Българинът изхвърля 100 кг храна на година

Между 90 и 100 кг годна за консумация храна изхвърля всеки българин за една година.

Обратно в новината

Коментари - Българинът изхвърля 100 кг храна на година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Твърде малко изхвърля българина храна и твърде много боклуци консумира поради липса на качествена храна на пазара!Поредната стъкмистика и бълвоч на господа управляващите !Боже какви заплати взимат за нищо

Ако тези данни са достоверни (100 кг.), това означава, че българските граждани изхвърлят по 280гр. на ден Ами че това си е направо всеядство и глад., в сравнение с останалите в статистиката! Ето пореден пример за журналистически манипулации - превратно тълкуване на фактите, за да не лъсне истината.

Храна не изхвърля, но боклуците които му продавате определено ги изхвърля.

Ной

Не било българина, а хипермаркетите и производните им.

че неграмотните журналя преписват всичко алангро. Храната я изхвърлят зеленчуковите магазинчета, защото вдигайки цените до небесата тя им се скапва. Хранителните вериги при минаване срока на годност (по етикет) правят по три преетикетирания с нов срок на годност и той като мине я пускат на топлата кухня или със занижени цени на ученически столове и долнопробни ресторантчета за бързо хранене. Иначе не съм видял семейство да купува и да хвърля, всеки си прави сметката и купува толкова колкото изяжда.

Мръсни лъжи ! Кои са тези българи , които хвърлят всеки ден по 300 грама годна за консумиране храна ?! Горе - долу това ми е дажбата за деня от години . Това което изхвърлям в кофите за отпадъци са само празни опаковки от пазаруването и смет .

Тъпо заглавие за невярно садържание!

Вие нормални ли сте???? 100 кг на година за човек значи 300 грама на ден! Едно четиричленно семейство да изхвърля ежедневно по 1,2 кг ГОДНА ХРАНА - ДРУГ ПЪТ! Само нагледно - това значи в контейнера пред блока ежедневно да има 100 кг. кльопачка - тогава котките нямаше да излизат от контейнерите бе, ей.

В България храна единствено не се изхвърля само в затворените стопанства на мая сърбежната и перхидрол -сидераста,който са от московско-помешчикски тип.Предимно се отглеждат подивели червени бабички и лепилари,от породата ,,мериносов анабол,,.Хранят се веднъж на ден с калцоне и квас на ларгото от пикапа. Дресират се с кратки команди-КримНаш,Охи,ПутинСила ,ДавайВолене,и особенно Бойко-Мутра!Целта е постигане на вакъл и влажен поглед,когато Волен им разказва за невероятните приключения на богатира Путин.Първите се използват за разплод на нови ремсистки ,вторите за кюскане с добитъка на други чобани-Архонта,Капута,Трактора и Мишо Шамара..След икиндия Мая ги извежда с гегата да пладнуват по къра на Бузлуджа и Дръндар.Там им се дават горановки ,лукчета и пенсии по 3000 евро.Ако някой метиляв пенсионер се изгуби,Миков ги търси с врачки и мигове.Вечер Волен ги прибира с кавала и отива да напие от водата на мома Деничка,която му дава омайно биле против уроки срещу кръволока Боко и таласъма Цоко!

Горкия, толкова болен, от къде те изпуснаха?

Обикновените хора не изхвърлят храна. Изхвърля я бизнеса, веригите, част от производителите. А има толкова много гладни, но процедурата по даряване на храна е много сложна, та и за това никой не го прави.

За домакинството ли става въпрос или за бизнеса? Ако е за домакинството, обелките от картофи и краставици и лук броят ли се? Ако се отнася до бизнеса държавата не може да се меси, защото не било демократично. Също така боклуците, които се продават за храна и с липса на хранителни вещества влизат ли в в тези 100кг. ?Та не разбирам същността на новината.

Ако госпожата от хранителната банка смята обелките от картофите за храна, да й ги събера, че да се нахрани!!!Забележка: беля ги много тънко...

Аз изхвърлям само преработена и вече негодна храна.То от там, от където я изхвърлям няма и начин да е друга.

