От недоимък болницата в Ст. Загора спира да храни пациентите

От 1 юли Старозагорската университетска болница спира да храни хората, които лекува, за да се спестят пари за лекарства и консумативи.

Обратно в новината

Коментари - От недоимък болницата в Ст. Загора спира да храни пациентите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето я здравната реформа на москов в деиствие , вдигай се народе да ги изринем тез крадливи управници от всички партии , иначе няма живот в Бъгария , да им пикая на дипломите на всички лизачи професори щом лижат задника на един пожарникар само и само да са на държавна ясла .

Стара загора няма какво да се оплакват. Те имат модерна частна болница. Най-модерната извън София.

не може да замести държавната.Къде ще се пращат пациентите,при които вследствие или по врема на лечението са настъпили усложнения,които не се покриват от НЗОК.

Защо се допускат частни болници? Държавата плаща на частника. Докога? Който иска да се лекува в частни болници нека си плаща от джоба. Държавните болници да са безплатни за трудовите хора. Не ни трябват частни болници, там крадат парите на трудовия народ. При комунизма имахме държавни болници и всички бяхме доволни. Здравеопазването беше на световно ниво, а сега мръсните частници източват парите на трудещите се. Смърт на капитализма, никога повече ГЕРБ, да живее свободата!

вижте уважаеми/а. изпаднали сте в огромна заблуда, като си мислите, че здравеопазването е било безплатно. в същност помислете. ако е било безплатно, то здравният персонал е трябвало да се изхранва с троскот, сено и пясък. в същност, това заблуждение го има и в европа, където само си подаваш здравната карта и няма пари в брой, няма касова бележка за извършената услуга, а щом няма пари в брой и касов бон -значи е безплатно. в държавните здравни каси (ако не биват поголовно ограбвани от най-различни посоки) по-незаможните могат да ползват медицински услуги, които инак цял живот не биха могли да изплатят. но да се злоупотребява с тази "пролука" на социалната система си е престъпление, защото по този начин се отнемат пари от хора, които също се нуждаят от намесата на медицината, а не на врачки и баячки.

Коя свобода? Оная, в която имаш право да мълчиш ли? Уви, докато не изчезнете вие и подобните ви неандерталци, България никога няма да тръгне нагоре и да стане бяла държава!

ако коментирам по темата какво ще каже кфн по въпроса? мога, или не мога? да не взема да срутя болниците с едно непремерено изказване. спасихме банките, другари. а здравеопазването кога?

Той ББ добре беше тръгнал да затваря болниците, -да беше ги затворил поне всичките за да се опразни тази територия по-бързо и агонията да престане.

Не се вълнувайте граждани -всичко върви по план.Храна от къщи си е просто един етап.Следва цялостно обслужване само с материали на пациента а после дистанционно лекуване чрез импулсни телефони.За сега само погребалните услуги изостават но с въвеждането на повече техника и нови технологии няма да оставят никой без последна грижа.

ами да ги затварят,те повечето държавни болници ще фалират ,защото от една страна само те поемат неосигурени пациенти,а от друга имат големи разходи,защото са длъжни да приемат всякакви неясни случаи,а частните си избират само скъпите..

А държавата не може ли да подпомогне болниците както направи с банките?Или нашите политици се лекуват в чужбина.

Стига с това комунистическо мислене! Който има пари, ще отиде в частна болница, където всичко му е осигурено!

То в болниците търсим най - вече специалисти с добра апаратура. Частното далеч не е гаранция за качество, не се заблуждавайте :( Без добри професионалисти частните болници са като хотели - любезен персонал, храна и добри битови условия със съответната сметка накрая. Вече си напатих жестоко от сляпата вяра, че частното е качествено. Наложи ми се да полежа след това и в държавна болница, за да оправят пропуските на колегите си от частната.

