

hi Maj Ще позволиш ли, за Белене да те поправя? В далечните 1986-1987 години в Белене са закопани ТОЛКОВА пари, че си мисля даже че сегашните министри си нямат представа. Паметта ако не ме лъже през1987година беше вече на ниво 0.};-)) (Видяно от мен)

Лешоядите много бързо се ориентират къде има болно или умиращо животно. Заводите, мините, плодородните полета и шистов газ за олигарсите. А младите и образованите бели роби за застаряващата Европа. На тяхно място ще дойдат от Азия и Африка.

Дърт мошеник

Ще инвестира 1 млрд. ,ще отмъкне 5 млрда. Да става далавера.

руски - до такива изводи се стига...

Генерал от мракобесното Си Ай -Благодетел ?? Ха Ха

Американци летят към Марс.Насреща им в обратна посока Украинци. Има ли неща ? Вече няма нищо - казали украинците. В Украйна ционистки евреи направиха симбиоза с хазарски евреи. Крадци се съюзиха с други крпадци.

Сорос може да инвестира $1 млрд. в Украйна, но може и да не може!!! Те хохломангерите вече и в ЕС щяха да са и в НАТО, но за сега са до гуша в говнато{:-((

слушай (или чети текста от) Семьон Слепаков!

"Джордж Сорос е готов да инвестира в Украйна 1 милиард долара, ако западните страни подпомогнат частните инвестиции в страната" Това какво значи да му гарантират инвестициите :). Доста наглее тоя дедо направо все едно със Симеончо в едно котило са расли.

За да си успешен спекулант трябва да познаваш отлично определен бизнес или икономика, дори по - добре от работещите в него и да рискуваш. Това е Сорос. Във всеки свободен пазар и всяка развита държава, тези хора са добре дошли и се насъчават да участват в икономиката с мнението си. За нас обаче обаче е крадец, защото сме "развиващи се" или не сме еволюирали до там. Какво е откраднал като е познал, Английският паунд ще се срине? Ако мислите че е лесно, защо не си ипотекирате панелката или маломера и да ги заложите на нещо. Не ви стиска нали. По - добре затъпяваща ви службица и плюене по успелите.

Спекулантите не са ни необходими, заради тях са почти всички финансови кризи и липсата на златно покритие. Пазарна икономика няма - справка осъдените банки за манипулиране на валутния курс и този на златото. За корпорации и лобите няма да говорим. Другите неща дори няма да ги коментирам.

Бравос! Пич, ти очевидно добре разбираш бизнеса. Само не ми е ясно, като разбираш толкова добре борсовите спекулации, зщо си губиш времето в тоя форум? Ти имаш по-големи мащаби и можеш да си храниш по-добре чаветата, като се захванеш като Сорос със световни спекулации, а не да дращиш в тоя форум за жълти центове!

дуууу, това баш сороса на соросидите е изпълзел да го еба, да се попече на пролетното сунце

...традиционни сексуални мераци на путеноид...

Българинът, като най-беден, прост и завистлив, като види богат, умен и успял и побеснява. Ако обявим референдум с въпроса: Да отнемем ли богатствата над 100000 лв и ги раздаден на юнаците-българи, над 90% ще отговорят ДАААААААА. Интелектуално българите са в 1923 - социалисти, бедняци и простаци.

Недоубит потомък на кръволоците,давили хора в шлепове ли чета в момента или да?

Не бе...горд потомък съм на "народен съдия"......човекоподобно влечуго

А документ за платените данъци на всичкото имане? Ако не, взимаме всичко. И ако си си купил жилище, превозно средство, сгради, земи и пр. на по-ниска от пазарната в момента цена, също го конфискуваме. И каквото си купил от община или държава, показваш къде е била обявата за продажбата в средствата за масова информация. Покриеш ли тези изисквания, имането си е твое! Съгласен?

Капутче и Аз като видя богат, преуспял и умен КРАДЕЦ И МОШЕНИК НАИСТИНА ПОБЕСНЯВАМ и не мога да не го прокълна!!! В дън земя да потъне дано.

