България отменила визитата на холандския премиер

България отмени планираната визита на холандския премиер Марк Рюте в последната минута, съобщава холандският вестник „Финансиеле дагблад”, цитиран от "Фокус". Според българското МВнР обаче визитата е отложена, а не отменена.

Обратно в новината

Коментари - България отменила визитата на холандския премиер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Става въпрос за комбинирано посещение на Руте в България и Румъния - и от България и от Румъния визитата е отменена. Това казва разбира се много... По-подробни коментарии може да се намерят през Google: "Rutte Bulgaria visit" или "Rutte Bulgarije bezoek"(с избор на "translate")...

не ама погледнете го само този на снимката... добре е постъпил бате бойко!!!

А твоя примат Боко Тиквата ли е красотата неземна? Не стига че има чар на Бай Ганю, но и простотията струи на талази от него, още преди да е казал дума (на елементарен български,защото той друг език не говори). Не знам изобщо за какъв дявол Руте се е навил да ходи в България...

толкова скрити, че външния министър още не може да разбере кои са и къде са.ама той толкова си може, горкия:))))а иначе, относно поканата - гаф, голям гаф!

Разбира се, че ще ни приемат в Шенген, иначе рано или късно ще напуснем ЕС. Замислете се какво ни дава той - едно пространство за безмитна търговия и безброй данъци и такси, които оскъпяват безбожно българската продукция и живота в България като цяло. Например: защо в мъничка България трябва да плащаме всякакви акцизи и екотакси за природния газ и тока за отопление, а в Индия, която е 3 пъти по-голяма от целия Европейски съюз, или Африка, която е още по-голяма, не са и чували за акцизи върху горивата, за екотакси за превозните средства или за квоти за въглероден диоксид, все едно глобалното затопляне тях не ги грее.

Дреме им на ЕС дали ще ги напуснем. Те си имат Гърция и втора не им трябва. Без това сме просяците в съюза, дори в Украйна и Албания са по-огати от нас.

Нидерландия е водеща икономика. Не съм убеден, че й даваме добър знак по този начин... малко обидно е... А България може само да спечели от сближаване с Нидерландия.

Да Нидерландия е световен дистрибуторски център за наркотици , където и деца се използват за пласьори , наркоманията е толкова голяма, че едни деца, които настойчиво ми предлагаха дрога изразиха огромно очудване, като им казах, че дори никога не съм опитвал. Другата важна икономическа характеристика на Нидерландия е масовата проституция, в центъра на Амстердам няма хранителни магазини - всичко е секс шопове с огромни витрини с изложените съответни "артикули"... Ако има класация по деградация то Нидерландия е на 1-во място.

Хахаааа, писания на турист който явно е бил за няколко часа в ред лайт дистрикт-а на Амстердам, и вече си мисли че познава държавата. Стой си тогава в цъфналата и вързала България и ги жали холандците. Мъкааа, мъка...

от написано разбирам че вуобще не си ступвал в недерланд. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От написаното може да се разбере колко добре познаваш Холандия!!! Само си далеко от истината.

Още по-обидно е Холандия да използва правото си на вето за разширяване на Шенген с широки коментарии за корупцията на България и Румъния - без никакви доказателства разбира се. Това става водеща световна новина за месеци и голяма отрицателна кампания срещу България и българите Зад фасадата на тези обяснения се крие обаче нещо което може да се окачестви като расизъм на държавно ниво - с други думи българите нямат равни права и трябва да бъдат дискриминирани по всякакъв начин. Ако не се защитим сами кой ще ни защити?

като гледам как разни гербьерастчета голям го вадят (ама мек де) се сещам - българският народе малък , но много прост народ...!

Точно така - твърдо към холандските тъпанари, които ни пречат в ЕС за Шенген! А и те не са вече лалета за икономическо мирисане, защото и те са я забатачили яко... Точно така ГЕРБ-ери - може да сме бедни, но сме горди!!!!!!

това ти е никът!!!!!запомни!!!

