Има много честни и отдадени полицаи, но...

Младите са демотивирани, а след всяка реформа става по-лошо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно наистина има много честни и отдадени полицаи, за съжаление нито един от тях не работи в България.

Няма държава с такава раздута администрация, пловин милион са на държавната софра. Най-много брой служители в МВР на глава от населението в цяла Европа! Супер корумпирана, неработеща и раздута система. В полицията отиват основно прости хора, които нямат друг изход в живота, неграмотни са и с нисък коефициент на интелигентност. Трябва истинска реформа с много уволнения, вдигане на заблати на кадърните и стимулиране на служителите.

Това което си написал е чиста ЛЪЖА! Администрацията е около 140 000 човека и изобщо не сме държавата с най много брой служители на МВР на глава от населението.Ако не ми вярваш ,погледни статистиката,но сигурен съм ,че за теб и тя лъже!

140К къде, в София ли?

Грешка в заглавието - има много ЧАСТНИ полицаи.

Недоверието в полицията се трупа еквивалентно със забогатяването на политическите ни персони, които ги ползват да си бършат осраните задници и ги пращат на "Михаля" често, често, за да прикриват нечие височайшеe престъпление !! Същата е и съдебната власт !! Затова сме стигнали за 30 год. до клоаката на Европа, разграден двор, в който никой не му пука за никого !!

Трябва ли да търпим подкупните - рекетиращи полицаи в КАТ Варна и трябва ли все още да им плащаме заплата ?

Доверието в полицията е ниско, разходите за нея - високи Как се пълни каца без дъно - Питайте криминално проявеното лице ЦЦ. Но това не е важно важно е че макар да не правят нищо гласуват за нас.

Българският народ няма РЕСПЕКТ към полицията от доста отдавна, когато 2/3-ти от мутрите бяха бивши уволнени или самуволнили се полицай !! Мой близък ми разказваше в миналото как колегата му - капитан от МВР имал 700 000 DM - тогава валутния ни борд беше вързан за дойчмарката ?! Знаят го всичките им колеги и шефа на управението също, реакции - никакви !! Знаете такива пари по какъв начин са се получавали тогава - през 90-те. Не искам да говоря как "изчезваха" ешелони с десетки цистерни бензин, когато беше "Югоембаргото" и мафиотите трупаха милиарди от това !! Една композиция стоеше на гара Дряново с 60 цистерни бензин без фирма на изпращане и фирма за получаване !! Значи, щом аз го знам го знаят и полицаите !! "Синджир" марка - това беше !! TAKA СЕ И НАТРУПА И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ТРУПА НЕДОВЕРИЕТО В ПОЛИЦИЯТА !! ПРИМЕРИТЕ СА МНОГО... !!

Това с цистерните Венци Стефанов СИК ?

"Има много честни и отдадени полицаи, но..." Май изобщо не са много... МВР е държава в държавата, където има доста шуробаджанащина. И много хора искат да работят там, но не защото много обичат професията, а заради придобивките и ранното пенсиониране, както и възможността за далавера. Ако искате реформи - Терминал 1-2.

Като не се оправяте,даите парите на немски полицай и всичко ще си е наред.И парите ще вьрнат даже от реални глоби'

Като чета ми става жал.Полицай се става с мотивация.Който се довлече на власт веднага започва с реформа в Мвр.Идиотизма е пълен.Няма как да мотивираш служителите си като за министър се поставя някаква си измислена и дупелизеща личност.Трябва си човек професионалист.Тиквунчо от пожарникар стана глав сек.Абе оланкоолу.Изобщо при нас всичко е нагоре с краката.Милиционерите нали бяха девоенизирани.Защо още носят пагони.Пълен кретинизъм.Работата на обикновения полицай е превантивност,а не да тичат след престъпленията.Мога да изредя още куп неща ама нека пишат и други.