Замириса и лешоядите почнаха да се събират.....

Може , но ....надали !Да инвестираш в Украйна е все едно да пълниш каца без дъно!Ей , крадат тия фашаги , не си поплюват !

Велик ум.

Велик измамник, искаш да кажеш. Спекулант и лъжец. Ама се кръстил "инвеститор". Макар у този да няма абсолютно нищо инвеститорско. Стандартно моше-измамник.

За да си успешен спекулант трябва да познаваш отлично определен бизнес или икономика, дори по - добре от работещите в него. Това е Сорос. Във всеки свободен пазар и всяка развита държава, тези хора са добре дошли и се насъчават да участват в икономиката с мнението си. За нас обаче обаче е крадец, защото сме "развиващи се" или не сме еволюирали до там. Ако мислите че е лесно, защо не си ипотекирате панелката или маломера и да ги заложите на нещо. Не ви стиска нали. По - добре затъпяваща ви службица и плюене по успелите.

Покровителстван е от тези среди които са давали средства за кому революцията в Русия. Релгиознен комунизъм сиреч - релгиозно невежство и комунистическа липса на свободна дейсност навлиза по света. Хората ще го спрат :-)

Сорос само е забравил да каже, че има предвид един милиард в материални активи. Гейове, лесбийки, дизайнерски дроги, оръжия...

Ама вие да не си мислите, че дедо ви е станал русофоб??? Неееее, дедо ви просто лови шарани. Дедо ви си накупи украински облигации за без пари и сега дебне шараните да си дадат парите и да се дигне цената на облигациите :) каквото и да ви говорят, да знаете, че става дума за пари. А шарани - дал Господ :)

Да, бяха казали за един фонд, дето е изкупил евтини украински облигации. Ще задължат марионетното правителство да ги осребри на 100%. Ако този е вложил 1 млрд, значи ще очаква мин 10 от някоя "приватизация".

Ако Майор Пейн прочете това, което пиша сега, нека ми даде знак. Ето фактите към предишният ми коментар. Благодарение на евтиният газ, който Украйна получаваше от Русия, произвежданата от нея стомана беше конкурентна на американският пазар. Там заводите за производство на автомобили я предпочетоха пред по скъпата американска. Защото конкуренцията между автомобилните заводи, наистина беше жестока. В резултат на това, стоманолеярните заводи в Питсбърг - Пенсилвания и в Мидълтаун - Охайо, бяха затворени. Избухна голям скандал, намеси се правителството. То забрави за всякакъв свободен пазар и конкуренция и разкара украинците от американският пазар. Няма как да не ми повярваш, защото всичко това стана пред очите ми. А вие получавате втора ръка информация, която няма как да мине пред мен. Ха сега нека продават на западна Европа стомана, да видим как ще стане това, при тоя пренаситен пазар.

Ами колкото и да е свободен пазара, все паак си има някакви правила, които го предпазват от дъмпинг, защитават се местните производители и т.н. Това обаче е съвсем различна тема от тази за икономиката на Украйна като цяло.

то май всички са доволни ,русия не дотира цяла украина със суровини, не плаща наем за крим ,а европа ще ремонтира украинските АЕЦ-ОВЕ за да покрият новите стандарти

big_uncle@dir.bg

Не, няма да им ремонтира...по-правилно е - да модернизира АЕЦ-овете им - а просто ще ги затвори. А като се има предвид, че само в Енергодар са 6000 мегавата, направо ми е мъка за укропите, просто не знаят каква супа ще духат...

и ние чакаме още тия инвенстиции ама няма да ги дочакаме

Да н'съ ви спрели парите от руското посолство?Ти тях за инвестиции ли ги имаш?

Ооо, моше на теб още ли ти плащат. Долара още ли мърда :)

не вижда ли че некролога му се подава от джоба?

Сорос и Запада вкарват в Украйна милиарди да я стабилизират.Путин троши милиарди да я дестабилизира.Голям гений!

Какъв човек, какъв хуманист, какъв добър чифут.