То и затова ще видим Шенген през крив макарон де. На гол тумбак, чифте пищови. Спомни си Бай Ганьо в банята : "Булгар, булгар".

Точно така - твърдо към холандските тъпанари, които ни пречат в ЕС за Шенген! А и те не са вече лалета за икономическо мирисане, защото и те са я забатачили яко... Точно така ГЕРБ-ери - може да сме бедни, но сме горди!!!!!!

или още са пияни от снощи или са ударили по две-три шкембечорби за закуска с много чесън(срещу махмурлук) и ги е досрамяло да приемат холандските колеги... кой казвате говори за байганьовщина снощи..?

Вече 22г ни управляват децата на точно тези, които през 45-та година избиха интелигенцията и кадърните, тези които взривиха църквата Света Неделя и избиха 200 човека. Тези които изселваха, които създадоха Белене и Скравена. Тези които убиха Георги Марков и заедно с Луканов и Робърт Максуел окрадоха пенсионния фонд. Които окрадоха милиарди чрез външнотърговските дружества. Които създадоха мутрите. Които окрадоха спестяванията на народа с фалита на банките. Които убиваха и изнасилваха както си искат. Те проведоха възродителния процес и още безброй други изродщини. Какви са тези? Потомците на Тодор Живков, Димитър Станишев, Мако Даков, Пеко Таков, Цола Драгойчева, Гошо Тарабата, шофьора на Григор Шопов, бодигарда на Тато... До един да измрат изродите и да са проклети до 9-то коляно!!!

Как ли ще преживее холандският премиер този "безпощаден" удар, който му нанесе българската червена мутра Бойко Борисов...?! Вероятно ще си направи СЕКУРУ, т.е. ще си го премести от единия крачол в другия

Когато Холандия ви отказва работа не се сърдете на тях а на ББ...Не може на него да се радвате че отказва собствената си покана а на холандците да се сърдите че не искат "шменти капели" да работят при тях..

Трябва да се пише точно и коректно. Не холандците ни отказват работа, почти всеки който е дошъл в Холандия да работи си е намерил работа и немалко инженери, лекари и квалифицирани специалисти. Нас ни лишават от правото на работа и това не е същото

МНОГО ВАЖНО, ЧЕ Е ОТЛОЖЕНА ИЛИ ОТМЕНЕНА.....НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ В ТАЗИ ТЪПА ДЪРЖАВА С ОЩЕ ПО-ТЪПО УПРАВЛЕНИЕ?

Ние винаги намираме аргументи... особено когато не ни изнася.

Трябва ли да се срещаш с човек, който нарича България и българските институции т.е. правителството корумпирани? Трябва ли ББ да се здрависва с него?

ТОКУ ЩО ДЯНКОВ СЪОБЩИ, ЧЕ АКЦИЗЪТ НА ГАЗТА ЩЕ СКОЧИ ОТ НОВА ГОДИНА!!!

шут за холанските дроги и негри да си стоят в холандия страна на пирати нямат къкво да правят в бялгярия страна с 1300 тгод истирия и държава ние не щеме да ходиме там и те да си стоят при кравите докато не ги залее океана

Предупреждавам тези, които обиждат на червени боклуци и комунисти, да си опичат добре акъла защото ние всички в ГЕРБ още си пазим БКП-книжките!

Тоя холандец много сипаничав!!Ле-ле..Намя ли по-хубави момци в тая страна!

Май не е много ясно кой е отменил визитата. Да не се окаже, че и холандските посланници подобно на американските са обяснявали на шефовете си с кого си имат работа в София....

Хубаво е,че страната се управлява с мъдрост и много ум!Червените тикви,ако ще да правят и кълбета пред холандеца,никой не ги забелязва и не ги бръснеха за сливи!Тези нещастници в Европа минават за едно невзрачно и получовешко подобие,останало от мрачното иго на комунизма в тази ограбена от тях бедна страна!Чак сега ни забелязаха и започнаха да се тълпят на кохорти с желание да се срещнат с българския Шварценегер!Да но той не приема всекиго,не приема и всеки ден!

