Русия може да свали ембаргото за Гърция, Кипър и Унгария

Земеделският министър на Русия Николай Фьодоров заяви, че продоволственото ембарго може да бъде свалено за Гърция, Кипър и Унгария, пише "Дойче веле".

Обратно в новината

Коментари - Русия може да свали ембаргото за Гърция, Кипър и Унгария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

разбира се че може ! русия го наложи ембаргото ,русия ще го махне ! гладно стоили се ? нефт не се яде газ не се пие .

Путин може да сваля ембаргото ,но това ще им излезе доста по-скъпо от санкциите на ЕС!Така,че бляновете путкинофилите в Гърция ,Кипър и Унгария ще им дойдат като запек на червените задници!

Много бих искал гърците да се прегърнат с путинова Русия поне за едно тримесичие,та да проумеят колко търпеливи са били българите ,та са ги понасяли почти половин век!Така ще скочат,че дори АКРОПУЛА ще го нахлузят на Ципрас,та и на кратуната на Путин!

Путин може да обещава но на гол Гъз/казано грубо/,защото със скапаната си рубла ,направи живота на руснаците,като във военно време,а изгледите за подобрение са като сияйните хоризонти на комунизъма!Гърците не искат рубли за тоалетната,нито пък водката,а мужиците са обеднели като църковни мишки и не им е дори за портокали и маслини!

Троянско конче ли спретнаха на ЕС. Да са живи и здрави.

по добре рсърси, отколкото пари бес никакво златно покритие, $ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

може да си свали гащите само пред Гърция, Купър и Унгария!

Нека нашите управници да им се държат за топките и да чакат подаяние от САЩ.

Европа да затвори пазарите за гърция, кипър, маджария и да им върне бачкерите дет бачкат там, а нека путлер ги земе в чизмаристан.

Да ама не . Надай се .... на пиани жени. Та Гърция им дължи пари.

Гърция, която даде на света култура не може да приеме съвременните "европейски ценности" и за това не са съгласни със западноевропейските желания. Гърците са християни и затова търсят Русия.

са ПОМИЯРИ и за това разиграват руската карта! НО ПАРИ ОТ ТАМ НЯМА ДА ПОЛУЧАТ!

buRgbuRg1

:) Русия продаваше газ на България по най-високата цена в света , 610 $ , свалиха на 510 $ , отново най-високата , при това с условие , че България поеме строителството на Южния паток , 4-5 млрд $ , които с лихвите щяха да станат 12 млрд $ , и да получава транзитни такси , ..... но след 30 години , което значи НИКОГА , щото след 30 год , я тръбата , я България ! "братушки" ! :( :(

стига лъга бе виж е Евростат и ще видиш че ти излиза 300 евро или 600 лева, аман от лъжливи гадини

Правилно, ако и ние бяхме подкрепили Русия и нас щеше да ни огрее, да ама не!

ние отадавна не продаваме на руския пазар не заради ембаргото от русия а заради ембаргото което нашите политици наложиха над българските стоки преди 25 години да не ги продаваме на лошите руснаци през това време поляците със гордост си продаваха стоката, турците се бият гордо в гърдите, че вече турския домат е на руския пазар, а ние с гордост пазаруваме немски картофи , холандски домати и ябълки и китайски чесън, ей там е разликата, и ако решиш друго си русофил или ....

Major Payne

Напротив, СССР първи ни отсвири още в далечната 1989г. Тогава отказаха да подпишат с нас търговски спогодби за каквото и да е и дори отказаха да приемат Тодор Живков за разговори. По-късно прекратиха и малкото останали действащи договори, като този за българските лекарства, например. След приватизацията у нас и в Русия, всичко е в ръцете на частният бизнес, но той не прави кой знае какво. А и какво можем да изнасяме за тях, след като самите ние внасяме почти всичко? Може би вино и цигари, но в рамките на пазарната икономика е трудно да се преборим с конкуренцията там.

акцизите за българските стоки отдавна са много по-големи от тези за испанските, италианските, турските, гръцските и т.н.

