Турските власти са прехващали криптирани съобщения за метежа

Турските власти са прехващали криптирани съобщения в интернет между организаторите на провалилия се преврат.

Обратно в новината

Коментари - Турските власти са прехващали криптирани съобщения за метежа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" 0909 ", има ... от 2-3 г. се води следствие в против гюленистите , всичките им кадри се разшифроваха, и сега в началото на месеца имаше "яш" , кадето се поставят на масата вапросите относно воиската . и в този " яш" гюленистите в армята щяха да бадат оtstrанени . за това избарзаха и опитаха преврата до " яш ". и което беше краят им ..

Ма ти много осведомен, бе! Значи направо от Турция със секретните знания имаш връзка с България. Ние не желаем лошото на Турция и турския народ, но ни смущава факта, че се месите в нашите вътрешни работи и настройвате кръвните ни сънародници-мюсюлмани срещу родината им в полза на Турция. Подценявате българската им кръв и генетика, записано във всичките архиви на османската империя, а ползвате религията им да ги обърнете срещу пра-родителите им-българите. Иначе, бъдете здрави и успех . Дано постигнете ред и спокойствие!

интересно ми е зщо няма никаква новина в дир.бг за демонстрацята на 50,000 турци в киолн, германя в против метеja в турцia . видя се кои са демократи ..

ти като се занимаваш с Турция що си се кръстил "Родопи" ? Това е свързано с произхода ти ли или с НЕООСМАНСКИТЕ стремежи на един човек???? Или викаш България не се забравя,а? Или всичко това заедно?

Гюлен е гордостта на Турция с много последователи, защото е светски ,високообразован и балансиран!А защо няма тъпи ердоганисти,тоест движение ,е не от тези дето крякат срещу заплащане,или бяха подлъгани да го спасяват от преврата!Ердоган никога няма да има реални последователи,каквото и да прави сега,го прави срещу себе си!

Гюлен е този, който научи Ердоган как да се справи с армията. Ха да му е честито. Сега, когато Ердоган вземе цялата власт и като всеки диктатор се обгради само с тъпи и послушни, Турция ще може да се подчини с минимално усилие или да се унищожи като държава с един удар. Прави впечатление че Ердоган се подготвя за война.

драги , гюлен е психопат, слуга на сионистите . няма никакво образование , евреите в измир го обучават , и тои става техен предан слуга . какво си мислш , човек с парвоначално образование дали може да управлява 2,ч00 училища в 162 страnи в света ?

Ти си кръгъл глупак и стига си тролил!Аман от идиоти!Всичко светско му пречи на Ердоганя ти!Затова както върви,ако не спре разбира се,ще останат само религиозни училища за полуграмотни фанатици,удобни за властта му!Той така ги настройва да не учат друго освен религия!Ти как я виждаш тая история за в бъдеще?

Ей всичко знаели тези власти бе а се правеха на изненадани:))))Няма как да не знаеш за нещо дето сам си си организирал:((((

И защо не се коментират причините за преврата!За да се организира преврат в тскъв мащаб трябва да има много основателна причина или комплекс от причини,на хората да им дошло до гуша,ама да каже де,защо?То не че не се подразбира,но все пак!

И знайте, че няма публично крито което да е сигурно както и няма мобилна публична платформа-телефон/лаптоп с уиндовс иОС Андроид която да е сигурна сама по себе си. Разбра се има решения за топ сигурни комуникации или чатове в частност, но те са възможни за реализация само от топ хакери.

Простете ми въпросчето на неграмотно старче. ПРЕхващали не означава ли, че са ги хващали повторно/отново/след първото ПРИхващане?

В Пазарджишко много често вместо И казват Е. Сигурно авторът е от този район, затова прЕхваща.

Турските власти са прихванали трипер ,а не криптирани съобщения се чете в последната корекция на това актуално комюнике. Но Ердо е добър и осигурил анибиотици за всички четящи крипто триперливите съобщения с които пак се опитват да си замажат скалъпения преврат. Ердо е и винаги си е бил теляка на краварите, а сега го готват за троянксия кон в групата на Рашките. Хич не си мислете, че тези дето дърпат конците зад краварите са тъпи. А Ердо им е просто поредната маша в руцете с което ще прецакат и Европа и рашките.

