Холандците честват 200-годишнината на Кралство Нидерландия

Хиляди холандци се събраха днес на плажа Схевенинген край Хага, за да наблюдават възстановка на историческо събитие – акостирането на холандския бряг на принц Вилхелм VI Орански, станал впоследствие крал на Холандия под името Вилем I.

Обратно в новината

Коментари - Холандците честват 200-годишнината на Кралство Нидерландия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2214 г. Тържества по случай 200 годишнината на султаната Холандистан. Пресъздават стъпването на холандска земя на циганина Абдула, впоследствие станал султан Абдул I. Всички минарета вият празнично!

Extra e az imam deetê ot holandec

Честит ви ден на хомосексуалистите,наркоманите и чернокожите който блъскат жените ви,СКЪПИ ХОЛАНДЦИ!

Що комплекси,що глупости.Не сме били имали късмет с поробителя.И никой не се и сеща да си помисли какво унижение е да си"избираш"поробителя.

Мануелчо, журналистите трябва да са стандарта на езика

Уса, франция, испания, германия, русия, GB, гърция

Море, търговия, банки, борса, диамантна столица (да, една торбичка и всичко е с тебе) Не се захласвайте с тези дето са приложили финикийските правила на света

Много ми е интересно как е акостирал на 30.11.1813,след като:" Роден: 24 април 1533 Диленбург, Германия Починал: 10 юли 1584 (51 г.) Делфт, Нидерландия" Може би с помощта на катеричката Беатрис?

И какво, като е на 250 години не може да акостира ли? Може да се е подпирал малко на бастуна, но е бил свеж за годините си!

Ние и на "поробители" не случихме!Затова сега ги каним пак да ни УВАЖАВАТ с ЕС ценности и мюизин!

Защо не ги копулираме с британците и да ги признаем за наши, а? Па те са измислили капитализма. Па те са Рокефелофци, ванндербилдофци, па дори американци. Па дори нови анстердам са направили. Да вземем да им се подчиним. Да вземем да им целуваме каквото успеем. Не случайно там е центърът на диамантите. Ако ме разбирате.

д а им честитим ...Едно от предимствата на новозащитените с диги територии е че терористи вещици и други тъмни сили смятат че там са необитаеми територии и не ги закачат

поради невежество и тъпотя отдавна нидерландците са наричани "холандци", а недерланд - холандя.холандя е само една област в недерланд.

Като ти гледам правописа, ти си егати холандско-нидерландския тъпак.

Брей,цели 200 години!!!Как ли са горди че са на половина евреи,които предадоха на Хинтлер (генче!!!) и са единствената държава и нация дето не гръмна и един патрон срещу фашистите!

Много са си добре холандците, нито пият много, нито пушат трева. Това са глупости. Даже в Хага се открива български център другата седмица. Няма значение коя държава е по-стара, по-важно е а как се отнасят към хората в нея. България много може да научи от Холандия!

Недоучен имигрант

им е честит празника на жителите на тази толкова красива страна! :))))

Честит празник NL!Най-високия народ!Най-висока средна продължителност на живот.Най-милосърдния народ.Макар за кратко Нидерландия е давала цивилизацоният тон на живота на света!Между-другото,само ВГ има за национален празник, освобождението от турско робство.

каквито са били турците за нас такива са испанците за холандя!!!докато турця празнува падането на константинопол ние ще празнуваме освобогдаването ни от турця!!!интересно защо е това подмятане за нашят празник!!!още не сме им станали вилает макар че ви се иска!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...което празнуват холандците днес е независимост, извоювана впоследствие от завоеванията на Наполеоновата инвазия в Европа. Иначе историята на държавата започва от много по-късни времена, за което подробно е описано тук, в уикипедия. Още от 15-16 в холандците са били славни мореплаватели, пътешественици и пирати. Заедно с англичаните са изобретатели най-бързите и удачни ветроходни кораби-галеоните. Не случайно руския цар Петър е учил морско корабостроене в Холадия през 17в. Нос Хорн, най-южната точка на Америка носи името на селцето Хоорн, откъдето са минали славните моряци на път за Индия. В такава държава с развито корабостроене и морска търговия, високият стандарт е от повече на 500г. и не е случайно явление.

дива нидерлландия...тикви сред полето!

които се напиват като свине и пушат трева. Така ли? Who cares!

Интересно, това не е национализъм и шовенизъм.