Абе братя българи, че е срам и резил т.н. здравна система, че е сиромашия до шия цялата ни социална система е ясно и то не от вчера! Но мили мои братя, гласоподаватели, утре пак ще са избори и вие пак ще гласувате за същите тези партии, ганьовци, мошенници етц. Ами вие сами сте си виновни, че сте стигнали до този "хал"!!!

dobre de, всеки внася 25% за данъци всеки месец, къде отиват тези пари? Защо няма здравеопазване и образование ПОНЕ! Дупетатите гледат отвисоко и живеят ДАЛЕЧ от трагедията на хората, С ТЕХНИТЕ ПАРИ! Поне за основни нужди да имаше, а то- ако се разболееш - умираш.

ВСЕКИ внася? 40% сива икономика , пич. А останалите средна заплата 300 Евро.

Извинявайте, но вместо да задавате въпроси тук, в някакъв си форум, може ли да ви попитам, колко пъти излезнахте на улицата, и протестирахте срещу ужасния живот, който се предлага на българина? Там е мястото където обикновения човек, може да изрази недоволството си, ако трябва по грубовато, уви друго място няма, съдилища в България за обикновените хора няма, има само присъди! Ама какво ставало с нашите данъци, ами как какво - оня 33 годишния преуспял шопар, как е преуспял, според вас, с банички ли? Ами скъпите костюмчета, ами повишените с 500 лв. заплатки, тази година на другарите управляващи, ами .... мога да изброявам до утре, ама какво от това! Докато не ги пометем всички, до един, без изключение, нито един в тоя парламент не става и за чеп за зеле, няма да се оправим, ще продължат да ни крадат и лъжат!

До колкото си спомням някакъв частен център отмъкна всички лекари на старозагорската болница. То ще преди години едно детенце почина защото нямало съответния специалист там. За какво си говорим? За чем е храна където няма нито лекари нито медицина? Строзагорци, кучета ви яли, спасявайте се кой как може!

в Бг всеки краде и си мисли, че е на далавера, а всъщност обрича себе си и децата си на още по-голяма мизерия.

абе как може да докарат държавата ни това дереже тези безумни политици абе те имат ли родители, деца, абе те хора ли са въобще????

Само питам. Защо при лошият Тодор Живков пари стигаха за всичко? И да спомена една мисъл от него-това, което построих аз, вие не можете дори да го боядисате.

Стигаха за гуменки от 2 лева и черно бял телевизор. Сега имате телевизори във всяка стая и автомобил за всеки. В Куба имзт заплати по 16 долара и добро здравеопазване. Пътя си го избери сам!

Бюджетите са орязани на половина, целта е да се срутят държавните болници и мафията да принуди хората да се лекуват в чистите й болници, където непременно ще те оперират .

Само за една година комунистическо управление ни върнаха 20 години назад.

я не бъркай САЩ и ЕС с българското мутренско-номенклатурно управление.

Да живее ЕС !

Явно ще се минава на гладо- урино- фекало- лечение. Остава болните да минават и кратък курс по саморазпарчатосване- на човешки резервни части, където България щеше да става най- голям производител. Е- явно времето е дошло! Назначете и нотариуси на щат- да си приписваме имотите на обеднелите държавници и селски мафиотчета, тъй и тъй само те ще оцелеят тук.

Носиш си храна,лекарства,лягаш на операционната,оперираш се сам и на тръгване оставяш 5 бона на лекаря.

Хахаха да, само парите не ги оставяш, а ги прщаш по банков път щото там лекари поне от 3 месеца няма.

Държавните болници и изобщо държавните структури са много апетитна хапка за всевъзможни доставчици, които подкупват шефовете и счетоводителите. Личните ми наблюдения в една друга болница са за закупуване на безброй SIM карти за целия персонал, за което шефа на болницата, счетоводителката и още 4-5 човека се сдобиваха с лаптопи и последни модели смартфони всяка година :) За сметка на болницата. И това само от GSM-и. Смятайте и останалите доставки. Не капе, а направо шурти. Така е и с много училища. Точат се бюджети и се краде.

И пука ли му на някого дали има Контрол или и Контрола играе с помазаните ?

колко удобно за новооткритата мафиотска болница в града

при ББ беше супер!!! дойдоха "комунистите" и всичко ...развалиха:))))

Няма папу, защото малко пари се отделят за болниците..Трябва да се проверят и финансите им? Кой какви пари взема и за какво, няма контрол.Кой го интересува бре хора?

