Хотелиери по морето купуват генератори

Заради неотдавнашните аварии с тока хотелиери по Южното Черноморие спешно купуват дизелови генератори за производство на електроенергия.

Обратно в новината

Коментари - Хотелиери по морето купуват генератори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сетила се мара,ама за гонене са тия които са им разрешили откриването на обектите без оборудване с генератори.

Дами и Господа строители на българското "БЪДЕЩЕ". Ако тези всичките бетонни "БУНИЩА" бяха съгласувани като проекти там където трябва сега щеше да има тези мощности, които са нужни за нормалното съществуване на този комплекс. Я да се хванат и да проверат господа инспекторите, кой им е подписал разрешителните за строеж да видиме осъдени от тъй наречените храненици на народа "Държавни служители" .Където взимат пари от мойте данъци. Това е като за начало. После да се проверат всички документи изрядни ли са покрай строителството, защото ако нямат предвидени мощности за съответния хотел минават и ги откачват, но като знам колко години им трябват на енергото за планиране и изпълнение на един трафопост :))) тези хотели ще са им нужни не генератори не вятърни генератори където пишат тука. Те тези вятърни генератори се въртят от вятър господа съветващи и когато го няма вятъра няма ток ;-) За това се правят проучвания къде има вятър и рентабилно ли е капиталовложението. Отделно за да направиш мощност от 500 МГв ще е нужно да се застрои цялото южно черноморие с вятърни генератори :))) Нямаме толкова силен вятър, че да се строят големи вятърни генератори с голяма единична мощност. Та така!!!! Да дърпат шалтера на всеки хотел без предвидена мощност за него и въпроса е решен. Да са мислили когато са строили. В Испания строят, но там имат пътища за достъп тука има пътечки, там имат ток, а тука нямат :))) Успех господа "ХОТЕЛИЕРИ". Но пък няма лошо като замисъл :) Романтика на свещи. Ще има с какво да се прочуе нашата родна мила татковина :))) И последно. Повече никога няма да стъпя на нашето "китно" черноморие. При наличие на толкова държави с по-добро обслужване и инфраструктура. Както виждате не споделям имена на държави. Просто са много. Просто българина не вижда по далеч от носа си, но и това се оправя с времето. Видимо се раздвижи народа. Още веднъж успех господа "Хотелиери".

Да въведат данък климатик... Хахаха

затова изобщо не почивам в бг! в гърция тока никога не спира!

Непрофесионализма е една от най-характерните черти на българския "бизнесмен". дало "добре облечен" или не, това няма значение. В Слънчев бряг бизнесмените са предимно от ония "добре облечените". Как да се сетят за нещо като система за резервно захранване - те гледат да им е евтино. Другото не ги интересува. Тук във форума чета някакви си ветрогенератори, слъчневи панели и т.н. Хора, за използването на такива работи трябва човек да има съответната нагласа. А тя не се получава в чалга-клубовете. Резервираното захранване е изключително важен елемент от всяка професионално изградена структура. То е неотделим елемент от инфраструктурата на всяка съвременна сграда, която има претенции да е модерна. разбира се селският коптор или овчарника нямат нужда от такова нещо. Но да сложиш ти 5 звезди над името на хотела си, а да не осигуриш някакъв минимум от екстри, освен че е непрофесионално, е и неприемливо за западния турист. И някой ще приеме да вечеря на свещи, но 40 часа да няма ток в Европа май му идва малко в повече. То само с генератори не става. Трябва електросистемата на хотела да е проектирана така че да допуска една част да се захранва аварийно. Ама "бизнесмените" нали всичко знаят най-вероятно са пропуснали тази "подробност". В България винаги силните на деня са недолюбвали специалистите. И никой не иска да се съобразява с меннието им като технократи. Някой си мисли че като кара джип за 100 000 Евро разбира от всичко. Всъщност най-вероятно не разбира от нищо, даже и да си е купил диплома от някой университет. Прави глупости, а като стане белята - олеле!

я са да видим кой ползва такива "луксове" като климатици? веднага да им вдигнат тока двойно, че и тройно! и понеже не може да се отчитат отделно климите, да вдигнат целия ток, и да е по-кръгло, да го вдигнат десеторно!

вместо генератори...да си купуват и монтиран фотоволтаици

Да, и 5000 декара земя, дето да си ги монтират. Стига с тези "зелени" малоумия бе!

Има лесно решение - вдигат им тока двойно на този район, ама ще опищят маалата. 500МВт - майко мила - за некви климатици и гъзарии

Уважаени дами и господа, купувайте малки ветрогенератори! В комбинация със соларни панели са най-доброто решение!

Ветрогенераторите са забранени в населени места щото кат се развали тази ти перка се разхвърчава във всички посоки обезклавявйки къде що има глава на турист. Слънчевите колектори освен да произвеждат вряла вода която до вечерта не стига за друго не стават. Проблема им бяха касовите апарати щото не можеха да издават бележки.

Пълна каша, както е типично за българина- впряга каруцата преди коня. Първо се изливаше бетона, а после се мисли за това как ще се експлоатира, кой ще предпочете за почивка "бетонните градове" и т.н. Ами, какво да кажем сега. ще си купувате генератори и още как и други неща ще си купувате и обмисляте. Нали пари са пръснати, а свежи такива липсват, все някак трябва д асе прелъже туриста. Ама колко от вас ще оцелеят?

Ако си купил генератор предварително, значи мислиш за клиента. Ако го купиш обаче при спиране на тока, определено мислиш само и единствено за печалбата. На нашите курорти определено повечето хотелиери и ресторантьори мислят директно за моментната печалба, а не стоплят милите, че тя е в пряка връзка с доволните клиенти, които са се върнали пак или са препоръчали хотела на други.

сетиха се.то в туристическия бизнес с неговата конкуренция се иска ум, а не само чалгаджийски бандитизъм.бг черноморието е бита карта.

аз мислех че се иска големи яхти и лимузини :д

Гледай ти, дори на туроператорите почнало да "им светва"! Може и да загреят след две-три аварии, че за всичките тия грозилища, дето ги настроиха по брега, че и по плажната ивица, са необходими комуникации! Голям прогрес! А плащате ли данъци, бизнесмени наши, с които да ви се строят мощности в Козлодуй и да ви се изграждат електропреносни мрежи за такова натоварване, и не помисли ли някой ПРЕДИ да излее бетона, че инфраструктурата не е предвидена за десетократно натоварване, и трябва да се строи нова?! аман от мутраци, тъпаци, алчни комуноиди и техните съпътстващи чалгарки!

Ей аман от найстина "ШИБАНИ" темерути. Я ми обясни аланкоолу, с какво са ти виновни туроператорите, за построените хотели и весички други неуредици по черноморието и въобще по цялата ни страна. Ама все на вас виновни са ви туроператорите. Въобще някой наясно ли е какво означава тази дума....

Браво! Сетиха се! Направиха се хотели за десетки или стотици милиони, но за генератор, които струва стотина хиляди лева, никой не искаше да даде пари. ХАК ДА ИМ Е! Лощо е, че страдаха туристите.

Я ДА ВИДИ КОЙ ИМА НА СКЛАД ГЕНЕРАТОРИ, И КЪДЕ Е БИЛ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕКЪСВАНЕТО НА ТОЦИТЕ :))))