”Файненшъл Таймс”: Български град преобръща съдбата си

Според световния бизнес ежедневник “Файненшъл Таймс“ процъфтяващият Пловдив се е отърсил от имиджа „див изток“.

Обратно в новината

Коментари - ”Файненшъл Таймс”: Български град преобръща съдбата си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Западняците знаят за Александър Македонски а не знаят за града кръстен на баща му, Филипополис (Пловдив), който е съществувал още когато те въобще не са знаели какво е това град.

Боже, опази ни от "демокрацията", извираща от люлката на цивилизацията! Амин! За Дивия запад целият свят е чувал и знае кои са му представителите, но за Див изток, за първи път чувам. Хеле пък Пловдив! Тия от ФТ от коя маймунска планета идват?

ДИВАЦИ И ВАРВАРИ В БЪЛГАРИЯ (И ПО СВЕТА) СА САМО ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА НЕО-ЛИБЕРАСТКИЯ КУЛТ НА ЗЕЛЕНИЯ ГУЩЕР :)))

Всъщност в събота вечерта на 20 август изгоряха последните останки от държавност и култура в България. Институциите още тлеят в руините на тютюневите складове, но са мъртви. Вонящи трупове. Прокуратурата трябваше да се самосезира, когато собствениците започнаха да рушат складовете, за да строят хотел, МОЛ,СПА. Какво направи досега държавното обвинение? Едно голямо нищо. Нищо не направи и общинската управа. Кметът Иван Тотев не го бива дори в изявленията и лицемерието. Изтъкването на формални разрешения не може да заблуди никого. Полицията също е безсилна, незаинтересована и неадекватна.А прокуратурата знаете е независима. Може, но не и у нас. Тук тя е силно зависима политиците, мафията, корупцията и собствената си посредственост. Ченгета и прокурори няма да издържат на щедрото предложение

Ами да идват по-бързо, че да изпреварят чалмите, за да имаме шанс да оцелеем.

е подложил рамо на братята масони от Слънце Ориент в Пловдив...водени от Гергов и Първанов. Там наистина всички са равни ...както в турската баня в Пловдив...пред теляка. Верността към Великият майстор засенчва партийните цветове.

Покрай увеличеното налягане на водата заради пожара в тютюневите складове, се беше пръснал водопровод в съседство под скоро асфалтирания, но явно с неподменени отдолу тръби централен булевард "Цар Борис III". Те така - отгоре се замазва, а отдолу картината е плачевна, точно като тая поръчкова статия.

Пловдив се е превърнал в едно доста тъжно място, младите са като по устав облечени, татуирани и дебилизирани, покрай местното дерби успяват да си разнообразят културния живот с малко кютек. Къде-що по-качествен материал имаше, се изнесе на запад(вкл. София). Жалко наистина. Дано роднините на тия, дето са останали в града продължат да пращат кинти от чужбина, че 700 лева се води висока заплата в Пловдив.

Хахха, точно това пък Ернесто никога не е казвал.

Време е след като държавната власт не реагира за безумните злоупотреби на Иван Тотев,след като депутатите от всички политически партии си затварят очите,след като съдебната власт без ропотно мълчи и се прави че не вижда очевадните за всички факти за кражбите на кмета,да се намеси четвъртата власт медиите!Да направят своите журналистически разследвания за престъпното управление на Пловдив и да информират обществото и съдебните органи ,съда ,прокуратурата,данс и европейските разследващи органи за унищожението на тютюневите складове,за умишленото спиране на тролеите и нарочното премахване на мрежата!За кражбите в особено големи размери от всички построени обекти!За имотите негови и на семейството му!Това е обществен дълг на медиите а Вие сте длъжни в това отношение на пловдивчани!

Бах ти новините , бах ти чудото . Да минават по_бързо тия избори , че вече не се издържа. То са пътища / по 20км. / то са лотове , то хвалене на кметове , то чудо. Ей , гърбавите , ще откажете от гласуване и последния желае

Обяснението на статията е, че кореспондентът Теодор Троев е пловдивчанин и като такъв е изпълнил своя дълг към града плюс рекламата за Сиенит е придала и финансов смисъл на усилията по статията

Платена статийка?! от мамин Ваньо....

ПЛОВДИВ Е ГРАДА С НАЙ-МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ,НАЙ-ВИСОКИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ И НАЙ-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ

В ПЛОВДИВ ИМА ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ФИРМА "ПЕЩЕРСКА ГРОЗДОВА" НА МУРАВЕЙ РАДЕВ КОЙТО ВЛАДЕЕ ЦЕЛИЯ ГРД И КМЕТА И КРАДАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО ,КУПИЛИ СА СИ ПРОКУРАТУРА ,СЪД И МЕДИЙ И НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА

Пловдив е 'добре' заради едно нещо - супер, ултра Мега малките си заплати. Просто е чудо как оцеляват там работещите, че и имат сили да 'работят' за разни 'работодатели'. Както каза една продавачка на пътя миналата година - тука сме фокусници - с 400лв плащаме 580лв месечни сметки - чужденците ни се чудят как го правим. Което обаче явно не им пречи да ги мандръсат и карат да бачкат. Но пак е нещо де - иначе би било тъпо да отиде човек от София там и да гледа само банди 'берящи' джелязо или просто пусти сгради. Ще видим, но това сега е изсилено казано 'подем'./

а тия кирин,писача, като говори за "див изток" маи визира родния си пакистан....