ами, негодна... знаеш ли как я плюскат такава в "народните избраници"

Великият Путин унищожава със закон по 400 тона храна на ден, това прави по 1 кг. на руснак на година! Ние унищожаваме по 100 кг.! Значи сме 100 пъти по добре от "великата империя"! Плачете путиноиди, вашият плач и вопли колко сме зле, не "вървой"! Рупайте си кръмното цвекло и си трайте в оборите и землянките!

Има един виц, дето децата играели на асоциации. На Иванчо какъвто и предмет да му покажели, неговата асоциация била "секс". Та и тук има такива - без значение каква е темата - Путин е виновен.

Ми правилно, нали Путин е най-велик! Следователно такова целия свят! Прав е Иванчо!

От статията разбрах ,че 40% от населението изхвърля храна около 90-100кг на година.Това е около 250 гр.на ден.Останалите 60% не се броят,за тях няма данни.Хранителните отпадъци били предимно от други източници,може би брак от хранителни вериги и др.Този брак щели да го раздават на изпаднали хора.До там ли са я докарали,бракувани развалени храни ,вероятно и с червеи да раздават като помощи?

"Българинът" нищо не изхвърля! Изхвърлят търговците, защото държат високи картелни цени вместо да стимулират потреблението с гъвкава ценова политика!

someone

мисля, че това е преувеличено. българите са много пестелив народ, надали биха хвърлили 100 кг годна храна на година.

С една две думи "оядохме се"! Най-много храна фъргат пенционерите, щото парите им са аванта! Който ги заработва с тежък труд, нема как да си плюе на труда в кофите за боклук!

sawo

Че къде са тези пенсии на "аванта" ? Имаш ли си идея колко се работи, за да взимаш пенсия ?

Представи си че имам! 54 години трудов стаж и 910 лева пенсия! Нещо да кажеш?

Шибаните герберски тролчета,налазиха пак като вампирясали темата. Въркулаците и караконджолите на политическите шамани, поливащи се с пикоч, плащат добре.Цената мей се е покачила предизборно!

Аз не изхвърлям храна, жената и детето - също. Търся този, дето всеки ден изхвърля по килограм и двеста годна храна!

Земи си 5 дена отпуска и наблюдавай близките кофи за боклук! Само пенсионери ги "посещават" и фъргат, фъргат, фъргат! Цял ден ти гледам!

Разбрах ти иронията. Не е нужно да се вземам отпуска защото от терасата виждам няколко кофи. От друга страна, като гледам колко хора си вадят хляба (в буквалния смисъл) от там, наистина е възможно да се изхвърлят такива количества.

Част от продукцията още на полето или във фермата дава фира. Казва се рандеман. Опитва да ни вменяват вина че хвърляме негодна за употреба храна ли? И може би че трябва да сме мизрно икономични? Тази риторика винаги е пускат когат когато суетните идеолози са решили че трябва за пореден път д обедняваме в името на тяхното "спасение".

Хайде нема за оти! Веригите Шератон, Хилтън и Сие изхвърлят дневно храна за изхранване на три Българии за една година. Скрийте се бе!!!

Беднотия, бе! Ората пазаруват в кварталните магазинчета, дето също има от пиле мляко! Гадните пенсионери, вместо да кльопат тлъсто свинско с холестирол, кльопат евтините ягоди, праски, кайсии, нектарини, дини (22 ст. килото), домати краставици, патладжани, чушки и т.н.! Не изпълняват гадовете програмата на БСП (Жан Виденов) за унищожаване на по 150 хиляди пенсионери годишно! Е, нема да се оправим!

Гладни в евронатовска България са само хрантутниците на мая сърбежната и паразитите на сидераста!На тях и свети Ленин да слезе да им сипва в копанята ,пак ще са недохранени,неразположени и недотрепани!

Китай трети ден поред девулвира Юаня! Рублата в Русия всеки ден поред се девулвира сама без да пита никого! Рублата е велика, никой не може да се бъзика с нея!

поръчкови статии!!!! Знаете ли че: Втв европа се изхвърля за един ден толкова храна,която може да изхрани абсолютно всички гладуващи в Африка!!!! И знаете ли кой я изхвърля основно.... Големите хранителни вериги. И защо ли? Ами за да може да държат цените високи иначе ще фалират. Така че тук е същото. Ционистите са злото те държат монополите и на храни и на имоти и на всичко.

