Бивш служител на ЦРУ е разкрил тайните програми за наблюдение

Бивш служител под прикритие на ЦРУ е главният източник на публикациите за програмите за наблюдение на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Бивш служител на ЦРУ е разкрил тайните програми за наблюдение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това образование наречено САЩ е най-голямата беда за съвременото човечество. Всички икономически и финансови кризи в света, най-голямият геноцид в човешката история - изтребването на индианците, негърското робство, бруталното лицимерие по отношение на човешките права, постоянните мръсни войни които САЩ водят навсякъде из света за да грабят нефт и пазари и какво ли не... , са дело на тази сбъркана псевдо държава която живее на гърба на останалия свят.

Най-демократичната страна подслушва също по най-демократичния начин - наред и всекиго. За да няма обидени, че виждате ли "моят съсед го подслушвали, а мен защо ме пренебрегват?"

Пак не сте разбрали бе Ганювци. Подслушването се извършва под строг съдебен контрол. Подслушват се заподозрени чужденци извън територията на САЩ. Хайде марш на село че няма кой да нахрани прасето

Всички са виновни до доказване на противното.

Моше, нещо не си прочел както трябва. Въобще не се ползват услугите на съда. За това американците са в шок. И тук не става само за подслушване, а за събиране на данни. И не става дума само за заподозрени (в какво ли ) лица, а за повсеместен контрол, следене на всеки, който не се хареса на американската хунта. По цял свят. Ти да не си хранил прасето, доката си се правил, че четеш материала. Или просто толкова си можеш. Боже, защо всеко неуко същество, задължително се пъне да изглежда много голямо и още по-умно. От колкото е. Арбайтен в пустинята, само за това ставате. И за това не ставате всъщност.

"Президентът Барак Обама заяви по повод на скандала, че "тези момчета" - от разузнаването, ако искат да следят комуникациите на някого, трябва да получат разрешение от съда, както повелява законът." Казано по друг начин, момчетата не са искали никакво разрешение от съда, а са си правели каквото си искат. Или каквото им заповядат господарите.

Че той нашия Цветанов бил цвете, подслушвал само министри! Като гледам САЩ са подслушвали всички хора по света. Не че е нещо учудващо, просто преди нямаха средства да го правят и стуваше страшно скъпо. Сега с интернет и мощни и евтини компютри е лесно. Някой да се съмнява че всеки който има данни и е на власт ще ги използва за своите си цели? Т.е. за да остане на власт докато му оттърва. И не непременно пионката, която плебеите избират е на власт. Само не разбирам защо ще съдят този нещастник. Затова че е разкрил очевидното??

Не думай - баба ми на село дето няма ни телефон, ни интернет хвана метлата и хукна из къщата да търси онзи мискин "амерканеца"!

Да се чуди човек защо се занимаваме с глупости. Сичката Мара втасала международния шпионаж започнахме да разплитаме. Каквато и да историята , няма да засегне никого от нас. Това е мрежа за едра риба, не за цаца драги съфоромци. Цацата, към която ние всички принадлежим става само за мезе на бира и нищо друго.

Понеже стана дума по-долу за комунизма и САЩ - потърсете интервюто на Норман Дод в нета на английски! Човекът описва с какво са се занимавали освободените от данъци фондации на Рокфелер, Гугенхайм, Карнеги, Форд и т.н., тъй като ме убиловъзложено да ги рлазследва с екип - пълно захващане на властта в САЩ, контролиране на образованието и пълно сближаване със СССР! Отдлено напишете в гуглето концентрационни лагери в УСА и си отворете очите.

Ние не я разплитаме. Това ни засяга съвсем пряко. ПО един или друг начин. Да знаем какво правят с нас. За начало.

наи ,,хубавят сан ,, за управляващитз в една ,,демокраця,, е да стани ,,диктатура,,. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

дкладва и тоя мръшляк bill точка gates маймунско nsa точка gov пълен списък в пасте бин

Аз се чудя къде са специалистите на НСА, а те били в сайта на Дир.

че те са специалисти?

И ко стана?! Маи между комунизма и Америка има само една разлика - в Америка имащ право на собствен бизнес. Иначе всичко друго е едно и също. И там си щпионират народа, имат си концлагер, пращат млади да умират и избиват, обират дажавата и народа както могат. И като гледам тези неща стават само повече.

ихааа прогледнахме.

С една разлика, кумунизма го няма, а америката още я има

като континенти да. Ама дали като федерален съюз вече искат американците, това е интересно.