Да, а пък ЕК ще дреме, а? Земеделието в ЕС се субсидира. Ако Русия отмени санкциите за Гърция, Унгария и Кипър, дали пък ЕК ще дреме и ще осигурява печалба на гореизброените за сметка на европейския данъкоплатец? Едва ли, спират им субсидиите за земеделие и животновъдство, пък да видим тогава на какви цени ще продават в Русия, а и ония с кои пари ща плащат.

Мечтай си, като еврококошка. Щастлива ... Нито на гърците, нито на унгарците някой ще им направи нещо. това не сме ние - с вечно изутите гащи и въртящи гъза до припадък.

На какво основание? Юридически неиздържано. Тези страни нищо не вършат различно от други, просто за тях Русия сваля ембарго. Това че черна завист гложде Полша, например, това не е аргумант. Още преди 2-3 дни министърка в Полша се оплаквала от "лоши руснаци", което не щат да купуват ябълки. Търговия с Русия не е забранена в ЕС, само че вече не е за всеки достъпна.

А да видим. Основание за спиране на субсидиите винаги ще се намерят. А и на тебе какво ти пука, нали тук има всичко за ядене?

да го свали, само не ми е ясно с какво ще се возят тези плодове и зеленчуци и от къде ще минават за Русия ?? Другото е бял кахър.

Да се чете: гладни сме, а разбрахме, че Искандерите не могат да се намажат на филия.

Но филия с маслинки и унгарска шунка може. Ледът се пропуква, уважаеми съдебни заседатели!

гърците дали ще им дадат и ключа от бараката ??

както винаги става, българия пак е на грешната страна. след известно време америка и русия пак ще се прегрнат а ние ще сърбаме попарата която я надробиха плевню и тиквоча. никога не трябва открито да се обявяваме против велика сила, те винаги са на печалба дори и когато изглежда че губят. можеше отдавна да си живеем като в монако само на гърба на руските пари, недвижими имоти, туристи, енергетика а сега пак ще останем с пръст в уста. единственото на което може да се надяваме е, че руската душа за разлика от нашата е голяма и склонна да прощава и ако някога имаме правителство с глави на раменете може да изправи нещата.

Нас ни предават съседите ни. Ние дадохме всичко от себе си за да защитим ЕС и нашето най голямо завоевание евроатлантическите ценности от попълзновенията на руснаците. Сега гърците ни играят византийски номера, а унгарците направо пподават на едро вечните евроатлантически ценности в името на някаква мимолетна изгода. Добре, че сме ние да отстояваме евроатлантическите ценности, те ще ни нахранят , те ще ни стоплят. Без тях ние сме загубени

Ние се предаваме сами. Защото винаги поставяме интересите на съответния голям или по-малък брат пред нашите. Затова и никой не ни уважава.

:)

Ще свалят ембаргото къде ще ходят. Разните му там Искандери, Тополи и танкове не се ядат.

Кога тези от ЕК, ще почнат да се съобразяват с мнението на страни от ЕС? Те на какъв принцип определят позициите си?

Първо ще ги им свали гащите, после ще ги одере яко, накрая ще каже, нищо не съм обещавал!

Така си е. Нашите управляващи сами си свалиха гащите, одраха НИ всички яко, а изпълняват обещанията си само към държавните предатели.

Маляките ще изнасят портокали, ами Унгария какво ще изнася, та да им пука?!

Унгария произвежда прекрасен лют пипер!

"Русия може да свали ембаргото" Русия налага ембарго?!Те знаят ли значението на понятието ембарго? Оставят света на Боинг и Майкросфот без валенки и ватенки...Наистина трабва да има ембарго за да разберат що значи.

Някои чужди политици гледат интереса на своя си народ, вместо да пазят европейските ценности и щатските интереси. Рубладжии значи. /не нашите де, те нашите са си "правилни"/

''Европейската комисия призова Гърция да разговаря с Русия "в един глас с останалите страни от ЕС"'' и ще добавя , да игнорира собствените си проблеми и интереси и здраво да се захваща с американските такива.Брюкселски зелки,тикви или какъвто там зеленчук сте , народите на Европа имат различни интереси от слугинаж на ''големите пари'' от USA-то чиято марионетка е американското правителство,подозирам дори неодобрение в редовия американски гражданин на идиотиите дето се творят по целия свят от една обезумяла от лакомия паплач.

Браво на Ципрас!Вместо да критикуваме гърците да направим като тях!!!

