”Икономист”: Вече Гърция трябва да е като България, не обратното

Някога България се надяваше да бъде като Гърция, сега просто се надява да оцелее, пише британското сп. "Икономист" в материал за българската икономика nод заглавие "В бурен район"(In a rough region).

Обратно в новината

Коментари - ”Икономист”: Вече Гърция трябва да е като България, не обратното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тез британци големи комундета бре, наричат Бащицата "популист"?

Странно? В някакво списание, "някой" написал нещо за нас, и това било новина топ новина. На първа страница. Докато други пишат за нас и ние им вярваме, ще си мизеруваме. Не, че не са парви в това, което пишат. Напротив! Но няй накря трябва да покажем, че сами можем да оценяваме и да си оправим положението. Ако някой управляващ не ни харесва, да го разкараме по най-бързия начин. Стига роболепие пред чужди ментори!!!

Освен нещастен и беден,българският народ е и много болен.Липсва профилактика,като цяло достъпното и качествено здравеопазване-липсва. Кому е нужен такъв стандарт като в БГ и финансова дисциплина,след като непрекъснато мрем като мухи?

през кривия макарон ги видяха

точно, и гърците като се съгласят на 60-120 евро пенсии, 200-500 евро заплати, най-скъпите в света консумативи, градски транспорт без климатици, т.е. врящи казани на колела и всякакви други свищини в булгаристан. И тази свинкя бойкова с подарените от сакса милиони седнала акъл да дава. То не бяха наглост и подигравки по тези земи, всеки ден от платените медии надзъртат нагли гадняри и лъжат, ли лъжат. За условията на труд, за спазване на всякаквите закони в булгаристан просто нямам думи. За повсеместната наглост, ограбване и експлоатация на всички нива в липсващата държава също нямам думи.

"Булгаристан" или "Абсурдистан" - това е въпросът! Кое е по-точното име, което ни приляга...

абе омръзна ми да чета за борисов и борилавова с хиляди апартаменти а ние сме "икономически стабилни"

Пълна национализация на фотоволтаиците и ветрогенератарите( те и без това са правени с крадени пари) спад на цената на енергията с 20% а оттам спад на всички стоки!Това е истинска антикризисна мярка.

парво няма британски вестник които се казва икономист а гарците и назад да варвят пак няма да ги стигнем ето какво пише економист за булгаря линк *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цветелина да отиде да обясни на протеста срещу увеличаването на цените на тока, колко печели от нейните фотоволтаици.

България винаги е била опитно зайче за запада. За съжаление наште политици са техни слуги. Пробват ни колко дълго ще издържим без пари. Гърците също бяха в тоз отбор от лешояди. Но ги сполетя беда. Интересно какво ще се случи и на другите експлоатиращи ни, наблюдаващи ни и чудещи се, как още сме живи. Всеки да си гледа в своя двор.

какво ще им се случи ли братко-ще гледаме гладиаторски битки по телевизията

за това, че български партийни задници нагло те обират, ча смърди на лайна на всички нива, ча ганьо крадне като за световно, запада ти виновен. Е такива гламурници допускат задниците да си разиграват коня за милиарди левове.

542 340 Евро......

В случай, че се чудите - това е стойността на фактурата, която списанието издаде за услугата "Серия от 3 обзорни статии за България". Според договора, информацията трябва да се събира от "посочени от клиента експерти"..... Но по-интересното е, кой е клиента на когото се издава фактурата :) Не е в БГ......

Що за глупости се пишат!??? Как може средната заплата да е 360€ на месец, а средната часова ставка да е 3,60€/час

ама моля ви нецитираите вече англииската преса едно хубаво нещо от тях несме прочели

А нима животът на българите става по-добър? Точно обратното. Като оплакват толкова Гърция, че било ужасно икономическото положение там, защо хилядите българи, които слугуват там, не са се завърнали масово?

страх ги е- аз самият съм такъв завърналсе от испания и повярваими много си мие хубаво тук-има промяна

Бълвоч!

Някога България се надяваше да бъде като Гърция, сега просто се надява да оцелее, пише британското сп. "Икономист" в материал за българската икономика в броя си от 7 юли под заглавие "В бурен район"(In a rough region).

Отново ни се цитират евреи и крадци/което си е едно и също/.Бойко не е живял с "Бориславова".ТЕ СА КРАЛИ ЗАЕДНО!

Помните ли песента на НЛО: "Гошо, Гошо, Го-ошо, Гошо_ някаква мастия... Тоя Гошо скочи лошо на един от Тия..." Е, и?

+1!

Потвърждава се факта, че България дълги години е била страна, в която ЕС и САЩ са изпробвали екстремен социален модел с псевдо-пазарна икономика, за да се покаже, че една страна в Европа с образовано и културно население, може да се живее с много нисък жизнен стандарт. Опита започва да се прилага и в други страни узрели за обедняване! Няма да мине безболезнено за глезените народи. Но, провелите експеримента с българите са уверени в начинанието, май!