Какво значение има някаква си болница там и що го слагат като новина това?! Докато Сергей Станишев яде трюфели, а ББ кюфтета, всичко ще е наред.

:) значи пак ще се пускат само мненията на гербаджийте......а онова биче което до 28 юни се пулеше от всяка втора статия, заради големия % народна любов (нот), ли го криете тия дни, бил казал пак нещо у фейса, ама вие нито дума затова, манипуланти сте от класа...само че ще постигнете точно обратното на което целите, сори мейтс..

Беше черен на всички доктор Стоименов, когато призоваваше двете болници да не се обединяват, защото ще се стигне именно до това. От работеща болница имаща не малко качествени специалисти преди 2-3 години сега всички мислители на обединението и управленци превърнаха една такава огромна болница, в снабдител на погребалните агенции, а най-качествените лекари избягаха. Дано да си жив и здрав българино

Обединението беше грешка,не че Стоименов е големия аналитик,но наистина,сега няма качествени доктори и хората мрът акто мухи,тази професорка не я знам като теоретик,защотото като практик е кръгла нула колко е добра,но като администратор е нищо,когато изпълнителни директори бяха д-р Желев и след това д-р Бикярова болницата беше цветушта,а сега по-добре ад си мреш в къщи и това болница на цяла област,на най-богатата област след София!

А станишко какви ги обещаваше. 500 000 работни места, кифтета и кибапчита всеки ден, мед и масло животът, модерно здравеопазване, шъ отварями още болници. Пък дей сига тоз михлюз цървен?

Къде отиа сумата която пациентите сами плащат

А трябва ли да има протести за +12% парно,а и срещу кой?Пълни смешници,видяха,че немогат да се справят с бюджета и с цената на тока и парното и си подават оставката.

чрез гладна диета по бързо се оздравява , не стига че ги лекуват ами и ги хрантутят , айде де

След като определен брой лечебни заведения съществуват като "държавни", то следва Държавата да се грижи за тях във всяко отношение. Как тогава се е допуснало една болница да има 21 млн.лв. задължения и второ - към кого?! А ще е интересен и отговорът къде отиват ежемесечните отчисления за здравно осигуряване на всички работещи - към тази Държава ли към частния сектор или както напоследък е "модерно" - в някой джоб и то задължително голям?!

Ама, за какъв болничен, възстановителен режим става въпрос? Касата отдавна не покрива възстановяването на болните. В болницата само оперират, изследват или компенсират симптоми за 2-3-5 дни и после болните се изписват, за да се оправят в къщи, както знаят.

на всички болници трябва да спрат храната , щото чрез гладна диета по лесно се оздравява , айде де , не им стига че ги лекуват , па ще ги и хрантутят

а бе каква храна какви глупости. това да не ви е комунизм. който има пари, дасе храни!

А не може ли да не взимат и заплати,тогава ще стане още по голямо спестяване на болницата.

Да не взимат кои - твоите началници на Позитано? антон Путев? Може!

в болница "Св.Марина" гр.Варна от години няма храна всеки се спасява сам. така че не е само в стара загора. по важни са грижите за болните. лошото е че биват приемани хора без здравни осигуровки и всички знаем кои са те.

Не БСП или която и да е от партиите ветерани е виновна за тази тотална криза , а тоталният упадък на морала и липсата на отговорност на хората и на човешко отношение в обществото. Изглежда българите никога няма да изживеем своя духовен катарзис и да се пречистим. А баш тарикати те търсят удобните виновни по традиция за да замитат следи. Обществото носи огромна вина.

В София в болницата на ул. "Урвич", където "лекуват" болни от подагра го правят отдавна. Мой познат лежа през месец май, едва вървеше, но не им даваха храна. Или пък им казваха да отидат да си купят отвън. Сякаш са просяци... Ужасно отношение. Хем не лекуват, хем те карат да си плащаш. УЖАС!!!

Въпроси: 1. Д-р Чакърова от БСП ли е? 2. Има ли я д-р Чакърова в списък направен от студенти с нейната тарифа за изпити? 3. Има ли син д-р Чакърова, който също работи и преподава там, и ако има - имали и той тарифа? 4. Има ли други роднини на д-р Чакърова работещи там? Ако само ма един от тези въпроси отговорът е "да" - сами си направете извода защо е такова състоянието на тази болница.