Липсва средното професионално училище за служителите на закона .Защо бе закрито милиционеркото училище в Стрелча ?За всички други професии има профилирани гимназии и се учи четири години. Там може да се пецени кой става и кой не, дава им се професионална подготовка и средно образование. При това, който кандидатства му е ясно за какъв се подготвя Aмбициозните след това ще си завършат право или школата Симеонова и ще вървят напред-ще стават ръководители Трябва да има кариерно развитие да,и на всеки етап да се покриват норми-физически,правни ,промотиране за добра работе и т. н. Липсва цялостен поглед -от къде ще се вземат след 10 години тия мотивирани момчета? От улицата ли или от бюрата по труда? Не го ли вземеш ти от малък,какво очакваш да стане -резултата е видим с просто око-полицаи като тулуми ,ако имат тест за физическа подготовка колко ще го издържат ?Някой да е чул за бодимас коефициента? Колко полицаи покриват този критерий? И защо на никого не му иде на ум да овладее циганската престъпност със полицаи подготвени от този етност- нека учат на пълна държавна издръжка. в оотдалечено селище дето махлата ден през ден няма да идва. Закъсняха всички правителства и наистина полицаите са зле подготвени ,слабо мотивирани и има голяма текучествол С една година школа полицай несе става.

......но, още никой не ги е виждал.

Къвто народа таквиз му и политиците и милицонерите и държавата като цяло!

Какво имало? Честни и отдадени полицаи ли?! Добре де, защо дразните с такива заглавия. На 50+ съм. Как не попаднах на един такъв?! Отивам, подавам сигнали, вилата ми разбита, гумите на колата ми вандалски надупчени, гледа ме полицай с отегчен поглед, вика: пиши тука. Пиша, описвам, даже кадри му намерих кои хлапета са дупчили гумите. Резутат - НУЛА!

Защо полицаите нямат право, да се защитават, когато виолетовите ги бият? Заповед отгоре или лоша подготовка?

Имат, имат. Просто са страхливи, зле подготвени физически и живеещи на принципа "защо да се забърквам, тя службицата и така си върви".

"Голяма част от служителите на министерството не са полицаи,..." Дир, кой я измисли тази фалшива новина?!

много отдадени полицаи - как не срещнах през целия си живот (>50) ни един . Сигурно много ги крият да не дават лош пример.

Kenn1111

Увеличено е само присъствието за събиране на глоби по улиците но никакво го няма в борбата с престъпността.Тоест дерем кожи но не пазим хората.Напоследък на майтап в мрежата се споделя - да викнем рокерите за да има спокойствие.Ми до къде го докарахме футболни агитки и рокери да се занимават с престъпноста и да я възпират и линчуват???Да по пътищата трябва да има ред но.....това се превърна в бизнес за полицията а не е най важната и задача.

Всяка професия си има особености! Понятието МОРАЛ с особенна сила важи за лекар, полицай, учител и още някои. По време на комунизма, който не построихме, полицай(милиционер) по принцип беше срамна професия. Елита на гимназии, техникуми и специални училища не избираше тая професия, с изключение на кариеристите. Повече от 60% от вицовете бяха милиционерски! Хората от това ведомство всяваха страх, но не респект. Бяха един насилствен апарат, от който и криминалните, и циганите си подвиваха опашките. Сега при демокрацията с анархично-диктаторски привкус полицията, пак служи на държавата, но с желанието за лично облагодетелстване. Така е и при лекарите,юристите,законодателите, и навсякъде, където е държавната софра. България е болна, МОРАЛЪТ на българина е болен така че, този въпрос, на този етап остава без решение.

Има огромен брой гадни тъпи ченгета, които работят за мафията и ги е страх един джебчия да хванат за яката

Вие, колко такива познавате? Ако ги знаете - защо не съобщите където трябва? Ако не знаете - защо драскате? Май и Вас ви е страх, а?!

И къде са съобщи човек!? Работи ли изобщо някоя от контролиращите служби?! Прокуратурата, Данс, манс, работят ли? Щом няма нито един осъден политик - твърдо не.