Постепенно започвам да харесвам Ердоган Най веселото е че при Ердоган цялата пасмина български политици щеше да е заточена в Диарбекир с пранги на ръцете За кражби разбира се редом да обикновенни джебчий автокрадци и др

Не одобрявах репресиите на Ердоган,но вече разбирам,че е прав и трябва да смаже пучистите. Не само заради Турция,но заради България,която,при успешен преврат, щеше да е изтрита от картата на света.Нечии планове щяха да напълнят страната ни с хора,които да ни отрежат главите. Твърдо да се действа,Бойко да се справи с престъпността,че ни писна.

Точно Ердоган говори за неосманизъм и за връщане на "зони на влияние" на Османската империя". Да си запознат, че Ердо се моли само в джамията в която са провъзгласявани новите султани? Ама то трябва да се мисли за да осъзнаеш, че точно политиката на Ердоган е заплаха за всичките му съседи (пример Сирия). Но как да мислиш като господ дава мозък, ама не те учи как да го използваш. То да ядеш и сереш не иска много мисловна дейност - това го правят и едноклетъчните амеби.

Не одобрявах репресиите на Ердоган,но вече разбирам,че е прав и трябва да смаже пучистите. Не само заради Турция,но заради България,която,при успешен преврат, щеше да е изтрита от картата на света.Нечии планове щяха да напълнят страната ни с хора,които да ни отрежат главите. Твърдо да се действа,Бойко да се справи с престъпността,че ни писна.

За какви кражби говориш, като точно Ердоган се оказа един от най-корумпираните политици на Турция. Да се сещаш, че през 2013г. гръмна страхотен скандал с корупционните му схеми, да се сещаш, че точно затова сега е подгонил журналистите защото си позволиха да публикуват срещу него? Ей писна ми от прост народ който не може да си спомни 10 дена назад и мисли само с 10 гънки от мозъка си.

Адолфо ти сланчаса ли брато или Ердо ти е платил теляка и ти сега му го връщаш със щастливи съобщения в мразената от него интернет мрежа. мамка и само ако можеше да я забрани ама неможе, че туитер ли беше трипер ли беше??тои не прави разлика межди двете е редпочитана от него мрежа за изяви докато си спретва сам пучове, за мен по скоро са си гей паради.

Давате ли си сметка какво означава да следиш и идентифицираш 40 000 човека. Това е огромен полицейски апарат. Или си е прах в очите, просто иска едни четирсе хиляди да изчезнат. Има и друг подтекст. Абе тия, които ползват криптирани работи по интернет, дали не са всичките за заколение, какво ще ми се правят на интелигенти.

Трябват десетина души и фирмата да ти пусне ключовете на чата.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ : ДОМУЗ ЕРДОГАН ЗАКРИВА ВСИЧКИ ВОЕННИ УЧИЛИЩА :)))

Щото ще смени Соросоядните даскали с други ! А после пак ще ги открие ...

Гушкат се с Путин в един креват

За последните няколко години , станахме свидетели на няколко поредни големи ПРОВАЛА във външната политика на САЩ ! Най-големия от тях доскоро се казваше Крим. Сега обаче Крим изглежда направо като загуба на Табла , в сравнение с ГРАНДИОЗНИЯ провал наречен Турция ! Да ! Благодарение на изключителната си некадърност и високомерие , САЩ САМИ направиха така , че техният доскорошен СТРАТЕГИЧЕСКИ партньор Турция е вече само история ! И това ще бъде съвсем официално обявено само след няколко дни , когато приключи срещата между Товарищ Путин и Баш Бакан Реджеп Бей Ефенди в Санкт Петербург ! Де факто - Турция вече НЕ Е партньор на САЩ и НАТО , а ядрените бомби в Инджерлик ВЕЧЕ са ОФИЦИАЛНО конфискувани от Турското правителство ! Казват , че човек каквото сам си направи - дори и Владимир Владимирович не може да му го направи ... Хайде сега - правете си Черноморските флотилии срещу Братска Русия , само , че БЕЗ Турция ! От все сърце Ви пожелаваме успех ...

