Какви са ”подводните камъни” на пазара на имоти

Фалшивите и неточните оферти на пазара на имоти са сериозен проблем и един от "подводни камъни" в бранша.

Обратно в новината

Коментари - Какви са ”подводните камъни” на пазара на имоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако купувате или продавате имот въобще не ви трябва никаква агенция. Особено пък ако е с ипотечен кредит.

перспективно е и не е мн далеч от София

Да, ама там много бият.

Но и брокерчето е просто. Заради срива на банките, години наред нямаше строителство. Като събориха КТБ, хората хукнаха да си теглят парите и да търсят имоти за вложение. Лихвите и те паднаха. В един момент се оказа, че няма предлагане, а търсенето рязко скочи. Пък не е захар, да го внесеш от.. Румъния. Изисква време, строителството. Затова и цените се вдигат.

Само с едно съм съгласен, че брокерчето е просто, ама и ти не му отстъпваш.

Сега остава да "приложиш" и някой аргумент и да ти повярвам. Че "не му остъпвам". Иначе, ще лъсне, че си по-прост и от него.

Пълни глупости... Брокер ми обяснява как пазара не е "пренагрят" и "цените са реални". Аз например искам да си купя още едно жилище. Имам добри доходи и оглеждам.... Какво виждам - порутени постройки които се предлагат на високи цени, сгради построени в нищото и със съмнително изпълнение на що-годе нормални цени и ново приемливо добро строителство на цени с които мога да си купя имот в Германия, Англия или по морето в Испания. Няма да говоря за разликата в инфраструктурата и обществото - говорим само за имоти. И идва тук "мистър Брокер" ими обяснява как цените не били надути. Е ние все едно живеем в паралелна реалност където строителите вземат заплати колкото квалифициран инженер на запад че да се докара тази цена на имота. Хайде стига смешки. :-) Както казва тука един - в България се строи много за да се изперат пари. Много пари.

На теб пък за какво ти е второ жилище?! В България имот за обитаване си е жив пасив, освен в редки случаи. Много по-добре е да купуваш активи - земеделска земя, търговски и промишлени имоти и т.н., обаче има едно основно условие - да си ги развиваш и опазваш сам или с твои хора. Ако това не е подсигурено, не става, но пък още едно жилище хептен е набутвация. Гледам познати с нови апартаменти отпреди няколко години в добри райони на София. Ми, то половината са наематели и не им пука от нищо - общите части са помляни вече, дъни чалга денонощно, колите с провинциални номера са запълнили всички паркинги наоколу, щото като в един апартамент живеят 4 човека от провинцията и всеки си държи отпред колата, с която си ходи по родните места няколко пъти месечно... За капак, един от наемателите се оказа квартален дилър и постоянно троши лампи, домофонни инсталации и т.н., защото му пречат на дейността. За цената на няколко софийски апартамента изкупих сума ниви, градини, къщи и т.н. Решихме превантивно проблема с циганите, но най-вече с българите и сега ела да видиш кво става. Баща ми като "отиде за седмица" и после по половин година не се сеща да се върне тук, а като си дойде, на втория ден започва да си гледа часовника, и да си измисля основания да отиде пак "за седмица".

Какви 5 лева? Тоя пазар е само в сънищата на някой. Апартамент се купува от младо семейство с перспективна работа. Тука са такива са само някой кифли и децата на червените кхмери. Те отдавна са се уредили с апартаменти. Другото е 5-6 човека под наем и като поседят няколко месеца в София да видят нашите "работодатели" хващат терминал две. Те това е реалният "пазар" на имоти. Заеми за апартаменти е било, сега балами няма. Никой няма да се върже да ти стои тука 20-30г да ти изплаща апартамен.

6+++++++++

абсолютно точно.

Всички брокери са пълни мошенници и неграмотници. Не носят никаква отговорност пред клиентите. Вместо да балансират и отстояват интереса на купувача и продавача, те лъжат и двете страни и преследват единствено бърза печалба. НЕ ИМ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ! Кансултираите се винаги с архитект / инженер.

изключително добре казано! поздрави!

Това е най-нерегулирания бизнес. За мен "брокер" = "паразит"

Като гледам как на съседа му седи апартамента за продан 2 години вече (обявен на баснословна цена разбира се) ... и аз съм обнадежден че ще тръгнат надолу нещата след 2-3 години. на 5мин от НДК е... щом там не може да се продаде на 1200 eur квадрата, какво остава за младост?? Вярно че състоянието не е добро и всичко е за изхвърляне и изтърбушване. Но къде е къща с двор на спокойна улица в центъра до евлоги, къде е блок в нагъчкания младост където вече е по-трудно да се паркира от лозенец!