Има много отдадени полицаи, но отдадени началници няма. Полицаите са последната точка, те само изпълняват нареждания от началниците. Ако лицето Х отиде при началника и се разбере с него да е на абонамент 10 000 лева месечно и да не го закача, да си продава каквото иска, какви нареждания очаквате да се спуснат до полицаите, тези на улицата и тези разследващите ;)) Ест. всяка акция се координира от началниците, които пък предварително съобщават на абонираните още при заплануването на акцийте.. Затова и повечето напускат след 2-3 години, ако не са се прецакали преди това да се оженят, да изтеглят 1 заем и айде няма мърдане. Иначе след теб идва нов, след 2 години и той напуска. И така до безкрай, в момента постъпват основно селяндури, анаболни чалгари-олигофрени, разни тъпачки т.е. дъщери на началници, които ако не са в МВР трябва да са сервитьорки за 500 лева или продавачки в mall-a, това са в момента кадрите в МВР. С огромно текучество не се постигат никакви трайни резултати.

От служителите на мафията много не очаквайте!!

Аз и от останалите не очаквам много.

Само заплата очакваш от тях, нали?

Само заплата очакваш от тях, нали?

Значи разликата в полицай от Америка и такъв от БГ е от небето до земята. В Америка полицаят е високо респектиран, има морал, непрекъснато следи за реда и най-вече служи и защитава хората. Тукашните те гледат с насмешка, мутре

И нашите са такива, но са положени на натиск, изпълняват нареждания.

Има я не само заради заплатите, но и за възможността да се прилага закона еднакво към всички! Това може би най-демотивира полицаите. Друго, което е демотивиращо е, че младите няма от кой да научат занаята.Приемствеността в МВР е НУЛА! Хората над 55 години са съвсем малък процент, и не всички са на началнически длъжности! А Младите искат веднага много пари и началническа длъжност. В Япония строго се спазва кариерното развитие. Там трябва да си работил на дадена длъжност достатъчно време и едва след това да отиваш по-нагоре. У нас служители с 5 годишен стаж ги правят началници. Те не знаят за какво става дума, а вече са началници. Друг проблем е, че в администрацията се назначиха хора от вън, само за заплати. Новоназначената администрация пуска заповеди, касаещи униформения състав без да знаят за какво става дума. Този процес ще се задълбочава и разнобоят между администрация и униформени ще се задълбочава! За всичките години на променя състава на МВР работи по 5 или 6 ЗМВР. Това също е демотивиращо. Нада ли има страна в ЕС закона за МВР толкова често да се сменя и да се правят непрекъснати промени.

Работил съм и в чужбина на много места, работил съм и в България....Като постъпиш на работа в България - попадаш на странно място , където никой нищо не върши и те гледат дали може ти да им спечелиш, ако не нобелова награда от 1 милион долара , то поне европроект за 20 милиона евро....Гледат те, гледат, не знаеш кво да правиш и по някое време те махнат, щот не си "специЯлист" и на твое място назначат останал без работа роднина на некой от 100 директора в службата..... За разлика от България, в чужбина когато те вземат на работа , ти попадаш в една добре работеща машина с добре оборудвана база за рабора , всеки върши точно определена задача по точно определен начин, регламентиран с подробен протокол , има адекватно въвеждане в работния процес с малки обучителни стъпки, така че новопостъпилия да не се притеснява и да израства в процеса на работа, развивайки уменията си постепенно.....

Когато човек влиза в която и да е система трябва да е наясно къде влиза и като не му харесва да не влиза, но да влезеш и после да се оплакваш не е сериозно. Като е прекрасно да си полицай в чужбина, ами да стават там полицаи. Никой не държи никого насила там, така че щом са там значи са съгласни с тези условия.

А понеже си много умен гробар на директорски пост в област, за която само си чувал нещо там от американските филми....ще си останеш и ти и ромите...