тези вкиснати марули..тези руждиви боклуци! булгарите и булгария над всички! да живее хана кубрат...аспаруха..борис и сина му симеон...паисиъ..ботева ..левски!

Луд народ

Сегашната ни жалка Република е на има няма 20 годинки. Преди това сме били НРБ. По-преди това сме били за трийсеттина години Царство България. За има няма двайсе годинки пък сме били компилация от Княжество и още нещо - наречено Източна Румелия. До тук всичко е програмирано от нашите братушки. Идеите за 15000 съществуване на българското семе съществуват само в болните мозъци на Йоло Деневци и други от психоотделенията. Честит празник на холандците!

Абе верно шопите сте най-тъпото племе.

споко той този е дървен шоп ... без да му обръщаш внимание ...той сам си е накзан за малко вика като пръцна да се наакам.... без тази гадна русия дето все я хулите ....(дори и да е имала импрески интереси у нас) щяхте да сте до ден днешен Маала на резняците ...гордейте се и стига сте плюли вземайте пример и от Холандия дори ...макар да не блести с особени добродетели поне не са тъпи - хейтъри по рождение като Шопа ..дето е на туба бензин от София сигурно

Признавам, че до момента не знаех, че холандската държавица е едва на 200 години! Не мога да повярвам, че тези отрепки препятстват влизането на 1300 годишната Българска държава в Шенгенското пространство! Жалко, че 24 години от тези 1300, ни управляват безгръбначни примати!

и като сме на 1300 какво от това? да вземем тогава да си направим наш евро съюз и наш шенген, пък холандците да вземат да се вайкат, че имат само 200 години история.... това, че имаме 1300г. история и коленичим като някакви розови недорасляци само говори ние колко сме си зле. честито на всички холандци! да са живи и здрави!

Какво от това ли ами че сме на 1300г.Какво от това ли че тези като са скачали по дърветата ние сме имали азбука.Какво от това ли че 1300г България и ние българите сме оцелели и ще оцелеем още толкова а тез маймуни няма да ги има.И какво от това че си холандец.

Племето Българи1300г газим в калта . Плюем ,храчим и си хвърляме боклука на улиците, Племето фламандци 200г вървят по паважа и всяко паве е сложено на место за за стотици години. Ние сме най -злословните хора на света,

Интересно ми е в Нидерландия отбелязват ли, когато България чества някой национален празник?? И какво по дяволите ме интересува това?

Един от най-великите и най-интелигентни народи.

Марихуаната върши чудеса!

крадливите

ами да народа Wizzard всякви Мароканци ,екваториянци и др. дето се омагьосват са добре дошли под светлината на червените фенери ;)

МАЙ НЕЗНАЕШ НИЩО ЗА БЕРБЕРИТЕ В МАРОКО КАКТО И ЗА САМОТО МАРОКО-МАГАСТРАЛИТЕ И БУЛЕВАРДИТЕ СА ОСВЕТЕНИ - НЯМАТ НИЩО ОБЩО С СОФИЙСКИТЕ ТЪМНИ УЛИЦИ ! ТАКА ЧЕ НА МАРОКАНЦИТЕ НЕ ИМ ПУКА И НЕ БЛЕЩАТ КАТО НАС НА СВЕТЛИНИТЕ ! ТЕ СИ ПРОДАВАТ ДРОГАТА И ПОСЛЕ СИ КУПУВАТ КЪЩА В МАРОКО И СЕ ЗАВРЪЩАТ ТАМ! А ПЪК НИЕ НЕКА ГИ ПСУВАМЕ!

Хохооооо и те, барабар Петко с мъжете, имат история!

Къде са те с 200 години история и къде е България с 1330 години? Нищо де. Сигурно и те ще ни настигнат след 1100 години. Къде ли ще сме ние?

На още толкова в обратната посока :):)

хахах а ние честваме 1300 год.робство.Да ни е честито

Ама така да не ме ивнересува...

