Трайчо Трайков: Инфлацията е неизбежна

Повишението на цените на основни стоки като петрол, пшеница и др. на световните пазари, както и увеличението на някои акцизи ще се отрази и на цените у нас.

Обратно в новината

Коментари - Трайчо Трайков: Инфлацията е неизбежна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От години аз говоря че инфлацията идва пак на "гости" по простата причина че сме станали много хора в света, които хора искат да имат повече и по-хубави неща, но от друга страна благата Намаляват! Не трябва човек да е факир за да заключи че цените на важните стоки ще се увеличават постоянно! Стегаи си колана българино! Не харчи много...

ХАРЕСВАМЕ НЕ ХАРЕСВАМЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВИКА КОСТОВ,ТОЙ БЕЗ ДА СЕ ОПЛАКВА ДО ДУПКА ,СЛЕД СРИВА НА ВИДЕНОВ ВДИГНА ДОХОДИТЕ,СПРЯ ИНФЛАЦИЯТА ИМА ОПИТ РАБОТИ И ЗНАЕ КАК.

ОДС какво беше? някаква крадлива ромска фондация ли е?

Оппа! Иван Костов по време на един парламентарен контрол снизходително каза в диспут с един депутат, че България ИЗНАСЯ пшеница. Ние сме един от крупните износители. Е? Що така? Ако стоката ни се продава скъпо, трябва да богатеем, а не да тънем в инфлация. Това ли са обещанията на ГЕРБ? Инфлация и поскъпване, замразяване на пенсии и заплати? Наистина само малоумен би гласувал за пратия с такива предизборни обещания. Четохте ли им програмата преди да ги избирате?

Ех драги сънародници, през юли 5-те процента ще ви се струват розови пожелания... да ви е честит новия комсомол дето ви яха! А ние гнием тука зад океана... (ама като мушмула...)

Нали цените се определяха от търсене и предлагане! По тази логика "постоянните изложби" в хипермаркетите би трябвало да излязат от вакуумните опаковки и да поевтинеят, но не би...Лакомията българска няма граници!

Тия комсомолчета нямата никаква идея какво да правят, ама никаква.

'Що, ти к'во би напра'ил?

При замразени заплати и пенсии, и криза от къде идва инфлацията ако не е спекулативна, г-н Трайков, а?

Ако изкопаете нефт и газ във вашата нива, може и да падне инфлацията. Дотогава питайте арабите от къде идва.

К'ви араби, когато беше нефта 60$ и когато стана 160, цената в БГ все една и съща, за това пак ли арабите да питам...

Инфлацията в еврозоната е 2.2%. В България - 4.5%. Мислиш ли. че тябва арабите да питаме? Ми да вземем и тях да помолим компетентнои правитеслтво да ни съставят! Гледайки горните цифри, Трайчо, сещаш ли сесе га защо Менда реши, че няма да "щурмува" еврозоната? Щото и е ясно, че и оттам ще и кажат "къш!".

А пенсията ми, бе Трайчо? Как се съотнася инфлацията към нея?

Г-н Борисов, моля намесете се и спрете медийните изяви на "умници" като Трайко Трайков.

Бойко не прави ли същото?

Защо? Че той говори по-верните неща отколкото колегите му. Или искаш някой постоянно да те залъгва?

Премиерът-мутра разреши на търговците-мутри да изнесат пшеницата и сега народът ще се лишава от хляб. До кога ще търпим?

Еми като искате евтин хляб, аз гладен ли да седя. Що да не си изнеса продукцията? Вие като произвеждате терлици, зашо ги изнасяте?

България да спре да произвежда компютри, а да произвежда компоти. Те винаги си остават в страната, а изнесените ги връщат.

НЕ СТЕ ОЩЕ ГЛАДНИ,АМА ЩЕ ОГЛАДНЕЕТЕ............

СТАГФЛАЦИЯ ни очаква. На фона на увеличаващата се безработица и стихващата необратимо икономика, инфлацията е равносилна на катастрофа на биооцеляването на населението. Ама нали ще се наливат пари в магистрали и образователни програми, яжте народе асфалт и пийте свидетелства за преквалификация.

готин 90% от парите за магистрали идват от европа. като ги вземем от европа се плащат заплати с тях на строителите които ще ги уволнят иначе щото никои не строи жилища в момента. ако не строят магистрали тези пари никога наяма да бадат получени от булгаря по друг начин. таке че хем магистрали хем пари за работниците.

Проверил ли си, какъв процент от работниците, заети по изграждане на магситралите, са български граждани? Ще се изнанадаш от цифрите!

Герберките некадърници взеха и последния залък хляб на хората. До сега хляб и зрелища. Сега и хляб няма да може да си купи човек. Само всенароден протест.