Все още има USA. Китайците идват... --!

Ти на тази ферма държава ли и викаш?!

Жив е защото има и такива профани като тебе дето вярвате на официалната версия. Вие профаните вършите повече работа и от обучените агенти...

Е, вие като не вярвате каква работа вършите, освен лаенето по форумите? Форумни революционери - бла, бла!

САЩ = СССР. Същата империя на злото, която дава пример и влияе на всеки политически елит във всяка държава. Не може една държава сама да е супер сила. Самозабравя се. както и не може един човек да държи абсолютна власт.

Всеки мобилен оператор и всеки доставчик на интернет , може да подслушва абонатите си. Спорът в случая е за съвсем друго.

Може при условие, че клиентите му не ползват криптография.Ако ползват ще са му нужни много пари и време да го прави, а определено да влагат пари в клъстърситеми ,които да разбиват криптирани комуникации не е приоритет на мобилните оператори или интернет провайдърите, освен това повечето от тях нямат и финансовия ресурс да си позволят подобни съоръжения, Други са институциите, които се интересуват от подслушване.Така , че яко криптография за да не ви слуша и последния кавал, който работи в кварталния провайдър!!

Можеш да защитиш инфото си, обаче ако отсреща има такъв като теб. Инфото което е натрупано за теб или казано досие е по опасно, от колкото че ще те чуят как си оговаряш една цигара мара.

Хора мислете, докато още е законно!

какви учители си имат нашите таини слугби!!!а ни ,,плашат,, с недемократичната кгб!!!както едно време с тази разлика че сега ,,в уса като ,,праднат,, нашите се ,,насират,,!!!завинаги ,,слуги,,на някои!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не ви ли прави впечатление, че става въпрос за тотален контрол на съдържанието на съобщения, чатове, мейли, видео конферентни разговори и лични профили по ЦЕЛИЯ СВЯТ, а не само в Америка. В чуждестранната преса и онлайн медии излязоха доста обширни материали по въпроса. Там се казва, че въпросната система за пряк достъп до съдържанието на потребителите е била използвана приоритетно спрямо потребители от целия свят, а не само спрямо американски граждани. С други думи всички ваши лични снимки, съобщения, харесвания във facebook и търсения в google (чрез които са прави психо профил) са били и все още са достъпни за служителите на въпросните тайни служби с един клик на мишката... Всъщност като се замисля, facebook в превод от английски означава буквално "книга с лица"... и най-вероятно е стартиран от самото начало като проект на службите за сигурност, а на нас ни пробутват историята за супер инициативния млад предприемач Марк Зукърбърг :D

Прави ми впечатление.

Нещо като по татово време ли?!

е времето на Тато, сега направо си записан, обработен и по всяко време могат да ти направят профил.

Всичко е възможно ето молко инфо: hackcanadaточка/blackcrawl/encrypt.html

Направо го заболял стомаха човечеца от ЦРУ..... - ох милия, как не го е заболял и задника още!!Той да не си е мислил, че заинтересуваните лица не знаят че всичко това се подслушва и че сървърите на гмейл дават инфо на службите!?Не е кой знае каква новост тази новина!

де да са подслушвани САМО разговорите... при включен мобилен телефон, дори без разговор микрофона му е на една ръка разстояние!!! подслушва се всичко...

С какъв се събереш такъв и ставаш. Има ли все още някой, който да вярва в мита за "великата" американска демокрация??? Страната на неограничените..... подслушвания.

И аз питах моя приятел, който е в САЩ що не се върне в България - там лошо, подслушват, бачкане, фалшива демокрация и т.н.! Той вика - о, знам бе пич, нямам илюзии, но поне не мизерствам и гладувам! Като се появи "идеалната" демокрация веднага се местел!

Бил съм и в Америка. Не ми трябва нито твоето, нито мнението на приятеля ти.

Ето на какво са обучавали повече от 2 седмици в сащ хамериканския каун Цвъцко, а след това и останалата част от продажниците - Боко, Никито и другите. Ето това са "хората", на които залагат американските "демократи" - подли, извратени и мръсни душици, готови да продадат майка си и баща си за някакви облаги. Кой знае още какви планове са имали и в какви мащаби са щели да ни подслушват, добре че Атака им издърпа килимчето на властта изпод краката ми. Вероятно оЦвъканият и другите са изкарали доста, но още повече им е било обещано, затова са бесни. Все пак не мога да разбера защо нито един журналист до сега не съм чул да ги запита за какво точно са използвани 100-те милиона, как са били изразходвани и за какво. Това прави по 274 000 лева на ден. Да предположим че са дали няколко милиона за специализирани коли и техника, но останалите да речем 90 милиона само за надници на ушатите вероятно не са отишли, а вероятно са влезли в нечии отбрани джобове?