Абе аз повече от 50 год. живея в тая държава и за пръв път чувам, че Пловдив го наричали "див изток", а все пак майка ми е от там и като дете съм прекарвал всички ваканции. А още повече се чудя и като чета хвалебствията в статията, чета и се чудя дали аз живея в същата държава ........такива статии може да си ги пишат за чужденци, дето нямат идея за България, ама да ни ги пробутват на нас, които сме тук, ми изглежда доста странна идея!

Дивият Изток е за цяла България, не е само за София или Пловдив...

ПЛОВДИВ 2019 НАПРЕД АМА С ДРУГ КМЕТ,ТОЯ СЕ ОСРА ТОТАЛНО,ТОТЕВ И КУЛТУРА СА ДВА ПРОТИВОПЛОЖНИ ПОЛЮСА,НЕ СЕ ВЪРЗВА НАРКОМАН И КУЛТУРА,РОКЕР И КУЛТУРА МЕТЪЛ И КУЛТУРА,ПОДАРЕНА ДИПЛОМА И КУЛТУРА,КЛЕПТОМАН И КУЛТУРА,ПИРОМАН И КУЛТУРА,ИМПЕРИАЛист И КУЛТУРА

Знаеш ли кога Тотев ще подаде оставка? На 31 ви февруари. Говориш си колкото да не си задремеш както си седиш пред компа. Вир се чепкате носовете миналата година на изборите , сега Тотев ще подаде оставка специално за теб, щот си много красив. Тотев е така блиндиран в момента, че и куршум няма да може да ги свали от власт .

има прокуратура ,има ДАНС .който когато си пойслат могат да го свалят.тотев се е оакал целия

ПЛАТЕНА СТАТИЯ,ЩО НЕ НАПИШИТЕ КАК ОТРАЗИХА ПЛОВДИВ С ГОРЯЩИТЕ СКЛАДОВЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА

Цинични мизерници. Нали с тяхна "помощ" България обезлюдя, за да им станем колония. Извинете, но едни ограничени тъпанари да говорят за "див изток"....

Хиляда плюса ти пиша, пожелавам им на тия изроди чалмите да ги съсипят и да ги натирят да се скитат в същото окаяно състояние в каквото сме и ние. Ще се играе мача реванш и за тях, ще се играе, дай Боже да сме живи да го гледаме.

населението на Пловдив 350 000 от тях 100 000 цигани ,60 000 турци,40 000 арменци еврей и др. сега циганите казват кой ще е кмета на пловдив ,но не е далече времето когато кмета ще е циганин

Посмали, посмали манго!

СТОЯНОВИ,МУРАВЕЙ,МЕНТА ,КОПЕЛЕТО ТОТЕВ,ПЕЩЕРСКА,ТОТАЛНО ОГРАБВАНЕ НА ПЛОВДИВ И БЪЛГАРИЯ,ПРОКУРАТУРАТА НА КОЛЕНЕ,ТАКА Е В БГ.

Проекти за фабрики и складове върху най плодородната земя в България?

Ниска е безработицата защото кадърните млади бягат от града, циганите никой не ги брои за нищо. Защото ако ги броят безработицата ще е 30 %.

На файнешенъл таймс ли да вярвам или на очите си пълен транспортен ад,разбита квартална инфраструктура,разбити стадиони,не функционираща спортна зала съборени и запалени складове,увехтял и съборен стар град,умислени и унили хора,стари автобуси и лошо организиран транспорт,замърсена околна среда и мръсен въздух,най много раково болни на глава на население...това е истината за Пловдив управляван от мутра !Другото е лъжа и нищо общо с действителноста!

Някой в София обезлюдява Северна България, това е престъпление. Време е за национална икономическа стратегия, не както до сега всеки, за себе си.

Тези цифри са определено завишени. Живея в Русе и зная, че в апогея си (първата половина на 1980-те и преди газовите атаки от Румъния) имаше население около 190000 (сега е към 145000), а беше четвърти по големина в България. Така че няма как Сливен и Стара Загора да са били по 200000. Над 100000 - да, определено под 190000.

Съжалявам за техническата грешка. Това мнение е отговор на долния постинг на ВТОРИЯ ПО ГОЛЕМИНА?!

350 ХИЛЯДИ?! И НА ТОВА МУ ВИКАТ"ОЖИВЛЕНИЕ"!!! ЕДНО ВРЕМЕ БЕШЕ НАИСТИНА ВТОРИ И НАД 500 ХИЛЯДИ!!! ТО СЛИВЕН И СТАРА ЗАГОРА БЯХА НАД 100-200 ХИЛЯДИ!!! ТОВА СЕ НАРИЧА"ОТЪРСВАНЕ"!!!