Какъв петрол бе смотаняк, та петрола беше към 98,564 долара на барел около новата година,а сега е кам 80 у,с,д---акциза сами си го вдигнахте и затова ще има и контрабанда на цигари,шефа на митниците ви го каза от екрана----направете цигари за нормалните хора а не за гъзетата,,,,,,,,инфлацията за годината ще бъде точно и ясно 7-8% така це хич не се прави на ущипана мома,просто убихте хората, но на следващите избори ще видим кои -кого ще затрие,скапаняк малък

Инфлацията вдига размера на ДДС-то и пълни бюджета на правителството, та да си точат от него по джобовете на корем!Хич не им пука, че отдавна берете душа!Има една народностна особеност обаче, от която всякакви мошеници и далавераджии, дори и най-тъпите, с лекота се възползват!?Българските човекомаймуни ,които са 90% от това народонаселение, помнят само 5 минути и след това устите им се разчекват и надминават хипопотамските даже, да казват на бялото черно и на черното бяло!По старата, пък и днешна, комунистическа дресировка!За тия спасение няма и те отдавна са си изкопали трапа!Още се запъват с два пръста на ръба, но скоро и тези два пръста ще се откачат и дотам!

Луди и самовлюбени тъпаци ни управляват вече над 21 години. А това е възможно само---РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ---с тъпотия и кражби успяха да ни докарат до---СПИНедостатъчност.

Търпете и ГЕРБ да си напълнят гушите!!!

Хубаво ти е името Трайко, дорде си трайкаше и до министър стигна, то от изцепките на другите ти колеги не можеше да се вредиш някоя простотия да кажеш, ама след като вдигна с 30% газта, на робското племе що да не му кажем, че храните ще поскъпват, та покрай тая новина се юрнат пенсионерите в МОЛ-овете да изкупуват ментетата на мутрите.

Кое ще подхранва тази инфлация при положение, че хората нямат работа и заплатите са замразени?

Вдигане на акцизите например.

Браво -да се радвам ,че този мазник ни каза в очите "Дупе да Ви е яко ,така ли? Ясно е ,че има световни тенденции и ние сме безсрамно малки-жалки за да им повлияем,но пита се как тези компетенти ще индексират доходите!?Или ,по стара наша /20 год ./ традиция ще ни зарежат като сопол в бързей на принципа всеки да се оправя сам!Скопеният фалцет беше категоричен само за това ,че пенсии и заплати няма да се повишават-е как ще стане тогава ? Имат късмет ,че случиха на робско племе с психика на амеби готово да изтърпи всичко ,само и само да са "добре децата ".... :(D

доходите навсякъде по света всеки си ги индексира сам с повеч работа и идеи. защо си мислите, ч някой трябва да ви дава нещо, което все още не сте изработили?

А,ти що си мислиш че нашия труд е по евтин от германския бе ?

А да си чувал,че по света пенсийте се индексират

Кодекс за социално осигуряване: Чл. 100. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 104 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Пенсиите, отпуснати до 31 декември на предходната година, се осъвременяват ежегодно от 1 юли с решение на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт с процент, равен на сбора от 50 на сто от нарастването на осигурителния доход и 50 на сто от индекса на потребителските цени през предходната календарна година.

Растежът на цените на международните борси е част от международен заговор. От това повишение богатеят тайните общества, които управляват целия свят, а нашите управници от всички цветове са част от тях !!!!!!!!!!!!!!!

Нашите управляващи не са част от никакви тайни междунарони общества. Те са част от явната българска организирана престъпност.

ТОЗИ МЪЖ ПОНЕ Е ОТКРОВЕН,И ПРИЗНАВА ИНФЛАЦИЯТА 2010 И 2011 А НЕ КАТО ТОТЬО ВЪРТИ СУЧЕ И НЕ ОТГОВАРЯ ЗАЩО НЕ СЕ СПАЗВА ЗАКОНА- КСО ЧЛ.100 И НЕ СЕ ИНДЕКСИРАТ ПЕНСИИТЕ СПРЯМО ИНФЛАЦИЯТА,ЩЕ ПОСТРОИТЕ ПЪТИЩА И СТАДИОНИ,А НИЕ ДА МРЕМЕ ЛИ?

ДО ВСИЧКИ:ОТ МНОГО РАБОТА ГЪРБАВ СЕ СТАВА.ДО СЕГА НЕ СЪМ ВИДЯЛ НЯКОЙ С РАБОТА ДА Е ЗАБОГА ТЯЛ.ТАКА БЕШЕ ПРИ КОМУНЯГИТЕ ТАКА Е И ОТ 1989г НАСАМ.И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДО КАТО НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА ОТ СЕЛАТА И ЧАЛГАРИ. ЧЕСТИТООО.