Не вярвам в приказките, че Турция вече НЕ Е партньор на САЩ и НАТО", а "ядрените бомби в Инджерлик" може и да са новата оръжейна доставка за ИДИЛ, която САЩ и НАТО по традиция извършват за ислямските главорези чрез Турция. От години Барак Хюсеин използва ислямските джихадисти срещу човечеството, а сега с т.нар. "провален преврат" пътят за окончателното ислямизиране на Турция е вече разчистен. А че Ердо търси Владимир Владимирович е съвсем логично, след като забатачи турската икономика и е принуден да я пооправи. Основната хамерикано-турска политика на ислямизация продължава, така че за мен е наивно да се вярва в някакви драстични промени в отношенията им. Освен това, няма друга по-подходяща армия от турската, с която САЩ да инициират подготвяната срещу Русия война, както и няма по-подходящи от ислямските фанатици за такава работа, начело с най-подходящата откачалка Ердоган.

valentor

турция - пълновластен господар на ядрено оръжие ??? хи-хи хи. голЕм кикот

Превратаджиите не са слабоумни и със сигурност са се постарали да се свържат със САЩ. САЩ просто ги е изпурзалял жестоко. Туй са Търско-Рускато приятелство е химера.

г-н Ердоган-ние не сме вчерашни,че да ни лъжеш и мажеш очите.Мълчанието около всичките тия арести е,че може да дойдат и по-лоши от теб.Странно как съдии,учители и др. са участвали и те в заговор.През 1934г. бе проведена една операция от Хитлер -"Дългите ножове"- много си прилича твоята с неговата операция.Няма демокрация в Турция-има олигархия и плутокрация на г-н Ердоган.

Тъй , тъй ! То щото в Булгаристан ХИЧ няма Олигархия , пък демокрацията цъфти и връзва навсякъде , начело с бившите БАШ комуняги , които довчера мачкаха ушите на Бай Тошо ...

вярно е, че идиотите си прехващат собствените съобщения и действително не знаят за кой са

Пише се "прИхващали":-((. И не е техническа грешка, тъй като по този начин е написано и в заглавието, и в първото изречение ... :-((. Повече не четох - толкова е елементарно и как е възможно, вместо еталон, журналист да е така неграмотен, а и това, че ни редактор, ни никой в Дир-а не го е забелязал?? А ние във форума се дразним и възмущаваме от грешките на хлапета, които е желателно, но не и задължително да са кой знае колко грамотни:-(( И какво - неглижиране ли, т.е. деградация ??

Ние във форума се дразним и когато неукия цензор, трие поголовно смислени и ерудирани коментари. Затова се моля на Господ, по-скоро да разреши на българите използването на криптирана мрежа на Акаша. Тогава и превратите в Турция, няман вече да са организирани така аджамийски. Интелектът е врагът 1, на робовладелците и шабатгоите.

Слагаш ми минус, защото си шабесгой?! (Шабесгой (на идиш: שבת-גױ шабес-гой шабес гой) е неевреин, нает от религиозни евреи за работа през или на шабата, тъй като ортодоксалните евреи не могат според юдейския религиозен канон да вършат каквато и да е деятелност на този ден, и следва само да си почиват.)

предатели, наречени българи, стига сте правили пиар на редоган и всички предатели тук в БГ- ВКС и ГЕРБ Няма идиоти да вярват в сценария ердоган

Изобщо не ме интересува какво правят в Турция. Ако България и Гърция започнат война срещу Турция, тогава вече може да ме заинтересува....

Да вземем и още някой сериозен помощник, например Либия? Кой на кого ще разчита от България и Гърция?

По големи глупости не съм срещал досега. Този Ердоган вече ме разсмива тотално. Що не си каже човека както си е било и може да му прости раята .

Колкото и смехотворна да е цялата работа казват ни ясно, че са знаели предварително всичко. Съответно са могли да го предотвратят но не са за да могат да правят това, което правят сега. Очевидно щом са искали да ги изчакат се е наложило и да им помогнат да си "организират" опита за преврат.

от това не бях чувал.То не бяха чадъри,не бе залив на прасетата,ама тва е като пиеса списана от роско. 40 000 човека си чатят как да свалят Ердоган султан!Направо сюжет за филм на холивуд/боливуд.

Боливуд може би но в Холивуд това можеш да го продадеш само като комедия.

WhatsApp не е на фейсбук или на майкрософт

Ако мислиш, че журналистчето, което го е писало прави разлика между Майкрософт и Фейсбук...много се лъжеш:))))

WhatsApp Inc., based in Mountain View, California, United States, was acquired by Facebook Inc. on February 19, 2014, for approximately US$19.3 billion Wikepedia

извод : майкрософт и сигурност са несъвместими ползвайки нещо от собственостите на майкрософт ставаш неволен информатор на ЦРУ/ДБР освен всички вируси и антивирусни програми

та значи работата е следната: аз още преди година-две започнах да права едни списъци на разни хора дето съм решил че ми пречат. И тъкмо приключих списъка и изведнъж започна един преврат. И списъка влезе в работа. Сега започвам още един, след 3 години пак може да има преврат.

