Арест на ”опасен” за президента художник възмути Рашидов

Художникът Петко Петков-Дурмана е бил задържан по време на изложба в София, защото бил сметнат за опасен за президента. Арестът възмути Вежди Рашидов.

Обратно в новината

Коментари - Арест на ”опасен” за президента художник възмути Рашидов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз си мислех, че БЕЗ-смислени акции може да прави само Цветанов, ама явно всички милиционери от Герб са еднакви. Като дойдат на власт и се почва с глупостите.... Утре очаквам да започнат да арестуват ученици, че пушат в двора на някое училище за да отчетат активност и борба с престъпността, докато другите "престъпления" не ги виждат изобщо!

Престъпното поведение се заражда и от пушенето в ученическа възраст, от обикновените цигари, през "тревата", минава се през битовите кражбички и накрая към организираната престъпност, така че, в борбата с престъпността и такава мярка е необходима.

"Възмутителен е фактът, че български художник е задържан в храм на изкуството, където е естественото място на творците. Недопустимо е български автори да бъдат публично унижавани по този начин", се посочва в позицията на Рашидов - ОТКАКТО МУТРИ И МИЛИЦИОНЕРИ СА В ПОЛИТИКАТА (ПЪК ТО В ГЕРБ 90% СА ТАКИВА) ТЕ СА ОКУПИРАЛИ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И ЗА ДРУГИ ХОРА НЯМА МЯСТО НИКЪДЕ. САМО СИ ПРАВЯТ ПИАР ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН. ТОВА НАИСТИНА Е ВЪЗМУТИТЕЛНО, ... НО, НАЛИ ТОЧНО ТИ, ВЕЖДИ, СИ В КЮПА! КАКВО СЕ ВЪЗМУЩАВАШ ОТ СВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ БОЙКО И ПЛЕВЕЛА?!

Ченгилите се мъчат да оправдаят 100-те милиона за увеличение на заплатите. Като не могат да се справят с битовата престъпност - ще ловят художници

Пак се е разминал завалията,че то мутрите на плевел-ниев като нищо можеше да го пречукат ейтака по щатски образец.

Художника бил заплаха за Президента, ами че плевнелиев е заплаха за България но няма кой да го арестува

!!!

Айде пак с изкуствените истории, тоя си прави пиара, държал се е грубо, арестували са го -стига глупости.

...балансирано! Охранителите не са виновни,че мероприятието не е било добре организирано. Дали са тъпи или не са,това е друг въпрос,но те са спазили инструкциите и разпоредбите на които са подчинени,независимо дали се отнася за Плевнелиев,Първанов или който и да било друг. Реакцията на Рашидов не подхожда на един министър,преди време и той самият се държа хулигански с полицаи.

Кой знае какъв мърляв вид е имал този световно неизвестен художник. и със сигурност се е държал нахално с полицаите, защото такива се смятат за "велики и недооценени" от обществото. А това, че Рашидов го познава (вероятно от контакти на маса), не го прави общоизвестен. Ако е бил такъв е щял да има покана. Отишъл е сигурно да хапне и пийне на коктейла след речите...

А БЕ КАКЪВ Е ТОЯ ЛУДИЯ БЕ? 1. като е художник какво? 2. да не би да има специален режим за художници и да им е разрешено да не спазват законите и разпорежданията на полицията, щото са художници? 3. Поканили ги били през фейсбук? Тоя е луд! Кой те покани бе откачен? Гласовете дето чуваш ли? 4. САМО попитал КОЙ организира събитието! Охраната на президента и полицията да не би да са отдел справки! И какъв си ти, че полицията да ти дава обяснения? Всеки луд в България с цяла статия във вестник!

прав си... това е изложба на милицията и на милиционерите (бивши комунисти) от Герб - какво правят там художници?!?! .. това да не ви е Германия през 1934 година? Художниците настрана... нямат място на изложби! - там е само за политици, да ги снимат как режат лентички!!!!

Президента го е много страх. Явно усеща че вече върви против волята на народа. Като продава държавата наистина си е страшно.

Президента страда от мания за преследване. От същата мания е страдал и Сталин който е убил една от жените си смятайки че влиза с цел да го убие.