искал си да напишаш нещо смислено, а то какво излезна; не си разбрал статията - самият боко го е поканил, не че холандеца се е натискал

ами заслужава си го! Холандските управляващи са 'коне с капаци'!

Как ли ще преживее холандският премиер този "безпощаден" удар, който му нанесе българската червена мутра Бойко Борисов...?!

поредния безочлив просташки балкански антидипломатичен ход т.е. ГАФ на вашите избранници! ето това си избрахте! прост народ - слаба държава... а, чакай, държава няма...

Правилно не трябват визити от наркомани

Пука му на червения олигарх Бойко Борисов! Той и неговата мутреса Цветелина Бориславова натрупаха стотици милиони с крадене, рекет и далавери! Да му мислим ние редовите български граждани с пенсии и заплати като подаяния...

кво толкоз се палите, бе; голяма работа, че ни забавили с няколко месеца за шенген; какво ви грее вас това, които пишете във форума; ние в евросъюза не бяхме подгатвени да влезнем и ни направиха политически реверанс...;напирахме за еврозоната и сега се осъзнахме малко, заради дълговата криза; какво значение има дали ще ни приемат сега или догодина в шенген - малко повече права и много повече отговорност; много се пали това българско племе на достойнство, но замисля ли се дали е достойно; не става само със славна история да си повдигаме самочувствието; вижте днешните поколения какво представляваме; и все по-зле става; много се палим ако не ни уважават, ама манталитетът ни (като нация) е отвратителен - за това трябва да мислите, а не дали сега ще ни приемат или догодина

пак голямата уста на ББ му изигра номер. В интерес на истината приемането на бюджета и внасянето му в Парламента е от първостепенна важност и се чудя, що чакаха до последният момент. След 5 седмици парламента минава на "празничен" режим и я има, я не кой да работи. На фона на тази лудница да се уреждат толкова високопоставени визити е несериозна работа.

Тази работа не засяга Рапона! Докато другите дискутират бюджета, той ще си рисува...

Ама е по-голям тарикат от тебе...

когато каниш гости, първо си правиш сметката дали няма да се изложиш пред тях!

Погледнете как се радвет гладните и лумпени герберски платени коментатори под мен на простотията на шефа си!!!

Гладна си ти, че чак си освирепяла от глад :))

Браво Бойко, в отношенията с другите страни трябва да има реципрочност. А народа трябва да бойкотира холандските и финландски стоки, така ще им докажем, че не сме корумпирани и не могат да ни купят с лъскавите си безвкусни стоки. Нищо че сме малък пазар. А и не съм убеден че ни трябва Шенген. Тогава съвсем няма да можем да хващаме престъпниците си.

Затова сме най бедната държава в ЕС. Червената мутра затъкнала два пищова на голия си тумбак и тръгнала да плаши гаргите!

Те това се вика дипломация! Смело я определям като дипломация на видния "държавник" -Боко Маркуча! Ами така де, след като холандците не изпълниха критериите на Боко да си приведат доходите към нашите, шут и до тук! Да знаят и останалите: Меркел, Саркози и Камерън какво Ги чака.

"големите" в европа като германия и франция ни приемат, а разни въшлиовци като холандия, белгия, финландия се правят на велики и матят водата. аиде делегация!

Мекеретата ги достраша, че Марк Руте ще види как корупцията си се развива в България даже и по време на избори и не го искат! С такава управа България скоро няма да влезе в "шенген". Само ние сме си сложили розовите очила и се мислим за велики!

пишат по форумите срещу червени стотинки.

Марк да почерпи, че ако беше дошъл, можеше да отнесе някой тупаник и псувня от своя колега, това са новите стандарти в българската политика!

Да го покани отново за декември и пак да го отреже в последната минута. Никакви преговори с лалетата. Другите от ЕС ще ги натискат. От холандците чакаме извинения и инвестиции, когато са готови - да заповядат. Същото се отнася и за Финландия. С тях и без тях - все същото. Да вървят на майната си.