WhatsApp драги ми списвачи не е приложение на Фейсбук! Това е отделно приложение, както Вайбър и т.н. Месинджър е приложение на Фейсбук! За останалите дето плещят глупости - криптирани съобщения се разбиват трудно, отнема много време и получената информация не е актуална. Направо се взема цялата комуникация между двата абоната и компаниите я предоставят декриптирана. Ако някой разчита, че ползвайки програми аз изпращане на мигновени съобщения, е много защитен, разчитайки на криптирането, то много се лъже.

"компаниите я предоставят декриптирана" само при много сериозни доводи от този , който я иска....изключително рядко се случва

Ясна е работата - някой от по-високо ниво (американско или подобно) направлява процеса, дава им акъл (подвеждащ) да ползват това много "сигурно" приложение и тия поддръжници като пълни наивници се хващат на въдицата. Как може 40 хиляди (!) човека да комуникират по еднакъв начин и да вярват, че са скрити - достатъчно е един агент да има сред тях, който да обясни какво се ползва и отиват на кино. По-скоро идеята да ползват това приложение е да се хванат всички колективно в капана. Ако насериозно са му вярвали, "мислителят", който е взел решението е бил умствено ограничен.

"Ирански журналисти лансираха версията, че руски военни са прехванали разговори на метежниците, подготвящи преврата срещу Ердоган и предупредили турския президент за готвения преврат. Представителите на Министерството на отбраната на Русия разказали на Ердоган за плановете на турските военни да извършат държавен преврат, твърди иранската агенция "Фарс. Според изданието руските военни засекли разговори между турските им колеги, разшифровали съобщенията им и разбрали, че се готви ликвидирането на Ердоган. В частност руснаците изяснили, че метежниците се готвят да изпратят няколко хеликоптера към Мармарис, където в този момент почивал турският държавен глава, за да бъде той или арестуван, или ликвидиран. По-рано бе съобщено, че Ердоган е напуснал хотела броени минути преди там да пристигнат военните. Също е известно, че два армейски хеликоптера са го държали непрекъснато под прицел. Дипломатическите източници твърдят още, че руската военна база Хмейми в Сирия разполага с апаратура, която позволява да бъдат уловени сигналите, за които стана дума. Но пък не може да се твърди с абсолютна сигурност, че това е станало именно там".

В ДЕЙСТВИЕ. Ние сме от шараните, които б,б. лови с ножица за рязане на лентички. Иранците си връщат на сащанците, заради прехванатия с летяща чиния разузнавателният им ДРОН.

Ако Путин се доверява на Ердоган или че ще има някакви предимства пред варианта военна диктатура и че Ердоган ще спре да сваля самолетите му, значи е последния глупак.

Та значи турците разкодирани високо криптирани съобщения?Те големи хакери бе?Тези смръклювци компютър не могат да пуснат та кодирани съобщения ще разкодират.Това го приемам за виц.

Местан ги е издал, а пък ердо ходатайствал пред Тикво, а Тикво пред ВКС и бай Лютви си има ДОСТ.

Победителят особено при диктаторите приписва вината на когото си поиска!

ПИСАХ ПРОТИВ ТУРЦИЯ И МЕ ИЗТРИХА :))

Ами това е положението!Никой не иска да си говори с Ердоганя,щото няма какво да си каже,освен лъжи и васалство!Какво да си говорят с него,за бурки ли,за златната резиденция,за антисветските прояви или за ислямизма,все чужди на съвременните модерни турци!Гюлен е високообразован интелектуалец и иска децата на турция да са светски настоени и образовани и ако това е тероризъм на фона на пъплешата отблъскваща ислямизация и ограничаване на правата,Ердоган много е сбъркал,а за демокрация да се мисли абсурд!

това което си написал е толкова тапо че няма по-вече накаде .. или си гюленист , или си тап помияр .

То май съмите прихващащи са си пускали съобщенията за да си ги прихващат! Ай стига цирк!

Странно, винаги съм смятал, че най-сигурния и непроследим начин за комуникация е да се ползва безплатно чат приложение, предлагащо криптиране на комуникацията ... като WhatsApp. Явно и военните смятат като мен.

По закон всяка криптография, която не може да се разщифрова от пентагона е забранена в САЩ. Така че всяка програма, която може да се продава в САЩ не може да има сигурна криптография.