" ЕС Е СФЕРИЧНО ФИАСКО ВЪВ ВАКУУМ "Le Figaro 8.4.15

45 години правихме като тях и затова сме на сегашното си дередже. Няма държава, която да се е хванала с Русия и да е просперирала. Няма! Гърците и унгарците се опитват да тъкат на два стана, но обикновено при два стола се сяда на земята между тях. Умните хора се учат от грешките на другите, а глупавите - от собствените си грешки.

Русия заиграва с бедните. Подхвърля коматче и кученцата заскимтяват. :-) Единствеено Турция пази достойнство и Ердоган се ебава с Путин, както си поиска: оняви, че няма да даде и 1 долар за Турски поток, а инвестира в азерски; посети Киев, даде кредит и 10 милиарда помощ на Украйна - символична сума, но откровен базик с Лилипутин. В това време Сърбия, Унгария и Гурция лижат ташенцата му. Хубаво, че България не е в този списък! Гордея се! Това е първи признак, че имаме политици, които не лижат оная работа на големите държави, а съблюдават наша си българска политика. При това ще се окаже в един близък момент, че е било правилно. Хелем ако подработим находището си на газ. А дано!

Колко цента дават на пост. С тая работа може ли да се храни семсйство. Поне интернетата плащат ли.

Това с 10-те милиара кредит за Украйна от Турция просто си го измис;и, естествено. Чиста, 100% лъжа...За теб няма никакъв проблем да си измисляш милиарди, разбира се.. .А това, че Турция защитава националните си интереси, и прави стратегически договори и с Русия, и с други държави, е явно доказателство, че политиците и не са безплатни курви и предатали като българските...

Не говори с пълна уста - това мама не те ли казвала. Особенно, докато ближеш американски подметки

Реагираш като всяка рускиня днес, на която са й показали среден пръст - тресеш се от злоба, че не сме ви вече губерния ! Познавам и други такива. Да, сега залитнахме като американски протекторат, но се освободихме от задушаващата ви "братска" прегръдка, както това правят и други ваши "братя" и то "славяни" - поляци, украинци, както и балтийци. Змии и гущери бълвате, че изгубихте толкова големи територии за толкова кратко време! А предстои и още в много, много пъти по-големи размери да губите! С вашата империя се свърши,ако още не си разбрала!И като сте все такива патриоти що не си се приберете всичките в Русия?! Какво още търсиш в тая загубена държава България?!!

Бяхме верни съюзници на руснаците десетки години, за благодарност накрая те растуриха и военния и икономическия съюз и ни обявиха да се оправяме както можем ама да не забравяме че те са босовете, държаха половината свят, испуснаха питомното сега ще гонят дивото с гърчолята, да им е честит съюза.

Съгласен съм с колегата Лазаров от 11:16 за Украйна. Вижте само кого защитаваме като опълченците на Шипка. През 2014 г. Порошенко е "заработил" 16 млн долара, през 2013 г. - едва 2.17 млн долара. Това е то да си президент - демократ, нъл тъй? Има една статия - търсете я с Гугъл - Украйна обеднява, но не и президентът Кво толкова, че инфлацията на годишна база е почти 49%, че укропите хероично обедняват. Ми то сега само се започва. Вече заявиха на МВФ - Нали ще ни опростите дълговете? Та тия от МВФ само дето не са припаднали на преговорите. Щото те няма да загубят - ЕС са гаранти, но ние ще им ги платим.

Няма как да свалиш ембаргото за 3 държави от ЕС, все пак говорим за свободна за търговия територия, така си вкарваш директен автогол като на практика ще свалиш ембаргото за целия ЕС. Това на Русия е пределно ясно, но те обичат да пускат партенки, да задействат пропагандната машина. Иначе реално няма да се получи нищо, ясно е и на малките деца.

Много лесно това е с ембарго. Пропускат само гръцки продукти , а тези полски ще улево. В Русия няма идиоти , и вече спряха опити за реекспорт през Беларус, като и Беларус също пострада от тези незаконни хватки. Други желаещи през Казахстан се опитаха - също не мина номера. та къде е проблем?

ако мислиш, че с тая граматика си за български форум, много се лъжеш.

