Изпреварваме 6 страни от ЕС по конкурентоспособност

България запазва 54-тото си място сред 140 страни в класирането за конкурентоспособност на Световния икономически форум (СИФ), показва последния доклад.

Обратно в новината

Коментари - Изпреварваме 6 страни от ЕС по конкурентоспособност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изпреварваме, а когато стане въпрос за увеличение на минималните работни заплати и се навдига един вой - ниска квалификация, ниска производителност, липса на квалифицирани работници и т.н.

Урааа!!! Сега вече ще спя спокойно! ...Ако можеше да изпреварим някого и по заплати... някого... поне един...

изпреварваме всички единствено по брой цигани които издържаме и развъждаме усилено !!!!!!!!!!!!!!!!

Гърция в годината на своя държавен фалит има спад на чуждестранните инвестиции от 80 млн. евро на 60 млн. евро, а в бълхарско викат ура по пожарникарски, ако привлечат 2 млрд. евро чужди инвестиции. Къде му е на брадатия тиквеник от ИПИ, предоставил данните за класацията онова, което може да е мозък, но и трътка? Или сигурно, защото сме много конкурентоспосообни в победената от нас Словения взимат 3-4 пъти по-големи заплати. Абе, бълхарски кенеф ....

За Гърция - сумите са в млрд., а не в млн. евро.

Какво е конкретноспособност, да преебеш на някого бизнеса, да му подлееш водица ли. Е как, та ние тук сме първи в това.

Направо сме фръкнале. Не знам само защо, когото и да срещна започва да ми се оплаква и да псува, а очите му се търкалочат като на ислямски пехотинец пред руски самолет?

Хайдеее, оплаквачите и оплаквачките са на предна линия. Я, кажете, кой чепик сега ви убива и къде по-точно ви сърби? България няма нужда от оплаквачи, да ме простите.

Лиле ма , душко , объркала си раздела ма ! Вицовете са долу / дясно в този сайт .

Поредният голям успех на управлението на д-р Борисов и ГЕРБ! Гордеем се с вас!

Да ти сера в източника на информацията! Затова всички зад нас могат само да ни се присмиват, че си вярваме. Но ние си миришем по принцип, така че все тая.

КОНКУРИРАМЕ ги,единствено в БЕДНОСТТА и ГЛУПОСТТА !!!

Мен ме интересува по заплати и пенсии кои изпреварваме в Европа?!

И всички останали по бедност!

Ама, стига вече вицове, бе! Дайте истинска новина.... Напоследък само вицове: Местан бил патриот... Щели да понижават парното, щото се предвиждало падане цената на газта.... БГ била най-конкурентноспособна... Ние да не сме първолачета или недорасли олигофрени... айде-де!!!

"Изпреварваме 6 страни от ЕС по конкурентоспособност" И всичките по (ниски) заплати!

Дрън дрън !

Изпреварили сме някого ???? А пък на Марс откриха вода скоро американците ще я бутилират за да я продават ... А пък ние сме последната дупка на кавала ...

В сънищата си ли изпреварваме някого като държава конкуретноспособна? Е, бива стъкмистика, ама вие се уляхте. Протекторат няма начин да е конкурентноспособен, защото няма държава, анадънму?

Подобни необективни, но "бодри" лозунги в навечерието на избори вече не вършат работа. България е последна в Европа по всички показатели, че и не само в Европа.

България не прогресира , България е ЕВТИНА и затова идват тук фирмите. Особено за ИТ бранша сме едни от най-евтините , даже сме по-евтини от Индия.

Абе щом българите бягат да работят и учат в тези "изостанали"страни нещата са ясни.

Сигурно сме на 54-то място по износ на суровини за изкуствено оплождане...

Даа, изпреварваме Унгария, Словения и Словакия. Затова ли там е пълно с предприятия на водещи западни фирми, а при нас никой не идва?

54-тото си място сред 140 страни в класирането за конкурентоспособност Негативни са данните за съдебната система и недостатъчната й независимост, фаворизиране на определени фирми при взимане на правителствени решения, ниско обществено доверие в политиците, липса на прозрачност на правителствените решения, бюрократична тежест. По тези показатели страната ни заема 94-то място. Най-ниско е оценен потенциалът на страната да привлича и задържа талантливи млади хора - едва 133-то място.

По свичко сме назад и изведнъж по конкорентноспособност скачаме 6 места напред????