Защо се възмущавате - скоро полицаи пребиха и племенника му и ... личи властта взима мерки, полицията да пази хората. Или поне тия с власт.

Дали пък и полицията не прави каквото си иска в тази държава. Един прибира 20-толевки, а колегите му крайно изненадани, но ...за шефовете хората са виновни, че дават. Да сте видяли така полицейска храброст пред коли на мутри? Да сте чули за арестуван сводник? При условие, че се крадат по 8 коли на денонощие по колко крадци наавтомобили месечно залавя полицията? Колко Заложни къщи удариха за търговия с крадени вещи? (0, защото са на полицаи)

Сега разбирам защо Вежди Рашидов го направиха министър - ако него го бяха спряли, сега щеше да е арестуван за побой

Нека честно признаем колко от тук присъсващите са чували за "известния"художник? А защо не се възмущаваше мултакът когато арестуваха и биха човекът-глас,съдии и прочие доста по-известни хора? А за малко почетния председател на съюза нахудожниците Боко?

хеййййй комунисто-агентите на Държавна сигурност сте на всеки километър!

Кой е човека глас?

Ами ако наистина художника се е държал вулгарно и нахално, може да е бил и пиян. Без да знаем, не може да съдим.

Не знам Обама или Путин да разглеждат изложба и около тях да се разхождат хора без специална покана пък било то и художници.

абе ... ще доживеем ли да чуем нещо хубаво за роско ... то па и на президент случихме ... роско на изложба .... колкото и да се дзвериш у картините нищо няма да хванеш ... поне се скрий някъде

Доказано бе, че и магаре може да бъде избрано, ако е предложено от правилния човек! И вие сега, какво искате да се държи като слон ли?

Всеки компютърен специалист може да възстанови изтритото видео. Много е важно телефонът да се изключи веднага и да се извади картата с памет. Така се увеличава шанса информацията да се възстанови.

Където вече се появи Президента Плевнелиев, птичка не може да префръкне. Такива мерки за сигурност не е имало и по времето на Тодор Живков. Спомнете си когато Плевнелиев се появи на откриването на новата учебна година в едно училище; какви драконовски мерки за сигурност се взеха. От страх що деца колабираха! Какво става в тази "демократична" държава?!

не е имало-а защо година и половина парламента приличаше на форт Нокс,че дори и до храма не мажеше да се стигне.Пък нещо тогава не "припадаха" деца?

нали е избран от народа и се ползва с хорската любов?! Тогава какви са тези "заградително-охранителни мероприятия" при провеждането на културно мероприятие?!

Много възмутени, много нещо... Не разбрах само едно. "Българския художник в храма на изкуството" над закона ли е, че арестът му е предизвикал подобно възмущение?

Очевидно Коджейков не става!

Полицията си е вършила работата. Явно не е укорима за вида и поведението на този индивид. Не е попречила на другите посетители, нали.

loyola

Попречила е, но те са си отишли мирно и тихо, без да питат защо им се нарушават правата!

Брутална мутренско-милиционерска диктатура ! Въпрос на време е това да стане ежедневие и всеки, който не мисли като мутрата от Банкя да бъде смачкван ! Ще го търпим ли това безобразие ?

просташкият език и помпозните призиви

"На входа имало пропусквателен режим" Дир БГ, докога ще допускВате такива писачи ...

Рашидов,като не е доволен от Ареста на Художникът,да отиде и да напласка Плевнелиев,той нали това го може най добре,навремето когато е бил във неадекватно състояние прекалил със алкохола,го издразнил Полицай че го спрял за проверка,и Рашидов му набил шамарите.

loyola

В грешка си, наби му шамарите, защото полицая му попречи да паркира неправилно пред общината, а той си я имаше за бащиния, щото беше общински съветник.

Ако не беше авер на рашко нямаше да е проблем... камоли ако беше просто от раята...

Прави ми впечатление отношението на няколко човека във форума към Президента. Не може да се отнасяте и да говорите така за Президента на България. Защото утре може да е Миков, Сидеров, Стефан Данаилов, Делян Пеевски или който и да е. Плюнките остават по Институцията, не по човека. Дали харесвате човека си е ваша работа, но не рушете институцията с простащина, защото държавата е силна само със силни институции. Да ги рушим сами е само поредното ни безумие.