КОГАТО БРАТЪТ НА НАПОЛЕОН СТЪПВА В ХОЛАНДИЯ - ТОЙ С УЖАС УСТАНОВЯВА ЧЕ ТЕ НЯМАТ НИКАКЪВ ДОКУМЕНТ ЗА ИМЕНАТА СИ И ДАТИТЕ НА РАЖДАНЕ. ВСИЧКИ МЪЖЕ ОТ ДАДЕНО СЕЛО СА НОСЕЛИ ИМЕТО НА СТАРЕЙШИНАТА НА СЕЛОТО.ПРИНЦА БИЛ ИЗУМЕН. И ДО ДЕН ДНЕШЕН ДЕВИЗА НА НИДЕРЛАНДИЯ Е ВПИСАН В КОРОНАТА НА ФРЕНСКИ ЕЗИК - НАПОЛЕОН ПИТА БРАТ СИ- КАК СИ? ТОЙ ОТГОВАРЯ - ИЗДЪРЖАМ! ТЕЗИ ДВЕ ФРАЗИ СА НА ФРЕНСКИ ЕЗИК И СА ВПИСАНИ В КОРОНАТА! СЪЩО СА БИЛИ И 260 ГОДИНИ ИЗТОЧНАТА ПРОВИНЦИЯ НА ИСПАНСКАТА ИМПЕРИЯ - НО ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ ИМ РЕЧИ ДА БЪДАТ ГОРДИ КРАДЛИВИ ПИРАТИ А СЪЩО ДА БЪДАТ ПЪРВИТЕ БАНКЕРИ В СВЕТА КАКТО И В РЕЛИГИЯТА - ЕРАЗМУС С НЕГОВАТА ФИЛОСОФИЯ. НО НИКОГА НЕ СА СЕ НАРИЧАЛИ - РОБИ- ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ - СВОБОДНИЯТ ДУХ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РОБ!!!!

jizast

Имали са късмет. Били са под християнско управление, на западноевропейска империя. България попада под игото на теократична, деспотия където тържествува шериата. Разликите са големи. Ако холандците бяха няколко века под османска власт, после комунистическо управление резултата щеше да е същия както е при нас.

ЧЕ СА ИМАЛИ КЪСМЕТ -ВЯРНО Е! НО ИСПАНИЯ Е БИЛА 800 ГОДИНИ ВЛАДЕНИЕ НА МАРОКАНСКИЯТ ХАЛИФАТ - МАВРИТЕ! НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РАЗЦВЕТ НА НАУКАТА И КУЛТУРАТА СА ТОЧНО В ТОЗИ ПЕРИОД, НО С ИДВАНЕТО НА ИНКВИЗИЦИЯТА - НАСТЪПВА ПЪЛНА РАЗРУХА- МАКАР И ЗА ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ - НО ИСПАНЦИТЕ С ГОРДОСТ ГОВОРЯТ В ИСТОРИЯТА СИ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД! КОЛКОТО ЗА ШЕРИАТА - ТУРЦИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА ШЕРИАТСКА - САМАТА ТЯ СЕ Е РЪКОВОДИЛА ОТ СУЛТАНИ - КОИТО ВЪОБЩЕ НЕ СА ИМАЛИ ТУРСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ - ТЯХАТА ИСТОРИЯ ГО ДОКАЗВА. БЪЛГАРИЯ Е БИЛА СЕВЕРНАТА ПРОВИНЦИЯ НА ИМПЕРИЯТА - НИЕ СМЕ БИЛИ НАСЕЛЕНИЕТО С ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВИЕ - ДОКАЗАТЕЛСТВО Е ЧЕ КОГАТО ТУРЧИН Е ТРЯБВАЛО ДА МИНЕ ПРЕЗ КАЛОФЕР И КАРЛОВО - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ТРЯБВАЛО ДА

бая покрадват ....само Люксембург е по-крадлив от тях

je maintiendrai смея да отбележа нче на НЕвеликобритания също е на френски надписът на герба

Държавата България, в сегашния си вариант, съществува от 1878г.

А българите плачат след 25 години фалшив преход!

казах

бг. е на много повече от 1зз2.на около 15000.

там у холандията курви бол ..

Ква е тая измислена държава?

България

А теб пък кой те измисли,тарикат селски.

...браво бе холандци, много сте назад за да ни учите на държавност! БЪЛГАРИЯ е на 1332 години!...

Ех нещастнико, ти се гордей с твоите 1333 години, но последните 25 от тях май са си би за срам. Виж къде е Холанция, виж къде е България. Да те светна - насреща да бягаме, няма да ги стигнем.

...но имах щастието да живея малко повече от тези твои 25 години,преди тях,но какво да ти обяснявам,след като в спомените ти са последните 25 години...

И защо ме изтрихте? Защото холандците не са дебили, олигофрени и педофили ли? И защото нямат сигурно миришещи кенефи-будки по улиците ли? Като не искате коментари, ами забранете ги.

Нали са в Европейския Съюз....за каква независимост говорим????