Баси тръгнал 1 милярд да прави инвестиции , украинците дължат 16 на руснаците и тия последните докто не си ги вземат няма да се махнат от украина. Сега малко и за дир.бг напишете една статия как чехите се радват на натовските войски, също и президента им дали ще уважи с присъствието си в москва освобождаването от хал хитлер .

На тоя крадлив тъпанар, който за 5 лева не е свършил работа през живота си - му остават няколко години да опърдява въздуха - и ще изгние за 40 дни. Да не се ежи толкова, защото Господ гледа и скоро ще му вземе всичко - и то завинаги.

На теб ти го е взел още при раждането!

Така ли мисли дебилът !!! с гръбначния си мозък?

Мазна еврейска лакома свиня. Мри там!

После русофилистиците се обиждат като ги наричат фашисти.....ами еднакво с тях мразите евреите и сигурно погоготвяте Сибир за техен дом а иначе се пишете интернационалисти....в заграбването на територии обаче

Знаех си,че си чифут.

Сорос говори за втората част на инвестициите си в Украйна. Първата беше в свалянето на Янукович, заплати за Десен сектор и снайпери + амуниции.

Медийните манипулации са голямо нещо. Навсякъде на запад се говори за агресивната Русия. Никой не задава въпроса за агресията към Афганистан, Ирак, Либия и т.н. Избиха хиляди невинни по възможно най-явен начин просто с предлога "борба с тероризма". Сега когато Русия си защитава руските граждани живеещи в Украйна, стават най-големия агресор в света.

Цялата акция е била ръководена лично от съветският маршал Георги Жуков. В 9:33 сутринта на 14 септември 1954 съветски бомбандировач Ту-4 хвърля атомна бомба на 8000 метра височина, която избухва на 350 метра над земята и облак с диаметър около 13 километра обхваща района. Операцията е в отговор на извършените по- рано от САЩ и Великобритания ядрени опити и целта бе да се прецени ефекивността на използваното оръжие и действието на армията в случай на ядрена война. Участие са взели войници от 270-та пехотна дивизия, 320 самолета, 600 танка и около 1000 БТР. Маршал Жуков, който по това време е заместник министър на отбраната наблюдава цялата операция от подземен бункер. Пет минути след експлозията самолетите са накарани на бомбандират цялата зона, а три часа по- късно след разграничаване на радиационните зони пехота и бронирани машини са пратени да оттренират превземане на чужда територия след ядрена атака. Маршал Жуков Преди операцията хората от близкото село Тоцкое дорине са били предупредени, а не малка част от тях са били включени в Снежна топка. След това военните дори са насърчавали местното население да използва падналата от експлозиите дървесина от дърветата. Смята се, че хиляди са загинали след тази операция. Пилотът на самолета пуснал атомната бомба умира от левкемия, а помощника му от рак на костите. Според неофициални данни поне 40 000 души са загинали вследствие на този експеримент. Всички участвали в операцията са били след това с фалшифицирани здравни картони, като голяма част от заболяванията им мистериозно изчезват от медицинските им карти. За да остане в тайна атомната бомбандировка в досиетата на войниците е записано, че са били на други места различни от Тоцкое. Това е потвърдено от редица бивши военно служещи.

big_uncle@dir.bg

Де да бяха само руснаците - а защо не напишеш и за братята хамериканци - все пак те първи започват тези експерименти - в Тубата има стотици клипчета по темата! Макар че, честно казано, и едните, и другите са за утрепване за тези дивотии...

Всяко нещо с времето си. По онова време се говореше за Афганистан, Ирак, Либия и т.н. Сега е ред на Путин и Русия.

Моли се да не решат да защитават техните си граждани у нас. Повод винаги ще се намери - я на някой руснак му отказали пиене, я някой го набили, че се държал нагло...

Може, но няма! И въобще - що за новина? Явно няма какво да пишат.

ционист=ФАШИСТ Смърт на ФАШИЗМА

КОМУНИСТ=ФАШИСТ...еднакво ги мразите селски глупаци защото са по-умни от вас и селските ви вождове......КОМПЛЕКСАРЩИНА Е ДИАГНОЗАТА!!!