"И знаете ли кой я изхвърля основно....?" Знаеме, знаеме, другарят Путин, за да не му се надува шкембата! Целият свят го знае!

ама то е по рождение

Това обяви изпълнителният директор на Българската хранителна банка Цанка Миланова Някой знае ли на тази г-жа кой и плаща заплатата.

Защо ми е да изхвърлям годна?Изхвърлям само негодната.

"Беднотията" в България кара хората да обезумяват от глад и да изхвърлят по 100 кг. храни на година в кофите за боклук! В Русия за това се грижи правителството, унищожава по 400 000 кг. храни на ден, щото преяждането било вредно за населението!

Статията е дълбоко подвеждаща като онази със свършващия ресурс на планетата. Всеки, който се замисли, какво изхвърля ще види , че това са хранителни отпадъци, които трябва да бъдат чиста храна с хранителни качества в размер на 300 грама на ден. На практика това не се случва никъде. Очевидно някой е броил огризките и ги е приравнил към храна и очаква добросъвестните гражданя да се върнат към кошчетата за боклук и да ги опразнят, за да може мафията да изхвърля по- малко боклук. вероятно от нас се очаква да ядем и обелките с чеповете, за да се харесаме на притежателите на общественото мнение. Наред с това- сурогатите на храна не са храна: прясно мляко от сухо мляко не е прясно мляко , а сурогат кисело мляко от нишесте и сухо мляко не е кисело мляко "шпек " салам от соя не е салам от месо, а сурогат. Хляб, който е натъпкан с овлажнители, оцветители и овкусители не е хляб, а сурогат! В този смисъл няма как да се изхвърля храна, защото боклукът си е боклук независимо от рекламата и опаковката! Вземете си псевдо демокрацията и вървете по дяволите! Комунизмът вече се изложи, време е и вие да се махате!

Съгласен. Такива статии за изключително опасни за обществото.

Опасни са! Много са опасни за руските тролове, които се мъчат да втълпят, че в България цари тотален глад!

Не знам на каква база е получен този резултат , но меко казано звучи не логично . При условие че средната годност на храните е между три и пет дни , коя ли домакиня ще си почиства хладилника през ден за да изхвърли годна храна .

Икономията е майка на мизерията, а мизерията е средство за контрол, което практически никога не води до решение на проблема.

Що не изхвърлят уиски и други ичкии?

Не е много , предвид колко са свинете в големите градове! На село храна останала не стига за кучетата_/2/ кокошки /20+/ котка /1/ и две малки котета! Мисля да взема и малко гъски и патки - ама по-нататък като мина през пазар "Позитано".

А колко тона продукция изхвърля родния производител, заради наплива от импортна такава? Внасяме какви ли не храни, а вътрешната продукция на боклука. Водете иначе статистики, кой колко обелки на година изхвърля.

Аз отдавна съм въвел една система в моето домакинство. Когато една храна е годна за консумация, но по някаква причина изостава и се вижда, че няма да се консумира в домакинството, тя се слага в еднократна кутийка, кутийката се поставя в чист прозрачен плик, след което пликът се закача на страничата дръжка на контейнера за смет - по този начин се осигурява добра хигиена на самата храна. Моето наблюдение е, че до няколко минути пликът изчезва! Ако повече хора го правят, няма да изхвърляме годни за ядене храни и ще нахраним повече гладни хора!

И в моето семейство се прави така. По тази причина пластмасовите ''еднократни'' кутии от магазини и ресторанти не се хвърлят.

Така ще се превърнем в "Швейцария на Балканите" или ще превърнем контейнерите в заведения за бързо и безплатно хранене! Да, сетих се - защо не даваме храната, която все още "става да се яде" на мигрантите, а я изхвърляме? И без друго тези нашественици са се превърнали в своеобразни човекотермити?

Храна не смея да оставям така да не се натрови някой, но дрехи и обувки, които могат да се ползват оставям.

