17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лизатор имам, за Ката- се чудя все още дали ми е необходима?

Да, имах до преди няколко дни. На сравнително нов автомобил, който все още е в допълнителна гаранция се счупи филтъра за дизела, а по веригата от това счупване - и катализатора. Оказа се, че гаранцията не покрива тези две части, тъй като се водят доживотни за автомобила и само в някои държави от Източна Европа благодарение на фалшиво, нискокачествено гориво се явяват тези проблеми. Е, вече нямам тези части.. И не е, че не ми пука за екологията, но пък ми писна от всичко друго. Писна ми нечовешки разбири пътища да ми чупят колата, писна ми гориво - боклук, което плащам на Европейски цени да ми чупи колата. В скапаната ни държава плащам всичко както си му е реда - прегледи, винетки, застраховки и т.н, а нищо което държавата предлага и регулира не е както трябва.

На единият си автомобил все още имам катализатор. На другата....ми го откраднаха!

Ами до скоро имах.... байгън от крадци

сега трябва нова анкета да се направи: "Имате катализатор, а имате ли автомобил?"

Сега ще е по-лесно на крадците. Няма да им се налага да лягат под колата за да гледат дали кма катализатор, само сканират чипа и готово.

Може да Ани питате когато ограничите горенето на боклуци въглища и мокри дърва, тогава ще имаме и катализатори

Я си еби .... бе! Тогава щял да има, като ви подпукат от догодина и таралясниците да заминават а скрап друго ще запееш Ганьо!

Въпреки високата изкупна цена на катализаторите,повечето българи не ги демонтират.Ако и стандарта на живот бе;е европейски,а не псевдо такъв,масово хората щяха да карат нови и екологични автомобили,дори и електрически. За пореден път поставяме каруцата пред магарето.

Намам автомобил, за това не ми е нужен и катализатор! Имам велосипед, доволни си сте сега дираджии?

Катализаторите ги крадат яко, За това не всеки има. Цената на нов е безбожна

Като не можеш да си позволиш кола, няма да караш или минаваш на газ :)

радикалише мерки срещу изнудването, рекета и измамата от страна на държавата. Тя иска да имаш аФтомобил, че да ти зима данък, да ти праска винетки, да ти продава горива на фантастични цени, че и да те дере в сервизи, а и да си "купиш" със заплати за 3-5 години? Но пасаран. НЕМАМ АФТОМОБИЛ, НЕ МЕЧТАЕМ ДА ИМАМ И НЕ МИ ТРЕБВА КАТАЛИЗАТОР. Тез, свикналите да ги гърчат, да си мислат как ше посрещнат новия рекет за каталинещоситам.

Имаше ,но в тъмна и безлунна нощ ,изчезна.Говоря за катализатора

беемвето имаше ама го махнах и сега е по яко кат дадеш газ

Имах , но ми го свиха. На фирмен паркинг с 200 коли на него и охрана.... Представете си какви прота са щом на такъв паркинг и като се има в предвид колко е ниска колата ми (закача на всеки легнал полицай) успяха да го отдрежат и да избягат. На всичкото огоре , не беше само моя и други пострадаха.

Това ще бъде поредното обирджийство, но и единственият начин да се поизчисти малко въздуха в София. Много е важно как ще работи схемата мой човек с тия неща. И на кого ще трябва да се дават пари, за да може трошките да влизат в центъра.

Въздухът няма да се прочисти, тъй като колите не са основният замърсител в града. Аз имам 2 коли, живея в центъра и по подобие на европейските страни имам осигурени места за паркиране за тях, под формата на гаражи и 2-те са с катализатор, но виждам как НЕ колите в кварталът ми замърсяват, тъй като движението им не е толкова голямо, а земната маса от строежи, кални паркинги и други неща създаващи земна маса, която после я вдишваме, след като превозните средства я разнесат (били те рейсове или коли). Това е просто поредната схема за събиране на поредните данъци с 0 ефект.

Колите СА основния замърсител! И това се доказа пряко по време на първия локдаун, когато въздуха стана толкова чист, колкото не съм го виждал през живота си.

Веселин, прав сте че по време на Ковид пандемията въздухът беше тотално прочистен, но това беше феномен в световен мащаб поради тоталното затваряне на абсолютно всичко. В зелени столици като Копенхаген, Берлин и т.н. се наблюдаваше същият ефект. Според последните ЕВРОПЕЙСКИ, не манипулираните български изследвания, беше доказано че 80% от замърсеният въздух с концентрация на ФПЧ идва от ЗЕМНА маса - обяснявам какъв ефект се получава за София: когато дадена земна маса се окаже на пътя, колите минават и се получава ефектът на пустинна буря, първоначално големите парчета кал попадат под гумите на МПС-то, което го разнася по асфалта, след това МПС-то след него минава с X скорост и го стрива още повече, следващото след него по същият начин, докато земната маса се стрие до степен която е в размер на посоченият в изследването размер на ФПЧ - 2,5мм, който е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО вреден за човешкото тяло, поради простата причина че тялото ни не може да "филтрира" тези частици и те попадат директно в дихателните ни пътища. Същите тези частици се отделят при изгаряне на дизелово гориво и попадат в атмосферата, но техният дял е бил под 8% (отново спрямо посоченото от мен изследване за качеството на атмосферният въздух). Същите тези частици се съдържат при горенето на твърдо гориво или други изкуствени материали, когато температурата на изгаряне не е достатъчно висока, за да може да изгори напълно гореният материал, като поради тази причина се правят стъпки за намаляването на битовото отопление в циганските квартали, както и заводът за горене на боклуци (който също е замърсител). Тоест, всичко това което описах (и което е написано в проучването), показва едно - че колите могат да бъдат считани за косвен замърсител, но не поради типа двигател който ползват а поради това че се движат по мръсните, прашни софийски пътища. Проблемът идва от ТОТАЛНОТО обезлесяване на града (благодарности към герберската хунта) и безразборното презастрояване на града, което пречи свободното движение на въздушните маси, които да разнесат облаците прах, които се вдигат от колите.

Уф, видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак . Смях ама през сълзи

Купих си катализатор, но не ми стигнаха парите и за автомобил. Догодина ще купя и автомобил.

Да, имам, но вече без катализатор. Отмъкнаха го. Сега тръгвам по арабските магазинчета в Центъра да си го откупя...