В момента балона е много надут. На какво отгоре? Продават се малки кутийки за много пари, с нереална квадратура, с лоша инфраструктура, изградени блокове на детски площадки и между блокови пространства, без достатъчно паркоместа и много други неуредици.

Целта на подобни статии за "подводни камъни" е да повярвате в това, че брокер на недвижими имоти би ви дал съвет, от който вие да сте на далавера, а не тяхната гилдия. Нещо като да влезете в месарски магазин, а продавача ди ви призовава да станете вегетарианец. Пълна манипулация...

Балона с високите продажни цени ще се спука през 2018-2020 год когато кихането от ЕС ще с е к н е !!!! Тогава пак ще се върнат реалните цени на имотите /специално в София/!!!

Хубаво е, че сте написали името на "брокера". Специално ще проверявам дали този работи при/за посредника, за да избягвам такива сделки. То бива глупости опашати лъжи, ама тоя се оля.

Не забравяйте, че в момента много от вас вземат чужди пари - тези на европейските данъкоплатци и така изкуствено се поддържа стандарт.След 2020 година икономическите условия в България ще се променят коренно, когато спрат еврофондовете. Тогава и имотите ще се сринат.

брокерите и нотариусите взимат 10 000 лева и отгоре при всяка сделка...в тая просташка държава нищо не бих продал или купил заради тоя вид смъртоносни паразите

наи добрия имот във вулгария е продадения !

Смешно, нелепо момченце... Какво му е образованието? Какво е работил преди това? ; ))))))))))))))

Точно тези "мишоци" прецакват и продавача и купувача. Защо не разкаже, че неговата комисиона се взема и от двете страни и колкото цената и е по голяма толкова и получената от тях сума е по голяма. Брокерите лъжат и двете страни за това не се реализират и сделките. Кога ще излязат на светло тези така наречени псевдо брокери и ще си декларират доходите и ще си заплатят дължимите данъци. Това е сектора от пазара в който е цяло чудо да попаднеш на свестена фирма и брокер.

брокерски фирми са на банки. Те знаят само действие събирани и не се интересуват от хора. Другото е, че не носят отговорност ако са скрили или не са дали пълна информация на купувача, както е в нормалните страни. Информация и за инсталации, сградата като цяло и куп други неща

казва, че няма откъде цените да растат, тъй като населението намалява. Ще излизат все повече имоти на пазара, поради това че собствениците са се изселили в друга държава, а родителите им са починали.Второ - презастрояването е огромно. В по - малките, но не малки градове вече се чувства. В Благоевглад вече има голямо количество непродадени апартаменти и то в ЦГЧ! Само допреди 3 години беше почти шанс да се купи такова жилище. Сега не е момент за купуване на имот в България.

Да така е до 5г. ще има поредния срив на цените на пазара за имоти. Причината е че просто няма население - хора в активна възраст които да желаят да продължат да живеят в България и да заплатят безумните цени за имот с нашите доходи.

Няма подводни камъни. Има само един голям БАЛОН, който съвсем скоро ще се пръсне не под влиянието на алчността на родните ни строители и пишман инвеститори, а поради влиянието на външните икономически процеси, които стартираха още в края на 2007. И да си го кажем честно. В БГ се строи за да се перат пари. И това става със съдействието на цялата ни т.нар. държава + банки и т.н.

Подводния камък е,че горката баба отгоре няма пари за тръби и скоро се очаква Ниагарския водопад.Съседа отсреща е дилър и може да му сложат бомба.Надолу много безработни ,кои плаща кой не за входа и асансьора.

Георги Пейчев, мениджър в агенция "Имотека" Това дрънка същия 2015 поред прогнозата на Пейчев, активността в южните райони ще нарасне с около 10% в следващата година, което ще рефлектира и върху цените. Нивата там вероятно ще се повишат с 5 до 10%, в зависимост от вида на предлагания имот.

Смело заявява, че нямало балон боклука!!! А тея милиони пенсионери и цигани при липсата на каквато и да е било икономика и заплата от 500 евро как ги съотнасяш към цените на имотите бе, кретен???

Повечето сънуват заплата от 500 евро.

за да има 500 евро заплата, трябва да има платежоспособни клиенти, а България, вече няма хора, какво остава за клиенти

Много е сладък. Аз му вярвам.