На всички въпроси отговорът е Да!

започнахте ли да свиквате с идеята че ще се наредим до страните от третият свят по качество на живот въпреки че ме една от първите европейски държави? Този проблем е само една брънка в цялата финансова, но най-вече духовна криза, която скоро ще ни отнесе като брулени от вихъра.

ДО АЗ- ЩОМ НЕ СИ КОМУНИСТ, ЗАЩО СЕ ВЪЛНУВАШ?А СЕТИХ СЕ: БАБА ТИ, ДЯДО ТИ, МАЙКА ТИ, БАЩА ТИ,СА БИЛИ ЧЛЕНОВЕ НА ТАЗИ СГАН!!!ЯСЕН СИ МИ.

По-страшното е, когато пациентите спрат да хранят болниците

Затова пък в Стара Загора има поне 10 частни болници/те са като копърките в таксиметровия бранш/,които обират само леките случаи,отделно дерат по 3 кожи от болните да консумативи,за храна, за хотел и какво ли не още. Най тежките и безнадеждни случаи се прехвърлят на държавната болница и .... Естествено че пари няма и не може да има.В момента ситуацията в здравеопазването е като икономиката ни преди 1997 год -всички пасиви са към държавните болници, а печалбите текат към частните. Разбира се няма нищо лошо в частните болниците , но не трябва да има държавни или пък всички да са равнопоставени.

Това господа се нарича ГЕНОЦИД. Има международен съд за такива.

Ами като няма спонсори дайте да пратим по някой SMS. Днес за Ст.Загора, утре за останалите градове. Абе какво стана с онова експертно правителство дето щеше да оправи всичко и имало едни 3 милиарда от сивата икономика и други 3 милиарда от митниците. Това да не беше някакъв сън или приказка от 1001 нощ?

сега ще го сменят с още по-експертно, онова което взе милиард и половина от здравните застраховки, затвори болници и даваше осъдителни присъди на докторите, директно от трибуната на нс...сещаш ли се, онова което една година не спря да пречи на работата на другите, понеже обърка термина опозиция, със саботаж...онова с тежката артилерия, същото на което не му пука колко пари ще отидат за нови избори и времето което отнема да се стабилизира отново обстановката....ма карай ония от мвф душат и чакат..

Но поне във времена на криза не взе НИКАКЪВ дълг, а даже го намали с 300 милиона. А любимците ти какво направиха - за 1 година ни натресоха 10 милиарда нови дългове. Предния път, когато управляваха, за 4 години "само" 17 милиарда взеха. Тоя път действат по-бързо. И какво видяхме от тия 10 милиарда ? Нещо... да се е подобрило ?

сега ще го сменят с още по-експертно, онова което взе милиард и половина от здравните застраховки, затвори болници и даваше осъдителни присъди на докторите, директно от трибуната на нс...сещаш ли се, онова което една година не спря да пречи на работата на другите, понеже обърка термина опозиция, със саботаж...онова с тежката артилерия, същото на което не му пука колко пари ще отидат за нови избори и времето което отнема да се стабилизира отново обстановката....ма карай ония от мвф душат и чакат..

Що ще пращаш СМС-и? Това е тъпо. Прати си данъците там, лично ти, ще спестиш работа на и без това изтормозеното ни правителство.

Управление на БСП - нормално и даже очаквано!

Абе вие да се лекувате ли сте дошле или да ядете?

Нищо ново под слънцето. Така е навсякъде и във всички сфери на икономиката. Причината е БСП(БКП). Докато съществува тази партия нищо добро не ни очаква. Тези комунисти прогониха младите и умните да живеят в чужбина, възрастните ни родителите да тънат в мизерия и да умират в отчаяние, средното поколение да не знае какво да прави - деца, внуци или родители да издържа. И на фона на всичко това гледаш децата и внуците да на Политбюро да си живеят доволно и охолно, че и да ни поучават колко велики са били техните роднини комунисти.

Не е от недоимък, а от кражби и некадърност.