Институцията не я рушим ние, а тези, които заемат поста. Дали като ловуват архари или като влизат в безсмислени конфликти с могъща страна като Русия... няма значение. Нали разбра, какво е станало с ченгетата, които си позволили да проверяват колата на племенника на Роската? Вместо да ги похвалят, че не са се уплашили от малкия келеш и заплахите му, шефовете им ги наказали. Е, кой руши институцията?

Да, ясно, ясно! Повод за плюене винаги има - плюехме Желев, Стоянов, Първанов, сега и Плевнелиев! НИЕ СМЕ НАЙ-ПЕРФЕКТНИЯТ НАРОД НА СВЕТА И ИМАМЕ ПРАВО ДА ПЛАЕМ ХОРАТА, КОИТО НИ НАЗНАЧАВАТ ГОСПОДАРИТЕ ОТ МАРС! Ако си ги избирахме сами - щяхме да си изберем много по-достойни, а?

loyola

Понятието институция го въведоха именно за това - да не се търси персонална отговорност от виновните, да се гледа на белитем като на природно явление. Има си конкретен човек с понкретна група подчинени, които следват неговите директиви. Нещата са персонални и трябва да се приемат лично, иначе ни чака безкраен преход.

Така, ли? А какво е отношението на президента към институцията Президент? президентът най-нагло излъга, опитвайки се да си създаде легенда, как демонстративно се е израдвал на 10-ти ноември. И това не е невинна лъжа, предвид тогавашното му битие на щатен комсомолски секретар. След като го хванаха, президентът трябваша да си подаде оставка, ако уважава институцията Президент. Напомням, че освен непочтена постъпка, лъжата е и нарушение на Божиите заповеди. А България е все още ортодоксална християнска държава.

Повечето художници са със занемарена външност и е съвсем нормално охраната да гледа на тях като "неблагонадеждни". Този Петко не съм го виждал, но ако има визията на художника Никола Манев от гр.Чирпан, съвсем нормално е реакцията на охраната.

НСО не е фейс контрол, за това галерията си има организатори

Има го на снимка в статията. Вдигни очи, спри чалгата, поеми въздух и ще видиш, че човекът изглежда напълно нормално. Просто гавазите на президентченцето са решили да се направят на мъже.

Човечецът не е разбрал, че пречи на снимките на новия филм "Мистър Бийн отива на изложба". А и какво толкова се шашкате. Живеете в мафиотска държава, в която са на власт най-кофти мафиотите... и сте си ги избрали вие !

По голямата част от тн. наречената ни ,,ентелегеннция,, особенно художеството е убеденна ,че е създаденна от самия Христос и затова за нея не важат никакви правила,ред,пътни знаци,предимство,правилници,елементарна дисциплина,взаимно уважение,работни взаимоотношения,морални норми и ЗАТОВА СА ЯЛИ ,ЯДАТ И ЩЕ ЯДАТ БОЙ като тъпани от всички нормални граждани на България!

Друго си е да си мутра или пудел на мутра, нали така? Художниците... при програмистите - да гледат овце и да садят картофи.

Нито познавам художника, нито съм фен на преЦедента. Но мисля, че в една държава трябва да има ред. И че охраната на един президент има право да отстранява или задържа лица, които не се подчиняват на нарежданията им. Длъжни сме да сътрудничим на полицията при въвеждане на ред. Обратното води до анархия и разпад на обществото.

Един дУР, набеден за художник, бил тръгнал на баня, защото мнооооого отдавна не се бил къпал. Отива той в Централната баня, оглежда се за теляци да му изтъркат гърбината от кирта. От къде да знае нещастният художник, че това вече е музей, а не баня с теляци ?!? И хоп излизат едни яки момчета и му казват да си ходи. Как така пита дУРА, аз си запазих теляк по интернет и започва да буйства. Е, това е накратко историята.

Разбрахме че си тъп,търси си на друго място изяви,например в герб

Въпросната откачалка пеко дурмана /анархист -авангардист- наркоманист и активист на младите дебелогъзи цоциалисти на кутю и мая да ходи да се маже с фъшкии гол като на дипломната си работа на оргиите им на бузлуджа и копринка,а не пред спецохраната на държавния ни глава,щото ако беше пред охраната на путин,обама ,меркел и ердоган,досега да са му напраили кратуната мека като мушмула! В БГ всеки пациент на 4 км е обявен за свещенна интелектуална крава и трябва да им търпим простотиите по тв и на улицата!