Бети, не се надявай. Жоро не си пада по момичета :-)

ПРИКЛЕЩЕНИ ОТ БАНКИТЕ! Вземате ипотечен кредит и след 5 години примерно банката вдига таксите...Изплакали сте 5 години и неминуемо се съгласявате с новите условия.След още 5 години - пак така....Оставате заложници на банките.

Дирници защо не пишете ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ?! Нахранете "журналистите". Надежда Михайлов гаражната

Ми то няма да остане нещо което е публикувано в дира да не е платена публикация.Може би само прогнозата за времето.

В общи линии всичко в статията е вярно. Тази година цените и на зелено скочиха доста. Колкото до експертната защита.... не може всеки да разбира от всичко. Същата проверка на историята на имота, тежести и тн. може да направи всеки. Пълна гаранция обаче няма. Тук идва мястото на сериозните агенции ( не кварталните брокерчета), които въз основа на опита си, могат да ви помогнат максимално да минимизирате риска. Всеки сам си преценява какво да прави. Лично за мен инвестицията в имоти има много плюсове. В момента лихвите по депозитите са близо до нулата и парите ви се обезценяват с инфлацията. Средната доходност от отдаване под наем е 6 процента от инвестицията на годишна база. Това само по себе си ви пази от инфлацията ( или плаща ипотеката, ако инвестирате със заем). Отделно, като се отчетат всички положителни и отрицателни колебания на пазара, цената на имота се покачва с времето. По мое мнение сме близо до края на възходящата тенденция нацените ( още около 2 години). После ще има застой или лек спад..... После пак нагоре..... Усмихнат ден желая.

Статистически колко хора имат пари за имоти на днешните цени? Много малко! Повечето хора нямат спестени пари дори за погребение. Високите цени на практика изяждат всички възможности за спестаявания на средностатистическия българин, който представлява над 90% от населението. Официално инфлацията също е близо до нулата, но от обратно страна, защото има дефлация. Да вземеш ипотека, да отдадеш имота под наем, така че някой друг да ти плаща вноската. Добър план, но с един огромен проблем. Ако ти сам не можеш да плащаш вноската, то е твърде вероятно трудно да си намираш наематели на твърде високия наем. Освен това наемателите ще предпочетат да си купят жилище, вместо да плащат вноската под формата на наем. Интересното е, че по данните на последното преброяване от 2011 година в София живеят 1.1 милиона души, колкото са живели и 89 г. В същото време обаче има много нови квартали и жилища, които или са празни или живеещите в тях не са участвали в преброяването. Както при моловете, където много големи магазини са постоянно празни, така вероятно и в строителството се перат пари. Все пак според всички икономически идеологии вечния икономически двигател все още не е открит, макар и в България да се опитват.

абсолютно типично изказване на брокер-агенция

Профила на купувача е: - Провинциалист, продал де що има и избягал в столицата. - Чужденец - Хора с неясен произход на парите. - Най-малко са обикновените хора с ипотеки, защото трябва да имат светли високи доходи, а такива хора са наистина малко.

Дрънкаш глупости.Цялата статия вони на платена реклама на фирмите за имоти.Който иска да отиде на сайта на Агенцията по вписванията.Там ги има регистрирани всички сделки не само в София,а в цялата страна.

Наематели в София винаги се намират. Горенаписаното е личен опит, а не план. За съжаление сте прав, че повечето хора нямат много заделени средства. Все пак и с малко самофинансиране има варианти. В началото на годината помогнах на приятел да инвестира. Със 13к евро самоучастие намерихме приличен апартамент на зелено. Дали има пране на пари.... ми сигурно се случва, но това със сигурност не изкривява много пазара.

Раздвоение на личността: " Много от хората смятат, че в момента цените на жилищата изкуствено се завишават и отново започва да се образува балон на пазара на недвижими имоти. Смело мога да кажа, че това не е така. " "В момента част от продавачите, водени от активността на пазара, предлагат имотите си на завишени цени"

Заради такива "колеги" нашата професия е една от най-омразните. Лъжат хората, мамят ги, а от това страдат истинските брокери, които знаят за какво става дума, разбират си от работата и не правят сделка "на всяка цена". Отврат!!!

От сайтовете за имоти се вижда, че средния наем на жилище в столицата е 1000 лева, колкото е и средната заплата за страната. А средната цена на квадрат при новото строителство е 1200 евро. В същото време около 76.7% от пенсионерите взимат месечни доходи, които са под прага на бедността. А дали някой от днешните работещи-бедни ще взима пенсия след двайсетина години?