Ами не си права. Част от стоката може да бъде улавяна, но голяма част просто ще се преетикетира и иди познай дали тарелката ягоди е гръцка или българска да речем. Това са елементарни неща, не е нужно да те уча на тях. И не забравяй, че всички имат интерес от тази "контрабанда":) За пред медиите се хваща една пратка реекспорт през Беларус, а още 100 камиона преминават безпрепятствено, защото както знаем руският пазар има нужда от тези стоки. Това е пазарната логика, това е истината. Беше ли в България по време на югоембаргото? Е, имаш ли представа, че всяка нощ влакови композиции с гориво минава границата, а уж имало ембарго:) Та сега ако се въведе подобно отпадане на ембаргото за тези 3 страни от ЕС, единствената цел ще е елегантно да се увеличи износа от целия ЕС за Русия.

Пишеш глупости. Официално Русия не е въвеждала санкции. Просто забранява вноса на определени продукти от определени държави под благовидни предлози. Е, на някои държави това е 100% от износа, на други - не. Селхоз- нам кво си просто "изведнъж" ще реши, че гръцките мандарини, портокали, маслини и сокове и т.н. съвсем пък не са толкова вредни, колкото италианските и испанските... И ще разреши вноса им. Простичко е, но ако и това не си го схванал....

'В Русия няма идиоти' Сериозно? :)))

Опорни точки за днес. Русия е единствената християнса държава тя е монополист на християнството. Гърците за това търсят русия Мисля, че ако има висши сили троловете които ползват трябва да си изпатят. Сейте си руската пропаганда ама поне с религията не се гаврете.

набожен соросоид - дървено желязо.

Единството на глупостта е средството на ЕС да замазва гафа си по отношение на Украйна. Играейки по свирката на САЩ, Европа се самоунищожава, но и Чичо Сам да не си мисли, че неговите действия ще останат ненаказани.

Днес Ципрас ще премине вратата на Кремъл, независимо от зловещите заплахи на американските фашисти и европейските им васали !

вратата на Кремъл, но как ще премине вратата в края на месеца в Гърция е проблем.

СЕГА ЕС ЩЕ ПРОВОКИРА ГЪРЦИЯ ! НО ТЯ МОЖЕ СПОКОИНО ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ НЕГО РУСИЯ ЩЕ ПЛАТИ ДЪЛГА И И И ТОВА Е КРАХ ЗА ЕС ЗАЩОТО И ДРУГИ СТРАНИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НО НЕ И Б-Я НИЕ СМЕ САМО ТЕРИТОРИЯ!!!

не е била само територия и няма да бъде. Въпреки 500 години сме намерили сили, разделени от руската политика, да се обединим. И въпреки 45 по-бедни години да приключим с руската илюзия.

България е говедарска територия ! Кой не плаща наем за територия? Собственика! Т.е. САЩ ! Омитай се предателче ....

Хайде най- накрая тук като истински богатир-герой да обясниш кои сте това вие? Тази "територия" ваша ли да я смятаме вече или си е още наша? Попита ли Путин дали ще извади няколко стотин милиарда за дълга? А гърците какво трябва да дадат в замяна или и там вече не е ясно как стои въпросът с "територията"?

Въртите, сучите едни и същи нови пускате Манипулирате мнението

КАКВО Е ТОВА ПЛАШИЛО????

Искам директно да попитам българските Псаките, пък и всички останали: Готовилисте да страдате заради Украйна, да плащате сметките на Прошенко, Ярош, Яценюк, за сметка на вашите сънародници?

готови сме да защитим Майка България от руския агресор, мародер и убиец!!!

ПАК ЛИ БЕ ??? МИ ВРЕМЕ Е ЗА КАРЛУКОВО

А готов ли си да страдаш заради Украйна?

да ви отговора. Не е работа на руското министерство на "земеделието" да прави сметка на българите за какво и как се жертват. Гледайте си успехите и бурния растеж и си правете пропаганда на друго място.

Българин: Готов ли си да продължиш, да подлагаш на глад и лишения своите съграждани, заради Украйна?

те вършат работата на твоето министерство! След като МЗХ не може да направи така, че полските боклуци да не са на пазара ни, други ще го правят. Освен, че са боклуци, са и скъпи боклуци, за разлика на същите в западна Европа!