САЩ е полицейска държава - това е добре известно. Демокрацията е привидна. За 11 септевмри беше наложена жестока цензура на медиите, за да не излезе истината наяве.

Всичкото това е поредното доказателство, че сащ е една финансово-робовладелска държава. С финансово разслоение на обществото, за да няма бунтове. Поучили са се от историята. Успели са да постигнат един огромен футуристичен затвор, където държат хората по различен начин. Кои с пари, със зомбиране от медии, психотронни излъчватели, некачествена храна и какви ли не знайни и незнайни още номера. Но стадото трябва да се контролира от надзиратели, виждаме от статията. Затвор от нов тип. Свободен прием и излизане, доброволен. И са накарали да са доволни затворниците. Не може да се отрече, че постижението е забележително за мащабите. Но няма общо с нормално човешко общество.

Е, ти поне си напълно свободен - дали? И в какво общество живееш - нещо по-различно? Страшни сте философи и тънки проницатели на всяка манипулация! Обаче какво предлагате и как наистина живеете - май по същия начин! Не ходите на работа, не плащате сметки, данъци, не сте зависими от нищо и никого!

значи ,,ако работим и плащаме данаци,, тогава има демокраця???думата ,,работа,, произлиза от ,, раб-роб,,!!означава ,,робски труд,, в една ,,демокраця няма ,,роби,, освен ако не е от ,,римско време,,. трябва да ,,творим,,. това е да се трудиш за нещо което обичаш!!!второ - данаци трябва да плащаме когато и даргавата насреща си изпалнява задалгенята!!! иначе не е ,,демокраця,,!!!да знам ,,парите ми ,, каде и за какво отиват!!!не да хрантутя марзеливи слугители и подкупени политици!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

България към момента е американска колония, където за робовладелци в момента се примъкват евреите. Нормално е да се опитват да ни превърнат в минизатворче. И да се опитат да ни натряпят същия начин на живот. Аз го знам и з пример не пия от американския отровен сироп като количка. Има и други практически неща, които не правя и правя. За лекция ако искаш, ще ми платиш, щото няма да обърнеш сериозно внимание на думите ми. А и не са ти нужни. И между другото, аз не съм философ. Темата е жива практика. Ходи в 1 клас да учкаш буквичките, а не се мъчи с такива теми. Така както чаша хубаво вино е за ценители, а не за пиянде, което пие виното на кило. И с тази тема е така.

Когато нещо трябва да се елиминира и закрие и замени с друго се прави по този начин и се набеждава, някого за виновен.

Всичко и всеки може да бъде подслушван дори от любители на радио телекомуникации ! ето примерни работещи зад. : hackcanadaточкаcom/blackcrawl/index.html

Любопитно ми е, да чия пак лозунгите за най-демократичната държава в света сащ. Където е позволено вичко на всички. Както се оказва, срещу съответната цена. Мащабите са убийствени. КОга ли ще ги стигнем американците. А въобще нужно ли ни е. Лошото е, че са ни нарочили за своя колония. И трябва да очакваме всичките тези простотии да се разгърнат и в България.

Ами то самите американци отдавна пишат за фалша, но нещо да се е променило! Ако вярваме на тоя форум, няма манипулация и конспирация, която да не е разкрита от "гениалния" българин! И какво от това - нещо да променихме! Да изградихме идеалната демокрация и свобода! Я се пробвайте един ден да говорите само истината - да разберете защо света е такъв какъвто е и с приказки не се променя!

Американците пак се показаха като изостанали. Ще следят сървъри и ще си отварят работа за 100 души да пресяват информацията. Я наш Цвъко само срещу един апартамент какви чудеса прави с микрофончетата - не само политически опонент, но и рибите в аквариум ще подслуша даже.

Не ме обвинявайте в пристрастия към г-н Цветанов - не съм привърженик на ГЕРБ. Но неговото е детска играчка в сравнение с изнесеното за това, което се прави в САЩ. С което не искам да кажа, че не трябва да го съдят.

Така е, но не забравяй, че мащабите са други, съответно и възможностите. Както всичко при нас и подслушването е по нашенски - на дребно.