Ако храната е годна за ядене, а кутията и пликът - са чисти, няма кой да се натрови - уверявам те. Както казах, наблюдавал съм специално и съм установил, че пликът се взима за броени минути.

А бе тази госпожа на кой свят живее? На жълтите павета....С 200 лв. пенсия какво ще купиш за да го хвърлиш

Ужас, съчувствам ви! Колко ли е трудно и интернета да си плащаш с тези 200 лева.., че и компютър, телевизор, парно, ток..

Много тъп коментар между впрочем. Потвърждаваш ника, който си избрал.

А тези дърти реститутки с по 2-3 хилки наем? Сугурно са им достатъчни само за тоалетна хартия?

100 килограма храна годишно са буквално трохите от хляба, люспите от доматите, обелките от краставици, банани, ябълки, мазнината при готвене и мръсотията по чиниите след ядене и т.н. Реално даже не може да се нарече изхвърляне на храна.

Става дума за годна за консумация храна бе, неграмотници. Дори не си правите труда да прочетете за какво става дума и директно пишете и творите.

Ех, друго си е да живееш на прага на бедността и да изхвърляш годна храна. Съмнява ме и хората който сравнително добре живеят, да си позволяват да изхвърлят годна храна. Или нещо не им се ядяло вече и го хвърлят така ли?

Стига сте лъгали. Вместо да напишете на българина в магазините се продава храна отрова,която го разболява и няма контрол ,вие пишете глупости.

И хлябът, и млякото, и месото са бедни имитации на храна, създадена от алчните компании и търговци, търсещи все по-голяма печалба. Виждате ли, че още на втория ден хляба се покрива с мухъл, защото е печен - недопечен и още горещ е натъпкан в найлонки? А знаете ли, че житото, малко преди да се ожъне, се обработва с препарати, съдржащи производни на раундъп и други херби - хомоциди, целящи по-бързото узряване на пшеничния клас? След това - хоп на оцветено "бяло" брашно - за изкуствено издутите питки и франзели? Това прилича ли ви на храна? Това си е чиста проба боклук и всякакво изхвърляне и НЕКУПУВАНЕ на този вид продукт е грижа за здравето!

А европейците по половин-един тон. И?

Тоест, за 365 дни 100 кг храна се равнява около 300 грама изхвърлена дневно. Разделена на минимум 3 хранения на ден се пада около 100 грама на хранене. Това са разхищения да разбирам?

Аз не изхвърлям храна. Освен обелки и кори, разбира се - те също са храна, но за други животински видове. Правя си сметката какво и колко купувам.

Ами то реално ако изхвърляш обелките на няколко банана и ябълки на ден - се вписваш в 100-те килограма отпадъци годишно.

Искам да споделя нещо с вас.Работя в ресторант в центъра и сама си гледам двете деца. Вчера в 18 часа в ресторанта ни се вдигна лека шумотевица. Цецка Цачева идва на вечеря. Ок, идва, НСО проверява обекта, влизат в кухнята. Накараха всички работници да си сложат силиконови ръкавици, поискаха проби, намазки и ред други неща, даже се стигна до заповедта клиентите на ресторанта да не посещават WC-то на етажа. Влезе въпросната г-жа и започна да поръчва за 4-ма души. Поръча 15 ястия +плато от риба, все скъпи ястия. Когато се върна посудата, видяхме, че е пробвала по хапка две от ястие. Сметката им беше близо 1 700 лв. И тогава се сетих, че аз вземам жалка надница, а тези светилища, които правят ежедневни циркове и ни обясняват, че няма пари за детски надбавки, че няма пари и ще дава на хората само в натура Повярвайте ми, искаше ми се от целия този фарс на края на деня да не се бях раждала, а камо ли да гледам деца в тази държава. И на децата ни е отредено да мизерстват още преди да се родят, заради удобството на тези хора"

Това си го писалА и друг път. Измисли нещо ново!

Това е копирано от интернет и е от преди 1 година. Пускам го, защото българите имаме къса памет. Ако не ти е приятно да го четеш, просто го подмини, не си длъжен. Ако пък казва истината за твоите идоли-политици,съжалявам, но няма как да бъде крита вечно. Истината винаги излиза наяве. пп.Подчертавам думата политици. Имам предвид всичките без значение от партията. Защото всичките са еднакви.