НЕЗНАМ КОЛКО МУ ОСТАНА НА ЕС ! ЕВРОТО ПАДА СТРЕМИТЕЛНО ИМА (САМО В ГЕР-Я) ЗОО ООО БЕЗРАБОТНИ ОТ САНКЦИИТЕ А ИКОНОМИКИТЕ НА ПРИБАЛТИКА - 0!!!! ПОЛША РЕЦЕСИЯ СЪЩО И ИТАЛИЯ ИСПАНИЯ ФРАНЦИЯ ИМА САМО ЕДНА СТРАНА БЕЗ ДЪЛГ РУМЪНИЯ !!! И КАК ЩЕ СЕ ВЪРТИ ЕС КОГАТО НЯМА СУРОВИНИ И ЕНЕРГОРЕСУРСИ !!! ОТ ВЯТЪРА МОЖЕ БИ

ВАНКА ЗНАМ ЧЕ СИ СВИКНАЛ ДА СЪДИШ ЗА ЕКОНОМИКИТЕ ПО ПЕТОЛЕТКИ, НО Е ВРЕМЕ ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ ТКЗСТО......

а ти да излезеш от краварника.

Абе пич - вятъре и слънцето са енергията на бъдещето. 2) Икономиката на Германия, Холандия и останалите северни страни е на 6-та скорост. И даже могат да финансират южните си събратя без проблем. Споко - еврото ще го бъде!

е и? на кого му пука... Путлер се оформи като интригант и помияр...в международен план... нещо кото хиена-лешояд...

ПАК ТПМЗЪМ ПО АМЕРИКАНСКИ ОТ БЕГЕЕЦА

ТПМЗЪМ ЧЕТИ ТЪПИЗЪМ

Типично изявление на еврогейски шоп - Я не сакам на мене да ми е добра, сакам на Вуте (Путин, Русия) да му е зле! При това, доста недалновидно. Старите кучета (старото поколение политиц, дето спечели Студената война) от ЕС и НАТО знаеха - трябва да се пипа по-внимателно, щото една страна ако се разпадне, обломките могат да паднат върху главите ни под формата на война. Ама такива като теб считат, че светът е започнал от тяхното раждане! Направо сте велики и неповторими! :-)))

Началото на края на ЕС! СССР изкара около 70 години,ЕС няма да достигне до тази старост!!

пак ли дрънчиш като празна тенджера.

Браво! Руските мекерета в ЕС се разкриват и за радост това не сме ние! Лоялността ни към Брюксел ще бъде възнаградена!

Разбира се! Цветелина ще получи още една българо-амриканска банка, на Боко щерката - още едно имение в САЩ, а ние - един още по-голям и четвъртит. О, радост! О, щастие! :-)

смешник....

То е достатъчно да сме настрани от пошлостта с име Русия, за да сме добре! Даже да няма никаква "награда" от ЕС.

Ми то така се водят пазарлъци с Брюкселския и с Вашингтонския областни комитети на партията - и трите страни все ще изкрънкат по нещо. Унгария си изби вече ядреното гориво и новите реактори и става продавач на газ, заедно с Австрия, Кипър - получи кредити и разрешение за руски кредити, Гърция - от купувач става продавач на газ на България, а и ще й понамалят и разсрочат частично кредитите... И пак са си членове на ЕС и НАТО (без Кипър де), при това - по-уважавани от нас, въпреки че са критикувани. Плюят ги, но им дават да папкат и от двете страни. Само ние си оставаме както винаги - бедни, голи, боси, но горди, че стриктно сме изпълнили волята на партията. Как е соросоидчета? Нещо да кажете пак за "огромния" кредит от 1 млрд на Орешкарски, дето щял да загроби поколенията ни (цитирам по памет Боко и Мента Стоянова), и който според вас е "мнооого по-голям" от "мижавите" до тук 19-те млрд на Боко и сие, дето ги взеха само за 5 месеца? Ще ни го опростят ли? Няма, естествено. Самите американци ви го казаха - българските правителства до едно са купени от САЩ. Преведено - "вие, българите, сте наши крепостни, наши роби, а вашите управници - наши васали". Не че и тях ги обичат чак толкова - сменят ги като носни кърпички. Щото никой не обича тези, дето стоят непрекъсато до кръста във водата и лижат чуждите подкръстия... Айде ДИР-а - можете да го триете като спам, не по темата или там квото и да е.