Ганьоо, Ганьо, колко малко ти трябва да се възрадваш... Виж утрешния празДник няма и да го забележиш.

Празникът утре е за заспалите. Честит да ти е! И много здраве от Алеко!

Така трябва да се действа и по- твърдичко, че то техните двойни стандарти край нямат.

Ако причината за отменяне на визитата е Шенген възниква въпросът защо въобще Борисов е канил Руте на 13 октомври. За да му откаже след 20 дни!?

Ами защото е ББ който разбира от мачлета,ленти , но държавническото му отношение е на светлинни години от него....

Защото е станало ясно, че "висшата раса" в лицето на холандския министър е решила въпреки всичко да ни пореже за шенген и при посещението тоя холандски тупан щел да се държи арогантно.

Привърженик съм на твърдата и последователна политика що се отнася до националните интереси, но съм противник на гейските дипломатически прояви, каквата именно е тази! Хората на Запад си имат протокол, който на 99% е приет и прилаган от повечето страни и такова поведение на обидено малко детенце иде ми-дойде ми едва ли би се харесало на някой в Европа, а и не само!

и протокола включва двоен аршин ;-)

Не отричам, че позицията на Холандия е гейска и влиза в този 1% отклонения от протокола, но трябва ли и ние да доказваме, че сме способни на по-гейски номера и от техните?!? Това ли е отговорна европейска политика?

С нашите двулични приятели от ЕС, никога не се знае кой точно ни върти номера. Нищо чудно Холандия и Финландия да са заели позиция против нас след приятелски съвет от Германия и Франция получен някъде под масата...кой въобще дърпа конците в ЕС ?

Преди няколко години Станишев един час вися пред вратата на кабинета на Путин и не беше приет,и то по уредена предварително среща!

Когато и да им се смачка фасона на надутите западняци и особено на скандинавците, все има защо и винаги е късно!

БЪЛТАРИЯ ДА НАЛОЖИ ВИЗОВ РЕЖИМ ЗА ХОЛАНДСКИТЕ ГРАЖДАНЕ....ТОВА ЩЕ ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО ИМ ЗА НАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не купувам стоки произведени в Холандия!!!

почни от цветята... сладоледите , които продадоха наскоро... козметиката "дуфе", прахчетата и булионите на "кноурф", тапя им дезодорант "ухе" ... и почти всички видове зеленчуци произведени в бг с техни семена и химия... както се казва: " с минало славно и бадеще неясно живее 1 прост, марзелив и алчен(балгарски) народ"!

Прав си! Холандските стоки сякаш са със сертификат за фалшификат. Кафето им е отврат, млечните им продукти - също

Това е то провинциализмът. никой на запад не ни знае, а теревнали патриотарски.Елате да жгивеегте в чужбина и ще се уБедите,че изобщо никой не знае,а и не иска да знае за една мижава страна като нашата.

Само не се причислявай и ти към "нашата" страна, че като ти гледам правописа, почти нищо българско няма у теб, тъй че мижитуркай си в чужбината и недей давай акъл (който нямаш) за нещата тук!

Айде холан де. Шегата настрана - така не се прави с планирана визита. Това не е Бай Цеко да му отказваш гости щото си му обиден, че ти е паркирал на мястото днес.

За кой ли път се убеждавам,че българите сме доста простовати,меко казано.какво непример се пише сега във форума за този случай? Ами,дами и господа,това е политика,това е протокол,за да се отмени една такава планирана среща,знач и има нещо извънредно,нещо,което ние надали ще узнаем. А изтъкват като прличина бюджета.Ех,българино,просто,просто,ама мвого п рост!

Като прост българин, аз се сещам за миналата сряда в Берлин и по миналата неделя в Брюксел. Какво е станало там тогава на тези места, се вижда в отказа днес. Бойко Борисов днес извади единият от тестисите - ШЕНГЕН. Когато се разпадне Еврейският съюз, ще извади и останалите 2 части от *.

Хаха, ББ ме изкефи максимално тук! Ами така е, като холандецът няма виза за България - ще чака!