Всъщност не е така. Изнесената информация не е, че американците подслушват в истинския смисъл на думата, а че следят какви контакти се осъществяват. Нямат достъп до самите разговори. Това е съвсем различно и е ясно с каква цел се прави. Не, че са света вода ненапита, напротив, ама все пак вниквайте в това, което коментирате.

Ти н Обама вярваш ли му, като казва, че не се слушат разговорите? Те какво и кореспонденцията ли не четат, само голите снимки, които си разменяме ли гледат? И как да му вярваш на този, като излъга миналата година най-нагло за посолството в Бенгази? А защо никоя от нашите про-западни медии не спомена за потресаващия скандал с американската НАП? За две години - 50 милиона долара за забави, тимбилдинги, танци, хотиели и лекции. В същото време въпросната IRS изнасят лична информация и я предоставят на определени ЧАСТНИ цомпании. И ти вярваш на такава администрация?

Поне вече официално се знае за какво иде реч, а че се подслушва всичко и навсякъде си е ясно, само наивниците вярват че не е така. Друг е въпроса, че т.н. национални интереси не са интересите на хората а на властта и АНС не подслушва за да защити интересите на хората а на властта. И наш Цецо правеше същото в интерес на Бойко, а не в мой или нечий друг интерес. Да ни е честита 1984. Досетил се е какво ни е приготвено преди 60г.

Програмата Ешалон е от времето на Втората световна война, така че какво се правим на ущипани. Който не знае какво е да пита.

Капута трябва да организира една сцена за народа и пред ЦРУ..

По повод стомашно-чревното разстройство на колегата Клапър - Колега, нали знаете как е - съмтаймс люн, съмтаймс уин......

Какво толкова е разкрил? Трябва да си пълен идиот, за да си мислиш, че тези мрежи не се подслушват. PGP беше измислено още преди повече от 20 години. Има толкова програми за криптиране, включително и с отворен код. Ако нещо ви притеснява - ползвайте ги!

Те пък щото са много сигурни, тези програми. Да не говорим за така наречените странични атаки.

Но само ако се използват грамотно. С такива програми (а и по принцип) е много важно да има OOB (Out Of Band) verification. T.e. по някакъв друг, независим, канал да потвърдите ключовете.

PGP не съм сигурен, че може да криптира с достатъчно сигурен ключ, който да не може да бъде разбит от системите на NSA.

Алгоритъмът, който е в основата на PGP, може да се използва с произволно дълги ключове. Да не говорим, че ако всеки започне да ползва криптиращи програми, това ще създаде много сериозни проблеми на тези, които искато да подслушват, защото разбиването на ключовете изисква многократно по-голям ресурс от необходимия за нормалното им използване.

И аз за PGP не съм сигурен особено откато я взе Симантек - тези до каквото се докоснат го развалят, а и 100% са обвързани с разни тайни договори с правителството, но OpenPGP, чийто код о птворен и може да се провери от всеки, че няма бекдорове ми струва достатъчно надежде.Особено за педалите от цецовите служби!! OpenPGP има прекрасна имплементация в Тъндърбърд - казва се Енигмейл и определено затруднява родните ченгенца, които са свикнали всичко на пощенските сървъри да стои в явен вид.

Ами тогава да разбият симетричен алгоритъм AES-256 с метод по-ефикасен от бруталфорс!Няма лошо, тъкмо ще направим нови алгоритми.Освен това Блоуфиш и сега може да се използва с 448 битов ключ.

И какво толкова е направил пичът? Потвърдил е това, което отдавна не само се предполагаше, ами направо се знаеше като закон Божи? Слушкат и дебнат всеки, за всеки случай - ами ако с нещо застраши интересите на свещените корпорацийки, които се представят за "държавни интереси" на Щатите? Нито е скандал, нито е провал, просто нормалното житие-битие в прекрасния свят на корпоративния неофеодализъм. Все едно китайци, руснаци и още който се сетите не правят същото. Свиквайте, че могат да ви извадят всяка кирлива риза, когато им е удобно. А бе, на кого му дреме...

Ти обаче няма за какво да се притесняваш - чист и непорочен си като сълза! Типичен представител на новото поколение - духовност, морал, любов към ближния, състрадателност и пр...!

Няма да ползвате интернет! Ще чукате с морзовия ключ!!.. и от време на време казвате:- В Русия съм!.. В Русия съм!

Последното е български патент! Плати ли го??