Ципрас е готов да предложи на Кремъл остров Тасос за 1 евро,ако Путин поеме всичките финансови задължения на Гърция.

затова българия я продадоха за 0.50 цента на HATO.

като не ни взеха,когато им се предлагахме за 16-та республика безплатно?

Ама първо трябва да им организират един референдум на местните - малко зелени човечета и всичко ще е ОК :-)

1.Русия пак изчака удобния момент да "помогне" на слабия и да го "освободи" - стар номер. Имам 10-годишен опит при тия. 2.Западът пак ще яде сопата от собствената си наивност и некомпетентност - колкото пъти се разширяваха на изток и къде ли не - все се бяха надценявали. Живея с тия от 20-на години 3.България да се откача И ОТ двата уродливи лагера, само че незнам дали е възможно по желание.

не будалкайте дечицата.

portal

Не е ... това не е концерт по желание... Чебурашките във форума си мислят, че който не харесва Путколандия винаги са някакви почитатли на Краварландия... те не могат а си предтсвят, че има хора които просто са българофили :)

Хората се водят от интересите на народа си.Никой не може да им държи сметка за това,още по-малко България.

България с купеното правителство и президент се имат за много велики, а сме 28 от 28.

по-скоро с мързела и с липсата на граждански съзнание...

Сега, демократични ЕС трябва да зарита здраво гърците, да им наложи ембарго, да им замрази авоарите, да им блъска главата в стената, за да се научат другите, как се пропуква коалици, която трябва да храни Украйна !

От кога чакам да го направят и да се разпадне октопода наречен ЕС.

Когато ние сме били руски сателит сме имали стена да пази хората да не бягат от България. Сега ще трябва да строим стена да се пазим от искащи да влязат гърци :D

затова пусна турците,много са ти мили фес скапан.

Прав сте В България сега терминал 2 се задъхва. Посрещащите екипи на турската граница израждат джихадистките и ги обгрижват и ЕС ни ЗАДЪЛЖАВА да си ги държим тук и да си ги издържаме. Когато от България се изнесе всичко читаво и тук останат джихадисти и цигани, любимият ЕС ще си изгради стена към България и територията, управлявана от Пентагона може да се използва за "полезни" неща.

"Ледът се пука ,господа соросоиди",ха-ха-ха! Интересът клати феса!

в Кавказ. Но не можете да докажете кой уби Немцов.

Фесът е при вас-на кафета! За Немцов-крокодилски сълзи ,както беше и за Политковская!Като излезе истината изчезвате от форума и не смеете да коментирате-държите се като насрано дете пред майка си!

руснаците плачат за кредити и Уникредит им даде пари в нарушение на европравилата за да вържат гащите /сигурно на 10% лихва/, те щели да дават кредити на Гтрция! Ако са започнали да печатат долари, може, само че дали МВФ ще приема руско пеатани долари?!

ами нека го вдигнат а ЕС да вземе да наложи едно туристическо ембарго на византийците и да се свършва с мъката им.

гърция е раи за руснаците.

Само да пренасочат руските туристи кък Гърция и няма да има място в хотелите за разлика от осрания Слънчен бряг.

Гърция, която даде на света култура не може да приеме съвременните "европейски ценности" и за това не са съгласни със западноевропейските желания. Гърците са християни и затова търсят Русия.

че каква култура са дали слугите на траките??? а спартанците са били най-големите християни. да не говорим за острова лесбос колко е ценностен от гледна точка на хетеросексуалните хора. но както е казал Ницше - сократ е дегенерат и по негово време се е появило злото - суфистите а путлер си е класически суфист

Щерката на Путин - Екатерина Тихонова Путина - почва яко да краде като татко си. Момичето е тренирало цял живот спортен рок-енд-рол, а сега и дадоха да управлява научен фонд в размер 1,7 милиарда долара. Ооох, бабачкоооо, тъпчи яко, кради смело. Тия цялото семейство са крадци.

Ще трябва да строим стена и на границата с Гърция!

ти първо построи стена с турция.