Откакто се преместих в с.Тополница /на 30 км южно от София/ се чувствам човек- природа, спокойствие и кристално чист въздух, имотите по10000 лв къщата с двор 1дка. В София работя - 2л газ отиване и връщане - 2 лв. Имам си градина, бунар - домати , чушки , краставици -само садиш и береш... като в рая .

Аз също живея извън големия град и работя в него, но не е София, а във Варна. 10 км ми е разстоянието от къщи до центъра на града. Само че според мен нещо много намален разход на газ даваш - 2 литра за 60 км - това е абсурд. Да не си на метан? Аз карам на пропан-бутан - няма такъв разход - 3.5 литра на 100 км. Дори колата на жена ми, която има двигател с кубатурата на голям мотоциклет - 1 000 см3 гори 6 литра на 100 км на извънградско каране.

Има бе Пежо и Рено дават такъв разход и ако пускаш по инерция . 6л на 100 - това е разход за 1800 куб. см.

Хитър Петре, къде е това село тополница на 30 км от София? Не го намирам, само в кюстендилско има с това име.

Сторило ми се било 30 защото по магистралата стигам за 15 минутки, то било 40, все тая.

София не е държавата. 50000 годишно напускат държавата, като добавим смъртност и други фактори излиза, че София е остров в морето където се надуват балони /в някои райони има двойно поскъпване/ за да хванат последния влак с балъци. В провинцията вече има заплашително количество пустеещи имоти, които вече се саморазрушават. София ще бъде по-слабо засегната от това явление и скоро балона ще се смали двойно .

няма нещо при тая катастрофа в страната да остане незасегнато или по-малко засегнато....всеки бизнес в българия ще бъде засегнат и доведен до фалит без хора в страната, т.е. без клиенти и потребители. Българският бизнес ще умре с края на българите, защото некачествен и неконкорентен на европейския, където има много по-качествени и способни фирми....Процесът на унищожение на страната ще се ускорява от самосебе си при това задъбочаващо се и паническо бягане на хора от страната. За да компенсират намаления брой хора, идиотите по министерските кресла ще се опитат да си запазят заплатите и комфорта за още малко известно време с цената на безкрайно увеличаване на данъците или измисляне и налагане на нови такси и данъци, което ще доведе до още по-бързо изчезване на още хора от България....Някой предвиждат окончателната катастрофа през 2050г., а аз усещам с глямо безпокойство, че до 5-10 години в счлучай , че не се промени нещо, като например бонжуара да получи инфаркт, България ще е следващия Детройт .....Някой да му предаде на тоя лумпен Винету - че без хора, няма бизнес, няма икономика, няма потребление, няма приходи в хазната, която е приел за свой джоб

Kalin

Платени публикации.Почнаха всеки ден.

С подобни платени реклами, някой се опитва да "напълни" цяла България да живее само в София ??? Какво ще правим с останалата територия на малката ни държавица бе Георги Пейчев - имаш ли мнение по въпроса или само парата те интересува ???? В момента 1/3 от населението на България живее в София - на кого очаква да продадат тези празни жилища, ако не на останалите 2/3-ти ???

аз съм от София, лятото напуснах, заключих апатамента и отидох в провинцията.....сега въобще не исках да се връщам в тая София, ако не беше тая работа или , ако имаше работа в провинцията, каквато имаше в държавните селски стопанства, или ако селските училища бяха се запазили, а не обезлюдили, въобще , ако имаше работа в малките села и градове, никога нямаше да се върна в тая София - цените на храната, месечните разходи, на услугите като ремонтни работи напр., са ненормално надути в сравнение с по-малките градове, затова и София също се обезлюдява особено осезателно лятото - от април-май до септември-октомври улиците в софия са буквално празни

Да благодарим на Желю, мир на праха му, за прибързаното развързване на жителството. Еба майката на провинцията.

Брокерско ОРГАНИЗИРАНО НАСТЪПЛЕНИЕ по всички медии. Явно има КАРТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ да помпят цените и създават психози (тогава няма трезва преценка и КУПУВАЧА винаги е ИЗЛЪГАН). Това е в интерес както на КОМИСИОНЕРИТЕ (брокерите), така и на "ИНВЕСТИТОРИТЕ"(строители), така и на БАНКИТЕ (дават евтина стръв сега с ниска лихва). И най-накрая изгодно е и на ПЕРАЧИТЕ и КОРУПЦИОНЕРИТЕ в общинските администрации (защото лапат тлъсти комисионни за общински парцели и разрешения за строителство). Обобщено: ЦЯЛАТА ГНИЛА ПАПЛАЧ НА ОБЩЕСТВОТО ПОТРИВА РЪЧИЧКИ И БРОИ ЖЪЛТИЧКИ.