Икономиката на Украйна никога няма да може да се стабилизира при тая политика на конфронтация с Русия. Тя е структурирана преди всичко, като придатък към руската. Суровините идват от Русия и продукцията също. И това е от години. Може ли някой да ми спомене каква украинска продукция е нужна или конкурентна на запада? И да ми посочи, точно коя свободна пазарна ниша ще запълнят те. Украйна имаше само един шанс за развитие. Защото все пак това е държава с потенциал. Тя трябваше да стане мост за динамизиране отношенията между Европа и Азия. Точно това го предлагаше и Путин. Но на запада такава Украйна не им трябва. На тях им трябва Украйна, точно като България-бедна, ограбена, полуколониална и с робско поведение. За да могат веднага да я манипулират и вкарат в НАТО. А срещу кого е насочена тая огромна военна машина, всички знаем. Всеки случай, не е срещу Иран, както наивно ни баламосват. Точно тоя от снимката, му е на оная работа съдбата на украинският народ. Някои ми казват, колко процента от населението на Украйна е руско. Не било чак толкова много. Но може ли някой да каже, колко са щастливите смесени руско украински бракове и децата им сами не знаят руснаци ли са или украинци? Има ли българин, който да твърди, че ние с Македония сме различни народи? Няма-нали? Е същото е с Украйна и Русия. И всичките тия платени тролове, не могат да докажат противното на това, което пиша аз. Моят съвет е-не давайте акъл и не правете преценки за държави, в които не сте живели достатъчно дълго. Защото ставате смешни. Приятен ден.

Стига си манипулирал. Путин никога не е предлагал Украйна да е мост между Русия и Евроша. Напротив, той искаше Украйна да е част от Евразия, която той контролира. С други думи, да я направи зависима икономически и от там да я манипулира политически. Тезата, че на Запада му трябвала разорена Украйна е толкова несъстоятелна, че се чудя как човек с претенции може да я изказва. Бих се радвал да обясниш в какво толкова се състои ползата да имаш една разорена и нестабилна държава, в която да наливаш пари като в каца без дъно и която да е непредвидима и на ръба на мащабна гражданска война.

Мануел

Относно твоите претенции. Отговори сега как трудно се учи пожарникарството в милиционерското училище в Симеоново. Да не би да си завършил и ти такова училище или дисертацията ти е по темата за пожарникарския маркуч. Признай си сега на милиционерите история по БКП ли си преподавал

Мануел

Помниш ли къде скри членската си книжка от БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. Иливече не ти стига пенсията дето са ти дали за нищоправене и почна да пишеш по форумите за някой евроцент

Ползата от бедна държава е, че може да я управляваш за жълти стотинки и в същото време да черпиш без пари ресурсите й. Не забравяте, че Украйна е житницата на Европа.

Има едно интересно съобщение на централната банка на Украйна за внос-износа за 2104 г. Отчитат, че към Русия е спаднал драстично, но към Запада се е повишил. Драматична е обаче тенденцията за силно нарастване на вноса, особено в области като хранителни продукти, селскостопански и др., които успешно са задоволявали вътрешния пазар. Със страшна ирония самите те отбелязват, че през последната година 30% от любимото сало се внасят от Полша и Германия! Това е анекдотично. Украинец да яде неукрайнско сало?! Това по-възрастните биха го сметнали за национален позор. Със смешното дотук, но хората започват да се питат какво ще работят, ако започнат всичко ад си внасят. Ама то и ние виждаме какво ставаше в Гърция, но уверено вървим точно по този "европейски" път

Major Payne

Така е, но нито Украйна, нито ние сме "типични" и "показателни". Ние сме по-скоро изключенията и според мен това се дължи именно на все още много силното руско влияние. Други бивши съветски сателити и дори републики, които успяха да се откъснат, са доста по-напред...