Полицейщина Здравей! А вие да не си мислехте че наистина ще има орязване на пенсионните привилегии на "ченгетата" ? ГЕРБ май се осраха още в началото и е по добре да подадат ОСТАВКА.

Петко Дурмана е от НАТФИЗ! Не знам как ви звучи, но той преди време направи първото неткафе "КЕВА" в България. Той е страхотен пич и само невежите идиоти от президентството могат да го изгонят. А арестът му е пълен абсурд, да не говорим за наглостта да му съставят акт, затова че като гост е настоявал да влезе, където е поканен. Нямам думи за идиотията на хората на президента, но пък какъвто президента, такава и охраната му! Петко, Петко какъв балък си само, да ходиш на сбирка с този идиот президента! И да искаш да влезеш! С каквито се събираш, такъв ставаш един ден!

Често ли се случва НСО да "обезврежда съмнителни лица" около преЦедента? А, преЦедента много ли го е страх или много, ама много го е страх? А, той ползва ли някакви медикаменти за страховата си невроза или кара на медитация?

Турските приятели на турския ни министър от гадното ГЕРБ - Вежди Рашдов, алкохолик и побойник, копие на мутрата Борисов, естественно са обект на внимание. В страната върви процес на усилена ислямизация, на нахално завземане на властта от нашите и турските агенти, и затова човек, мотащ се без покана и със съмнителен външен вид, трябва да бъде претърсен. Тази практика идва от Никола Гешев, минава през Държавна сигурност, от която в НС има 90 представители като ценни хора за обществото, и като финал е задържането на непознати с османлийски вид и без документи. Животът ни мина под чадъра на ДС и органите, странно разбиращи законите и сигурността на държавата, но понеже я докарахме дотук с нашата демокрация, сега ще си сърбаме попарата.

Плевела стиска юмруци и на сън предполагам. Голямо напъване.

Всеки изтрит може да бъде възстановен Стига да не се записва друго върху картата Полицията няма право да трие записа Този човек ако тръгне да съди полицаите ще спечели лесно в съда Трябва повече хора да съдят полицията за незаконни действия че да се научат да работят по закона

Еми той Роско чехъла е доста изявен борец за правдини и злите сили искат да се разправят с него, за това са тия мерки за сигурност!

пастирката я клати шубе от народната любофф

Още му е нервно за двата милиона.

Искам да попитам Веждозащитниците.....абе, бяювци......, Вас без покана, щяха ли да ви пуснат.......ей така да се щъкате, мили и драги около Президента,....щото през...Фейса ви поканили.. ? Айде стига, всеки си търси хапка и пийка на аванта....ама чак толкова....!

Браво! Опазиха непреходната ценност на българското изкуство - президента Плевнелиев! Така де - художник ще ми ходи на изложба! Тоя за къф се има бе!? Вместо да тичка с изплезен език подир символа на Нацията, той искал да влезе при Него! Разбираемо желание - дори да дишаш един въздух с Президента е вече Награда! А този с какво я е заслижил, бе?! Художник бил! То и баба знае така! Обявяв се за художник и ведна хоп- та при Държавния ни глава! Да, ама не! НСО и цялата охранителна полиция, барабар с Гвардията бдят! Добре, че са опазили Националното ни богатство - Президента! Да се свети името му и нека Сам Боко го опази за поколенията!

Чехльо-по-пазен от Обама!Ти да видиш,как Тапета,стана стратегическа мишена....на един ексцентричен човек,в случая,художник!Бил ли е пиян,дрогиран,въоръжен,опасан с джихадистки колан от бомби?Едва ли.Но Чехльо е страхлив.Чехльо се е вживял.Чехльо си е повярвал и е станал параноичен, май.Пък и защитник си е намерил,в лицето на Веждичката,за страх. За смях,сълзи и сопол станахте-не си ли давате сметка?

Ей, за това го обичам Вежди-ту, че бие полицаи, заплашва с генерали и пцува. Псувнята му, обаче, малко куца. Нуждае се от подобрения! Трябва да я поошлайфа при някой каруцар!