РБ иска електронно сключване на ”Гражданска отговорност”

Да се въведе електронното сключване на застраховката „Гражданска отговорност”, настояват депутати от Реформаторския блок.

Обратно в новината

Коментари - РБ иска електронно сключване на ”Гражданска отговорност” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с ел.застраховка о.к.но да е индивидуална т.е.на шофьора а не на колата.както е в австрия например със личен рег.номер на които да се плаща според броя рег.прев.средства но не повече от 5бр.независимо лек,ван,товарен или мотоциклит.

А защо се нарича изобщо "гражданска" като е на автомобил. Следва да се нарича "автомобилна". Гражданин управлява автомобила и трябва да се застрахова гражданина. Автомобила си има данък и винетка евентуално.

с червен потник. Нещо за копане нема ли?

Направо да направят виртуални застраховки за виртуални коли по Интернет. Като специална услуга могат да могат да се правят със задна дата и за чуждестранни коли. Няма да имаме равни в Европата.

Грижат се от РБ за интересите на техните хора от застрахователните дружества. Затова са ги избрали. Но в случая интересите на гражданите и застрахователите съвпадат. Ако се направи да е удобно и на гражданите обаче. Малко от електронните иновации напоследък се направиха удобни и използваеми, но пък може тази да стане.

Има правна възможност, но тя е икономически неоправдана, защото създава безработица и възможност за злоупотреби.

Като изключим идеята за плащане в брой, което е безумие останалите добри идеи ще срещнат съпротивата на не един и двама депутати, които имат застрахователно-брокерски компании в семейния портфейл от фирми. Много и агенти ще останат без работа, но изкуствено създадени бройки от професии не следва да се поддържат. Станно е обаче как фалита на КТБ не събори и поне една застрахователна компания

Кое е "безумие" уважаеми съфорумнико??? Какво лошо, чудно, необяснимо и непрактично има в това да отидеш с няколко банкноти във офиса на застрахователя и да си платиш гражданската в кеш (демек в брой), като ти върнат банкноти (и монети) ресто??? Аз като отивам да си купя хляб да не би електронно да си го купувам??? Ами стрина ти Пена от село Горно Нанадолнище къде ще ти купи гражданската "електронно"??? Хубаво, може да има такъв вариант. Но не може да задължаваш целокупния български народ за каквото и да било. Аз не съм убеден дали и сега не мога да си платя "електронно". Примерно, имам си кредитна карта. Макар че никога не съм опитвал с нея да си плащам застраховката, в повечето магазини, аптеки, молове, имат ПОС терминал където можеш да плащаш "електронно", тоест с карта. Какъв е проблема и трябва ли да откриваме наново топлата вода??? Не ти разбирам коментара, честно. Моля, поясни!!!

усмихнат

"Предлага се още застрахователните обезщетения да се изплащат в брой, а не само по банков път.." Това плащане има предвид СандоКан. Чети внимателно и мисли (ако можеш) преди да пишеш.

Язека не знаем как и къде да сключим туй как беше... иликтронну гражданску! А сега сериозно. И в момента има регистър в който можем да проверим в интернет всяка една кола (по регистрационен номер или VIN) дали има валидна гражданска отговорност. Тук може много да се коментира. Стикерът при това положение (че може да се провери в интернет) не виждам смисъл да остане. И да има и да няма стикер, все тая. Или е валидна или не - в интернет веднага излиза за всяко МПС кога, с коя компания и докога има сключена ГО. Каквото и да лепиш на стъклото - все тая. Нито можеш да фалшифицираш, нито пък ако си си платил не е невъзможно да се докаже че си редовен. Както и да е. Моето лично обяснение е, че все гледаме да сме "барабар Петко с мъжете". Като чуем някъде нещо че е "електронно", "дистанционно", "космическо", "хай-тек" - дай и ние да не останем по-назад! Ама недочул, ама недоразбрал - ми такива сме си ги избирали в парламента, уважаеми съграждани. Такива, хора от нас. Дето се вика - толкова си могат.

Точно така! Правилно! Ура! Да живей! Електронно сключване с пръстов... и-ден-ти-фи-ка-тор. Това е един технологичен връх.

Да....При личния лекар - с пръстов отпечатък, а при застрахователя- електронно. И това - все от РБ рледложения.

Искам и гражданска отговорност обвързана със шофьора, а не със превозното средство, регистрирано на баба Гина и карано от внука джигит. Виновен е шофьора, не возилото :)

Това е единствения начин сумата по застраховката да падне. Проблемът при него е, че масите не го приемат тоя вариант. те дори сега не си правят застраховки, пък какво остава всеки да си прави индивидуална.