Не се забогатява с работа, но това ли е целта? А без работа въобще нещо постига ли се? Умственият труд също е работа и не лека. Въпросът е да не бъде надценяван и да не се подценява физическата работа.

Ние,неикономистите,разбираме само,че инфлацията,т.е.,обедняването е присъщо само на мафиотизирани държави и правителства,които са единносъществуващи!

Вероятно някой хубавец като този е убеждавал и хората в Тунис, Египет и Йемен, че инфлацията е неизбежна, пък те горките хорица нещо са го разбрали погрешно и сега стой та гледай.

ляво не означава да се взема от кадърния и да се дава на мързеливия! Ляво означава държавата да озапти огромните печалби на единици за сметка на останалите! Да се ограничи кражбата на труда на работниците, да се контролират цените и най-вече банките! Да се изтръгнат от ръцете на евреите оръжията с които смазват обикновенния българин. И не разбирай буквално "оръжията" като пушки и пищови.

с тези расъждения се чудя въобще можеш ли да искараш 1 лев.

Прав е човека . А ти сигурно си от тия точно изброените мошенници и крадци и експлоататори . Не се притеснявай . Ще има видовден и за вас .Хората по цял свят вече се надигат за социална справедливост .

Питаш дали съм кадърен да изкарам някой лев, или какво?

Хобаво е човек да е прочел нещичко и да знае, какво е ляво, дясно, социализъм, комунизъм, християндемокрация, да ги различава и чак тогава да коментира по това. Голяма манджа ти е в главата. Нашите БСП не са еталон за леви, нито пък бате Бойко за десен и т.н. Дори и ти си го написал, че някой от някого взема, преразпределя, но от там нататък идея си нямаш за какво иде реч.

Явно си много наясно с теориите. Чел ли си MAIN KAMPF? Или погледнал ли си в историята да видиш какво е направил чичо Адолф само с един прост контрол в държавата? Че от една разбита Германия със 5 милиона безработни е направил най-мощната държава в Европа? Преди да започне войната в Германия е била ликвидирана масовата безработица. Почети малко повече.

яяя тва братчедче...нещо нее чуло за дюнерите няма такова нещо СЛЪНЦЕТО ТОЙ рече друго...))))

1886 г. Бартолди/1834-1904г./ построи Статуята на Свободата. Къде е някой негов наследник да дойде в България и построи Статуя на Ограбването по времето на Ивайло .

Трайчо и Тотю, вие не сте за това правителство. Говорите неща, за които вашият пряк началник Дянков приказва точно обратното. Имам в предвид инфлацията и пенсиите преди това. Явно в това правителство нямате добра комуникация и разминаванията са очевидни. Но вашата позиция е правилната. Та или наливайте акъл на шефовете си, или се махайте защото ще се сгромолясате още тази година. Но опитайте да се преборите с тез чугунени глави над нас.

ставете смешни с Костов е виновен. Така ви изментиха комунистите, че неможете да си представите. От диктатура на пролетариата сега ви се преставят за либерали. ха ха

защо при толкова високи акцизи да се дигат още ??+ в уса лт. бензин е 1 лв

Всичко е неизбежно : Данъци,такси,поскъпване на услуги,всички стоки итн. , само вдигането на заплатите е "ИЗБЕЖНО" . Видовден и за вас в близко бъдеще.

В ТУХЛАРНАТА!!!

НИ ИЗГЪРБИ!!

В началота бяха добре звучащи декларации, а сега започнаха да се чуват траурни маршове...

Министъра какви ги говори,сляп ли е или така му изнася.Официалната инфлация е 4.5%,защото в кошницата има много стоки които запазват или цената им пада,като автомобил на старо и роял,цигулка и т.н.Реалната инфлация за 2010г.е около 25%.

Не мога да ви разбера всички мечтаещи за ляво.Какво значи ляво.Вземай от кадърния и способния, печелещ пари с много труд и го дай на мързеливия бездарен бедняк.Задавате ли си въпроса защо хората са бедни?Ами защото са се примирили с това си положение.Има свободен пазар ан труда.Като ти е малка заплатата напускаш.Като няма друга по-добре платена работа с твоята квалификация сменяш квалификацията.Ако въпреки това пак нямаш доход който те удовлетворява или напускаш страната-пазара на труд в ЕС е почти напълно отвеорен за българи или ако наистина си способен кадърен и можещ започваш собствен бизнес.Просто е.Но се иска дупе,труд и решителност.Аман от мънкащи отрепки заплатата му била малка, той бил недооценен, ужас за това масата жени си търсят чужденци, коя иска да търпи мрънкало-бедняк.

Кадърният и можещият нямат добри доходи! Добри са доходите на онези които имат нюх към далаверата! С работа богат не се става!