Много точно казано!

Поздравления за точното мнение. Но мисля че не всички номера им минаха.

Статията казва много неща с истинските им имена, но друга част е изкривена през призмата на бързо и не дотам законно забогателите.

Другарката Карагьозова няма ли интереси в Пампоровец ? Дали тоз закон за горите де, не ослужува и нея?

Защо цитирате сороското мекере Иван Кръстев? Докато се лансират такива поръчкови сороски блюдолизци България няма да има напредък.

сорос и неговите мекерета са наи голямото зло за страната ни от 20 години насам

От кога на крадците викат банкери?

Откакто съществуват банките!

... но само на най-коравосърдечните и най-злите крадци.

Точно защото българите се държим като овце, другите ще ни харесват - и доят, а ние ще живеем като...овце. Гърците показаха, че не са овце.

Подкрепям! Лошото е, че няма как да обясниш на овцата, какво е да си ЧОВЕК!

герб махни се от тука

казал еди кои си от балгаря тоест казал го е икономист. ще ми се да видя картинката в балгаря като се преберат балгарските гастарбаитери, и доидат пакистано афганистанците.

Пропуснат е още един факт: -България остави своите БИВШИ БКП дейци НЕНАКАЗАНИ и НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ..... ...с МНОГО ХУБАВИ ИМОТИ и...ПЕНСИИ

........"те се надяват, че Гърция може да стане като България - бедна, но финансово дисциплинирана"...... Тази комунистическа гювендия - филоложка, стана най-добрата финансистка.

ХАХАХА ТЕЗИ ПАК СА ПРЕКАЛИЛИ С ТОПЛАТА БИРА! В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ СЪЗДАВАНЕТО Й КАТО ДЪРЖАВА ВЛАСТВА ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ ИЗПОВЯДВАЩА ОСНОВНИТЕ ЦЕННОСТИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА. НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ИМА ТЕРМИНАЛ 2, АКО ЛИ ПЪК НЕ НЕКА ЗАМЪЛЧИ. ЛЕСНО Е ДА ПЛЮЕМ, НО Е ТРУДНО ДА РАБОТИМ. НЕКА ВСИЧКИ СЕ ТРУДИМ И СЛЕД 20-30 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ДРУГА.

Ще цитирам едно твое изречение: "НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ИМА ТЕРМИНАЛ 2, АКО ЛИ ПЪК НЕ НЕКА ЗАМЪЛЧИ" Повръща ми се от такива КАЛИТКОВЦИ като теб!

.....не му се връзвай на партизанчето - овчарче толкова му е акълеца...лошото е ,че на такива им дават право да гласуват....!!

Сляп глупак си ти калитко , сляп и ще си останеш.И не е случаен ник-ът ти !

Малоумнико! Писна ми от ценности като твоите - хора напъхани в кофите за боклук. И други като тебе ми обещаваха след 20 години "друга" България. Тогава бях на 20. На колко ще бъда след още 20!? ДА! Друга е! В пъти по-бедна, в пъти по-проста, в пъти по-мръсна, в пъти по-репресивна! Искам ВСИЧКО! Тук и СЕГА!

Ама ти защо им вярваш на тези, дето са ти обещали нещо? Не си ли чел приказката за Неволята? Недей ги чака да си изпълнят обещанията, хващай се на работа. Дали тук, или през ТЕРМИНАЛ2 , пак ти си решаваш. Ама да ги чакаш...... все едно да чакаш печалба от тотото.

Да не си слънчасал нещо?! Коя партия е демократична, ГЕРБ ли, луд човече?

НЕЩО МНОГО ЧЕСТО ЗАПОЧНАХА ДА Я ТИРАЖИРАТ"ЧЕСТНАТА"БАНКЕРКА И ПРИЯТЕЛКА НА ПРЕМИЕРА!!ЗАЩО ЛИ?!КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ,САМО НЕ КАЗВАЙТЕ ,ЧЕ Е СЛУЧАЙНО!!ЗАЩО НЕ КАЗВА" ПРЕМИЕРШАТА ",КАКВО ПИШЕ В "ИКОНОМИСТ"ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И МЕДИЙТЕ В БЪЛГАРИЯ?!

Мдаааа скоро ще има бой по кратуните!

Махнете я тая от снимката, че ме обхваща бяс и ми се повдига!

Пропуснат е един много съществен елемент, а именно: Много персони, които трябва да са клиенти на прокуратурата или отдавна в затвора дават мнения и коментари в медиите, а "журналистите" ги величаят и не ги разобличават. Това се нарича срастване на престъпност с медии. така е по цял свят и накрая дойде с демокрацията и у нас.