Тази статия е смесица от превод от Файненшъл Таймс и евтин PR на Сиенит! Видимо е, че се вдигат нови халета, но защо все се избягва темата за заплатите? Не е ли това основното - евтиният труд. Другото за историята, центъра, еврофондовете и т.н. е само прах в очите на хората!

тия простаци -те ще ми казват "див изток"толкова са тъпи и непросветени,че дори има пълни идиоти ,които не знаят коя е столицата им ,камо ли да са ходили в нея.Кой им дава правото да наричат люлката на цивилизацията "див изток.Целия просперитет дължат на един крадлив пират,който е отвличал кораби пълни със злато .На един пират.Грозни неуки ,непросветени.

не само див изток ами и население от потомствени тъпанари на които ти си ярък представител

Обаче ДИВИЯ ЗАПАД си остава ДИВ

Едно време имаше цензура, сега има платени статии!Истината в сатията, не съм сигурен, дали е по-средата!

За сетен път англичаните доказаха колко са зли, прости и неуки.

Откога се появи понятието "див изток",при положение,че винаги сие бил и ще си остане див западът.

Пловдив е втория по големина град в България. Нормално е там да има работа. То ако там няма работа, какво остава в останалата страна в по малките градове?! Радвам се, че Пловдив се развива и имаме все повече градове които да достигат почти до средата по стандарт на живот в ЕС. За мен или Пловдив или Велико Търново трябва да бъде столица на България. Велико Търново е бил столица на България повече от два века .... от 1187 до 1396 година. 209 години. И тогава България е процъфтявала като особено при цар Иван Асен II сме били за последен път първа военна и политическа сила в Европа....с държава на три морета..пак за последен път. А Търново тогава през средновековието е бил сравняван с Рим и Константинопол, и то ВЗЕТИ ЗАЕДНО!!! Представете си каква истински процъфтяваща и развита столица сме имали. А сега откакто София е столица България върви само на зад.

По принцип при загниване на върхушката понякога се опитва смяна на столицата .

someone

нищо лично, но пълни глупости говориш - живял съм в търново - малък провинцялен град - в софия е сто пъти по-добре във всяко отношение. търново става за туризъм на западняци и за англииски пенсионери - те обичат такива места.

Прав си!Нека да си е София!Няма нужда, градовете ни да се пълнят с амбициозно/агресивни селяндури!

колкото по на запад ни е столицата, толкова по-малка и слаба е държавата-това ни учи историята. Започнете от Плиска, Велики Преслав, Охрид, Търново и днес София

Общото между Търновград и Ново Търново е само сходство в имената. Ново Търново е жертва на неколкократна обратна селекция от Освобождението насам. До преди години средното интелектуално ниво се поддържаше от студентите, но от 10-15 години нещата се влошиха рязко. Студентите са вече значително по-прости от местните. Градът варварски бе презасторен от една близка на властта група стр. предприемачи вече не прилича на нищо - празни и наблъскани нагъсто грозни блокове, улици без тротоари и без паркоместа. Старата част се руши с часове. Туристическите бутафории няма да коментирам. Те са обидни за средноинтелигентния турист. Търново е велико в минало време. Алчността и простотията го унищожиха.

Болярино, върни се в първи клас и научи българския, пък тогава обяснявай колко сте по-по-най новите "боляри". Че те и гърците се мислят за елини, италианците - за римляни, ама едните са късокраки интересчии, а другите - хайде ще се изразя политкоректно - роми.

someone

пълни глупости - не се лъжете от лъскавите магазини на центъра - като цяло за да си добре в пловдив трябва да имаш връзки с местните мутри, депутати от герб, кмет, общински съветници, дс доносници - без такива връзки си нула в града.

Ами аз нямам връзки с описаните от теб, а съм си супер. Не винаги е нужно да имаш връзки. Понякога ти стигат образование или занаят. Ти явно нямаш нито едното и чакаш на шуробаджанащина

Китно градче Раковски...Там завод на АББ....Заплати -450-500 лв.В Либхер -малко по добре -550-600лв...Хвала на такива инвеститори!

За сведение на "Файненшъл Таймс" Пловдив никога, ама никога не е бил "див изток"!

100% неистини.

Явно платена публикация. Аз нямам спомен в последните 50 години нещо да се е построило в Пловдив. През 70-те години се постегнаха къщите по главната улица и в стария град. Преди това се построиха 2-3 кина, зали и пр соцсгради и това е. Маса панели и сегашни нискакачествени жилищни блокове. Мръсни улици, пълни с дупки, празни магазини и необитаеми жилища, чакащи за наемане под наем. Тъжна картинка.

ако това в пловдив наричаш :тъжна картинка : какво да кажем ние в по малките градове ?

sonibvc@gmail.com

там е вече трагедия и апокалипсис!

Очевидна платена публикация.

ами иначе от къде да доидат заплатите на журналистите ?