Беше го писала преди около една година. Много сърцераздирателно, особено "...и сама си гледам двете деца..."

Цецка Цъфнал ГЕРБ ще ръководи!? групичка от слепи сноби. Триковете ще измисля, ще кълне, ще сапунисва, ще командва:-Влез-излез!, в интерес на ленторез. Плевен ще е много горд, от финалният акорд. Вместо песен да се мецка, шалтера ще дърпа Цецка!

Дрогарке ,този ресторант да не е в мазата на операта при болен или на позитано,само там ги измисляте такива засукани!Аз пък съм виждал ташева ,как хранят в стола на кеча направо от тавите за цял взвод!

10% в България олигарси, депутати, политици и реститути хвърлят по 500 кг годишно, останалите 90% бедняци хвърлят по 0 килограми годишно и стъкмистиката е готова. Всички хвърляме по 100 кг. Видяхте ли, че е истина написаното в статията.

Българинът изхвърля 100 кг храна на година ТОВА Е КОЛИЧЕСТВОТО ХРАНА , ИЗХВЪРЛЕНО ОТ СЕМЕЙСТВО ПЕЕВСКИ , РАЗДЕЛЕНО НА 7 МИЛИОНА ДУШИ.

Много моля, Пеевски храна не изхвърлят, то си личи, че всичко се изконсумирва.Не клеветете хората.

Е, явно само на мен ми се случва да изхвърлям храна.. срам, не срам! Хляба мухлясва за два дена и често ми остава. Понякога ми се развалят и плодове и зеленчуци. С киселото мляко проблеми нямам - трае с месеци. Но е факт, че ако вложа повече мисъл в покупките си, мога да намаля количеството изхвърляна храна.

Между негодна и годна за консумация храна разлика правиш ли?

Sangre sica

Сигурно прави но след като 98% от храната в супермаркетите е негодна -КАКЪВ избор има?

За киселото мляко- купувай от 'Приятели от село'. Фирма от две малки мандри, произвеждаща к.мляко като по времето на бабите ни (гъсто, дебел набръчкан каймак, цвик след частична употреба). Прокисва за 2-3 дена, но без плесен- само е по кисело и пак става за ядене. Само 2 магазина в София- търсачката.

Аз не хвърлям храна. Не знам кои са тези хора, които хвърлят храна. Аз лично не познавам такива. Политиците преяждат с кюфтета. Ама то в България 10% живеят добре, а 90% в пълна мизерия, глад, болести и лишения. Средно аритметично хвърляме по 100 кг храна. Едните нула, другите по много много много храна.

"Стакмистика'... с цел да се впишем в глобалните проблеми:) Българинът се запасява/презапасява, но не изхвърля храна. Това е народна психология. Ще даде на съседа, ще нахрани кучето, кокошките, прасето....Все се намира на кой да даде трохите от масата си, но не изхвърля храна!!! Така, че Анкетата и изследването следва да се прецезират:)

Време е за оздравителна ДЕФЛАЦИЯ. Дефлацията ще вкара банките в правия път и ще спре презапасяването с храни и хранителни ресурси и последващото им изхвърляне на сметищата. НЕ Е НОРМАЛНО, ПРИ НЕПРЕКЪСНАТОТО ПОВИШАВАНЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА И ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО, ЦЕНИТЕ ДА РАСТАТ.

А думата "средно" не се ли сетихте, че трябва да присъства в заглавието, със съответния смисъл? Аз храна не изхвърлям. Както и всяко нормално домакинство, струва ми се. Що пишете глупости?

събирайте в кофа и накрая на годината да я пратим на руснаците

Ей го на ! Бърза тролчето да заработи нещо. Сигурно в нови за силиконови цици също може да вкарате заветната Русия и Путин. ПУмияри!

Защо на руснаците? Ще я дадем на вечно гладните руски тролове във форума - щото от Руското малко им плащат!

Айдииии....Спиритус пидалус, дето не е трол, а почетен гражданин на дир-а, дойде да плюе по "троловете". Срама нямате ли бе, тролове осрани?