защото бойковистан не е държава в смисъла , в който западните държави са държави - с работни места, достатъчни за цялото население, със заплащне на труда, което да е почти двойно на месечните разходи за човек, с невероятна социална система при евентуална загуба на работа или заболяване, с невероятна пенсионна система, с напълно логична здравноосигурителна система......Не, при простаците от правителствата на бойковистан само хазарт, цигари, озаконено беззаконие, мизерия, безработни, работещи бедни, цигания, кражби, обезлюдяване, пълна демографска катастрофа, произвол на садисти по общини, министерства, държавни университети, нагли корумпирани професори и академици (с титли, но без да ходят на работа), масови кражби на всички държавни пари от данъците и еврофондовете, И ПАК ХАЗАРТ ХАЗАРТ ХАЗАРТ, рекламиран до безобразие по телевизиите , наречен отгоре на всичко и 'държавна лотария"......с други друми мръснишкото и просташкото у един бивш прост пазач мултулицирано по 1 000 000 , това е, какво се случва в бойковистан...

Прав си ,но жалкото ,пежтой продължи всичко започнатото от комунягите,за унищожение на Б-я.Сега ще ни докара и джихадисти ,допълнение към циганите,да живеем в беднотия и страх.Страха пази власта.

ЩЕТИ ГО КАЗЖА< ПРОСТАКО, ако не беше комунизма, щеше да риеш 50 години картофи с раце и да газиш в кал, докато пукнеш от тубекулоза....щото другият вариант за западняците е бил да колонизират, избиват и грабят Африка, Северна и Южна Америка,Австралия , Индия....Комунизмът ви даде всичко, от което имахте нужда (и образование , и медицина, и икономика, и работа) , без да се налага да колонизирате, избивате и грабите хора по света

спада е имагинерен, защото лошите строители продават директно на зелено, като заобикалят умните и красиви брокери, а на мода са имоти в комплекси от затворнически тип.

Как мога да се уредя в затворнически комплекс? Да бича чалга и комплекси от сутрин до мрак.

Поредният гелосан платен драскач. То и 2007-2008-ма цените НИКОГА нямаше да падат... видяхме както стана. Сега същата песен на нов глас. Но докато има балъци, подобни гелосани тарикати ще им обират паричките.

и ти си един експерт.От такива като теб пазара на имоти се намира в това състояние.В нормалния свят така беше преди 40-45 г.

А стига де.Таман да кажа същото, и ти ме изпревари.Да гоева и експерта това перекенде.Пазар на имоти-далавера на мошеници.Ама така е в еб.надържава.Пазара трябва дасеопределя на база държавна оценка на терен, цени на труд и материали, заплащане в страната и средна месечна заплата.От там се определя таван на печалбата и цената е готова за български грждани.Онези от Конго и САЩ да си му берат гайлето.Неможе едно и също жилище примерно в Ловеч да е 30000 лева а в София 300000.Неможе да струва ново стри=оителство на строителя 180 евро м/кв, а да се продава 1500.Ама като има балъци да теглят заеми и мутри със щавени пари ще е така.

понякога се раздуват прекомерно. Но това дето си изписал как се формира цена ... това са план-сметки от соц. времената. Цената в днешно време се формира най-вече от търсенето и предлагането. След като София е засмукала почти 2 милиона население явно търсенето е голямо и съответно цените са високи, а в Ловеч никой не търси да купува имот и там цените ще бъдат много ниски. Може имотът ти в Ловеч да струва реално 50 000 евро, но ако няма кой да го купи ще го продадеш и за 30 000 лева, ако ти трябват парите. Просто е: търсене и предлагане - това определя цената на всяка стока в най-голяма степен. Дори себестойността на стоката е по-малко определящ фактор.

От дълго време се опитвах да си продам апартамента без агенти. Не става защото купувачите са два вида: едните си казват - "този не можем да го излъжем", а другите - "този ще ни излъже". И сделка не става. Преди два месеца го продадох чрез посредник като горния за същата цена която винаги исках. Купувача плати 2500 лева в повече. Познайте кой ги прибра и кой е излъгания?

