И дроновете не откриха следа от изчезналия в Пирин, спасяват тежко пострадал в Рила

Отрядът на ПСС в Банско прекрати за днес издирването на 69-годишния Пламен Христов

Обратно в новината

Коментари - И дроновете не откриха следа от изчезналия в Пирин, спасяват тежко пострадал в Рила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали до последно му беше пуснат телефона, ама нали сме много велика държава последните 30 години и няма кой да го локализира.

Преди много години по време на лагер за алпинисти в района на х. Вихрен , когато се изкачвахме по стената на Вихрен през пролетта, изведнъж открихме труп на мъж, след като снега беше се постопил и той лежеше на една от малките тераси, които ги има по Северната стена. И се оказа, че това беше служител на някакво посолство в България, който беше изчезнал през януари или февруари по време на самостоятелно изкачване на Вихрен по класическата пътека. Явно се беше подхлъзнал и се беше паднал по-долу и не бяха успяли да го открият . Недай боже и този човек може да се е заклещил между някакви скали или е паднал от някои скали, щом като бил толкова "добре подготвен".

Всяка година по това време стават подобни ритуални самоубийства.

Тодор Владимиров в подножието на връх Ботев 18.12.2016 г. 16:41 Преди да се върне в хижа Васил Левски, Тодор Владимиров е прекарал две денонощия при температура от минус 20 градуса навън. Той е запечатал с фотоапарата си суровите атмосферни условия в подножието на връх Ботев. Твърди, че в комбинация със силния вятър, усещането е било за минус 35 градуса, съобщава TrafficNews.bg. Твърди, че две снежни бури са му попречили да се върне по-рано в хижата. Жена му знаела, че дълго време отсъства, когато е в планината, но приятелите му били избързали с подаването на сигнала, че е изчезнал. Самият Тодор предостави на любителското видео, което показва къде е била разположена палатката му и какво е правил, докато е бил в подножието на връх Ботев. Литър и половина бренди и два килограма ядки са спасили екстремния турист от измръзване. Мъжът от Русе твърди, че приятелите му избързали с подаването на сигнала, че е изчезнал. От Планинската спасителна служба обаче са категорични, че част от разходите трябва да бъдат поети от туриста, защото е демонстрирал безотговорно поведение като умишлено е тръгнал към върха при очаквана буря. Сега Тодор иска да види семейството си и съжалява за безотговорната си постъпка. Екстремният турист обещава да се замисли преди да тръгне отново на преход в планината в сурови зимни условия. ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Те го търсят, а той хапвал, пийвал, тези три работи. Гиди мискинин.

му е безотговорното поведение? Човекът очевидно е нямал проблеми с бурята. Сдуханяците от ПСС са се опитали да си прикрият осраните задници, че са "издирвали" човек, който не само не е бедствал, ами явно си е изкарвал чудесно.

Някой помислил ли е че може да спи зимен сън

Познавам го, човекът е много добре подговен за планината, с многогодшен стаж, изкачвахме с него Вихрен по Джамджиев ръб, самият той е изкачвал Монблан, връх Ленин и още ред други подобни, но винаги им риск. Дано да е жив и здрав!

Айде сега. И на връх Ленин ли да го търсим?

Тъп коментар.

С какъв акъл посред зима този пенсионер е тръгнал на "разходка"??? И то не къде да е ами точно към Вихрен?

Не познаваш човека, не коментирай първосигнално.