Важно е да има охранителни фирми.

Ако има двама души - баба, която събира съчки в гората за зимата, и един политик, който е подписал нов закон, който му е позволил да открадне милиарди, кого мислите че полицаите ще арестуват? Правилно. Бабата. Полицаите просто си вършат работата като изпълняват законите, а законите казват, че бабата е престъпник, а политикът не.

Погледнете снимката това ли е полицията за която народа плаща огромни средства от своите данъци?позор върнете парите и се връщайте от където сте дошли....

Много пари им изсипват на полицаите и те пак са демотивирани. Ако младите са демотивирани защо влизат в системата на МВР? Като си демотивиран недей да ставаш полицай, ама да ставаш полицай и после да се оплакваш не говори добре. А тези на снимката не мога да нарека полицаи, а разпасана банда.

Да има но системата ги пречупва,никакви реформи не са правени в полицията синдикатите там стопират всичко и защитават хаоса в полицията.

Като новината за техните проблеми е класирана по- ниско дори от под полата на нискообразованата патица с висящия, неотрязан етикет на гъза от бъкингам

Хората не вярват на полицаите поради една-единствена причина - че са подчинени не на нас, на народа, които им плащаме заплатите, а са подчинени на оная пасмина горе, и те ни подчиняват чрез военните и полицаите.

Така е, ако има двама души - баба, която събира съчки в гората за зимата, и един политик, който е подписал нов закон, който му е позволил да открадне милиарди, кого мислите че полицаите ще арестуват? Правилно. Бабата. Полицаите просто си вършат работата като изпълняват законите, а законите казват, че бабата е престъпник, а политикът не.

Ами не е съвсем така;) В закона пише, че полицаят трябва да "пази и служи" на гражданите! Това, че те си избират да пазят и служат на политиците си е техен избор! Съзнателен, при това - защото пък политиците имат властта да им наливат непрекъснато пари в бюджета! От този бюджет пък над 95 % отива за "заплати и привилегии"! Така че...

може да има в полицията, щом едни мургави българи могат да ги бият безнаказано.

Като чета статията се сетих за следния виц: Двама познати се срещат на улицата и единия пита: - Как си, какво става? - Абе мани, откраднаха ми колата. - отговаря втория. - А в полицията ходи ли? - Ходих. Не са те!

За какви пари работят?Тогава какво очаквате.

МВР беше дало поръчка на УНСС-то да им изработи стратегия за структурна реформа.....Смех,смех,смех+Главътъ,Мими,Миков,Бъчварова,В.Радев като министри!

Какво очаквате от институция в която дебила Цв.Цв. е бил министър.Той такива ги надроби,че още плащаме за глупостите му ,които съда в Страсбург години наред ще разглежда.По негово време полицаите с опит бяха заменени с ГЕРБ-активисти,които да му подсигуряват изборите с фалшиви бюлетини.

На снимката И старият им Началник ДЕМОТИВИРАН БЕЗ ШАПКА В друга страна не съм видял полицай на улицата без шапка А ВИЕ

Нека това експертче да вземе да изкара една смяна с един полицай на улицата и да види тогава защо пенсионарането е било след 15г трудов стаж ! Нещастен плъх и слуга на Отворено общество ! Не случайно Сорос в Унгария въобще не го обичат този унгарски евреин !

Не може мутри и техните охранители да управляват МВР-то и да има ред и законност. И колкото и да си честен при тези началници - това е како Маро положението!

Някой да е доволен от полицай пойскал помощ при нужда !!! Аз не съм !

Каквото е доверието напомпено в кабинета такова ще да е и из другите държавни софри:(((( Когато имаш такъв ''премиер'' няма как да искаш нещата да вървят и дори държавните хрантутници не се напъват вземайки пример от него - лапане колкото може повече, манипулиране до дупка и най важното да си мислиш че роса те вали когато те плюват...