Просто на някой не му се е занимавало да търси сам и е отишъл при посредник и съответно е платил комисиона на посредника. Нормална практика за белите държави. Друг е въпросът, че голяма част от посредниците не са особено коректни и често си прибират комисионата без да си дадат труд да си свършат работата за която им се плаща тази комисиона т.е. действат като обикновени прекупвачи. Само дето за разлика от прекупвача не поемат никакви рискове, защото не купуват имота със свои пари.

В САЩ такъв посредник веднага губи лиценза си, ако бъде докладван!

Платена публикация. Агенциите за недвижими имоти се гърчат, защото пазарът на имотите е меко казано издъхнал. Затова са всички тези публикации - вижте, пазарът е активен, купувайте, че ще се вдигнат цените! Тра-ла-ла

хора, не си купувайте имоти които са конфискувани от други.много от старите собственици оставят в тях магии.знам един случай където в такъв апартамент умряха трима за една година

Проблема на нашите "агенции" е, че не ясно кой точно представляват. Купувача или продавача. На кого защитават интереса? Ако сикаме да сме точни, то трябва брокерите да са 2. Единият да предлага жилището от името на продавача, другият да търси от името на купувача. Така всеки ще си знае от кого получава комисионната и ще се бори /евентуално/ за неговите интереси.

купувайки имот вие го изплащате цял живот!ако след време решите да напуснете страната вие вече сте загубили половината от стойността.Ако пък го купите с ипотечен кредит има опасност след време да ви го продаде съдия - изпълнител.Икономическата обстановка като цяло е трагична и никой не е застрахован, че може да остане безработен.Никой!Все повече чуждестранни инвеститори напускат!Все повече български фирми си изнасят производството в др страни от ЕС!ПРОУМЕЙТЕ СЛЕДНОТО: НЕ Е СОЛСТВЕНО ЖИЛИЩЕТО, ВЪРХУ КОЕТО ИМА ИПОТЕКА! НА БАНКАТА Е!

Е, каквода идем в катуна или да живеем под наем цял живот.Запомни умнико-заема има край, ама наема никога.

Ако си под наем 10-15 години ще дадеш толкова пари, колкото за закупуване на имот, но всъщност нищо няма да имаш. Освен това недвижим имот не е автомобил, че да му пада цената с годините. Винаги се продава на същата цена или с горница в зависимост от конюнктурата. Разбира се, ако междувременно кварталът е западнал или ако си купил имот в кофти квартал няма как да очакваш, че ще го продадеш на същата цена.

Разкажи това на тези, които купиха 2007-2008г.

От София административно трябва да се "извадят" около 600-700 хил. жители за да може София да стане нормален за живеене град. Тази мярка ще даде тласък на живота в останалата територия от държавата ни. В момента обширни части от България загиват поради това, че преобладават възрастни хора - пустееят жилища и се затварят училища и детски градини, докато мафията в София "мами" нови и нови българи от "провинцията" в репродуктивна възраст да се заробват с ипотечни кредити и нови жилища без прилежаща инфраструктура, вместо да си ремонтират наследствените имоти в родните градове.

те хората и неадминистративно си бягат от гетото наречено от 400 глупака Република България.

Целият ви професионализъм се свежда до това, да си подсигурите комисионната, с минимални, ако е възможно, никакви усилия от ваша страна. Въобще не ви пука за купувач, продавач и коректност на сделката, важното е свещената комисионна да бъде прибрана.

Абсолютно си прав ! Пазете се най-вече от т.нар. "професионалисти" - те жадуват единствено да лапат комисионната, за вас не им пука - вас просто ви няма за тях !

Отново това лице Георги Пейчев прави опити за манипулация на пазара на недвижими имоти. Отново Георги Пейчев скрито рекламира пазара на имоти само в София за да може още хора от "провинцията" да се набутат в "перспективната" София. Имотната мафия е настроила повече от необходимото за една държава с намаляващо население и сега се чуди как и на кого да продаде празните жилища.

Нищо свястно няма на пазара. Прилично жилище(ново), можеш да купиш само на зелено.

Даже и на зелено не можеш. Архитектите и проектантите са ограничени. Фасада цялата с френски прозорци. Това е ненормално за нашите географски ширини със студени зими. Такива прозорци се правят само по Средиземноморието. В стая с подобни "залитания" по модата си далеч енергийно неефективен. Абе видяла жабата да се подковава коня, та и тя вдигнала петалата.

"Фалшиви и неточни оферти"... И в пазара на недвижими имоти ли има хибридна война и търсим дългата ръка на Путин? Иначе снимката кърти! Джим Кери в период на ремисия!