Не мога да не призная, че си змейски прав и точен.

"Далавера" не е лоша дума!!! По нашенски е "който може го може" :)

По начина по който пишеш разбирам , че си жена .И аз ще кажа- аман от жени материалистки като тебе , които си мислят ,че мъжа им е длъжен за всичко и го считат за ходещ портфейл и банкомат . Няма вече . Свършва тая и по- добре да сме сами , отколкото с хленчещи мрънкала като вас- купи ми кола , купи ми къща , купи ми палто . Няма вече- свършиха балъците .Парите не са най- важното нещо , въпреки ,че за момента са издигнати в култ . Това е временно , както и ние сме временни . Ще дойде нов световен ред ,който парите няма да са най- важното , а такива като тебе материалистки тогава няма да съществуват .Така ,че налягайте си парцалите , ние ,мъжете можем без вас , а вие дали ще можете .Аз , както и болшинството от мъжете неискаме да се обвързваме със жени , които мислят само за пари ,богатства и тем подобни фалшиви ценности .Така , че или се променете , или ще си оставате сами .Мъжете балъци вече са насвършване .

АЗ КАТО СЪМ ЧЕСТЕН И НЕМОГА ДА КРАДА , ПОНЕЖЕ ТАКА СЪМ ВЪЗПИТАВАН , ДА УМИРАМ ЛИ ...ЩОТО И НА ДЕЦАТА ВЕЧЕ СТАНА ЯСНО ,ЧЕ ОТ ЧЕСТЕН ТРУД НЕМОЖЕ ДА ЗАБОГАТЕЕШ. И ДЕЦАТА ВЕЧЕ ЗНАЯТ ,ЧЕ БОГАТ Е СИНОНИМ НА МОШЕННИК ,ИЗМАМНИК , КРАДЕЦ , ЕКСПЛОАТАТОР , ДАЛАВЕРАДЖИЯ И Т. Н . И СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ , С НАМЕЦИ КАКВИ БИЛИ МЪЖЕТЕ В БЪЛГАРИЯ . ТОРНИЯТ ПРАВИЛНО ВИ ГО Е НАПИСАЛ . КАТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ , СТОЙТЕ СИ САМИ ТОГАВА . ТЕ ЧУЖДЕНЦИТЕ ИЗГРИБАТ ЗА ВАС ...

и докато мъжа ти се трепе да изкарва пари, защото незнайно зашо за такива като теб това е само! негово "задължение"??????!!!!!, ти какво правиш през това време ма? пилиш ноктите ли? ами ако никой не те иска, ще лягаш да мреш от глад или ще чакаш на мама и тате да те гледат докато дойде някой да изпълни "задължението" си към теб. п.с. жена съм, но разбирания като твоите не ги споделям.

Много си елементарен приятелю. Нещата не са толкова прости.

НА ГЕРБ....Един се слави с ловкост и умение, със сила друг, а трети - със предци!Министър хвали ново попълнение, а АЗ умирам - умори ме ТИ......из"стихове в портмонето"

Нова българска демокрация - стагнация, инфлация, закъсация.

Скритата инфлация е много по-голяма, доходите драстично олекват,покупателната способност силно намалява.Вместо икономически ръст,ни очаква стагнация...Как наричаш ти това явление?Прескачане на трап на 2 скока...

КОСТОВ Е ВИНОВЕН!!!

Не точно Костов, а костовото СДС съсипа България!!!

Иван Костов е единственият,който може да спре инфлацията.Има прецедент,доказано е !

Така де, финансовият гений хер Флик що не може да уцели инфлацията, а дава прогнози в пъти по-ниска? Има ли друга държава в Европа с такъв некадърник?

От Трайчо и Тотю министри не става! С Фидоски и Мендоски политика не се прави.....

Тия Трайчо и Тотю като че ли започнаха напоследък да говорят по-адекватно. Сега да не им свият сърмите?

Само питам: Достойни за БГ, вие да не сте новото лице на Атака?Моля за кратък отговор?Много се шуми вече около вас?Имате ли общо с идея за България?

Адмирации за Достойни за България.Точен коментар!Пак ли ще избираме комунягите, няма ли друга лява партия да се появи?На сегашните им видяхме резила!

От Давос идва новина, че икономиката на ЕС излиза от кризата и еврото е стабилно, дори Шойбле твърди,че нова криза е изключена...В България -точно обратното - расте инфлацията, вдигат се цените,недоверието в правителството се засилва лавинообразно!Спекулантите тържествуват! Иначе пък уклона на управляващите е към полицейска държава!?Къде е логиката?

Инфлация от 10% не означава криза. Абе що не си прочетете учебниците, ами дращите глупости.

Защото, за мен 10% означават не криза , а глад и недоимък.