"Украинската икономика е структурирана като придатък на руската..." Дали? - Украйна има повече от 8000 находища с над 90 различни руди. В годините на СССР произвеждаше 50% от желязната руда на СССР и 40% от мангановата в света. - Има огромен военнопромишлен комплекс и за 2013 е на 6 място в света по износ на оръжие. - Има 12 производители на автомобили, камиони и автобуси - Проектиране и производство на самолети (Антонов ANTK) и хеликоптери. Antonov An-225 Mriya е техен. - Космическа индустрия - например ракета-носител Zenit-3SL - 49 компании за производство на различни по вид и размери водни съдове, - На десето място в света по производство на пшеница, царевица и някои други култури, - На 4-то място в света по сертифицирани ИТ професионалисти - след САЩ, Индия и Русия. И т.н. Опитите да се представи Украйна като територия живееща, благодарение на Русия са жалки!

Добре де, ама ти нали не смяташ, че някой чуждо правителство ще налее пари в чужда икономика, за да създава и поддържа конкуренти на собствените си национални предприятия. Това никой никога няма да го направи. Може да се случи само ако някой им (про)даде този актив. Другото се случва само в приказките.

Мануел

Сега обаче малко по малко украинсакат икономика видимо залязва. Що ли така

Даааа,Сорос инвестира и в нашата страна.Не 1 млрд., но 100 млн. долара.През онази 1996 г.Със страшната обезценка на лева.Продаде на 3000 лв за долар, на колко се е затворил-божа работа, но със сигурност е спечелил над 100 млн.долара.Плюс орден Стара планина.Явно Украйна със страшни темпове тръгва по нашия път.А хитреца са точи да гушне нови над милиард.Ами, да им е честит на украинците.

Абе струва ми се, че по-скоро ще гушне босилека...

Нищо не е случайно!

"Инвестициите" вече са в ход. Скоро в някои западни медии пишеше, че в Украйна се изкупува земеделска земя от Монсанто. Честито на печелившите!

Ха, ха, после ще се окаже, че не са ги купили от законния собственик и ще има д.г.д.!

На мен ми е достатъчно чичко Сорос да инвестира в жълта и синя боя....за да варосаме паметниците(советските) в България

Не мой да правиш конкуренция на бояджията на паметници. И розова боя требе нали с нея беше вапцал паметника зарад чешките събития

Може би,едва ли не,ако и т.н. Но сега разбрахме каква е сияйната мечта на дедо.

Сорос никога, нито в миналото нито понастоящем нито в бъдеще инвестира без вътрешна информация и гаранции от държавата и спец службите на САЩ. Винаги инвестира "чужди" а не собствени пари. Винаги печели,защото ако загуби,губи съответния департамент. Та така.

Браво на човека. Сега ще изкупи на безценица имотите на прогонените блядове на север и на техните гробища ще направи голф-игрище и ще си живее спокойно старините...

Още ли ще ми разказваш колко трудно се изкарва милиционерското училище в Симеоново

Да те каже Сорос, че ще инвестира в страната ти е значително по-страшна заплаха от това руски любезен войник да насочи автомат срещу теб, че и да ти анексира полуостров. Украйна е във фактически дефолт, без никаква перспектива да изплува следващите 15-20 години. Само за да приведе икономиката си според изискванията на ЕС са й нужни над 145 милиарда, което дори на теория е невъзможна задача. "Шче не вмерла Украйна" ли..? Умря, ама вие още не сте забелязали!

И като е в дефолт, какво - да спрат да живеят? Всичко зависи от курса, който ще поеме. Германия губи две войни в последните 100 години, икономиката и беше разбивана, плаща репарации и не знам си какво, след ВСВ беше изравнена със земята, а за по-малко от 10 години се съвзе и пак е по-добре от "кипучая, могучая и никем непобедимая..."

Мануел

Не се мъчи да се правиш на умен Преподавател бил Тъп си като галош сигурно преподаваш физическо а в миналото си преподавател история на БКП

Мануел

Неграмотник учел бил студенти. Учиш ги ти в изгорелия университет.

Мануел

Изчезвай моментално. Шебек тъпанар и неграмотник

Мануел

Ренегат комунистически. Нагаждач като Лизнашки. Мекере комунистическо. Де си скрил червената книжка на член на БКП

Мануел

Едвам му намерих дисертацията на тикуня. Интересува ли те темата бе неграмотнико